Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Πνίξτε τους στο Αιγαίο!
Καταστολή

Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

Πνίξτε τους στο Αιγαίο!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιαν 2020, 00:00

Η αφίσα που κυκλοφόρησε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τα προτάγματά της. Το κακοφτιαγμένο φωτογραφικό κολάζ δείχνει βάρκες με πρόσφυγες να πολιορκούν τα νησιά, λες και πρόκειται για πολεμικό στόλο που ετοιμάζει απόβαση και κατοχή. «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… Θέλουμε πίσω τη ζωή μας!!!», κραυγάζουν τα συνθήματα. Ποιοι τους τα πήραν; Οι πρόσφυγες και μετανάστες, φυσικά. Γι' αυτό και μπήκε το κολάζ. Μη τυχόν και κάνει κάποιος λάθος και θεωρήσει ότι τα συλλαλητήρια στρέφονται κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της ΕΕ, που έχει μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε τεράστιες φυλακές για δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους από τον τόπο τους.
 
Τα προσχήματα που έμπαιναν μπροστά στο πρόσφατο παρελθόν, η δήθεν ευαισθησία για την άθλια κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να διαβιούν οι εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, έχουν πάει στην άκρη. Πλέον, εκείνο που κυριαρχεί είναι η θεωρία των «λαθροεισβολέων», του «επιχειρούμενου εξισλαμισμού», ενώ κεντρικό σύνθημα γίνεται η «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών». Πνίξτε τους στο Αιγαίο είναι το σύνθημα που κυριαρχεί, χωρίς κανένας από τους επίσημους να το λέει ανοιχτά (για ευνόητους λόγους).
 
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δηλώνει «απαισιοδοξότατος, διότι δεν βλέπω να υπάρχει η βούληση για αποτροπή των μεταναστευτικών ροών». Επικαλείται και τη θητεία του στο ΕΜΠ, του οποίου υπήρξε και πρύτανης, για να πείσει ότι «by far, δεν είμαι καθόλου ακροδεξιός». Οταν, όμως, η συζήτηση φτάνει στο «διά ταύτα», επικαλείται συζητήσεις του με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και δηλώνει με νόημα: «Αποτροπή γίνονταν σε παλαιότερες περιπτώσεις με επιτυχία, απλά, αυτή τη στιγμή δεν είναι η “γραμμή“ να γίνει κάτι τέτοιο». Μ' άλλα λόγια, ο Κ. Μουτζούρης ζητάει πολεμικού τύπου αντιμετώπιση των λεμβών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες. Κι αν πνιγούν και μερικοί, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν τρέχει και τίποτα. Μόνο άμα πνιγούν μερικοί μπορεί να φοβηθούν οι υπόλοιποι ή κάποιοι από τους υπόλοιπους και να μειωθούν κάπως οι ροές.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γνωστός για τις στενές σχέσεις του με τη ΝΔ ακροδεξιός Πορτοσάλτε δηλώνει ανοιχτά και απροκάλυπτα πως «αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς, θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα»! «Οταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα», επαναλαμβάνει. Και εξηγείται: «Την αποτροπή δεν την καταλαβαίνω. Τι θα βάλεις, ανεμιστήρες να φυσάς ,να φεύγει η βάρκα πίσω;». Οταν οι άλλοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να τον συνεφέρουν, αρχίζει να παραληρεί: «Δεν είπα να βουλιάζεις βάρκες, αλλά από την ώρα, που δεν βουλιάζεις βάρκα…»! Ο νοών νοείτω.
 
Από το βήμα της συγκέντρωσης στη Μυτιλήνη, την περασμένη Τετάρτη, ο Μουτζούρης έδωσε ρέστα. Αν ζούσε ο Μουσολίνι, θα αυτοκτονούσε από τη ζήλια του. «Αποκάλυψε» ότι από το 2000 ο ΟΗΕ έχει εκπονήσει «σχέδιο υποκατάστασης του πληθυσμού», με 230 εκατομμύρια μετανάστες που θα συρρεύσουν στην Ευρώπη μέχρι το 2050 για να λυθεί το δημογραφικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Και βέβαια, κανένα σενάριο συνωμοσίας δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τον «γνωστό και μη εξαιρετέο Σόρος», που αποτελεί το αλατοπίπερο της «αποκάλυψης». «Θέλουν να μας επιβάλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία», είναι η πολεμική κραυγή που ακολουθεί την «αποκάλυψη».
 
Οι πολεμικές κραυγές συνεχίζονται: «Η πατρίς κινδυνεύει. Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». «Θέλουμε αποτροπή, η πατρίς κινδυνεύει». «Η πατρίς κινδυνεύει, δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι συνθήκες» (για τους πρόσφυγες, για τη συμπεριφορά στη θάλασσα κτλ.). Ο Σαλβίνι  σίγουρα θα αισθάνεται μεγάλη ευχαρίστηση διαβάζοντας για τα κατορθώματα των ελληνικών κακεκτύπων του. Και ο Μιχαλολιάκος θα αφρίζει από το κακό του, επειδή του κλέβουν τα συνθήματα.
 
Σ' αυτό το κλίμα, απορεί κανείς πώς συντάχθηκαν με τη ρατσιστικών μηνυμάτων 24ωρη απεργία, πολιτικές δυνάμεις που δεν είναι ρατσιστικές, όπως ο Περισσός, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Εκαναν χωριστές συγκεντρώσεις και στα τρία νησιά, με αιτήματα φιλικά στους ξεριζωμένους, λένε. Αλήθεια, δεν υπήρχαν άλλες μέρες για να κάνουν συγκεντρώσεις; Γιατί έπρεπε να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία που οργάνωσε ο Μουτζούρης μαζί με τους δημάρχους; Αυτή η απεργία είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, συγκεκριμένα αιτήματα, έστελνε συγκεκριμένα μηνύματα στον κόσμο των νησιών. Ποιο ήταν το κοινό αίτημα που «επέτρεπε» στους μη ρατσιστές να πάρουν μέρος σ' αυτή την απεργία; Το αίτημα να φύγουν οι μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά. Μ' άλλα λόγια, στην καλύτερη γι' αυτούς περίσταση, οι μη ρατσιστές συμφώνησαν με το ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν πρόβλημα. Δε χρειάζονται τίποτα περισσότερο οι «άλλοι». Αρκεί που στην απεργία πήραν μέρος όλοι. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα συσχετισμών. Ο Μουτζούρης δεν άφησε ραδιόφωνο και τηλεόραση που να μην είναι παρών επί διήμερο. Εκοβε και έραβε, ανάλογα με την περίσταση. Τα έβαζε δήθεν με την κυβέρνηση και την ίδια στιγμή αποθέωνε τον «νησιώτη» Μηταράκη και συμφωνούσε με τα κλειστά κέντρα (κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης δηλαδή). Μαζί με τους δημοσιογράφους φιλοτεχνούσε την εικόνα του «πρόσφυγα-προβλήματος», του «μετανάστη-λαθροεποικιστή». Αυτός ήταν η «φωνή των νησιών», όλοι οι υπόλοιποι ήταν απλώς τα «μπαζώματα» που του επέτρεψαν να κάνει μια ρατσιστική απεργία κατά την οποία νέκρωσαν τα πάντα.
 
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί υπήρξε αυτή η στάση. Τα «ψηφαλάκια» είναι στη μέση. Η απόφαση να μην υπάρξει σύγκρουση με την εκλογική πελατεία, ακόμα και όταν αυτή βαδίζει σε ρατσιστικά μονοπάτια. Τότε, όμως, είναι που πρέπει κανείς να επιδιώξει τη σύγκρουση με τις αντιδραστικές απόψεις και τα αντιδραστικά ρεύματα, ακόμα κι αν πρόσκαιρα θα έχει «πολιτικό κόστος». Γιατί χωρίς σύγκρουση δεν μπορεί να τραβηχτεί η διαχωριστική γραμμή με το ρατσισμό. Οταν αποδέχεσαι τον κοινό παρονομαστή («πρόβλημα οι πρόσφυγες και μετανάστες»), τότε παίζεις το παιχνίδι των ρατσιστών, οι οποίοι μπορεί να εμφανίζονται ως αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική, στην πραγματικότητα όμως βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος μ' αυτήν. Ο πραγματικός αντιρατσιστής δε φωνάζει «ν' αδειάσουν τα νησιά» (που φωνάζουν και οι ρατσιστές), αλλά «κάτω η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης – αλληλεγγύη με πρόσφυγες και μετανάστες».
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

Αλλα τρία χρόνια στον πάγο ο κατώτατος μισθός
Επόμενο άρθρο

Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

Εκοψαν και πάλι την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 18:31

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 10:44

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

Καταστολή 9 Φεβ 2026, 14:23

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

Καταστολή 8 Φεβ 2026, 11:18
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

Ημέρα ερωτευμένων.

1901: Ο φοιτητής Πιοτρ Κάρποβιτς εκτελεί τον υπερσυντηρητικό υπουργό Παιδείας Μπογκολέμποφ (Ρωσία).

1901: Στρατιωτικός νόμος στη Μαδρίτη για καταστολή εξεγερμένων κατά της φορολογίας.

1902: Στρατιωτικός νόμος στην Τεργέστη καθώς οι απεργίες για μείωση του ωραρίου εργασίας εξελίσσονται σε αιματηρή εξέγερση.

1947: Αντάρτες καταλαμβάνουν τη Σπάρτη κι ελευθερώνουν τους 233 αριστερούς κρατούμενους στην πόλη.

1973: Αστυνομική εισβολή εναντίον 1.500 φοιτητών στο ΕΜΠ, άγριοι ξυλοδαρμοί, εκατό συλλήψεις, έντεκα παραπομπές.

1974: Συλλαμβάνονται τρία άτομα που μετέφεραν αντιδικτατορικές προκηρύξεις του ΚΚΕ εσ. από τη Δυτική Γερμανία.

1993: 120 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- υπογράφουν στο Παρίσι σύμβαση για κατάργηση των χημικών όπλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    17Ν
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Εφετείο 17Ν
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    ΕΛΑ
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Επικοινωνία
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Όροι χρήσης
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Επικοινωνία
  • Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Ξεσαλωμένη ρατσιστική προπαγάνδα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo