Xτες, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τη σορό ενός από τους αιχμάλωτους του εχθρού, κατά τη διάρκεια έρευνας και ανασκαφών σε περιοχές που ελέγχονται από το σιωναζιστικό στρατό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (βορειοανατολικά της Αλ-Νουσεϊράτ).
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε πως η καθυστέρηση στην ανεύρεση των σορών των σιωνιστών αιχμάλωτων οφείλονται στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο σιωναζιστικό στρατό. Οταν πιέζονται, ανοίγουν ασφαλείς διαδρόμους προς τη λεγόμενη «κίτρινη ζώνη», οι παλαιστίνιοι μαχητές μπαίνουν εκεί με τον οπλισμό τους και βρίσκουν τους θαμμένους αιχμάλωτους που ο σιωναζιστικός στρατός δεν υπάρχει περίπτωση να βρει.
Και βέβαια, η Παλαιστινιακή Αντίσταση ακολουθεί το πρωτόκολλο που προβλέπεται από τη συμφωνία για την παράδοση των σορών. Δεν είναι διατεθειμένη να παίξει τα παιχνίδια του Νετανιάχου που προσπαθεί να καταδημαγωγήσει το σιωνιστικό όχλο. Γι’ αυτό και οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, αφού βρήκαν τη σορό του αιχμαλώτου που είχαν υπό τη φύλαξή τους, ανακοίνωσαν την εύρεση, πήραν τη σορό και επέστρεψαν στις υπό παλαιστινιακό έλεγχο περιοχές, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνουν την παράδοση σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα.
Σήμερα το πρωί, το Γραφείο του Νετανιάχου άρχισε να σκούζει, ότι «βρέθηκαν λείψανα ενός από τους ομήρους στη Γάζα και η καθυστέρηση στην παράδοσή τους αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας». Λες και οι Παλαιστίνιοι θα κρατούσαν τα λείψανα. Για να τα κάνουν τι;
Αγνοώντας το σκούξιμο του Νετανιάχου, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των πρωτοκόλλων ανταλλαγής από την παλαιστινιακή πλευρά, ανακοίνωσαν ότι συνεννοήθηκαν με τον Ερυθρό Σταυρό και πως στις 4 το απόγευμα ώρα Γάζας, μαζί με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, θα παραδώσουν τη σορό ενός από τους αιχμαλώτους του εχθρού που βρέθηκε στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.
Ο σιωναζιστικός στρατός, για να μην δεχτεί αυτός τα μπινελίκια από τις οικογένειες των αιχμάλωτων, ανακοίνωσε αργότερα ότι ο Ερυθρός Σταυρός κατευθύνεται στο σημείο συνάντησης στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να παραλάβει τη σορό ενός εκ των απαχθέντων.
Η παράδοση έγινε με όλους τους προβλεπόμενους τύπους και με σεβασμό στον νεκρό. Οι μαχητές των Αλ-Κουντς και Αλ-Κασάμ ήταν παρόντες κατά την παράδοση, φέροντας φυσικά τον οπλισμό τους. Oπως βλέπουμε μάλιστα, ο μαχητής των Αλ-Κουντς που τραβάει βίντεο φέρει ισραηλινό αυτόματο τουφέκι, απ’ αυτά που είναι οπλισμένες οι ειδικές δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού.
Μετά την παράδοση και αυτού του νεκρού μένουν μόνο δύο νεκροί σιωνιστές αιχμάλωτοι που δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Στα σιωνιστικά μίντια έχει αναφερθεί ότι ο ένας από τους δύο έχει σκοτωθεί στη Μπέιτ Χανούν που έχει ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς και η ανεύρεσή του θα είναι από πολύ δύσκολη μέχρι αδύνατη. Δεν ξέρουμε αν αληθεύει η είδηση, εκείνο όμως που έχει καταρρεύσει είναι η προπαγάνδα του Νετανιάχου ότι η Αντίσταση καθυστερεί σκόπιμα την παράδοση των νεκρών.
Η Αντίσταση είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσει όλες τις σορούς που βρίσκονται στην κατοχή της, αλλά για να βρεθούν και να παραδοθούν όλοι θα απαιτηθεί χρόνος. Συνεπής στην υπογραφή που έβαλε στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, βρίσκει τους νεκρούς τον ένα μετά τον άλλο, αποδεικνύοντας ότι θα τους έβρισκε νωρίτερα, αν ο σιωναζιστικός στρατός είχε δεχτεί από την αρχή να εισέλθουν μαχητές της Μονάδας Σκιών των Αλ-Κασάμ μέσα από την «κίτρινη γραμμή», να βρουν και να παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό τους νεκρούς.
Και βέβαια, οι μαχητές δε θα έμπαιναν σαν… νεκροθάφτες. Θα έμπαιναν ως μαχητές, φέροντας τον οπλισμό τους. Αυτό δεν ήθελαν οι σιωναζιστές, γι’ αυτό και ακύρωσαν την πρώτη επιχείρηση, στην περιοχή της Ράφα. Οταν είδαν ότι η Αντίσταση δεν υποχωρεί και δε δέχεται να τους δώσει συντεταγμένες για να βρουν αυτοί τους θαμμένους νεκρούς, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχτεί τους όρους της Αντίστασης, με αποτέλεσμα να βρεθούν νεκροί και σε εξαιρετικά δύσκολα σημεία.








