Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
  • Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!
  • Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς
  • Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών
  • SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λαμόγια… γενικώς, σ’ ένα σάπιο σύστημα
Πολιτική

Λαμόγια… γενικώς, σ’ ένα σάπιο σύστημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2022, 15:39

«Είναι σοβαρή υπόθεση, το πληροφορήθηκα όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα το μελετήσω και θα σας απαντήσω…», είπε ο Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Σπυράκη, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το πήρε το μήνυμα η Σπυράκη και έσπευσε να… εισηγηθεί την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας από τη ΝΔ, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Εξυπνη κίνηση, άκρως επικοινωνιακή. Η Σπυράκη το ξέρει το «άθλημα», γι’ αυτό και δεν κρύφτηκε αλλά πήρε σβάρνα τα ραδιοκάναλα δίνοντας εξηγήσεις με σιγουριά στο ύφος. Και με τη βεβαιότητα ότι τα υπόλοι ΑΡΔάκια θα της φερθούν με στοργή και όχι όπως στην Καϊλή. Ματαίως εκτιμούμε.

Με την ευκαιρία, να πούμε ότι η Σπυράκη είναι ερευνώμενη από την OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης) μαζί με την Καϊλή. Η υπόθεση είναι άσχετη με το Qatargate. Η Καϊλή είναι κατηγορούμενη για το Qatargate και ταυτόχρονα ερευνώμενη για λαμογιά, μαζί με τη Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας της ΕΕ ζήτησε την άρση της ασυλίας της Καϊλή και της Σπυράκη, επειδή «βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών».

Η Σπυράκη παραδέχτηκε ότι πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός της πήρε το επίδομα παρουσίας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, περίπου 21.000 ευρώ, όπως είπε, ενώ δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Η ίδια είπε ότι του είχε δώσει… άτυπη άδεια, επειδή «αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από τον χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»! Αλήθεια, πώς του έδωσε άδεια και τον άφησε να παίρνει τα φράγκα από το Ευρωκοινοβούλιο; Ξέχασε να το δηλώσει; Και το θυμήθηκε αμέσως μόλις την έκανε τσακωτή η OLAF; Ξέρετε πώς το λέμε αυτό στα απλά ελληνικά: λαμογιά.

Τι δεν μας είπε η Σπυράκη; Ποιος είναι ο κοινοβουλευτικός βοηθός της; Δεν έχει ονοματεπώνυμο; Για ποιο λόγο είναι πρώην; Παραιτήθηκε ή τον απέπεμψε η ίδια; Αν ισχύει το τελευταίο, για ποιο λόγο τον απέπεμψε; Ποιο χρονικό διάστημα ήταν κοινοβουλευτικός βοηθός της αυτός που έκανε τη λαμογιά; Πόσο καιρό απουσίασε από τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιο ήταν το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισε; Γιατί του έδωσε άδεια η ίδια (από τη σημαία, όπως λένε στο στρατό) και δεν ζητήθηκε νόμιμη άδεια από το Ευρωκοινοβούλιο;

Από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβούλιου βλέπουμε μόνο ποιοι είναι σήμερα οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί της Σπυράκη, αυτοί που πληρώνονται απευθείας από το Ευρωκοινοβούλιο και αυτοί που εργάζονται (ή «εργάζονται») στο γραφείο της στην Αθήνα και πληρώνονται από την ίδια, μέσω ειδικού ποσού για δαπάνες γραφείου, που εισπράττει από το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν μπορούμε να δούμε ποιοι υπήρξαν κοινοβουλευτικοί βοηθοί της στο παρελθόν.

Στο Διαδίκτυο, βέβαια, κυκλοφορεί το όνομα γιου πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν επικεφαλής «ανεξάρτητης Αρχής», ο οποίος στα νιάτα του είχε πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλο με γνωστή μοντέλα-πορνοστάρ, με την οποία αφού διασκέδασαν σε σκυλάδικο (απ’ αυτά που τα λένε «πίστες»), πήγαν στις 4:30 τα χαράματα στο Πολεμικό Μουσείο, όπου υπηρετούσε τη θητεία του (!!!), πέρασαν από το σκοπό της πύλης, που ζήτησε και αυτόγραφο από τη μοντέλα-πορνοστάρ, και πήγαν στο θάλαμο όπου ξύπνησαν τους άλλους ναύτες, για να τους δείξει ο γόνος του πολιτικού πόσο μάγκας είναι και τι «μωρά» κυκλοφοράει. 

Οποιος ήξερε το δόγμα «party μωρή άρρωστη» των παιδιών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ασφαλώς δεν εξεπλάγη από τη συμπεριφορά του πολιτικού γόνου. Το να φωτογραφίζεσαι με τη μοντέλα-πορνοστάρ σε αηδιαστικές σεξιστικές στάσεις είναι διαβατήριο καταξίωσης γι’ αυτά τα… καλόπαιδα που στη συνέχεια φτιάχνουν τις καριέρες τους και μοστράρουν ως… ευτυχισμένοι οικογενειάρχες. Πνεύμα και ηθική (με τον ανεπανάληπτο τρόπο που το έλεγε ο Αυλωνίτης).

Στη συνέχεια, ο εν λόγω φέρελπις νέος πήγε στις Βρυξέλλες (αμ’ πού θα πήγαινε, στο Κακοσάλεσι;), μπήκε στην επικοινωνιακή ομάδα του Γιούνκερ (βοήθησε και ο Κυρανάκης, έγραφαν τα ρεπορτάζ δεξιών φυλλάδων εκείνη την εποχή) και το 2014 έγινε βοηθός της νεοεκλεγείσας στο Ευρωκοινοβούλιο Σπυράκη. Eφτιαξε και δικιά του εταιρία διαφήμισης, ενώ του άρεσε να πετάγεται στην Αγγλία και να παίζει πόλο (το γνωστό άθλημα με τα άλογα, που παίζει η βρετανική αριστοκρατία και μπουρζουαζία). Οσο για τη δίκη που αντιμετώπιζε παρέα με τη μοντέλα-πορνοστάρ, πήγαινε από αναβολή σε αναβολή (το πρώην… καυτό ζεύγος ουδέποτε εμφανίστηκε στο ακροατήριο) και μάλλον οδηγήθηκε σε παραγραφή.

Το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του «ροζ σκανδάλου» με τη μοντέλα-πορνοστάρ έγινε συνεργάτης της Σπυράκη είναι αδιαμφισβήτητο. Εκείνο που δεν ξέρουμε και γι’ αυτό δεν γράφουμε το όνομά του, είναι αν είναι αυτός που εισέπραττε το μισθό χωρίς να πατάει τα πόδια του στο Ευρωκοινοβούλιο. Για εμάς είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, επίσης, ότι η Σπυράκη ήξερε και συνέπραξε στη λαμογιά. Το ποιος έπαιρνε τα λεφτά δεν μπορεί να αποδειχτεί παρά μόνο απ’ αυτούς τους δύο και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Αν το ποσό είναι 21.000 ευρώ, που λέει η Σπυράκη, είναι μικρό για τα δικά τους δεδομένα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι αυτοί οι τύποι δε δίνουν ούτε τον πυρετό τους, δεν αφήνουν δεκάρα να πέσει κάτω, μαζεύουν ό,τι μπορεί να μαζέψουν. Και κυρίως μην ξεχνάτε ότι ένας νέος ή μια νέα εργαζόμενη στη χώρα μας θέλει τρία χρόνια για να πάρει αυτά τα λεφτά, εργαζόμενη/ος σκληρά στο μεροκάματο.

Η Σπυράκη είχε ανακοινωθεί από τον Κούλη ως υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το… σκανδαλάκι δεν κάνει ζημιά μόνο στην ίδια αλλά και στη ΝΔ. Εκεί που ο Μητσοτάκης προσπαθούσε να αποτινάξει από πάνω του τον… δούρειο ίππο Εύα, σκάει και το σκάνδαλο Σπυράκη. Είναι προφανές ότι βγάζει καπνούς από τ’ αυτιά με την Σπυράκη. Γι’ αυτό και χαρακτήρισε την υπόθεση «σοβαρή».

Η Σπυράκη, βέβαια, το παίζει άνετη και ωραία. Δηλώνει ότι «τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Παρουσιάζει την όλη υπόθεση σαν… υπόθεση ρουτίνας, ισχυριζόμενη ότι «έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και  πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται». Και καταλήγει με την κορόνα: «Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

Δεν νομίζουμε ότι θα της κάνει τη χάρη η ηγεσία του Ευρωκοινοβούλιου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Μάλλον θα πάει by the book. Ο Κανονισμός προβλέπει μια διαδικασία που τραβάει σε χρόνο (θυμηθείτε και την υπόθεση του Λαγού). Το αίτημα πρέπει να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, να εγκριθεί η παραπομπή του στην αρμόδια Επιτροπή, να πάρει σειρά στην Επιτροπή, να συζητηθεί, να ληφθεί απόφαση-εισήγηση και να επιστρέψει στην Ολομέλεια που θα πάρει την τελική απόφαση. Ενα δίμηνο μέσα στο νερό. Μπορεί και παραπάνω.

Και το ερώτημα είναι: θα προκάμει η Σπυράκη τις εκλογές; Κι αν προκάμει, θα τη βάλει ο Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στρώνοντας βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν νομίζουμε. Η Σπυράκη είναι τελειωμένη υπόθεση για τη ΝΔ. Τουλάχιστον στον ορατό πολιτικό ορίζοντα.

Ολα αυτά, σκάνδαλα και σκανδαλάκια, λαμογιές γενικώς, είναι συμπτώματα ενός παρακμιακού συστήματος, ενός συστήματος που σαπίζει. Η πολιτική του ελίτ, αυτή που διεκπεραιώνει τις εντολές της κεφαλαιοκρατίας, είναι βουτηγμένη στη σαπίλα και τη διαφθορά. Σ’ αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο, λέγοντάς μας ότι είναι… λαϊκισμός να τα ισοπεδώνουμε όλα, ότι… δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι υπάρχουν μόνο… ελάχιστοι επίορκοι και τα παρόμοια, θα απαντήσουμε με ένα απλό ερώτημα: πόσες φορές μας έχουν ξαναπεί τα ίδια; Εχουν χάσει τον αριθμό (κι εμείς επίσης).

Τα σκάνδαλα δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Είναι ο κανόνας που εμφανίζεται ως εξαίρεση. Θα ξαναθυμίσουμε το δόγμα Τζέκου: «ντοπαρισμένος είναι μόνο αυτός που πιάνεται»! Αυτό θέλουν να μας πουν για τους πολιτικούς τους τα αστικά κόμματα εξουσίας (και όχι μόνο);

ΥΓ. Σ’ αυτούς που μας λένε να μην ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα, αλλά να βλέπουμε τη… μεγάλη εικόνα και να κάνουμε… πολιτική συζήτηση, απαντάμε: ψάξτε αλλού για ηλίθιους. Η ενασχόληση με τα σκάνδαλά σας είναι πολιτική συζήτηση (έτσι όπως την κάνουμε εμείς). Θ’ ασχολούμαστε και με τα σκάνδαλά σας, για ν’ αποδείξουμε πόσο σάπια είναι η πολιτική σας και το σύστημα που αυτή υπηρετεί.

Εκτύπωση 🖨
ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤι γκαντεμιά ήταν αυτή…
Επόμενο άρθρο Λόμπινγκ: Το θεμέλιο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας!

Σχετικά Αρθρα

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πολιτική 2 Μαρ 2026, 14:25

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 19:54

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 09:33

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

Πολιτική 25 Φεβ 2026, 18:45

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
Πολιτική

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

27 Φεβ 2026, 09:33
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

Μαρόκο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).
1810: Η Σουηδία γίνεται η πρώτη χώρα που διορίζει “Συνήγορο του πολίτη”.
1945: Ο στρατηγός Πετζόπουλος φτάνει στην Τρίπολη και απελευθερώνει όλους τους ταγματασφαλίτες που κρατούνταν στις φυλακές εν αναμονή δίκης.
1956: Η Λίνα Τσαλδάρη γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός.
1959: Ειδικό στρατοδικείο εγκλημάτων πολέμου καταδικάζει τον εξολοθρευτή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη.
1972: Βόμβα σε αμερικανικό αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo