Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
  • Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι ιμπεριαλιστές παραδέχονται την ήττα τους από την Ανσαραλλά (Χούθι)
Διεθνή

Οι ιμπεριαλιστές παραδέχονται την ήττα τους από την Ανσαραλλά (Χούθι)

Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Απρ 2024, 20:27

Θυμάστε το βίντεο με τη δημοσιογράφα του BBC που προσπάθησε να πουλήσει μαγκιά στο ηγετικό στέλεχος της υεμενίτικης οργάνωσης Ανσαραλλά (στη Δύση την αποκαλούν Χούθι), Μοχάμεντ Αλι Αλ-Χούθι, ο οποίος την «πετσόκοψε» ανελέητα;

Μεταξύ των άλλων, είχε γίνει και ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Αντί να υποβάλετε ερωτήσεις, απαντήστε σ’ αυτήν: Τι πέτυχαν οι Houthi με όλα τα χτυπήματα; Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει 23 επιχειρήσεις που δεν έχουν πετύχει τίποτα, σαν θόρυβος χωρίς τρίξιμο.

Mohammed Αli Al–Houthi: Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί η Αμερική σχηματίζει συμμαχία εναντίον μας, εφόσον οι επιχειρήσεις μας δεν πέτυχαν τίποτα; [σιωπή – στιγμιαία αμηχανία από τη δημοσιογράφα]

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για τη συμμαχία για την ασφαλής πλοήγηση στην Ερυθρά θάλασσα ή κάτι άλλο;

Mohammed Αli Al–Houthi: Ναι, αυτήν που σχημάτισαν οι ΗΠΑ με τη Βρετανία και άλλους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκαλούν «επιθέσεις», που αποσκοπεί στην άρση της πολιορκίας. Αν κατευθύνονταν προς την παύση της επιθετικότητας και την άρση της πολιορκίας, θα ήταν καλύτερο.

Δημοσιογράφος: Θα μιλήσουμε για τη συμμαχία μετά, αλλά απαντήστε στην ερώτηση. Εσείς δεν χτυπήσατε το Ισραήλ καθόλου, το Ισραήλ δεν υπέφερε από καμία είδους ζημιά, άρα οι επιχειρήσεις είναι όντως σαν θόρυβος χωρίς τρίξιμο;

Mohammed Αli Al–Houthi: Με ποια βάση βγάζετε το συμπεράσμά σας ότι το Ισραήλ δεν έχει επηρεαστεί, όταν το ίδιο το Ισραήλ ανακοινώνει ότι τα λιμάνια του έχουν σχεδόν παραλύσει τελείως; Τα κατεχόμενα λιμάνια, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη που τα διαχειρίζονται οι κατακτητές. Εσείς είστε αυτοί που κάνετε θόρυβο δίχως τρίξιμο με τις ερωτήσεις σας. Να ξέρετε ότι αυτό που κάνουμε είναι πολύ αποτελεσματικό και σημαντικό.

Να που βγήκε αληθινός ο Μοχάμεντ Αλι Αλ-Χούθι. Στο Εϊλάτ, το λιμάνι της σιωνιστικής οντότητας στην Ερυθρά Θάλασσα, οι σειρήνες χτυπούν σε καθημερινή βάση. Η διαμετακομιστική δραστηριότητα έχει παραλύσει. Τα εμπορικά πλοία που έχουν μέχρι στιγμής συνοδεύσει οι τέσσερις φρεγάτες ευρωπαϊκών κρατών (μεταξύ των οποίων και μία ελληνική) είναι ελάχιστα. Μάλιστα, δεν τα συνοδεύουν μέσα στην Ερυθρά Θάλασσα προς τη διώρυγα του Σουέζ, γιατί φοβούνται τα πλήγματα από την Ανσαραλλά που ελέγχει το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας. Οι λίγες συνοδείες γίνονται στον Κόλπο του Αντεν.

Οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες αποφεύγουν πλέον τη διώρυγα του Σουέζ και στέλνουν τα βαπόρια τους να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, επιλογή που προκαλεί καθυστερήσεις στις παραδόσεις και έχει αυξήσει σημαντικά τα ναύλα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Πρόκειται για εταιρίες όπως η Maersk, η Hapag-Lloyd, η CMA CGM, η MSC και άλλες μικρότερες. Αξίζει να σημειωθεί πως από το στενό Μπαμπ Αλ-Μαντάμπ, είσοδο στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταφερόταν το 12% του παγκόσμιου εμπορίου κατ’ όγκο και το 30% της παγκόσμιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Οι δε τέσσερις ναυτιλιακές που αναφέραμε ότι στέλνουν τα πλοία τους προς το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας διακινούν το το 53% του παγκόσμιου εμπόριου εμπορευματοκιβώτιων.

Xτες, στην ιστοσελίδα thecradle.co δημοσιεύτηκε ανάλυση του Χαλίλ Νασράλα με τον εύγλωττο τίτλο: Οι ΗΠΑ κουνούν το δόλωμα στην Υεμένη αλλά η Ανσαραλλά δεν τσιμπάει. Ο αναλυτής θυμίζει αυτό που είπε πριν από μερικές μέρες (3 Απρίλη) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Υεμένη, Τίμοθι Λέντερκινγκ: «Προτιμούμε μια διπλωματική λύση. Ξέρουμε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση»! Πρόκειται για παραδοχή ήττας από έναν έμπειρο αμερικανό διπλωμάτη. Πόσο μακριά είναι ο Δεκέμβρης, όταν ο Μπάιντεν έστελνε πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Αντεν και διακήρυσσε ότι θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοια; Τώρα, ο απεσταλμένος του στην περιοχή παραδέχεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι στρατιωτικά δεν μπορούν να νικήσουν την Ανσαραλλά.

Το thecradle.co επικαλείται καλά πληροφορημένες υεμενίτικες πηγές που αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στη Σαναά «αναγνώριση της νομιμότητάς της» με αντάλλαγμα την ουδετερότητα στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα. Σύμφωνα με την αμερικάνικη πρόταση, θα μειωνόταν ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας και θα συμφωνούνταν ένας οδικός χάρτης με το Ριάντ και του Αμπου Ντάμπι για τον τερματισμό της επιθετικότητας ενάντια στην Υεμένη. Επίσης, θα αποδεσμεύονταν άμεσα από την Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας οι παρακρατούμενοι πόροι που προορίζονται για τους μισθούς των δημόσιων υπάλληλων της Υεμένης, θα ξανάνοιγε το αεροδρόμιο της Σαναά, θα αίρονταν οι κυρώσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα και θα συμφωνούνταν μια βιώσιμη ανταλλαγή κρατούμενων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Τέλος, οι ΗΠΑ δεσμεύονταν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, να αποσύρουν τις ξένες δυνάμεις από όλη την υπό κατοχή Υεμένη και τα νησιά της και να διαγράψουν την Ανσαραλλά από τη «λίστα τρομοκρατών» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αμέσως μόλις οι δυνάμεις της Ανσαραλλά σταματούσαν τις επιθέσεις τους προς υποστήριξη της Γάζας. Πολύ καλό τίμημα, όμως δεν είναι όλα για πούλημα. Η Ανσαραλλά απέρριψε το προσφερόμενο από τους Αμερικανούς «ντιλ» και δήλωσε ότι θα παραμείνει συνεπής σ’ αυτό που λέει στις ομιλίες του ο ηγέτης της Αμπντέλ Μαλίκ Αλ-Χούθι, ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις της όσο διαρκεί η ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στη Γάζα.

Οσοι/ες γνωρίζετε αγγλικά αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση.

Σήμερα, γαλλικές πηγές είπαν ότι η γαλλική FREMM φρεγάτα “Alsace” άφησε την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν!

Ο κυβερνήτης του πολεμικού σκάφους δήλωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης «δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν drones και βαλλιστικούς πυραύλους με τρόπο που αιφνιδιάζει και πλήττει». «Πέρασε πολύς καιρός από τότε που αντιμετωπίζαμε με όπλα και βία αυτού του επιπέδου. Οι Χούθι τελειοποιούν την τεχνική τους. Οσο περισσότερο πυροδοτούν τόσο πιο ακριβείς γίνονται», συμπλήρωσε. Ο κυβερνήτης είπε στη Figaro:  «Ολος ο εξοπλισμός μάχης της φρεγάτα χρησιμοποιήθηκε, από τον πύραυλο Aster μέχρι πολυβόλα». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κάθε πύραυλος Aster κοστίζει 2 εκατ. δολάρια!

Πριν αποσυρθεί το γαλλικό πολεμικό είχε αποσυρθεί η δανέζικη φρεγάτα HDMS Esbern Snare και το βρετανικό καταδρομικό Richmond.

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΣΑΡΑΛΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ δε δέχονται να «μεταφερθούν» στο ιδιωτικό μαγαζί του Βαρδινογιανναίικου

Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Επόμενο άρθρο Παλαιστινιακή Αντίσταση: Οι «κόκκινες γραμμές» μας αποτελούν δέσμη

Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 12:11

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 11:25

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 19:25

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 17:57

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 10:24

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 09:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Εφετείο 17Ν

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • ΕΛΑ

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Επικοινωνία

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Όροι χρήσης

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Ποιοι είμαστε

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Επικοινωνία

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

  • Όροι χρήσης

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

    Αποχωρεί και η γαλλική φρεγάτα από τον Κόλπο του Αντεν

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo