Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»O Μπάιντεν απειλεί -μέσω Ουκρανίας- τους Ευρωπαίους με περιορισμό της ροής του ρωσικού αερίου
Διεθνή

O Μπάιντεν απειλεί -μέσω Ουκρανίας- τους Ευρωπαίους με περιορισμό της ροής του ρωσικού αερίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2022, 09:36

Αφού δεν έπιασε το σχέδιο των «κυρώσεων» και όλοι οι Ευρωπαίοι -εκτός των «κορόιδων» της Πολωνίας και της Βουλγαρίας, που ήθελαν να ευχαριστήσουν «πέραν του δέοντος» τους αμερικανούς πάτρωνές τους- σπεύδουν να πληρώσουν τη ρωσική  Gazpromσε ρούβλια, οι Aμερικανοί έδωσαν εντολή στους ουκρανούς υποτακτικούς τους να περιορίσουν στο ένα τέταρτο τη ροή του φυσικού αερίου που διασχίζει το ουρανικό έδαφος με κατεύθυνση την Ευρώπη. Βρήκαν ως αφορμή τη ρωσική κατοχή του Λουχάνσκ και (υποτίθεται) κλοπή μέρους του αερίου που προορίζεται για την Ευρώπη από τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς.

Μια σειρά από χώρες που προμηθεύονται ρωσικό αέριο από την Ουκρανία, ανάμεσά τους η Σλοβακία, η Αυστρία, η Ιταλία, βρίσκονται υπό την απειλή απότομης μείωσης της ενεργειακής τους τροφοδοσίας, αν και μέχρι το βράδυ της 11ης Μάη κυβερνητικοί εκπρόσωποι αυτών των χωρών δήλωναν ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα προμήθειας. 

Εχει ενδιαφέρον να παραθέσουμε το λόγο για τη μείωση της ροής, που επικαλέστηκε στις 10 Μάη ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής διαχειριστικής αρχής μεταφοράς αερίου (GTSOU). Για κάποιο λόγο έχει εξαφανιστεί από τα ελληνικά Μίντια. Παραθέτουμε από το ρεπορτάζ του Reuters στις 10 Μάη: «Ο διευθύνων σύμβουλος της GTSOU, Sergiy Makogon, δήλωσε στο Reuters ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής άρχισαν να παίρνουν φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας και να το στέλνουν σε δύο αυτονομιστικές περιοχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στα ανατολικά της χώρας. Δεν έδωσε στοιχεία».

Την επόμενη μέρα, ο Yuriy Vitrenko, διευθύνων sύμβουλος της ουκρανικής Naftogaz, της εταιρίας που κλείνει τα συμβόλαια προμήθειας με τη Gazprom, έγραφε στο twitter: «Η ρωσική προπαγάνδα έλεγε ψέματα για χρόνια ότι η Ουκρανία έκλεβε φυσικό αέριο. Στη διαιτησία δεν μπορούσαν να παράσχουν ούτε μία απόδειξη. Καθώς η Ρωσία κατέλαβε νέα εδάφη, “φιλορώσοι αυτονομιστές”, με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού, κλέβουν φυσικό αέριο για το οποίο υποτίθεται ότι ευθύνεται η Ουκρανία».

Επίσημα, για την μείωση της ροής η GTSOU επικαλέστηκε «ανωτέρα βία», λόγω της ρωσικής κατοχής στο Λουχάνσκ, και πέταξε τη σκυτάλη στη Gazprom να ανακατευθύνει τη ροή από άλλο κόμβο, πράγμα που η Gazprom θεωρεί αδύνατο.

Ο προπαγανδιστικός φάρος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ευρώπη, το έντυπο που εφοδιάζει καθημερινά αυτήν την περίοδο όλα τα παπαγαλάκια του αστικού τύπου με τη γραμμή της Ουάσιγκτον, το POLITICO, είχε την Τετάρτη άρθρο με υπέρτιτλο: «Η Ουκρανία εκτοξεύει προειδοποιητική βολή στη διαμάχη για το αέριο της Ρωσίας» και υπότιτλο: «Είναι αδύνατο να διαχωριστούν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από την πολιτική, χάρη στη ρωσική εισβολή». Σταχυολογούμε αποσπάσματα (οι επισημάνσεις δικές μας):

«Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την ΕΕ μειώθηκε κατά ένα τέταρτο την Τετάρτη, αφού ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού της Ουκρανίας αρνήθηκε να συνεχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο από περιοχές της χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. “Η Ουκρανία δεν φέρει πλέον ευθύνη για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω ουκρανικών εδαφών υπό ρωσική στρατιωτική κατοχή”, δήλωσε η ουκρανική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz”».

Λίγο παρακάτω ξεδιπλώνεται ο λόγος: «Η Ουκρανία πιέζει την ΕΕ να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο –από το οποίο κερδίζει δισεκατομμύρια το Κρεμλίνο– αλλά οι χώρες της ΕΕ έχουν υποσχεθεί να απογαλακτιστούν από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου “πριν από το 2030”. Η Ουκρανία κερδίζει επίσης περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη ρωσική Gazprom σε τέλη μεταφοράς φυσικού αερίου – κρίσιμα μετρητά για μια χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Η υπομονή έληξε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου GTSOU δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να ελέγχει και να παρακολουθεί τμήματα του συστήματος αγωγών της στην ανατολική επικράτεια του Λουχάνσκ, που κατέχουν τα ρωσικά στρατεύματα. Ο αεριομεταφορέας κατηγόρησε επίσης τις δυνάμεις κατοχής ότι παρεμβαίνουν στις λειτουργίες των αγωγών, “συμπεριλαμβανομένων μη εξουσιοδοτημένων απολήψεων αερίου από τις ροές διαμετακόμισης φυσικού αερίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρου του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου”».

Σίγουρα το βράδυ της Τρίτης έληξε και η υπομονή των Αμερικανών. Γιατί, όπως δήλωσε την ίδια μέρα και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, (μεταφράζουμε από το Reuters) η ανακοίνωση της Τρίτης δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για να μειωθεί η διεθνής εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο «το συντομότερο δυνατό».

Τα παπαγαλάκια ΤΗΣ πρεσβείας, όμως, έκαναν αβαβά αυτές τις δηλώσεις. Γιατί εμφανίζουν τους πολιτικούς ηγέτες της γηραιάς ηπείρου σαν γιουσουφάκια της αμερικανικής αυλής, που αγόγγυστα δέχονται τους εξευτελισμούς του μεγάλου βεζύρ’ εφέντη της Δύσης, sleepy Joe. 

Μια σειρά από ηγέτες (Ντράγκι, Μακρόν) έχουν κάνει πρόσφατα δηλώσεις που διαφοροποιούν ξεκάθαρα τη στρατηγική των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών από αυτήν των ΗΠΑ. Αποζητούν… ειρήνη, τερματισμό του πολέμου και διαπραγματεύσεις και όχι «ταπείνωση της Ρωσίας» με στρατιωτική συντριβή, όπως απαιτούν τα γεράκια του Πενταγώνου. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δεν είναι ηλίθιοι να πυροβολήσουν τα πόδια τους. Ξέρουν ότι η ενεργειακή συνεργασία με το ρωσικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, που κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια ως τώρα, τους συμφέρει. Χρειάζονται τις ΗΠΑ προκειμένου να αντιρροπήσουν τη στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη, τώρα που ο ρωσικός ιμπεριαλισμός αποφάσισε να λύσει το ζήτημα της διευθέτησης της σφαίρας επιρροής που ακούει στο όνομα Ουκρανία με τα όπλα, όχι όμως και να υποταχτούν πλήρως στο θείο Σαμ. 

Αντιθέτως, ο θείος Σαμ θέλει να περιορίσει όσο περισσότερο γίνεται το ρωσικό ιμπεριαλισμό, τώρα που βρίσκεται σε θέση ισχύος και όχι κατάρρευσης, όπως την εποχή που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, συνδεδεμένη στο φαντασιακό όσων τη ζήσαμε με τον μεθύστακα Γιέλτσιν. Το τελευταίο που νοιάζει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό είναι οι επενδύσεις στην Ουκρανία. Το κύριο είναι να αφαιρεθεί το έδαφος της ανάπτυξης από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Να διακοπεί κάθε σχέση κεφαλαιακής συνεργασίας στην Ευρώπη, να ορθωθούν όλα τα δυνατά εμπόδια στην επέκταση της εξαγωγής κεφαλαίου της Ρωσίας. Πυροδότησε την καταστροφή στην Ουκρανία προκειμένου να μη βρίσκεται στον έλεγχο του ρωσικού ιμπεριαλισμού και οι κυβερνώντες υποτακτικοί της Ουκρανίας, που προέκυψαν από το αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα του 2014, υπακούουν τυφλά στα σχέδιά του, ακολουθώντας κάθε είδους τυχοδιωκτισμό, που μπορεί κάλλιστα να γυρίσει μπούμερανγκ. 

Δεν αποκλείεται, όλο αυτό το σκηνικό προβοκάτσιας των Ουκρανών να είναι και κάποια κίνηση απελπισίας από την πλευρά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η κατακραυγή από τη -σκηνοθετημένη ή μη- σφαγή στη Μπούτσα έχει ήδη ξεχαστεί στην Ευρώπη. Το πετρέλαιο και το αέριο συνεχίζουν να τροφοδοτούν το ρωσικό ιμπεριαλισμό με συνάλλαγμα και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ρωσίας σε αμερικανικές τράπεζες ξεπαγώνουν από τους ίδιους τους Αμερικανούς για πληρωμές αμερικανών ομολογιούχων. Σε ανοιχτό έδαφος στο Ντονμπάς ο ρωσικός στρατός προελαύνει, έστω και αργά (όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί), ροκανίζοντας, όμως, σταθερά τις οχυρωμένες θέσεις του ουκρανικού στρατού, λόγω της ρωσικής υπεροπλίας. Στο βαθμό που ο ουκρανικός στρατός στη Νότια Ουκρανία δεν ανεφοδιάζεται από τη Δύση, επειδή έχει αποκοπεί, είναι καταδικασμένος σε ήττα στο εγγύς μέλλον.

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Μάη
Επόμενο άρθρο Εχουν ειδοποιηθεί οι κάμερες;

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

Διεθνή 25 Δεκ 2025, 10:25

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

Διεθνή 24 Δεκ 2025, 18:31

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

Διεθνή 24 Δεκ 2025, 11:50

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

Διεθνή 23 Δεκ 2025, 12:06

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 22 Δεκ 2025, 19:56

Η σιωπηλή κατάρρευση των φραγμών κατά της ομαλοποίησης

Διεθνή 20 Δεκ 2025, 09:13
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

26 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

1862: Απαγχονίζονται 38 εξεγερμένοι Ινδιάνοι Santee στο Mankato (ΗΠΑ).

1893: Γεννιέται ο Μάο Τσε Τουνγκ.

1943: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον κόμη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

1943: Πεθαίνει ο Δημήτριος Γληνός.

1970: Αφήνονται ελεύθεροι 305 εκτοπισμένοι από τη δικτατορία.

1979: Σοβιετικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Αφγανιστάν.

1997: Πεθαίνει ο Κορνήλιος Καστοριάδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo