Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
  • Σαν σήμερα 25 Μάη
  • Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Mάταια προσπαθούν να μας ξεριζώσουν, με το αίμα θα ξαναβλαστήσουμε
Διεθνή

Mάταια προσπαθούν να μας ξεριζώσουν, με το αίμα θα ξαναβλαστήσουμε

O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Σεπ 2025, 13:48

Tην περασμένη Κυριακή, οι σιωναζιστές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπο Τύπου των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Σε κοινή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού και ο εκπρόσωπος της Σιν Μπετ ανέφεραν:

Οι IDF και η Σιν Μπετ σκότωσαν τον επικεφαλής του προπαγανδιστικού μηχανισμού του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, Χουνταΐφα Καχλούτ «Αμπού Ομπάιντα». Η επιχείρηση διευθύνθηκε από κοινού από την αίθουσα επιχειρήσεων της Σιν Μπετ σε συνεργασία με τη Νότια Διοίκηση και πραγματοποιήθηκε χάρη σε προγενέστερες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Σιν Μπετ και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (Αμάν), οι οποίες υπέδειξαν το σημείο όπου κρυβόταν ο καταζητούμενος.

Ο Αμπού Ουμπάιντα ήταν από τους τελευταίους ηγετικούς παράγοντες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς πριν από τις 7 Οκτώβρη. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του ήταν υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης στις ταξιαρχίες και τα τάγματα, για το συντονισμό μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων ενημέρωσης και υπήρξε η πιο εξέχουσα προσωπικότητα στη χάραξη της προπαγανδιστικής πολιτικής.

Ο καταζητούμενος ήταν το επικοινωνιακό πρόσωπο της Χαμάς και μέσω του ρόλου του διέδιδε την προπαγάνδα της οργάνωσης με στόχο να ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να επηρεάσει το κοινό στη Γάζα καθώς και τους υποστηρικτές της Χαμάς στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο. Επιπλέον, ηγήθηκε των προσπαθειών προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου της Χαμάς κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από αυτόν.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Χαμάς, υπό την ηγεσία του Καχλούτ, ήταν υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση των σκηνών της σφαγής της 7ης Οκτώβρη μέσω καταγραφών που πραγματοποίησαν μέλη της οργάνωσης. Ο Καχλούτ και οι άνδρες του βρίσκονταν πίσω από τη δημοσίευση βίντεο ψυχολογικού πολέμου που παρουσιάζουν πολίτες και στρατιώτες αιχμαλώτους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του σιωναζιστικού στρατού, μετά από την παραπάνω ανακοίνωση, δήλωσε:
«Θα φτάσουμε και στους ηγέτες της Χαμάς στο εξωτερικό».

Οι σιωναζιστές δεν έδωσαν καμιά απόδειξη για τη δολοφονία του Αμπού Ομπάιντα. Mια-δυο φωτογραφίες από τους φακέλους τους, που κανείς δεν ξέρει πότε έχουν τραβηχτεί και αν πράγματι είναι ο Αμπού Ομπάιντα, δεν αποτελούν απόδειξη, βέβαια.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουν ανακοινώσει και άλλες δολοφονίες ηγετικών στελεχών της Αντίστασης, που εμφανίστηκαν δημόσια μετά την προσωρινή εκεχειρία του περασμένου Γενάρη. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των ηγετών των ταγμάτων Αλ-Κασάμ στη Μπέιτ Χανούν και στον προσφυγικό καταυλισμό της Παραλίας (Αλ-Σάτι), που είχαν ανακοινώσει ότι τους σκότωσαν (δίνοντας μάλιστα και… λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης), όμως αυτοί εμφανίστηκαν δίπλα στους μαχητές τους μετά την εκεχειρία στις 19 Γενάρη του 2025).

Αποκλείεται να σκότωσαν τον Αμπού Ομπάιντα; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε έναν τέτοιο πόλεμο, στον οποίο μερικές δεκάδες χιλιάδες μαχητές αμύνονται σε μια στενή λωρίδα γης, που βομβαρδίζεται ανηλεώς σε καθημερινή βάση. Ομως αυτό θα το μάθουμε από την Αντίσταση, από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ εν προκειμένω, όταν κρίνουν ότι πρέπει να το μάθουμε. Ποτέ η Αντίσταση δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τους ισχυρισμούς των σιωναζιστών, όταν μαίνεται ο εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος. Δεν παίζει το παιχνίδι των σιωναζιστικών μυστικών υπηρεσιών.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η εξόντωση πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Αντίστασης δεν εξαλείφει, ούτε καν αδυνατίζει τη μαχητικότητά της και την αποτελεσματικότητά της. Νέοι ηγέτες παίρνουν τις θέσεις αυτών που έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα και συνεχίζουν το έργο τους.

Αυτό ακριβώς υπενθύμισε η Χαμάς, ανεβάζοντας για πρώτη φορά στον επίσημο ιστότοπό της φωτογραφίες του μάρτυρα ανώτατου διοικητή των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ (Αμπού Χάλεντ) με άλλους μάρτυρες κορυφαίους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, σε στιγμές συνεργασίας και σε στιγμές χαλάρωσης. Μαζί με τον Αλ-Ντέιφ εικονίζονται ο Ισμαΐλ Χανίγια (Αμπού Αλ-Αμπντ), ο Γιάχια Σινουάρ (Αμπού Ιμπραΐμ), ο Μαρουάν Ισα (Αμπού Αλ-Μπαρά), ο Μπάσεμ Ισα (Αμπού Ιμάντ), ο Ράφι Σαλάμα (Αμπού Μοχάμεντ).

Ολοι αυτοί οι ηγέτες έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα. Ποτέ οι μυστικές υπηρεσίες των σιωναζιστών δεν βρήκαν αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τα οποία έχουν αποσπαστεί. Η Χαμάς και οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ διατήρησαν άθιχτο το μηχανισμό συνωμοτικότητας που έχουν χτίσει.

Ο Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ (ο Επισκέπτης, όπως ήταν το ψευδώνυμο που έδωσε στον εαυτό του, η Σκιά, όπως τον αποκαλούσαν οι Παλαιστίνιοι) παρέμεινε άφαντος για 20 χρόνια. Ενας γρίφος, ένα άλυτο μυστήριο για τις υπηρεσίες ασφάλειας της σιωνιστικής οντότητας. Η Χαμάς ανακοίνωση το θάνατό του στις; 30 Γενάρη του 2025. Οι σιωναζιστές δεν τον είδαν ποτέ. Ούτε νεκρό. Κι όμως, φωτογραφιζόταν με τους συντρόφους του, όπως αποδεικνύεται. Και εμφανιζόταν στους μαχητές του για να τους εμψυχώσει και να ζητήσει απ’ αυτούς τον ύψιστο ηρωισμό.

Αν ο Αμπού Ομπάιντα, αυτός ο φλογερός ρήτορας, η φωνή των Αλ-Κασάμ, ο μάστορας της αγκιτάτσιας, είναι νεκρός, άλλος φλογερός ρήτορας θα πάρει τη θέση του.

Ο δάσκαλος των Μαρτύρων

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ κυκλοφόρησαν το videoclip ενός νέου τραγουδιού που αποδίδει η Στρατιωτική Χορωδία τους. Το τραγούδι ξεκινά με τον Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ, τις παραμονές της 7ης Οκτώβρη, να απαγγέλλει όμορφα (ως φοιτητής υπήρξε λάτρης του θεάτρου και ηθοποιός) στους συντρόφους του στην Ανώτερη Διοίκηση των Αλ-Κασάμ μερικούς σημαδιακούς στίχους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/09/TheMasterOfMartyrs.mp4

Μ. Ντέιφ: Οπως εσύ ρίζωσες εδώ, έτσι κι εγώ

Εχω χιλιάδες σπόρους φυτεμένους σ’ αυτή τη γη

Οσο κι αν οι τύραννοι προσπαθούν να μας ξεριζώσουν

Είμαι εδώ, στην αγαπημένη μου, στην αέναα γεναιόδωρη γη

Και όπως αυτή, ποτέ η προσφορά μας δεν τελειώνει

Το ταξίδι συνεχίζεται, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία.

Τραγουδιστής: Είσαι εδώ στη γη μας

Οπως οι αγνές μας ρίζες 

Οπως οι μιναρέδες, η σκιά μας είσαι

Και ο Αλ-Ντέιφ ανυψώνεται

Φτάνει στ’ αστέρια κι εμάς

Το αστέρι το αιώνιο μας οδηγεί

Σπαθί με σπαθί, στεκόμαστε ακλόνητοι

Είμαστε ο λαός του Μοχάμεντ Ντέιφ

Είμαστε οι άντρες του Μοχάμεντ Ντέιφ

Στο όνομα του κραταιού τιμωρού, ήρθες, ο στρατός σου τεράστιος και πανίσχυρος

Ενας κατακλυσμός, σαν τον ακατανίκητο χείμαρρο, ένας τυφώνας πυρός

Στου δάσους των σπαθιών μας τα θηκάρια, εσύ ‘σουν η αιχμή, η κοφτερή λεπίδα

Ω Σκιά, που η παρουσία σου σκόρπιζε τον τρόμο στις καρδιές των καταπιεστών

Ανάμεσά μας θα παραμείνεις, Αμπού Χάλεντ

Κι η βροντερή αλήθεια θα υψωθεί

Οι Ταξιαρχίες μας είναι οι σπόροι της νίκης

Στην Ιερουσαλήμ κείται η τελευταία μέρα και η ανταπόδοση

Μ. Ντέιφ: H μάχη για την «Υπόσχεση της Μελλοντικής Ζωής»

Η στιγμή του πεπρωμένου για όλους τους Μουσουλμάνους

Να μπουν στο Τζαμί Αλ-Ακσα, όλοι τους, να προσευχηθούν μέσα στο Αλ-Ακσα

Μετά την απελευθέρωσή του απ’ αυτή τη βάναυση κατοχή.

Τραγουδιστής: Mάταια προσπαθούν να μας ξεριζώσουν, με το αίμα θα ξαναβλαστήσουμε

Είμαστε οι ρίζες και τα κλαδιά μας στα ουράνια φτάνουν

Mάταια προσπαθούν να μας ξεριζώσουν, με το αίμα θα ξαναβλαστήσουμε

Είμαστε οι ρίζες και τα κλαδιά μας στα ουράνια φτάνουν

Ιδια μ’ εμάς η προσφορά μας και η πορεία μας προς την Ιερουσαλήμ

Το μονοπάτι του Αλ-Ντέιφ θα συνεχίσουμε ν’ ακολουθούμε

Του δασκάλου των Μαρτύρων.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα ψεύτικα τα λόγια πετούν, η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει

O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Επόμενο άρθρο Aγριο τρολάρισμα των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ στους σιωναζιστές

O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Σχετικά Αρθρα

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

Διεθνή 25 Μάι 2026, 06:16

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

Διεθνή 24 Μάι 2026, 10:17

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

Διεθνή 24 Μάι 2026, 09:55

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 22 Μάι 2026, 12:02

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

Διεθνή 21 Μάι 2026, 17:10

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

Διεθνή 21 Μάι 2026, 14:08
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Εφετείο 17Ν

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • ΕΛΑ

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Εφετείο ΕΛΑ

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Επαναστατικός Αγώνας

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Επικοινωνία

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Όροι χρήσης

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Ποιοι είμαστε

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Επικοινωνία

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

  • Όροι χρήσης

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

    O δάσκαλος των Μαρτύρων (videoclip)

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo