Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
  • Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Με τους περισσότερους από 6.000 παλαιστίνιους ομήρους θα ασχοληθείτε, κα Σακελλαροπούλου;
Πολιτική

Με τους περισσότερους από 6.000 παλαιστίνιους ομήρους θα ασχοληθείτε, κα Σακελλαροπούλου;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Νοέ 2023, 14:46

Από την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας εκδόθηκε χθες η εξής ανακοίνωση (η έμφαση δική μας):

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε μέλη οικογενειών Ισραηλινών ομήρων, οι οποίοι απήχθησαν από τη Hamas στις 7 Οκτωβρίου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη της, τόσο τη δική της όσο και του ελληνικού λαού, για τις δύσκολες στιγμές που διέρχονται οι οικογένειες των ομήρων, υπογραμμίζοντας ότι η απαγωγή αμάχων συνιστά ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα πολέμου, οι δράστες του οποίου οφείλουν να λογοδοτήσουν. Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα στηρίζει κάθε διεθνή προσπάθεια για την άμεση απελευθέρωση του συνόλου των ομήρων, καθώς και για την αποκατάσταση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητας και θρησκείας.

Τα μέλη των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων ευχαρίστησαν την Πρόεδρο για την αμέριστη συμπαράσταση της χώρας μας, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να ασκήσει τη μέγιστη διεθνή πίεση στη Hamas, με στόχο την ταχεία και ασφαλή επιστροφή των ομήρων στις οικογένειές τους».

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από πέντε φωτογραφίες, με έμφαση στην τρυφερότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τους συγγενείς των ισραηλινών αιχμαλώτων πολέμου (και όχι ομήρων). Οχι ομήρων, πρώτο γιατί οι περισσότεροι από τους ισραηλινούς αιχμάλωτους της Παλαιστινιακής Αντίστασης είναι στρατιωτικοί και δεύτερο γιατί οι μερικές δεκάδες συλληφθέντες πολίτες συνελήφθησαν στη διάρκεια μάχης, καθώς οι σιωνιστικές ένοπλες δυνάμεις (αστυνομία και στρατός) άνοιξαν πυρ κατά των παλαιστίνιων μαχητών, σκοτώνοντας οι ίδιοι πολλούς πολίτες και θέτοντας όλους στη μέση διασταυρούμενων πυρών. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε ισραηλινοί πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο. Αλήθεια, δεν πληροφορήθηκαν οι σύμβουλοι της ΠτΔ τις δημόσιες αφηγήσεις της ισραηλινής εποίκου Γιασμίν Ποράτ, που κατήγγειλε ότι τους ισραηλινούς πολίτες τους σκότωσε ο ισραηλινός στρατός; Ασφαλώς και τα γνωρίζουν όλα, αλλά τα θάβουν.

Πώς ξέρει η κα Σακελλαροπούλου ότι η κουστωδία των συγγενών που της κουβάλησαν ο πρώην και ο νυν πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα εκπροσωπεί αμάχους αιχμαλώτους και όχι (και) στρατιωτικούς αιχμαλώτους; Δεν το ξέρει και δεν την ενδιαφέρει. Αλλωστε, όπως διαπιστώνουμε από την ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, η κα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε «ειδεχθές έγκλημα πολέμου» την απαγωγή αμάχων, αλλά αμέσως μετά ζήτησε την «άμεση απελευθέρωση του συνόλου των ομήρων». Από πότε χαρακτηρίζονται όμηροι οι στρατιωτικοί που αιχμαλωτίζονται στη διάρκεια πολεμικών μαχών; Οπως βλέπετε, μένουμε αυστηρά στο πλαίσιο του λεγόμενου διεθνούς δικαίου, προκειμένου να αποκαλύψουμε τους φτηνιάρικους ακροβατισμούς της ΠτΔ.

Η Ελλάδα στηρίζει κάθε διεθνή προσπάθεια για την άμεση απελευθέρωση του συνόλου των ομήρων, στρατιωτικών και πολιτών (ή «πολιτών», δεδομένου ότι οι εβραίοι έποικοι φέρουν οπλισμό), λέει η Κ. Σακελλαροπούλου. Αν είναι έτσι, γιατί δε στήριξε την πρόταση της Παλαιστινιακής Αντίστασης για ανταλλαγή κρατουμένων, είτε «all for all» (όλοι οι κρατούμενοι της Αντίστασης για όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις κατοχικές φυλακές) είτε τμηματικά; Την πρόταση διατύπωσαν κατ’ επανάληψη ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, Αμπού Ομπάιντα, καθώς και πολιτικά στελέχη της Χαμάς. Δεν την άκουσε η κα Σακελλαροπούλου; Αφού πονάει η ψυχή της για τους «ομήρους», γιατί δεν ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση να προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις, που έως τώρα αρνείται, παρά την προσφορά της Αντίστασης; Μονά-ζυγά του Νετανιάχου και των άλλων σιωναζιστών, κυρία Κατερίνα;

Πάμε και στην πιο σοβαρή πτυχή του ζητήματος. Μετά την 7η του Οκτώβρη, οι σιωναζιστές έχουν συλλάβει περίπου 6.000 Παλαιστίνιους που συνιστούν τον ορισμό της απαγωγής αμάχων. Περίπου 2.200 Παλαιστίνιους έχουν συλλάβει στη Δυτική Οχθη και περίπου 7.000 κατοίκους της Γάζας, που εργάζονταν με ειδικές άδειες στο Ισραήλ. Από τους τελευταίους λένε ότι άφησαν 3.200 (εμείς δεν είδαμε τέτοιο πλήθος στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, όπου τους εγκατέλειψαν), αλλά κι αν δεχτούμε αυτόν τον αριθμό, πάλι έχουμε 3.800 εργάτες που κρατούνται ως όμηροι, επειδή έτυχε να εργάζονται στο Ισραήλ. Mαζί με τους 2.200 της Δυτικής Οχθης μάς κάνουν 6.000 αμάχους που κρατούνται ως όμηροι.

Οι εργάτες από τη Γάζα που απελευθερώθηκαν κατήγγειλαν ότι υπέστησαν επώδυνα βασανιστήρια και κάθε είδους εξευτελισμούς. Αντίθετα, οι τέσσερις γυναίκες που απελευθέρωσε η Αντίσταση αφηγήθηκαν ότι είχαν καλή μεταχείριση (φαγητό, γιατρούς, φάρμακα).

Koινός τόπος στις δηλώσεις των εργατών-ομήρων που απελευθερώθηκαν: «Μας βασάνισαν, μας ταπείνωσαν και μας λήστεψαν».

Ο Γιασέρ Μουσταφά Αμπού Τάχα: «Η αστυνομία ήρθε και μας συνέλαβε, μας βασάνισε με ρεύμα και άφησε σκύλους πάνω μας. Στη συνέχεια μας πήγαν σε ένα στρατόπεδο, όπου μας έβαλαν σε ένα μέρος που δεν ήταν κατάλληλο ούτε για τη στέγαση ζώων».

Από ρεπορτάζ του Αλ-Τζαζίρα και του Αλ-Αραμπία: Οι απελευθερωμένοι εργαζόμενοι φαίνονταν σε άθλια κατάσταση και εξαιρετικά εξουθενωμένοι λόγω των σκληρών συνθηκών κράτησής τους και των σκληρών βασανιστηρίων που είχαν υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οταν έφτασαν στο έδαφος της Γάζας, οι γλώσσες τους αναφωνούσαν ευχαριστίες στο θεό. Σε μικρή απόσταση, αρκετοί άντρες έδειξαν τα χέρια τους με πληγές που δεν έχουν επουλωθεί και τους αστραγάλους τους, που περικλείονται από αριθμημένες μπλε πλαστικές χειροπέδες, η μία φέρει τον αριθμό «061962» και η άλλη «062030». Ενας άνδρας δείχνει τους καρπούς του, οι οποίοι φέρουν ακόμη ίχνη πληγών, ξυλοδαρμών και δεσμών.

Ο Ραμαντάν Αλ-Ισάουι: «Μας έκλεισαν για 23 ημέρες στην ισραηλινή φυλακή Ofer. Εστησαν εκεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δεν ξέραμε ποια ώρα θα πεθάνουμε. Ζούσαμε μόνο με νερό. Το ηθικό μας καταστράφηκε. Αν ήμασταν εδώ κατά τη διάρκεια του πολέμου, θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να πεθάνουμε με τα παιδιά μας».

Ο Σάμπρι Φαγιέζ Αμπού Κάμρα αφηγείται: «Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να περιγραφεί. Ταινίες τρόμου χωρίς τέλος. Ανθρωποι τους αποκαλούν σκύλους. Ανθρωποι που τους έπαιρναν από ανάμεσά μας για ανάκριση οι πράκτορες της Σιν Μπετ, ο στρατός και όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας. Είμαστε εργαζόμενοι που δεν ξέρουμε τίποτα, ξέρουμε μόνο τα προς το ζην. Πεθάναμε με ένα εκατομμύριο θανάτους».

Ο Χασάν Αμπού Αλ-Χαΐρ αφηγείται: «Ημασταν στο Ισραήλ και θέλαμε να δραπετεύσουμε στη Δυτική Όχθη μετά το κλείσιμο των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας, αλλά ο ισραηλινός στρατός μας συνέλαβε. Δεν έχω επικοινωνήσει με την οικογένειά μου και δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτούς. Ζουν ή μαρτύρησαν; Στη φυλακή μας καταπίεσαν και τρώγαμε μια ντομάτα το μεσημέρι και ένα μήλο το βράδυ».

Ο Αμπντέλ Νάσερ Αμπντέλ Μπάρι, κάτοικος του προσφυγικού στρατόπεδου Αλ-Σάτι (Η παραλία) δήλωσε: «Μας συνέλαβαν στην πόλη Ραχάτ στη Νεγκέβ, μας πήραν για έρευνα και μας ρωτούσαν για τη Χαμάς στη Γάζα. Μας ρώτησαν για τους τόπους διαμονής μας στη Γάζα και μας είπαν ότι όποιος πει ψέματα θα βομβαρδίσουμε το σπίτι του. Σήμερα δεν ξέρω τίποτα για την οικογένειά μου».

Ο Ράμζι Αμπού Τιρ: «Μας συνέβη κάτι το τρομερό. Δουλεύαμε στην πόλη Ραχάτ, μας συνέλαβαν στα σημεία ελέγχου και μας πέταξαν στις φυλακές χωρίς να φταίμε. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το λαό μας. Οι Ισραηλινοί μας πήραν τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες, τα χρήματα και οτιδήποτε είχαμε».

Ο πενηντάχρονος Μπασάρ Νασρ με ασυνάρτητα λόγια και τόνο γεμάτο καταπίεση, είπε στο Αλ-Τζαζίρα Νετ: «Είμαστε ταπεινωμένοι… Μας βασάνισαν και λιμοκτονούσαμε». Αυτό φάνηκε στην άθλια εμφάνισή του και στα βρώμικα ρούχα του. «Μας συμπεριφέρονταν σαν έντομα. Μας έριξαν λίγο φαγητό, μας στέρησαν τον ύπνο και την ανάπαυση και στο τέλος μας έκλεψαν τα χρήματα και ό,τι είχαμε», συνέχισε ο Νασρ. «Με κρέμασαν για όλο το βράδυ από το ένα χέρι και μου έσπασαν τα δόντια».

Ο Νασρ επέστρεψε στη Γάζα χωρίς τον 16χρονο γιο του που τον συνόδευε στη δουλειά. Η τύχη του νεαρού αγνοείται. Παραμένει όμηρος μαζί με χιλιάδες άλλους.

 

Η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελίζαμπεθ Θρόσελ, δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων που επιστρέφονται είναι παλαιστίνιοι εργάτες και ασθενείς που βρίσκονταν σε νοσοκομεία και κρατήθηκαν μετά τις 7 Οκτώβρη. Ανησυχούμε βαθύτατα που 4.000 παλαιστίνιοι εργαζόμενοι και ασθενείς νοσοκομείων κρατούνται χωρίς επαρκή νομική βάση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά την ανάκληση των αδειών τους από το Ισραήλ».

Ιδού η επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη, από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: 4.000 εργάτες και νοσηλευόμενοι από τη Γάζα παραμένουν σε ομηρία! Συν 2.200 από τη Δυτική Οχθη. Οταν οι εργάτες-όμηροι που απελευθερώθηκαν κατήγγειλαν βασανιστήρια και εξευτελισμούς, μπορούμε να φανταστούμε τι υφίστανται οι πάνω από 6.000 που παρεμένουν ακόμα όμηροι των σιωναζιστών και χαρακτηρίζονται «ύποπτοι για συνεργασία με την τρομοκρατία»

Θα κάνετε κάτι γι’ αυτούς, κυρία Σακελλαροπούλου ή θεωρείτε πως δεν πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα; Ρητορικό είναι το ερώτημα, καθώς ξέρουμε την απάντηση: τίποτα απολύτως! Γιατί σύμπασα η αστική πολιτειακή ηγεσία είναι στρατευμένη στο πλευρό των σιωναζιστών.

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτον αέρα τα σχολικά δρομολόγια!
Επόμενο άρθρο Tα κροκοδείλια δάκρυα της Ράνιας

Σχετικά Αρθρα

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 19:52

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

Διεθνή 19 Ιούν 2026, 14:43

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 20:55

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 19:35

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 15:20
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo