Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Οι κατοχικοί πύραυλοι δεν θα μας κάνουν να κρυφτούμε. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι η εικόνα της Γάζας να φτάσει σε όλο τον κόσμο»
Διεθνή

«Οι κατοχικοί πύραυλοι δεν θα μας κάνουν να κρυφτούμε. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι η εικόνα της Γάζας να φτάσει σε όλο τον κόσμο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Φεβ 2024, 12:13

Γράψαμε προχθές για το στοχευμένο χτύπημα των σιωναζιστών εναντίον δημοσιογράφων του Αλ-Τζαζίρα στη βορεινή πλευρά της Ράφα, χωρίς εκείνη τη στιγμή να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι δημοσιογράφοι που χτυπήθηκαν ήταν ο ανταποκριτής του Αλ-Τζαζίρα, Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ και ο συνάδελφός τους φωτογράφος Αχμεντ Ματάρ. Και οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά και υποβλήθηκαν σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, νοτιοανατολικά της Χαν Γιούνις.

Υπό κανονικές συνθήκες αυτό δε θα γινόταν ποτέ, αλλά στις συνθήκες του γενοκτονικού πολέμου των σιωναζιστών επιτρέπεται στα τηλεοπτικά συνεργεία να μπαίνουν ακόμα και στις χειρουργικές αίθουσες για να μεταδίδουν στον κόσμο την αλήθεια. Οι εικόνες που τραβούν αποτελούν ιστορική τεκμηρίωση.

Ο αγγειοχειρουργός Δρ Μοχάμεντ Αλ-Σάερ εξήγησε πως ολοκληρώθηκε η πρώτη επέμβαση στον Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ και περιλάμβανε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού πάνω από το γόνατο και διακοπή της αιμορραγίας στο αριστερό πόδι. Οπως εξήγησε ο γιατρός, η κατάσταση του δημοσιογράφου είναι επί του παρόντος σταθερή μετά τη διακοπή της σοβαρής αιμορραγίας και την επιστροφή ζωτικών σημείων, σημειώνοντας ότι υπήρχαν και τραυματισμοί στο άνω άκρο, που αντιμετωπίστηκαν.

Ο ίδιος ο Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ, όταν συνήλθε, μίλησε τηλεφωνικά στο Αλ-Τζαζίρα και είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του: «Εγινε ακρωτηριασμός του δεξιού μου ποδιού και υποβλήθηκα σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και είμαι σε καλύτερη κατάσταση υγείας σε σύγκριση με αυτό που συνέβαινε πριν από μία ώρα».

Είπε πως οι κατοχικοί πύραυλοι στόχευαν σκόπιμα την ομάδα του Αλ-Τζαζίρα και πως ο συνάδελφός του Αχμεντ Ματάρα νοσηλεύεται στην Εντατική και είναι ακόμα σε κωματώδη κατάσταση. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για το Ισραήλ σε αυτόν τον τρελό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς στοχεύει σκόπιμα δημοσιογράφους, ιατρικές ομάδες, νοσοκομεία και καταυλισμούς προσφύγων.

«Οι κατοχικοί πύραυλοι δεν θα μας κάνουν να κρυφτούμε. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι η εικόνα της Γάζας να φτάσει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αμπού Ομάρ από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι το μήνυμά του είναι να κοιτάξει ο κόσμος το λαό της Γάζας, ο οποίος έχει υπομείνει περισσότερα από όσα θα μπορούσε να αντέξει. Εκφράζοντας τη βαθιά του απογοήτευση που δεν σταμάτησε η αιματοχυσία, είπε με πίκρα: «Σαν να μην έχει ηχώ το μήνυμά μας στον κόσμο».

Σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς τους, ο Αμπού Ομάρ μίλησε ως ρεπόρτερ: Καλύπταμε την περιοχή Καϊζάν Αλ-Ναζάρ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου ήταν δυνατή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και τεκμηριώσαμε ένα βομβαρδισμό με drone, που είχε στόχο παλαιστίνιους αμάχους. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την περιοχή. Πρόσεξα ότι τα αναγνωριστικά τους drone πετούσαν με περίεργο τρόπο. Πριν προλάβουμε να φύγουμε, τα αναγνωριστικά αεροπλάνα, που δεν σταμάτησαν να πετούν με περίεργο τρόπο, μάς στόχευσαν με πύραυλο.

Πράγματι, λίγο πριν από τον τραυματισμό τους και καθώς προετοιμαζόταν για συνδεθεί ζωντανά με το δελτίο ειδήσεων του Αλ-Τζαζίρα, ο Αμπού Ομάρ παρατήρησε ένα drone που πετούσε πάνω του. Οι εικόνες δεν μεταδόθηκαν, έμειναν όμως στη «μπάνκα» του καναλιού:

Η κατάσταση της υγείας του Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ επιδεινώθηκε μετά από νέα αιμορραγία στο αριστερό του πόδι. Οι γιατροί στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο προγραμμάτισαν επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ χρειάζονται αίμα, είδος δυσεύρετο, όπως δυσεύρετα είναι απαραίτητα ιατρικά υλικά.

Ο φωτογράφος Αχμεντ Ματάρ είναι ακόμα διασωληνωμένος στην Εντατική. Εγινε νευροχειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θραυσμάτων που είχαν σφηνωθεί στο κεφάλι του και οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του κρίσιμη.

Οι σιωναζιστές, για πρώτη φορά βγήκαν και δήλωσαν ότι στόχευσαν σκόπιμα το συνεργείο του Αλ-Τζαζίρα, γιατί ο Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ είχε διπλό ρόλο: δημοσιογράφος του Αλ-Τζαζίρα και υποδιοικητής μονάδας στο Τάγμα Ανατολικής Χαν Γιούνις της Χαμάς, που φωτογράφισε τον εαυτό του στο Κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτώβρη!

Δείτε την προκλητική επίσημη ανακοίνωση του σιωναζιστικού στρατού στο Χ:

Ismail Abu Omar holds two roles. According to @AlJazeera , he’s a journalist. According to common sense, he’s a terrorist.

How do we know this? Abu Omar is a deputy company commander in Hamas’ Eastern Battalion of Khan Yunis who filmed himself in Kibbutz Nir Oz during the… pic.twitter.com/eHYR14o0RI

— Israel Defense Forces (@IDF) February 14, 2024


Δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Νιρ Οζ στις 7 Οκτώβρη, όμως ακόμα και αδαείς αντιλαμβάνονται πως κάποιος που θέλει να παίξει διπλό ρόλο δεν φωτογραφίζεται με ακάλυπτο πρόσωπο σε μια καταδρομική επιχείρηση, όταν ξέρουμε πως όλοι οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης αφήνουν ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους. Αν ο Αμπού Ομάρ βρέθηκε στο Νιρ Οζ, ήταν εκεί ως δημοσιογράφος και όχι ως μαχητής. Δεν της λείπουν δα οι μαχητές της Χαμάς, ώστε να «κάψει» έναν δημοσιογράφο (αν υποθέσουμε ότι είναι μέλος της – και έχει κάθε δικαίωμα ως παλαιστίνιος πολίτης να έχει πολιτικές πεποιθήσεις και πολιτική ένταξη).

Ο Αμπού Ομάρ και ο Ματάρ είναι γνωστοί μεταξύ των συναδέλφων τους για το θάρρος και τη συνεχή δραστηριότητά τους. Ο Αμπού Ομάρ ονομάζεται από τους συναδέλφους του «ο άνθρωπος του πεδίου», λόγω της ορμητικότητάς του που τον οδηγεί στα πιο επικίνδυνα ρεπορτάζ.

Στα 38 του χρόνια σήμερα, ο Ισμαΐλ Αμπού Ομάρ, με καταγωγή από τη Μπάνι Σουχάιλα, κωμόπολη ανατολικά της Χαν Γιούνις, έγγαμος με τρία παιδιά, απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής δημοσιογραφίας και μέσων ενημέρωσης, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ακτιβιστής στο Διαδίκτυο και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Το 2008 εντάχθηκε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Voice of Al-Aqsa» ως συντάκτης στο newsroom. Αργότερα, μετακόμισε στο τμήμα ανταποκριτών για να γίνει ραδιοφωνικός ανταποκριτής στο Κυβερνείο Khan Yunis. Πέρα από το ραδιόφωνο, έγραφε στην τοπική εφημερίδα Al-Resala.

Διακρίθηκε για τα ρεπορτάζ του στους πολέμους του 2012 και του 2014, στις συνοριακές πορείες επιστροφής, στη μάχη «Saif al-Quds» το 2021. Τραυματίστηκε δύο φορές. Στις 8 Ιούνη του 2018, όταν χτυπήθηκε από ισραηλινό κάνιστρο χημικών αερίων στην πλάτη και στις 13 Σεπτέμβρη του 2023, λίγο πριν από τον πόλεμο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα. Αυτή τη φορά το κάνιστρο αερίων τον βρήκε στο στήθος. Λόγω της δουλειάς που είχε δείξει και επειδή στη νότια Λωρίδα τον ήξεραν και οι πέτρες και ήξερε κάθε σημείο, το Αλ-Τζαζίρα τον ενέταξε στο δυναμικό του.

Ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Σαλαμά λέει πως ο φίλος του Αμπού Ομάρ ήταν «ένας από τους πιο δραστήριους και πιστούς συναδέλφους και συνέχιζε τη δουλειά του ως αργά. Του τηλεφωνούσα στις δύο τη νύχτα και τον έβρισκα παρόντα και διαπίστωσα ότι είχε μια τράπεζα πληροφοριών πρόθυμη να παρέχει ακριβείς πληροφορίες, να συνδέεται στενά με τα γεγονότα και να ενδιαφέρεται για όλες οι εξελίξεις. Τον χαρακτηρίζει ταλέντο, αναζητά δημιουργικότητα και εξέλιξη, είναι από αυτούς που έχουν κατακτήσει την τέχνη της ακρόασης και παρακολουθεί όλα τα διεθνή και τοπικά πρακτορεία ειδήσεων σε μόνιμη βάση».

Ο Σαλαμά θεωρεί ότι η δουλειά του Αμπού Ομάρ με το Al-Jazeera ξεχώρισε, επειδή μπόρεσε να γίνει «η φωνή της Χαν Γιούνις και της Γάζας», η οποία αποκαλύπτει τα εγκλήματα της Κατοχής και μεταφέρει τα δεινά του λαού. Πέτυχε στη δουλειά του ως ανταποκριτής στη Khan Yunis, επειδή είναι «γιος της πόλης, γνωρίζει τους δρόμους και τα σοκάκια της, τον σέβονται ιδιαίτερα οι κάτοικοί της και δεν του λείπει το θάρρος», προσθέτει ο Σαλαμά, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι, παρά την τόλμη και το θάρρος του, ο Αμπού Ομάρ ήταν προσεκτικός στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, φορούσε πάντα διακριτικό Τύπου, κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Ράμι Χρέις, αρχισυντάκτης τοπικής εφημερίδας, αφού περιέγραψε μερικά από τα ριψοκίνδυνα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Αμπού Ομάρ, επεσήμανε ότι η στόχευσή του ήταν σκόπιμη και έγινε επειδή αποκάλυψε πολλά από τα κατοχικά εγκλήματα πολύ γρήγορα από τη διάπραξή τους, με ήχο και βίντεο, επειδή είχε ιδιαίτερη σχέση με τις πηγές.

Ο Αχμεντ Ματάρ είχε το προσωνύμιο «ο καλλιτέχνης της φωτογραφίας», λόγω των σπουδών του και της ενασχόλησής του με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Ο φίλος του δημοσιογράφος Ναφέζ Αμπού Λίμπντε είπε στο Al Jazeera Net: Ο Ματάρ είναι περίπου 40 ετών, κάτοικος της συνοικίας Σεΐχ Ραντουάν στην πόλη της Γάζας, και είναι κάτοχος διπλώματος φωτορεπορτάζ από το Palestine Technical College το 2008. Ξεκίνησε τη δουλειά του στο πρακτορείο Ramattan, ως φωτογράφος και παραγωγός, και συνεργάστηκε με πολλά σημαντικά κανάλια ως φωτογράφος, προτού συνεργαστεί με το Al-Jazeera κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πολέμου.

Ανέφερε ότι ο Ματάρ  είχε ταξινομηθεί ως ένας από τους καλύτερους φωτογράφους, γεγονός που του επέτρεψε να πάει σε αποστολές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανόμενης της κάλυψης των περιοδειών συμφιλίωσης μεταξύ των κινημάτων Φατάχ και Χαμάς στην Αίγυπτο και την Αλγερία. Διακρίνεται από εμπειρία, υψηλό επαγγελματισμό και δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι και αυτός πήγαινε πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και είχε τραυματιστεί στις συνοριακές πορείες επιστροφής.

Εκτός από το φωτορεπορτάζ, ο Ματάρ διακρίνεται για την επάρκειά του στον κινηματογράφο και τη φωτογραφία ντοκιμαντέρ. Ο Aμπού Λίμπντε είπε: «Ο Matar συμμετείχε στη μαγνητοσκόπηση δραματικών έργων και είναι ένας από τους λίγους φωτογράφους που είναι ικανοί στη χρήση κινηματογραφικών μηχανών. Ανάμεσα στα έργα που γύρισε ως διευθυντής φωτογραφίας είναι οι σειρές The Soul, Fist of the Free, Path of Redemption (το πρώτο και δεύτερο μέρος) και Heaven’s Gate. Γύρισε και ντοκιμαντέρ για κρατούμενους στις κατοχικές φυλακές.

Ακόμα και με ένα πόδι

Ελπίζουμε οι δύο συνάδελφοι να αναρρώσουν και να γυρίσουν στη δουλειά. Εστω και με ένα πόδι ο Ισμαΐλ. Δεν είναι λίγοι οι ακρωτηριασμένοι άνθρωποι στη Γάζα.

Ο 33χρονος Χαζέμ Σουλεϊμάν, δημοσιογράφος στη Γάζα, με το ένα πόδι ακρωτηριασμένο κινείται με το ποδήλατό του στους δρόμους της Ράφα, κρατώντας το κινητό του στο χέρι και καταγράφοντας τα εγκλήματα του σιωναζισμού. Με εξαιρετική προσοχή, ο Σουλεϊμάν κινείται ανάμεσα στους κατεστραμμένους δρόμους και τα ερείπια των σπιτιών, τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, ακούει τις μαρτυρίες των επιζώντων και τις δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουλεϊμάν έχασε το πόδι του μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από τους σιωναζιστές το 2018, όταν κάλυπτε τις Πορείες της Επιστροφής. Συνεχίζει με ένα πόδι, προσπαθώντας να ρίξει φως στον ανθρώπινο πόνο του λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Καταγράφοντας τα τραγικά γεγονότα, ο Σουλεϊμάν «κυνηγάει» επίσης πλάνα που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της ζωής και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας στην πόλη του, όπως και από τις ζωές των εκτοπισμένων στους καταυλισμούς και τις καθημερινές δραστηριότητες στους δρόμους της Ράφα.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Σουλεϊμάν πρόσθεσε ότι το όνειρό του από την παιδική του ηλικία ήταν η φωτογραφία και ότι ο τραυματισμός του τον ώθησε να εργαστεί σκληρά για να καταγράψει τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Εξέφρασε την περηφάνια του επειδή, αν και είναι ανάπηρος, μπορεί και μεταδίδει το μήνυμα των βασάνων του παλαιστινιακού λαού και τόνισε πως θα παραμείνει σταθερός στο να μεταφέρει αυτά τα δεινά σε όλο τον κόσμο.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦοιτητές ΠΑΜΑΚ: Καταγγέλλουν το Πρωτόκολλο διενέργειας εξετάσεων εξ αποστάσεως και με εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης
Επόμενο άρθρο Το Βατερλό της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών…

Σχετικά Αρθρα

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

Διεθνή 5 Δεκ 2025, 18:47

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 19:51

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 12:37

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo