Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστινιακές παρατάξεις: Ενωμένες στη γραμμή της Αντίστασης
  • Οι αγωνιστές δεν υπογράφουν δηλώσεις μετάνοιας
  • Αμάρτησε για το στεφάνι της
  • Η μάχη της ελιάς
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ντράπηκαν και οι κροκόδειλοι…
Διεθνή

Ντράπηκαν και οι κροκόδειλοι…

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιαν 2024, 21:30

Το κτίριο που βλέπετε να κατεδαφίζεται, αφού υπονομεύτηκε με εκρηκτικά από το σιωναζιστικό στρατό, είναι το πανεπιστήμιο Al-Isra, στην κωμόπολη Αλ-Ζάχρα, στο κέντρο και δυτικά της Λωρίδας της Γάζας. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο σιωναζιστικός στρατός!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/anatinaksi_university_Al-Isra_18-1.mp4

Δικαιολοφία ότι ήταν «αρχηγείο της Χαμάς» δεν είχαν. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του πανεπιστήμιου, μετά τη σημερινή ανατίναξη και κατεδάφιση, ο σιωναζιστικός στρατός «είχε καταλάβει τα κτίρια του πανεπιστήμιου εδώ και 70 μέρες, μετατρέποντάς τα σε στρατιωτική βάση και σε κέντρο ελεύθερων σκοπευτών που στόχευαν μεμονωμένους πολίτες στις περιοχές της οδού Ρασίντ (σ.σ. η παραλιακή λεωφόρος της Γάζας), του Αλ-Μουγράκα και της Αλ-Ζάχρα, όπως επίσης και σε προσωρινό κέντρο κράτησης για την ανάκριση Παλαιστίνιων, προτού τα ανατινάξει».

Η διοίκηση του πανεπιστημίου κατήγγειλε «τη βάρβαρη επιθετικότητα που στόχευσε τις εγκαταστάσεις σπουδαστών της γνώσης, οι τελευταίες από τις οποίες ήταν η καταστροφή του κτιρίου μεταπτυχιακών σπουδών και του βασικού προπτυχιακού κολλέγιου στα νότια της πόλης της Γάζας».

Ανέφερε, επίσης, η διοίκηση πως η επίθεση δεν περιορίστηκε μόνο στο κυρίως κτίριο, αλλά επεκτάθηκε και στο Εθνικό Μουσείο, για τη δημιουργία του οποίου το πανεπιστήμιο Al-Isra ήταν περήφανο. Ενα εθνικό μουσείο αδειοδοτημένο από το υπουργείο Αρχαιοτήτων, το πρώτο στη χώρα, που περιλάμβανε πάνω από τρεις χιλιάδες σπάνια τεχνουργήματα, τα οποία οι αξιωματικοί και στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής λεηλάτησαν, προτού ανατινάξουν το κτίριο του μουσείου για να καλύψουν τις συνέπειες του εγκλήματός τους (και σ’ αυτό μιμούνται τους ναζί που λεηλατούσαν τα μουσεία στις ευρωπαϊκές πόλεις που έθεταν υπό κατοχή).

Η καταστροφή αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι μέρος της συνεχιζόμενος πολιτικής του Ισραήλ που προσπαθεί να κρατήσει τους Παλαιστίνιους στην άγνοια και να τους αποκλείσει «από τη συνέχιση της πορείας της γνώσης και του πολιτισμού, σκοτώνοντας επιστήμονες και διώχνοντας διάνοιες και πυλώνες της κοινωνίας έξω από την Παλαιστίνη».

Η διοίκηση του πανεπιστήμιου Al-Isra δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «αυτή δεν ήταν καθόλου η κύρια απώλεια, αλλά ήταν η ομάδα των σπουδαστών, καθηγητών και εργαζόμενών του, που έπεσαν μάρτυρες στο μονοπάτι της απελευθέρωσης της πατρίδας και κατέκτησαν τα υψηλότερα επίπεδα τιμής με τους βαθμούς τους».

Το Κυβερνητικό Γραφείο Ενημέρωσης στη Γάζα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των 100 ημερών του γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ έχει καταστρέψει ολοσχερώς 95 σχολεία και πανεπιστήμια και μερικώς 295 σχολεία και πανεπιστήμια.

Κατά διαβολική σύμπτωση, τη μέρα (σήμερα) που οι σιωναζιστές ανακοίνωναν πανηγυρικά την ανατίναξη και κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού πανεπιστήμιου, χωρίς να υπάρχει κανένας στρατιωτικός λόγος, παρά μόνο η καταστροφή και του εκπαιδευτικού συστήματος στη Λωρίδα της Γάζας, «φωνάζοντας» για πολλοστή φορά ότι είναι οι ναζί της εποχής μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε (με 312 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 72 αποχές) ένα ψήφισμα που παρουσιάστηκε σε Δελτίο Τύπου με τίτλο: Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: μόνιμη κατάπαυση πυρός υπό δύο προϋποθέσεις ζητά το ΕΚ.

Ποιοι είναι οι δύο όροι; «Το Κοινοβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς»! Ούτε ο Νετανιάχου να το είχε γράψει…

Καταπώς το συνηθίζουν, οι ευρωβουλευτές φόρεσαν και το φερετζέ της υποκρισίας: «Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά καταδικάζουν τη δυσανάλογη στρατιωτική του αντίδραση στη Γάζα». Σε τι συνίσταται η δυσαναλογία; Στις πόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά, νεκρές γυναίκες, νεκρούς γερόντους και γερόντισσες, νεκρούς άνδρες και γυναίκες, έχουμε «σωστή εφαρμογή του δικαιώματος στην αυτοάμυνα» και από ποιον αριθμό και μετά αρχίζει η «δυσαναλογία»; Στα πόσα ανατιναγμένα σχολεία και πανεπιστήμια έχουμε «νόμιμη άμυνα» και από ποιον αριθμό και μετά αρχίζει η «δυσαναλογία»;

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση Τύπου αναφέρει: «Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τα αθώα θύματα και από τις δύο πλευρές. Ζητούν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη εκ νέου προσπαθειών για μια πολιτική λύση, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων και η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς θα εξαρθρωθεί. Καταδικάζοντας απερίφραστα την απεχθή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, καταγγέλλουν επίσης τη δυσανάλογη ισραηλινή στρατιωτική αντίδραση, η οποία έχει προκαλέσει πρωτοφανή αριθμό νεκρών αμάχων.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου, τονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα μέρη σε μια σύγκρουση πρέπει να διακρίνουν, ανά πάσα στιγμή, μεταξύ μαχητών και αμάχων, οι επιθέσεις να κατευθύνονται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους και ότι οι άμαχοι (άνθρωποι και εγκαταστάσεις) δεν πρέπει να αποτελούν στόχο επιθέσεων».

Δε θα σχολιάσουμε περαιτέρω την ταύτιση θύματος και θύτη, γιατί οι αναγνώστες μας μπορούν μόνοι τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα σημειώσουμε, όμως, το γελοίον του πράγματος, όταν θέτουν ως προκαταρκτικούς όρους την άμεση απελευθέρωση των αιχμάλωτων (για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους και τους χιλιάδες που έπιασαν ως ομήρους οι σιωναζιστές στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη δεν άκουσαν τίποτα οι καρεκλοκένταυροι του Στρασβούργου και των Βρυξελλών) και την εξάρθρωση της Χαμάς.

Επειδή τους σιωνιστές αιχμάλωτους τούς κρατούν η Χαμάς και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, αυτό που στην πράξη λένε οι ευρωβουλευτές είναι πως ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι το Ισραήλ να κατατροπώσει την Αντίσταση και να πάρει τους ομήρους! Δεν μπορεί, βέβαια, να κατατροπώσει την Αντίσταση (αυτό το παραδέχονται -δημόσια πλέον- επιφανείς σιωνιστές πολιτικοί, στρατιωτικοί, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, αναλυτές, δημοσιογράφοι), αλλά αν υποθέσουμε ότι μπορούσε, τι αιχμάλωτους θα έβρισκε για ν’ απελευθερώσει;

Αυτό που κάνουν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμά τους είναι να στηρίζουν τον γενοκτονικό πόλεμο των σιωναζιστών κατά των Παλαιστίνιων. Αφού έβαλαν αυτό ως προκαταρκτικό όρο του ψηφίσματός τους, το πασπάλισαν με μπόλικη φλυαρία, άνευ πρακτικής σημασίας: «Επείγουσα ανάγκη για πλήρη, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε ολόκληρη την περιοχή και άμεση αποκατάσταση ζωτικών υποδομών», «ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την επαναφορά της λύσης των δύο κρατών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απόλυτη ανάγκη άμεσης επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας», « τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών», «οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου».

Την προσθήκη αυτής της φλυαρίας ζήτησαν κάποιοι (σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, ψευτοαριστεροί) για να υπερψηφίσουν το ψήφισμα που στηρίζει τον γενοκτονικό πόλεμο των σιωναζιστών.

Ολα αυτά τα καθάρματα θα μείνουν με τη χαρά. Δεν μπορούν αυτοί οι καρεκλοκένταυροι να καθορίσουν την πορεία του πολέμου. Αυτή την καθορίζει ήδη η αποφασιστικότητα και η στοχοπροσήλωση του παλαιστινιακού λαού και η νικηφόρα άμυνα της ηρωικής Αντίστασής τους, που γράφει κάθε μέρα νέα κεφάλαια στο έπος της Παλαιστινιακής Επανάστασης.

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροCoviD: Mείωση των εισαγωγών, αλλά και 103+ θάνατοι!

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Γενάρη

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Σχετικά Αρθρα

Η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση στο Κάιρο

Παλαιστινιακές παρατάξεις: Ενωμένες στη γραμμή της Αντίστασης

Διεθνή 24 Οκτ 2025, 19:28

Οι αγωνιστές δεν υπογράφουν δηλώσεις μετάνοιας

Διεθνή 24 Οκτ 2025, 18:39

Η μάχη της ελιάς

Διεθνή 24 Οκτ 2025, 10:53

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 22:41

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 19:56

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 11:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση στο Κάιρο

Παλαιστινιακές παρατάξεις: Ενωμένες στη γραμμή της Αντίστασης

24 Οκτ 2025, 19:28
Διεθνή

Οι αγωνιστές δεν υπογράφουν δηλώσεις μετάνοιας

24 Οκτ 2025, 18:39
Κόντρες

Αμάρτησε για το στεφάνι της

24 Οκτ 2025, 12:58
Διεθνή

Η μάχη της ελιάς

24 Οκτ 2025, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο 17Ν

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • ΕΛΑ

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επαναστατικός Αγώνας

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επικοινωνία

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Όροι χρήσης

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Ποιοι είμαστε

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επικοινωνία

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Όροι χρήσης

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo