Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι
  • Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi
  • Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)
  • Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα
  • Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Αλλάζει το τροπάριο
Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Αλλάζει το τροπάριο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2013, 00:00

Πόσο απέχει ο Ιούλης από το Σεπτέμβρη; Εναν Αύγουστο. Αυτός ο Αύγουστος, λοιπόν, στη διάρκεια του οποίου αυξάνεται παραδοσιακά ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης (λόγω τουρισμού, εξωτερικού και εσωτερικού), ήταν αρκετός για να κάνει σκόνη την προπαγάνδα της κυβέρνησης για επικείμενη μείωση των τιμών στην εστίαση, λόγω μείωσης του ΦΠΑ.

Θυμόσαστε, ασφαλώς, πως όταν ανακοινώθηκε το μέτρο είχαμε γράψει πως δεν πρόκειται να φτηνήνουν τα σουβλάκια, οι πίτσες και οι τυρόπιτες, αλλά οι μεν μικροί επαγγελματίες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα κομμάτι της χασούρας του προηγούμενου διαστήματος, οι δε μεγαλοξενοδόχοι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, καθώς στις δικές τους μονάδες εστίασης είχαν κλείσει τα πακέτα με ΦΠΑ 23% και έτσι ένα καθαρό 10% από τον τζίρο της εστίασης θα πάει στα κέρδη τους.

Εμφανίζεται, λοιπόν, τώρα ο ίδιος ο Σαμαράς και δηλώνει ότι το κέρδος δεν ήταν η μείωση των τιμών, αλλά ότι πήραν ανάσα οι επιχειρήσεις και σώθηκαν θέσεις εργασίας. «Αυτό έδωσε ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εσωσε θέσεις εργασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις μείωσε και τις τιμές. Και φέρνει άνοδο των φορολογικών εισπράξεων. Διότι εντάθηκαν, στο μεταξύ, και οι έλεγχοι», είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Και στη συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος», την περασμένη Κυριακή, όταν του επισημάνθηκε ότι οι τιμές δεν μειώθηκαν, διότι οι καταστηματάρχες δεν άκουσαν την έκκληση της κυβέρνησης, απάντησε: «Δεν έχετε δίκιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι άρχισαν να αυξάνονται οι επιστροφές του ΦΠΑ. Κι αυτό ήταν το κύριο ζητούμενο. Και πήραν ανάσα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που αγκομαχούσαν. Κι αυτό ήταν ζητούμενο. Και σώθηκαν έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κι αυτό ήταν ζητούμενο… Οι τιμές στην εστίαση αλλού έπεσαν, αλλού όχι. Γιατί άλλες επιχειρήσεις είχαν αυξήσει τις τιμές τους όταν ανέβηκε ο ΦΠΑ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ άλλες δεν είχαν αυξήσει τις τιμές τους, τις είχαν απορροφήσει οι ίδιες και είχαν φτάσει στα όρια επιβίωσης. Αλλωστε το πόσο θα πέσουν οι τιμές τελικά, θα το διαμορφώσει και ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων».

Τι έλεγαν, όμως, οι υπουργοί του τον Ιούλη; Εστησαν δυο φιέστες, στις οποίες διατυμπάνιζαν την επικείμενη μείωση των τιμών, με εφαρμογή του «γαλλικού μοντέλου», δηλαδή της «συμφωνίας κυρίων» με τους επιχειρηματίες του κλάδου. Τότε, βέβαια, δεν ήξεραν ότι το «γαλλικό μοντέλο» απέτυχε παταγωδώς, όπως δημόσια ομολογείται πλέον (γράψαμε σχετικά στο προηγούμενο φύλλο).

Η πρώτη φιέστα έγινε στις 21 Ιούλη, όταν ο Χατζηδάκης, ο Σκορδάς, ο Μαυραγάνης και οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Εσόδων, Τουρισμού, Καταναλωτή και Εμπορίου συναντήθηκαν με τις διοικήσεις των καπιταλιστικών οργανώσεων του κλάδου για να δουν, υποτίθεται, πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο. Ο Χατζηδάκης διαφήμιζε το «γαλλικό μοντέλο», ενώ ο Θεοχάρης ήταν ο πιο ενθουσιώδης: «Προφανώς θα βοηθήσει στην αύξηση του τζίρου μέσω της μείωσης των τιμών για να μπορέσει να περάσει αυτή η μείωση του ΦΠΑ και στον καταναλωτή». Το ίδιο και ο Λιάσκος (γ.γ. Τουρισμού): «Πραγματικά για μας, για τον κλάδο του τουρισμού, το μέτρο αυτό αποτελεί ένα κομβικό σημείο εφόσον αφορά τη μείωση των τιμών». Οσον αφορά τους εκπροσώπους των καπιταλιστικών συνδικάτων, αναλάμβαναν δεσμεύσεις και έδιναν διαβεβαιώσεις, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά, που είναι και πρόεδρος των εστιατόρων: «Πρέπει λοιπόν να περάσουμε τη μείωση αυτή στην κατανάλωση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό». «Στις ήδη μειωμένες τιμές θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις, έτσι ώστε οι μειωμένες τιμές στα καταστήματά μας να γίνουν αντιληπτές από τον καταναλωτή», έλεγε ο Παπανικολάου του ΣΕΠΟΑ (αλυσίδες εστίασης).

Η δεύτερη φιέστα έγινε στις 26 Ιούλη, με την παρουσία αυτή τη φορά και του Στουρνάρα (συν την Κεφαλογιάννη), οπότε και υπογράφτηκε η «συμφωνία κυρίων» και ανακοινώθηκε και το σχετικό σήμα. «Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Δηλαδή να περάσει η μείωση στους καταναλωτές», δήλωνε κατενθουσιασμένη η Κεφαλογιάννη. «Δεσμευόμαστε για τη μείωση των τιμών, αν και οι συγκυρίες και η αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή», έλεγε πομπωδώς ο εκπρόσωπος των αλυσίδων εστίασης. «Το μείζον είναι να γίνει κοινός τόπος, να το πω έτσι, η ανάγκη να πάμε όλοι σε μία πολιτική χαμηλότερων τιμών καθημερινά», έλεγε ο Σκορδάς. Ο Καββαθάς, της ΓΣΕΒΕΕ και των εστιατόρων δεν σήκωνε κουβέντα: «Σας είπα ότι το 50% των συναδέλφων έχει δείξει μια θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή. Νομίζω ότι θα μπορώ να το πω με μεγαλύτερη σιγουριά τις επόμενες μέρες, αλλά εκτιμώ ότι όταν θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα στις προθήκες των εστιατορίων η αύξηση των συμμετεχόντων θα είναι τελείως διαφορετική». Και ο Στουρνάρας έβαζε το κερασάκι στην τούρτα της προπαγάνδας, με το γνωστό ύφος του επιστήμονα: «Ο όγκος αναμφισβήτητα θα βελτιωθεί, διότι θα έχουμε μία βελτίωση της ζήτησης λόγω της χαμηλότερης τιμής. Να λοιπόν γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να πέσει και η τιμή, ούτως ώστε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο η μείωση του ΦΠΑ στην τελική τιμή».

Μεσολάβησε, λοιπόν, ο Αύγουστος, οι τιμές δεν έπεσαν, οπότε το επιτελείο του Μαξίμου επεξεργάστηκε τη νέα προπαγανδιστική γραμμή: μπορεί να μην έπεσαν οι τιμές, αλλά πήραν ανάσα κερδοφορίας οι επιχειρήσεις και σώθηκαν θέσεις εργασίας! Φυσικά, και αυτό είναι μπούρδα. Αφού οι τιμές δεν έπεσαν, ο τζίρος δεν μπορεί ν’ ανέβηκε εξαιτίας αυτού του λόγου. Επομένως, δεν μπορεί να σώθηκαν και θέσεις εργασίας. Ετσι κι αλλιώς, στη δουλειά έχει μείνει το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, αυτοί χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να δουλέψει ένα μαγαζί. Μένει ν’ αποδειχτεί αν κάποιοι θα πληρώσουν τον ΦΠΑ που δεν πλήρωναν (αυτό θα φανεί τον Οκτώβρη), αλλά και σ’ αυτό πρέπει να κρατάει κανείς μικρό καλάθι, γιατί είναι πολλές οι «τρύπες» που πρέπει να καλύψουν οι μικροί του κλάδου.

ΥΓ: Ο Βενιζέλος, πάντως, έχει διαφορετική γνώμη από τον Σαμαρά και την εξέφρασε δημόσια, προφανώς για να καρφώσει τον πρωθυπουργό και τον Στουρνάρα, που θεωρεί ότι του πήραν τη μπουκιά από το στόμα, παρουσιάζοντας ως δική τους επιτυχία τη δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη είπε: «Δεν απέδωσε αυτό που θέλαμε, στο βαθμό που θέλαμε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Αν είχε αποδώσει όσο έπρεπε, θα είχαμε ένα πολύ καλό επιχείρημα για την επανεξέταση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, που εκεί πρέπει να δώσουμε λύση τη χρονιά αυτή, σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει, με γενναιοδωρία». Τι φταίει και «δεν απέδωσε» το μέτρο; Προφανώς η «ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου»…
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Θα πληρώνουμε για καιρό ακόμη πανάκριβο το ρωσικό φυσικό αέριο
Επόμενο άρθρο

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Υπέρ δανειστών το επίδομα θέρμανσης

Σχετικά Αρθρα

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27

Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ κατηγορείται για κακουργήματα κατάχρησης κονδυλίων

Ζητάει στήριξη από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία

Εργατικά 5 Φεβ 2026, 20:25

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

Οικονομία 18 Δεκ 2025, 15:15

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

1905: Επαναστάτες εκτελούν στη Μόσχα τον Μέγα Δούκα Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, θείο και σύμβουλο του τσάρου Νικολάου Β’.

1935: Η Γερμανία καθιερώνει την οκτάωρη εργάσιμη ημέρα.

1947: Ολλανδοί επίσκοποι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκδίδουν μανιφέστο κατά του «άθεου κομμουνισμού».

1972: Βόμβες (ΑΑΑ) σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Κηφισιά και Πολιτεία.

1973: Συγκρούσεις αστυνομίας-φοιτητών στη Νομική, ανακοινώνονται άλλες 51 διακοπές αναβολής στράτευσης.

1982: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    17Ν
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Εφετείο 17Ν
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    ΕΛΑ
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Ποιοι είμαστε
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Επικοινωνία
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Όροι χρήσης
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Ποιοι είμαστε
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Επικοινωνία
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo