Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο… αντιιμπεριαλιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Διεθνή

Ο… αντιιμπεριαλιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιαν 2025, 19:52

«Πρώτα ο θεός, το μέλλον μας είναι κοινό όπως το παρελθόν μας. Για τον λόγο αυτόν, δεν θα μπούμε στα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που διαχωρίζουν, διαιρούν, διχάζουν και κυριαρχούν με τακτικές, στρέφουν τους αδελφούς τον ένα εναντίον του άλλου και εκμεταλλεύονται τους πόρους τους. Δεν θα ξεγελαστούμε από εκείνους που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια σε αυτά τα εδάφη». Αυτά είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο περιφεριακό συνέδριο του κόμματός του (ΑΚΡ) στην Τραπεζούντα. .

Αντιιμπεριαλιστής ο Ερντογάν; Οσο αντιιμπεριαλιστής ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξέρει καλά τα αισθήματα που επικρατούν στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Και χρησιμοποιεί αντιιμπεριαλιστική ρητορική, που παραπέμπει στους αντιαποικιοκρατικούς αγώνες της περιόδου μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αντικαθιστώντας την παλιά «παξ οτομάνα» με ένα σχέδιο «συνεργασίας», στο οποίο η Τουρκία θα παίζει εξέχοντα ρόλο, ως η ισχυρότερη περιφερειακή δύναμη της περιοχής.

Ο νεο-οθωμανισμός δεν πουλάει στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Στην εθνική συνείδηση των λαών της περιοχής η αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού κατέχει εξέχουσα θέση. Αυτό ο Ερντογάν το ξέρει καλά, γι’ αυτό και ντύνεται Μουσταφά Κεμάλ, θυμίζοντας στους λαούς της περιοχής τους αντιαποικιοκρατικούς αγώνες τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ιδεολογική βάση για την αναγόρευση της Τουρκίας σε εγγυήτρια δύναμη της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή.

«Πρώτα απ’ όλα, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εποχή των όπλων, της βίας, της τρομοκρατίας και του να παριστάνουμε τους καντινιέρηδες στηριζόμενοι στους ιμπεριαλιστές έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί», κραυγάζει ο Ερντογάν. Και συνεχίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε να χτιστούν νέα τείχη ανάμεσα σε εμάς και τους αδελφούς και τις αδελφές μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία και ζούμε δίπλα-δίπλα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τούρκοι, Κούρδοι, Αραβες, Πέρσες, είμαστε οι αρχαίοι ιδιοκτήτες αυτής της γεωγραφίας. Είμαστε μαζί εδώ και αιώνες, είμαστε μαζί, μοιραζόμαστε ένα κοινό παρελθόν. Κανείς δεν θα μπορέσει να μπει ανάμεσά μας. Κανείς δεν θα μπορέσει να διαταράξει την παμπάλαιη ενότητά μας. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να δυναμιτίσει αυτή την αδελφότητα και κανείς δεν θα μπορέσει να το κάνει. Είμαστε ένα και μαζί στα 783 τετραγωνικά χιλιόμετρα της πατρώας γης. Είμαστε όλοι αδέρφια από πάππου προς πάππο».

Ο προσεκτικός παρατηρητής βλέπει ότι από το λόγο του Ερντογάν απουσιάζει κάθε θρησκευτική αναφορά. Οι αναφορές του είναι καθαρά εθνικές. Κίνηση έξυπνη από τη μεριά του, καθώς οι δύο ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις της περιοχής, η Τουρκία και το Ιράν, μοιράζονται διαφορετικά δόγματα του Ισλάμ. Από την άλλη, στη Συρία, που αποτελεί το επίδικο αυτής της περιόδου, πέρα από τους σουνίτες της Χαϊάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ, υπάρχουν οι αλαουίτες και οι χριστιανοί, βασικά στηρίγματα του καθεστώτος Ασαντ και καθόλου αμελητέο πληθυσμιακό μέγεθος στον αραβικό πληθυσμό της Συρίας. Ο Ερντογάν, γνωρίζοντας πως το σουνιτικό Ισλάμ δεν μπορεί να αποτελέσει ιδεολογικό συνδετικό ιστό στην ευρύτερη περιοχή, επιλέγει τις αναφορές στα έθνη και στο αντιιμπεριαλιστικό τους παρελθόν.

Αλαουίτες είναι στην πλειοψηφία τους και οι Κούρδοι. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ερντογάν τους συγκαταλέγει ανάμεσα στα έθνη της περιοχής. Είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την κουρδική εθνική ταυτότητα, να αναγνωρίσει μια περιορισμένη «πολιτιστική αυτονομία» (το είχε κάνει τα πρώτα χρόνια της μακράς ηγετικής του θητείας στην Τουρκία, όταν επέτρεψε τηλεοπτικές εκπομπές στην κουρδική γλώσσα), φτάνει οι Κούρδοι να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και να παραμείνουν ως μειονότητες στα τέσσερα κράτη της περιοχής: Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο λόγος του Ερντογάν είναι ο παραδοσιακός κεμαλικός σκληρός εθνικιστικός λόγος, διανθισμένος με ολίγον Κάιζερ: «Οσοι κάνουν δουλειές με το μυαλό των εχθρών της Τουρκίας θα έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις αναλλοίωτες πραγματικότητες της γεωγραφίας. Ο άλλος τρόπος θα ήταν να δείξουμε τη σιδερένια γροθιά της Τουρκίας, που είναι τυλιγμένη σε βελούδινο γάντι, καθώς η χώρα διανύει την πιο ισχυρή της περίοδο». Αναφέρεται, φυσικά, στο ΡΚΚ.

Και συνεχίζει: «Με τη λαϊκή επανάσταση στη Συρία στις 8 Δεκέμβρη, οι ελπίδες της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης προσέκρουσαν και εδώ σε τοίχο. Η νέα κυβέρνηση στη Συρία είναι ανένδοτη όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας». Στην τελευταία αναφορά περικλείεται και μια προειδοποίηση προς τον Αλ-Ζολάνι. Ο Ερντογάν υποδεικνύει στην κυβέρνηση της Δαμασκού να συνοδέψει τις φιλοτουρκικές δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού στις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, ώστε αυτοί να εκδιώξουν τους αντάρτες του ΡΚΚ από την περιοχή τους και να δηλώσουν απόλυτη υποταγή στη Δαμασκό.

Επειδή ο Αλ-Ζολάνι και η Χαϊάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ δεν έχουν κάνει κίνηση εναντίον των Κούρδων, ο Ερντογάν τους χαρακτηρίζει μεν «ανένδοτους», προειδοποιεί όμως, εμμέσως πλην σαφώς, πως αν η Δαμασκός δεν υποτάξει τους Κούρδους, θα αναλάβει να τους υποτάξει η Τουρκία. Η προειδοποίηση απευθύνεται και προς τις ΗΠΑ, που έχουν εξοπλίσει με ελαφρύ οπλισμό τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στο ISIS, να μην στηρίξουν οποιοδήποτε σχέδιο πολιτικής αυτονομίας των κουρδικών περιοχών της Συρίας, γιατί κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα τροφοδοτούσε με νέο αέρα το αίτημα των Κούρδων της Τουρκίας για ανεξαρτησία.

«Το τέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης πλησιάζει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παραδώσουν τα όπλα τους, να εγκαταλείψουν την τρομοκρατία και να διαλύσουν την οργάνωση. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουν τη σιδερένια γροθιά της Τουρκίας», κατέληξε ο Ερντογάν.

Οι κινήσεις προς τον φυλακισμένο Οτζαλάν, να ανταλλάξει τη φυλάκισή του με κατ’ οίκον περιορισμό, φτάνει να ρίξει το βάρος του υπέρ του αφοπλισμού των ανταρτών του ΡΚΚ, εντάσσονται στην ίδια στρατηγική του Ερντογάν που θεωρεί την κατάρρευση του καθεστώτος Ασαντ και την εικόνα χάους που ακόμα επικρατεί στη Συρία μια ευκαιρία για να υποτάξει τους Κούρδους της Τουρκίας και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας, του μοναδικού κράτους μέλους του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Εκτύπωση 🖨
PKK ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο…κι η κοπριά στα λάχανα
Επόμενο άρθρο Καμένα Πικερμίου: Το δούλεμα πάει σύνεφο (από την Περιφέρεια του Χαρδαλιά αυτή τη φορά)

Σχετικά Αρθρα

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 18:00

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 11:31
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo