Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Ιούλη
  • Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο
  • Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα
  • EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ενα προκλητικό καλαμπούρι
Οικονομία

Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

Ενα προκλητικό καλαμπούρι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Σεπ 2019, 00:00

Οι συριζαίοι νομίζουν ότι βρήκαν πεδίο για να ασκήσουν αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να της κόψουν τη φόρα. Εμείς είχαμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τη μείωση των «πρωτογενών πλεονασμάτων» στο 2,5%, το οποίο ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε, λένε.
 
Οι νεοδημοκράτες απάντησαν αρχικά αμήχανα, λέγοντας ότι αυτό το σχέδιο δεν είχε συμφωνηθεί ποτέ με τους δανειστές και δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει τώρα. Αυτοί έχουν το γνωστό σχέδιο: «πρώτα θα κατακτήσουμε αξιοπιστία έναντι των εταίρων και δανειστών και μετά θα συζητήσουμε μαζί τους για μείωση στο 2,5% των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2021 και το 2022».
 
«Εχουμε την κυριαρχία και παίρνουμε την απόφαση να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% το 2020. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία δεν αποδέχθηκε την πρόταση και θέλει να διαπραγματευθεί κάτι που εμείς είχαμε πετύχει χωρίς διαπραγματεύσεις», είπε ο Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, στον εξώστη της υπερπολυτελούς Villa d' Este, με φόντο την υπέροχη λίμνη του Κόμο. Ο Σκουρλέτης δεν έχει πάρει «γραμμή» και δηλώνει άλλα: «Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5% ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5% αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό μαξιλάρι που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022» είπε στον ΣΚΑΪ.
 
Βγήκε, όμως, ο Τσακαλώτος και τα 'κανε μαντάρα, δηλώνοντας στον Alpha ότι δεν υπήρχε συμφωνία με τους εταίρους στην πρόταση που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μαΐου στο Ζάππειο, αλλά ότι ήταν μία στρατηγική που θα μπορούσε να πετύχει. Κάποιοι την κατανοούσαν, άλλοι όχι, ενώ ήταν αναμενόμενη η αντίδραση των «σκληρών», είπε.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσακαλώτος ποτέ δεν είχε αισθανθεί άνετα μ' αυτή την ιδέα. Φροντίζοντας τη δική του πολιτική καριέρα, δεν ήθελε να φανεί σαν καραγκιόζης στα μάτια των ευρωπαίων συναδέλφων του, μπροστά στους οποίους δε θα τολμούσε ποτέ να παρουσιάσει το μεγαλοφυές σχέδιο που πρέπει να το επεξεργάστηκε μάλλον ο κυρ-Αλέκος ο Φλαμπουράρης (γνωστός για το πρωτοπόρο οικονομικό δόγμα «αέρας είναι τα δάνεια, με αέρα θα τους πληρώσουμε»). Ετσι και τους το παρουσίαζε, θα του έλεγαν ότι είναι άλλο το απόθεμα ρευστότητας που διαθέτει ένα κράτος και άλλο το «πρωτογενές πλεόνασμα», που είναι όρος που συνδέεται αυστηρά με τη δημοσιονομική πολιτικά, τα έσοδα, τις δαπάνες και τους τόκους που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό. Γι' αυτό και έβγαλε την ουρά του έξω απ' αυτή την προπαγάνδα.
 
Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας ότι «προσφέραμε μια λύση χωρίς να παραβιάζουμε τη συμφωνία στο οικονομικό της σκέλος. Αυτή η λύση δεν είχε λόγο να τεθεί προς διαπραγμάτευση προς τους εταίρους μας». «Προφανώς και τους ενημερώσαμε, και διεξοδικά», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι αν οι θεσμοί είχαν τρομερή διαφωνία «θα το μαθαίνατε»!
 
Η ΝΔ, έχοντας ξεφύγει από την αρχική αμηχανία, πήγε στις απτές αποδείξεις, που δεν είχε σκεφτεί μέσα στην αρχική της παραζάλη. «Αν άφησε λογαριασμό να μας πει τα στοιχεία του. Ας μας πει ο κ. Τσίπρας αν υπάρχει», δήλωσε ο Πέτσας. Και συμπλήρωσε: «Και ο κ. Τσακαλώτος, όπως είπαμε και στη χθεσινή μας ανακοίνωση, όταν έγινε η παράδοση-παραλαβή του Υπουργείου, δεν κατέθεσε κάποιο στοιχείο, που να δείχνει ότι ανοίχθηκε τέτοιος λογαριασμός και ότι μεταφέρθηκαν 5,5 δισεκατομμύρια, όπως  είπε ο κ. Τσίπρας». Είχε κι άλλα ράμματα για τη γούνα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής, στις 5 Σεπτεμβρίου, κάνει ερώτηση στον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον ρωτάει τι θα γίνει με τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας; Θα ρωτούσε ο κ. Παπαδημούλης  αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη μειώσει τα πλεονάσματα στο 2,5%;».
 
Και τι θα κάνει η ΝΔ; Ο Πέτσας παρέπεμψε στη δήλωση που έκανε ο Μητσοτάκης πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβρη του 2018: «Εγώ θα διαπραγματευτώ τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού κερδίσω αξιοπιστία. Θα υλοποιώ το μεταρρυθμιστικό μου σχέδιο και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, πιστεύω 6 έως 12 μηνών που θα έχει αρχίσει να αποδίδει κάποια αποτελέσματα, θα έχω κερδίσει αξιοπιστία να θέσω το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων». Και καταλήγει: «Αυτό επαναλαμβάνει και στους εταίρους μας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Και είναι κάτι, το οποίο θα το κάνουμε από το 2020, με στόχο από το 2021 να έχουμε μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα».
 
Η ιστορία κατάντησε ένα καλαμπούρι που προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσίπρας πέταξε μια προεκλογική καρικατούρα, εν γνώσει του ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να τη διαπραγματευτεί με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, γιατί απλούστατα θα χάσει τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης από την άλλη, συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα. Αυτή που κατήγγειλε υποκριτικά ως τέταρτο Μνημόνιο. Κορόιδεψε τον κόσμο προεκλογικά με υποσχέσεις για διάφορες φοροαπαλλαγές άμεσης εφαρμογής και στο τέλος μαζεύτηκε σ' αυτά που του επέτρεψαν να κάνει χωρίς να διαταραχτεί η επίτευξη του στόχου για «πρωτογενές πλεόνασμα» 3,5% το 2019. Το ίδιο θα κάνει και στον προϋπολογισμό του 2020. Οσο για τη διαπραγμάτευση που τάχα θα κάνει, αφού «κερδίσει αξιοπιστία», το πιθανότερο είναι ότι θα την κάνει (αν την κάνει) η επόμενη κυβέρνηση που ευελπιστεί ότι θα είναι και πάλι δική του, μετά από πρόωρες διπλές εκλογές.
 
Οπως έχει σημειωθεί από τις στήλες της «Κόντρας», τα «πρωτογενή πλεονάσματα» είναι ευέλικτο μέγεθος, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την οικονομική συγκυρία. Εγινε και άλλες φορές κατά τα μνημονιακά χρόνια, με τελευταία το 2015, όταν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημόνιου μειώθηκαν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που είχαν συμφωνηθεί στο δεύτερο Μνημόνιο. Ομως, οι μειώσεις αυτές δεν επέφεραν καμιά ελάφρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ίδιο θα συμβεί και αν υπάρξει οποιαδήποτε μείωση για το 2021 και το 2022 (που προς το παρόν δεν υπάρχει παρά μόνο στη ρητορική του Μητσοτάκη).
 
 
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

Κίνηση ματ στη σαουδαραβική αλαζονεία
Επόμενο άρθρο

Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

Νέο σκηνικό για τη σιωνιστική πολιτική ηγεσία

Σχετικά Αρθρα

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Ημέρα Nelson Mandela.

Ισπανία: Ημέρα εργασίας.

1925: Εκδίδεται το μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ “Ο αγών μου“.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1988: Τέλος του πολέμου Ιράν – Ιράκ.

1994: 96 άνθρωποι σκοτώνονται και πολλοί τραυματίζονται από έκρηξη σε κτίριο που φιλοξενεί εβραϊκές οργανώσεις στο Μπουένος Αιρες.

2002: Συλλαμβάνονται οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    17Ν
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Εφετείο 17Ν
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    ΕΛΑ
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Ποιοι είμαστε
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Επικοινωνία
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Όροι χρήσης
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Ποιοι είμαστε
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Επικοινωνία
  • Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo