Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη η ανάρτηση του ακροδεξιού-νεοφιλελεύθερου τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανού-υπουργού Υγείας του Μητσοτάκη:
Ενας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη χειροκροτεί την πολεμική επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα (Ιράν), τη στόχευση και δολοφονία του ηγέτη της και άλλων ηγετικών κρατικών στελεχών, ζητάει την πτώση της κυβέρνησης αυτής της χώρας διά του πολέμου, μιλάει απροκάλυπτα για αλλαγή του χάρτη της Μέσης Ανατολής και δηλώνει άνευ όρων και μέχρις εσχάτων στήριξη των σιωναζιστών του Τελ Αβίβ και της διοίκησης Τραμπ.
Δεν αισθάνεται την ανάγκη να γράψει -για ξεκάρφωμα- λέξεις όπως «διεθνές δίκαιο» (ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ απαγορεύει την παρέμβαση στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών και την διά της βίας αλλαγή καθεστώτων, όπως επίσης απαγορεύει την έναρξη πολέμου χωρίς εξουσιοδότηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας), «προστασία αμάχων» (υπάρχει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο) και τα παρόμοια.
Κάνοντας ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό του, δηλώνει: «Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό», αντιπαραθέτοντας αυτή τη στάση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού (και όλων των λαών του κόσμου), που ζητούν να τερματιστεί η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, χαρακτηρίζοντάς τους συλλήβδην «φανατικούς αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιούς» (για έναν γκεμπελίσκο δεν έχει σημασία που όλοι οι ακροδεξιοί, στην Ελλάδα και τον κόσμο, τάχτηκαν αναφανδόν υπέρ των σιωναζιστών, όπως και του λόγου του – ο γκεμπελίσκος χτίζει πάνω στα πιο τερατώδη ψέματα).
Τα ίδια, βέβαια, γράφουν και λένε μια σειρά πωρωμένοι αμερικανόδουλοι και σιωνιστόδουλοι των αστικών μίντια (και όχι μόνο), που ξέρουμε καλά ότι χρόνια τώρα βρίσκονται στα pay roll της αμερικάνικης και της σιωνιστικής πρεσβείας και ξεπετάγονται να κάνουν την πιο προκλητική προπαγάνδα σε κρίσιμες καμπές των διεθνών εξελίξεων. Ομως εδώ δεν πρόκειται για κάποιον δημοσιολογούντα αλλά για υπουργό της κυβέρνησης.
Είναι «εκτός γραμμής» ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας; Μερικοί έσπευσαν να πουν ότι κατέθεσε προσωπική ατζέντα, υπερκεράζοντας τον Μητσοτάκη που διατύπωσε άλλη γραμμή. Ποια είναι η γραμμή του Μητσοτάκη; Καταφεύγοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, βρίσκουμε τις εξής αναρτήσεις:
- 28 Φλεβάρη: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου».
- 28 Φλεβάρη: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Tamim bin Hamad Al Thani και με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεϊχη Mohamed bin Zayed Al Nayhan. Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση ασφαλείας».
- 1 Μάρτη: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση. Ακόμη, ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές για την προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία». - 2 Μάρτη: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων της Ελλάδας στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή».
Υπάρχει μόνο μια φευγαλέα αναφορά στην «ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση».
Ο Μητσοτάκης έκανε χτες και την καθιερωμένη κυριακάτικη εκτενή ανάρτηση-πιλάφι στο facebook, αρχίζοντας ως εξής:
«Καλημέρα. Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που επηρεάζουν άμεσα τη διεθνή και περιφερειακή σταθερότητα. Χθες είχα επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Σήμερα συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής, με στόχο τον συντονισμό και την ανταλλαγή εκτιμήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο ΚΥΣΕΑ, όπου αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και αναλύσαμε τις πιθανές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα: διπλωματικό, γεωπολιτικό και επίπεδο ασφάλειας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί του Υπουργείου Εξωτερικών για την προστασία και τη στήριξή τους, ενώ βρισκόμαστε σε διαρκή συντονισμό με συμμάχους και εταίρους. Παράλληλα, σταθερός μας στόχος παραμένει η διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και η διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό προϋποθέτει τον αποτελεσματικό έλεγχο του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν, ώστε να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου. Η Ελλάδα στέκεται με ψυχραιμία, ως δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας στην περιοχή. Η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί. Είναι σημαντικό να προστατευθούν οι άμαχοι και να υπάρξει σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο.
Είναι προφανές ότι με μια απλή σύγκριση ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος με τον υπουργό του. Δεν πανηγυρίζει για την επίθεση στο Ιράν, δεν συγχαίρει τον Νετανιάχου και τον Τραμπ για την εξόντωση του Αλί Χαμενεΐ, λέει ότι «απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή», καθώς και «η διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και η διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», ενώ επαναλαμβάνει ότι «η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί».
Αν διαβάσουμε πιο προσεκτικά τη δήλωσή του, όμως, θα δούμε ότι η «διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» και η «διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» θεωρεί ότι «προϋποθέτει τον αποτελεσματικό έλεγχο του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν, ώστε να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου». Επομένως, δικαιολογεί πλήρως την αμερικανο-σιωνιστική επίθεση στο Ιράν και θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για όσα υφίσταται ο λαός του και η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική του ηγεσία. Είναι δε τόσο προκλητική αυτή η τοποθέτηση που δε χώρεσε ούτε ψήγμα υπαινιγμού για το τεράστιο οπλοστάσιο του Ισραήλ, που περιλαμβάνει και πυρηνικές κεφαλές, πόσω μάλλον για την τεράστια πολεμική δύναμη που έχουν συγκεντρώσει στην περιοχή οι Αμερικανοί (χρησιμοποιώντας και τις βάσεις τους στην Ελλάδα, κυρίως αυτή της Σούδας, όπου έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες του το ένα από τα δύο αμερικάνικα αεροπλανοφόρα που περικύκλωσαν το Ιράν).
Δεν υπάρχει καμιά διαφορά ουσίας ανάμεσα στην ανάρτηση του Μητσοτάκη και σ’ αυτήν του υπουργού του. Μόνο διαφορά ύφους, πράγμα που αποδεικνύει ότι μοίρασαν τους ρόλους. Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε πιο τυπικός, μετρώντας τα λόγια του, ενώ ο άλλος, που παίζει το ρόλο του μπουλντόγκ του Μητσοτάκη, ξεσάλωσε, απευθυνόμενος και στους Αμερικανούς και σιωναζιστές και στην ακροδεξιά εκλογική πελατεία που παραδοσιακά είναι αμερικανόδουλη.
Αλλωστε, αν υπήρχε διαφορά ουσίας, διαφορά «γραμμής», ο υπουργός θα είχε αποπεμφθεί αμέσως μετά την ανάρτησή του. Και θα είχε δοθεί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον αδειάσει. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας ενήργησε για μια ακόμα φορά σαν «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη.








