Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λιβύη: Ηταν στρατιωτική και όχι ανθρωπιστική αποστολή
Πολιτική

Λιβύη: Ηταν στρατιωτική και όχι ανθρωπιστική αποστολή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2023, 13:15

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, χθες έγινε σοβαρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στη μητέρα τραυματισθέντα στρατιωτικού στη Λιβύη και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο. Η μητέρα του τραυματία τού ζήτησε τον λόγο γιατί έστειλε τα παιδιά απροστράτευα στη Λιβύη, ο Φλώρος της απάντησε ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσε και πάλι αν του ζητούσαν να ξαναστείλει έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό και μετά η συζήτηση μεταξύ της μάνας και του αρχηγού εκτροχιάστηκε και βούιξε ο διάδρομος σε ολόκληρη την πτέρυγα του νοσοκομείου.

Η ίδια ιστοσελίδα έγραψε ότι ότι «δεν ήταν σύγκρουση, ήταν έκρηξη, όπως υποστηρίζουν επιβαίνοντες στο μοιραίο πούλμαν που μετέφερε τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Αυτό αναφέρουν ανώνυμες πηγές, προερχόμενες από το συγγενικό περιβάλλον στρατιωτικών επιβαινόντων στο μοιραίο πούλμαν και οι οποίοι είχαν την τύχη να διασωθούν. Φυσικά, το ΓΕΕΘΑ επιμένει στο αρχικό σενάριο, περί σύγκρουσης και τυχαίου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος με φορτηγό. Ωστόσο, η εκδοχή του ΓΕΕΘΑ αποδυναμώνεται από την πρεμούρα που επέδειξε να μην λέει την αλήθεια, από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η τραγωδία, και έλαβε γνώση της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο σημείο του συμβάντος».

Ποιες είναι οι «τρύπες» στην ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης; Γράφει το ieidiseis.gr:

«Το ΓΕΕΘΑ γνώριζε από τις 3:30 μμ της Κυριακής το μέγεθος του προβλήματος και ότι υπάρχουν νεκροί, υποστηρίζουν συγγενείς της ελληνικής αποστολής.

Όταν στις 6 μμ έγινε γνωστό ότι εκτάκτως αναχωρεί δεύτερο μεταγωγικό για τη Λιβύη για «ειδική αποστολή» που περιλαμβάνει και μεταφορά νεκρών στην Αθήνα, το ΓΕΕΘΑ καθησύχαζε ότι πρόκειται για ένα σύνηθες αυτοκινητιστικό ατύχημα με τρεις ελαφρά τραυματίες!

Μάλιστα στις 8:30 μμ -δηλαδή 5 ώρες μετά το συμβάν- εξέδιδε ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ που ανέπτυσσε τη θεωρία περί τριών ελαφρά τραυματισμένων! Ακόμη και όταν ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, με δηλώσεις του, εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στην Ελλάδα για τον χαμό τεσσάρων μελών της ελληνικής αποστολής.

Η Αθήνα πέταγε «χαρταετό», με τα συστημικά μέσα που ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση να τηρούν σιγή ιχθύος κρυπτόμενα πίσω από την καθησυχαστική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Μόνο όταν περί της 10 μμ όλα τα Διεθνή Μέσα έκαναν πρώτη είδηση την ελληνική τραγωδία στη Λιβύη, ακολούθησαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 11μμ η κρατική τηλεόραση επέμενε στην εκδοχή των τριών τραυματιών. Τα μεσάνυχτα το ΓΕΕΘΑ αναγκάστηκε -9 ώρες μετά το δυστύχημα- να παραδεχτεί επισήμως ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και οι αγνοούμενοι.

Για κακή τύχη του ΓΕΕΘΑ, που τελευταία επιδίδεται σε αδέξια επικοινωνιακά πασαλείμματα, αυτή τη φορά, δεν έχει να κάνει με απλούς στρατιωτικούς που υπακούουν τυφλά στις άνωθεν εντολές, αλλά πρόκειται για στελέχη του υγειονομικού που αποτελούν ξεχωριστή ελίτ στο στράτευμα και δεν μπαίνουν στη λογική του άρβυλου.

Όπως ευστόχως παρατηρούν, κατά τη σύγκρουση διαμελίζονται τα πτώματα, δεν εξαϋλώνονται και άρα δεν αγνοούνται…»

Από κυβερνητικής πλευράς όλα αυτά δικαιολογήθηκαν με μια παιδαριώδη δικαιολογία: δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας, γιατί τα δορυφορικά τηλέφωνα της ελληνικής αποστολής καταστράφηκαν!

Αυτοί που έχουν δορυφορικά τηλέφωνα τα έχουν πάνω τους, όχι στη βαλίτσα ή στο σάκο. Αφού τόσοι στρατιωτικοί διασώθηκαν από το πούλμαν, δεν μπορεί να μην είχαν μαζί τους ένα τουλάχιστον δορυφορικό τηλέφωνο. Κι αν το είχε ο επικεφαλής αξιωματικός, που τραυματίστηκε, δεν μπορεί να μην πέρασε επιτόπου τη διοίκηση στον αντικαταστάτη του και να μην του έδωσε εντολή να ενημερώσει την Αθήνα και να ζητήσει οδηγίες. Ακόμα και ανίκανος για επικοινωνία να ήταν ο επικεφαλής, ο αντικαταστάτης του ήταν εκ των προτέρων ορισμένος και ανέλαβε αμέσως τη διοίκηση (για στρατό και μάλιστα για ειδικές δυνάμεις μιλάμε).

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι άφησαν τα δορυφορικά μέσα στο φλεγόμενο πούλμαν, μπροστά και πίσω από την πομπή υπήρχαν αυτοκίνητα ασφάλειας με ένοπλους, που δεν έπαθαν τίποτα (οι ίδιοι το λένε). Ακόμα και αν στα αυτοκίνητα ασφάλειας επέβαιναν μόνο Λίβυοι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχαν μέσα επικοινωνίας. Μπορούσε ο έχων τη διοίκηση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής να επικοινωνήσει με την ηγεσία του στην Αθήνα, να δώσει αναφορά και να λάβει οδηγίες. Και είμαστε σίγουροι ότι το έκανε.

Γιατί το ΓΕΕΘΑ, το υπουργείο Αμυνας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρίσταναν τους ανίδεους και μίλησαν μόνο όταν το γεγονός βγήκε «ψηλά» στα διεθνή αστικά Μέσα; Προφανώς κάποιο λάκο έχει η φάβα. Κάτι ήθελαν να κουκουλώσουν. Γι’ αυτό οι συγγενείς των τραυματιών μιλούσαν για έκρηξη που προσομοίαζε με στρατιωτικό χτύπημα και διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της τακτικής Δικαιοσύνης να επιληφθεί του θέματος. Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένα 24ωρο, να ακουστούν καταγγελίες και διαμαρτυρίες, για να επιληφθεί η αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Οσο για το επιχείρημα ότι η έκρηξη προήλθε από μπιτόνι βενζίνης που έφερε το Toyota Land Cruiser που -σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα- συγκρούστηκε με το λεωφορείο, δεν είναι τυχαίο ότι κανένας δεν το πιστεύει, μετά από τα τραγελαφικά που προηγήθηκαν.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφερε χθες πλήρη κάλυψη στον Φλώρο: «Καταρχάς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον Αρχηγό του στρατεύματος, στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο. Το κάνω σαφές αυτό για να μην υπάρχει και καμία παρεξήγηση». Για τον Δένδια χρησιμοποίησε διαφορετικές διατυπώσεις, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση βλέπει ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας και αν υπάρχει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο» είπε ο Μαρινάκης και αμέσως έσπευσε να εντάξει την περίπτωση Δένδια στο… γενικό πλαίσιο: «Συνολικά απάντησε ο Πρωθυπουργός και για τη μη ύπαρξη ενδεχόμενου ανασχηματισμού, το είπε με μεγάλη σαφήνεια. Είχαμε απαντήσει κι εμείς σε προηγούμενη ενημέρωση. Αλλά η απάντηση του Πρωθυπουργού τα καλύπτει όλα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, είναι προφανές». Η λέξη «στήριξη» ή η φράση «ο πρωθυπουργός περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον υπουργό Αμυνας» δεν ακούστηκαν. Οχι τυχαία, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι κυβερνητικά παπαγαλάκια «τα χώνουν» στον Δένδια ότι έκανε τουρισμό στα ΗΑΕ όταν πλημμύριζε η Θεσσαλία.

Εμείς δεν είμαστε, φυσικά, σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στην Ανατολική Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις έλληνες στρατιωτικοί και τα δύο παιδιά του καπιταλιστή-προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, που ήταν στην αποστολή ως «διερμηνείς». Στεκόμαστε στην πολιτική πλευρά του θέματος. «Κατ’ αρχάς, μιλάμε – το  ξαναλέω – για μία ανθρωπιστική αποστολή, αποστολή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε ο Μαρινάκης. Από πότε για ανθρωπιστικές αποστολές χρησιμοποιούνται στρατιωτικοί και μάλιστα αλεξιπτωτιστές των ειδικών δυνάμεων; Αντε να δεχτούμε ότι έπρεπε να υπάρχει και προσωπικό ασφάλειας, όμως εν προκειμένω δεν υπήρχε ίχνος πολιτικού προσωπικού. Κάποια σχετική διεύθυνση των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, ο Ερυθρός Σταυρός ή κάποια από τις ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται για τέτοιες αποστολές.

Ηταν μια στρατιωτική αποστολή προς βοήθεια όχι της «τουρκόφιλης» κυβέρνησης της Τρίπολης, αλλά της κυβέρνησης του «στρατάρχη» Χαλίφα Χαφτάρ και των φυλάρχων που συνασπίζονται γύρω του με έδρα τη Βεγγάζη. Ηταν στρατιωτική παρέμβαση στον πόλεμο των αντίπαλων φατριών της Λιβύης, με ανθρωπιστικό προκάλυμμα.

Εκτύπωση 🖨
ΛΙΒΥΗ ΧΑΦΤΑΡ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπεργία πείνας και στις Φυλακές Κορυδαλλού
Επόμενο άρθρο Οι παγίδες της αντεργατικής τροπολογίας για τις τριετίες

Σχετικά Αρθρα

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 09:38

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

Πολιτική 2 Οκτ 2025, 14:44

Συνεχίζει την απεργία ο Πάνος Ρούτσι – Σταματήστε τα κόλπα και ικανοποιήστε πλήρως το αίτημά του

Πολιτική 27 Σεπ 2025, 13:50

Απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Τι φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Πολιτική 26 Σεπ 2025, 19:24

O τραγέλαφος της ελληνικής αστικής διπλωματίας

Πολιτική 25 Σεπ 2025, 10:46

Η Π. Τυχεροπούλου απαντά στον Ν. Σαλάτα: «Συκοφαντικός παροξυσμός, με προσωπικές επιθέσεις, αισχρά ψεύδη και απαράδεκτους υπαινιγμούς»

Επεσαν οι μάσκες στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 24 Σεπ 2025, 20:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo