Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν
  • O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά
  • Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;
  • Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ
  • Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου
  • Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Ο Τύπος για την απόφαση στη δεύτερη δίκη για τον ΕΛΑ
Καταστολή

Ολική διαγραφή

Ο Τύπος για την απόφαση στη δεύτερη δίκη για τον ΕΛΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2005, 00:00

 Εντυπωσιακά τα δημοσιεύματα του περασμένου Σαββάτου για την απόφαση στη δεύτερη δίκη για την υπόθεση ΕΛΑ. Κοινό χαρακτηριστικό τους το ότι δεν υπάρχει καμιά, ούτε καν έμμεση, κριτική στη δικαστική απόφαση. Αντίθετα, σε εφημερίδες που πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία του κλίματος τρομοϋστερίας και που είχαν καρφώσει στον πάσαλο τα κεφάλια των κατηγορούμενων, υπάρχει οργή για τους ιθύνοντες της «αντιτρομοκρατίας» που το μόνο που κατάφεραν είναι να στήσουν μια υπόθεση φιάσκο. Ας δούμε, όμως, πως υποδέχτηκαν οι εφημερίδες την απόφαση.

 
Η «Ελευθεροτυπία» έχει το μεγαλύτερο δημοσίευμα με τίτλο «Αθώοι και οι έξι για ΕΛΑ» και πλαγιότιτλο «Πανηγυρική απαλλαγή των κατηγορουμένων – Απαξίωση της ενοχής με βάση την αλχημεία περί “συλλογικής ευθύνης”». Στο ρεπορτάζ των Κατερίνας Κατή και Παναγιώτη Στάθη αναφέρεται: «Απόφαση “έφεση” επί της ουσίας υπέρ των τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι στο προηγούμενο δικαστήριο με τα ίδια στοιχεία είχαν εισπράξει βαριές ποινές με βάση το θεώρημα της “συλλογικής ευθύνης” εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Με ένα λιτό, κατηγορηματικό σκεπτικό οι δύοαπό τους τρεις τακτικούς δικαστές της έδρας αρνήθηκαν να “οικοδομήσουν” ενοχή πάνω στα θεμέλια μαρτυριών “τύπου” Σοφίας Κυριακίδου και να δουν απτή “δράση” υπό τον μανδύα της αναπόδεικτης-αόριστης έννοιας της ψυχικής ή υλικής συνδρομής». Οι ρεπόρτερ αναλύουν την απόφαση σε όλα τα σκέλη της, σχολιάζοντας μάλιστα τα βασικά της σημεία, ενώ παραθέτουν ολόκληρη τη μακροσκελή δήλωση του Χρ. Τσιγαρίδα καθώς και την επιγραμματική δήλωση Σερίφη. Στο ίδιο φύλλο φιλοξενείται και σχόλιο του «Ιού» με τίτλο «Η δικαστική μεταπολίτευση».
 
Τα «Νέα» έχουν επίσης σχετικά μεγάλο θέμα με τίτλο «Η μεγάλη ανατροπή στη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ» και υπότιτλο «Οι δικαστές δεν ακολούθησαν την αρχή της συλλογικής ευθύνης». Το ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα σημειώνει: «“Ρωγμή στην απόφαση του πρώτου δικαστηρίου που καταδίκασε τους κατηγορουμένους ως μέλη του ΕΛΑ με βάση την “αρχή της συλλογικής ευθύνης” αποτέλεσε η χτεσινή ετυμηγορία των δικαστών που έκριναν τη δεύτερη υπόθεση για συμμετοχήξ σε δέκα εκρήξεις και έκλεισαν τον ποινικό κύκλο με την αθώωση και των έξι κατηγορουμένων». Η ρεπόρτερ επικαλείται νομικούς κύκλους σύμφωνα με τους οποίους «οι δικαστές δεν ακολούθησαν την αρχή της συλλογικής ευθύνης, παρά το γεγονός ότι έκριναν τα ίδια πρόσωπα με τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία».
 
Το «Εθνος» αφιερώνει σχεδόν μια σελίδα με τίτλο «Αθωώθηκαν και οι 6 κατηγορούμενοι» και υπότιτλο «Καταρρίπτοντας τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, το δικαστήριο ύστερα από 5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας αθώωσε ομόφωνα τους Μ. Κασίμη και Γ. Σερίφη και κατά πλειοψηφία τους Χρ. Τσιγαρίδα, Αγγ. Κανά, Κ. Αγαπίου και Ειρ. Αθανασάκη». Το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα ξεκινά ως εξής: «Απόφαση-σταθμό στις δίκες τρομοκρατίας εξέδωσε χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας… Καταρρίπτοντας τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης…». Επίσης, στο ρεπορτάζ παρατίθεται ολόκληρη η δήλωση Τσιγαρίδα.
 
Η «Αυριανή» έχει μεγάλο ρεπορτάζ της Βαλεντίνας Μάρκελλου, με τίτλο «Αθώοι οι 6 του ΕΛΑ», που αναφέρεται στο περιεχόμενο της απόφασης και παραθέτει αποσπάσματα από τη δήλωση Τσιγαρίδα.
 
Η «Αυγή» έχει ένα μέτριο σε έκταση ρεπορτάζ με όλες τις πτυχές της απόφασης.
 
Ο «Ελεύθερος Τύπος», σε ρεπορτάζ της Μαγιάση, που έχυνε δηλητήριο στη διάρκεια της πρώτης δίκης, περιορίζεται στην παρουσίαση της απόφασης, ενώ παραθέτει ασχολίαστα (!) και αποσπάσματα από τη δήλωση Τσιγαρίδα.
 
Ο «Ριζοσπάστης» στον κόσμο του. Ο συντάκτης του όχι μόνο γράφει ότι οι Τσιγαρίδας-Αγαπίου-Κανάς-Αθανασάκη έχουν καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλακή για συμμετοχή στον ΕΛΑ (κατηγορία για την οποία έχουν αθωωθεί), αλλά αποφαίνεται ότι «μόνο φαινομενικά η χτεσινή απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της πρώτης δίκης του ΕΛΑ»!
 
Η «Μακεδονία», η «Ημερησία», η «Νίκη», η «Απόφαση», οι δυο «Αδέσμευτοι»., η «Βραδυνή», ο «Λόγος» και το «Βήμα» σε μικρά ή μεγαλύτερα ρεπορτάζ αναφέρονται στην απόφαση χωρίς σχόλια.
 
Η «Χώρα», σε δημοσίευμα με τίτλο «Ολοι αθώοι για τις βόμβες του ΕΛΑ» και υπέρτιτλο «Ασύλληπτοι οι τρομοκράτες αποφάνθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων» κάνει λόγο για «εντυπωσιακή απόφαση» που «γεννάει απορίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και των σχετικών ερευνών τόσο από πλευράς Αστυνομίας όσο και από πλευράς Δικαιοσύνης».
 
Ακόμα πιο σκληρή η «Απογευματινή» αφιερώνει το κύριο άρθρο της με τίτλο «Πάρτε το φραγγέλιο κ. Βουλγαράκη». Στο άρθρο κατηγορούνται οι Χρυσοχοΐδης, Νασιάκος και Διώτης ότι «η εξάρθρωση του ΕΛΑ δεν ήταν παρά ένα σκηνοθετημένο φιάσκο». Αναφέρεται ότι «ορισμένοι “κεφαλαιοποίησαν την επιτυχία τους αυτή με παράσημα, εύφημες μνείες, πλακέτες και άλλα συναφή». Τίθεται το ερώτημα «ποιοι εισέπραξαν κονδύλια για πληροφορίες που έδωσαν για τη σύλληψη τρομοκρατών; Θα τα επιστρέψουν τώρα, πίσω, αν τα εισέπραξαν». Και η κατάληξη: «Η πιο μεγάλη επιτυχία κατέληξε στο πιο μεγάλο φιάσκο. Οι υπεύθυνοι ας πληρώσουν». (Ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποιοι ενδομπατσικοί λογαριασμοί, όπως καταλαβαίνετε). Σε ρεπορτάζ της Ελλης Κωνσταντουδάκη, υπό τον τίτλο «Απόφαση – “κόλαφος” για την ΕΛΑΣ» γίνεται λόγος για «ισχυρό χαστούκι, τόσο στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσο και στον Φώτη Νασιάκο, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ, και στον πρώην εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Ιωάννη Διώτη». Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στο περιεχόμενο της απόφασης και στις δηλώσεις Τσιγαρίδα και Σερίφη. 
 
H «Καθημερινή» δημοσιεύει ρεπορτάζ της Εύας Καραμανώλη υπό τον τίτλο «Αθώοι και οι 6 στη δεύτερη δίκη ΕΛΑ», στο οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρεται: «Η χθεσινή αθώωσή τους αφήνει ένα λογικό κενό, καταδεικνύοντας ότι είτε η προηγούμενη απόφαση έχει “κενά” είτε ότι υπάρχουν και άλλα μέλη του ΕΛΑ που δεν κάθονται στο εδώλιο και αυτοί διέπραξαν τις βομβιστικές ενέργειες». Το ρεπορτάζ σημείωνε ακόμη ότι οι δικαστές «προφανώς έκριναν αναξιόπιστη μάρτυρα την πρώην σύζυγο του Κανά Σοφία Κυριακίδου στην οποία βασίστηκε τόσο το παραπεμπτικό βούλευμα όσο και η προ μηνών καταδίκη των 4 κατηγορουμένων για συμμετοχή στον ΕΛΑ». Γίνεται επίσης αναφορά στη δήλωση Τσιγαρίδα.
 
Ο «Ελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αθώωση – κλειδί για τους έξι» φιλοξενεί ρεπορτάζ της Γεωργίας Αναούνη στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Πάντως, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι η απόφαση αυτή, η οποία δεν αποδέχεται το… εφεύρημα της αρχής της συλλογικής ευθύνης, σε αντίθεση με την πρώτη, θα αποτελέσει το “βαρύ υπερασπιστικό χαρτί” για τους κατηγορούμενους ενόψει του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη βασική υπόθεση».
 
Η εικόνα όλων αυτών των δημοσιευμάτων μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η ίδια η απόφαση δημιούργησε μια ευνοϊκή συγκυρία. Οχι μόνο για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, που μπορούν βάσιμα να διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους (ο Χρ. Τσιγαρίδας έχει ήδη αποφυλακιστεί για σοβαρούς λόγους υγείας) και να παλέψουν από καλύτερες θέσεις στο εφετείο διεκδικώντας την οριστική απαλλαγή τους, αλλά και για τους πολιτικούς κρατούμενους για την υπόθεση 17Ν, που μπορούν να δώσουν τη δική τους μάχη στο εφετείο (αρχίζει τον ερχόμενο Δεκέμβρη) επίσης από καλύτερες θέσεις. Γιατί έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα το κλίμα τρομολαγνείας και -προπαντός- έχει για πρώτη φορά δεχτεί πλήγμα η ηγεσία της «αντιτρομοκρατίας». Για πρώτη φορά ένα δικαστήριο, στο οποίο προσδόθηκαν τα χαρακτηριστικά του έκτακτου τρομοδικείου, αποφάσισε ότι αυτοί που τους έστειλαν ο Διώτης, ο Νασιάκος και ο Σύρος ως κατηγορούμενους δεν είναι αυτό που θέλει η κατηγορία. Από τη στιγμή που κλονίζεται ο μηχανισμός της «εξάρθρωσης» κλονίζεται και ο μηχανισμός της δικαστικής εκκαθάρισης.
 
Χρειάζεται, λοιπόν, να υπάρξει αξιοποίηση αυτής της απόφασης. Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κανένα νόημα. Εκείνο που χρειάζεται είναι δουλειά και μόνο δουλειά.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ολική διαγραφή

«Κερδίσαμε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται»
Επόμενο άρθρο

Ολική διαγραφή

Κάηκε στο κρατητήριο με χειροπέδες… για λίγα γρ. χασίς!

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

Καταστολή 11 Σεπ 2026, 06:56

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

Καταστολή 1 Σεπ 2026, 10:51

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

Καταστολή 14 Αυγ 2026, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Uncategorized

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»)

1973: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια αμερικανοκίνητου στρατιωτικού πραξικοπήματος υπό τον στρατηγό Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ολική διαγραφή

    17Ν
    • Ολική διαγραφή

      Εφετείο 17Ν
  • Ολική διαγραφή

    ΕΛΑ
    • Ολική διαγραφή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ολική διαγραφή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ολική διαγραφή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ολική διαγραφή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ολική διαγραφή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολική διαγραφή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολική διαγραφή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ολική διαγραφή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ολική διαγραφή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολική διαγραφή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολική διαγραφή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ολική διαγραφή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ολική διαγραφή

      Ολική διαγραφή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ολική διαγραφή

      Ολική διαγραφή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ολική διαγραφή

      Ολική διαγραφή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ολική διαγραφή

      Ολική διαγραφή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ολική διαγραφή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Επικοινωνία
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Όροι χρήσης
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Επικοινωνία
  • Ολική διαγραφή

    Ολική διαγραφή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo