Αντισημιτισμός είναι τα εγκλήματα των σιωνιστών και όχι η καταγγελία τους

0

Για να πούμε την πάσα αλήθεια, αγνοούσαμε ότι υπάρχει ειδικός απεσταλμένος στο υπουργείο Εξωτερικών για την Καταπολέμηση του Αντισημισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ονομάζεται Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης. Ηταν ειδικός γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας και ο Κατρούγκαλος του προσέφερε και τη δεύτερη θέση. Εχει δε όλα τα προσόντα για να διατηρήσει τα πόστα του και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από το βιογραφικό του βλέπει κανείς ότι κινείται μεταξύ Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, οικουμενικού πατριαρχείου, Εκκλησίας της Ελλάδος (έκανε και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο με υποτροφία της) και πρεσβυτογενών πατριαρχείων. Ανθρωπος της Εκκλησίας δηλαδή.

Πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη του εν λόγω κρατικού στελέχους (πλέον) από συνέντευξή του στα «Νέα» σχετική με τον αντισημιτισμό. Αν και ορθόδοξος (υποθέτουμε), ο Λιανός-Λιαντίνης μας λέει με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι ο αντισημιτισμός «τροφοδοτείται, μάλιστα, από πηγές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, οι οποίες μπορεί να είναι ομόρριζες ή αντιθετικές μεταξύ τους, όπως τα εξτρεμιστικά πολιτικά άκρα και ο φονταμενταλισμός».

Θ’ αφήσουμε έξω τον (ισλαμικό προφανώς) «φονταμενταλισμό», μολονότι ένας ειδικός στα θεολογικά ζητήματα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Ισλάμ ως θρησκεία κάθε άλλο παρά εχθρικό προς τον Εβραϊσμό είναι (αντίθετα, τον εμπεριέχει εν μέρει, όπως και τον Χριστιανισμό). Μένουμε μόνο σ’ αυτά που ονομάζει «εξτρεμιστικά πολιτικά άκρα», δηλαδή τον ναζιφασισμό και τις ιστορικές επαναστατικές ιδεολογίες του εργατικού κινήματος, τον μαρξισμό και τον αναρχισμό. Δε θ’ ασχοληθούμε με την επανάληψη της γνωστής αντιδραστικής θεωρίας των «δύο άκρων» (αλίμονο αν ένα παιδί της Εκκλησίας και του αστικού κράτους δεν κατέφευγε σ’ αυτήν), αλλά θα μιλήσουμε μόνο για τη συσχέτιση των «δύο άκρων» με τον αντισημιτισμό.

Ο ναζισμός εμπεριέχει ως βασικό συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του τον αντισημιτισμό. Ο μαρξισμός και ο αναρχισμός, όμως; Δε θα μιλήσουμε για την εβραϊκή καταγωγή (καταγωγή μόνο, γιατί  ήταν άθεοι) εξεχόντων ανδρών και εξεχουσών γυναικών του μαρξιστικού ρεύματος (Μαρξ, Λούξεμπουργκ, Σβερντλόφ και τόσοι άλλοι), αλλά για τη συστηματική καταπολέμηση του αντισημιτισμού από την επαναστατική σοσιαλδημοκρατία και στη συνέχεια το κομμουνιστικό κίνημα. Ας μας βρει ο Λιανός-Λιάντης μία έστω αντισημιτική αναφορά στα μαρξιστικολενινιστικά θεωρητικά κείμενα ή μία έστω παρέκκλιση στη δράση του κομμουνιστικού κινήματος.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι για τον Λιανό-Λιάντη αντισημιτισμός είναι η πολεμική ενάντια στο σιωνισμό και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει, εφαρμόζοντας καθαρά ναζιστικές μεθόδους κατοχής και γενοκτονίας σε βάρος του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού. Ετσι, οι δήθεν πολέμιοι του αντισημιτισμού ξεμασκαρεύονται και αποκαλύπτονται ως υπερασπιστές του σιωναζισμού.

Αν κάποιοι έλληνες διανοούμενοι (με το συμπάθειο) προσπαθούν μέσα από πρόστυχες γενικεύσεις και αστήρικτα ιδεολογήματα να κρύψουν κάπως την υποστήριξη του σιωναζισμού, οι επίσημοι εκπρόσωποι του τελευταίου δεν κρύβονται καθόλου. Για παράδειγμα, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Αμπα, σε πρόσφατη συνέντευξή της (CNN Greece, 13.6.2019), μεταξύ των άλλων προκλητικών, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει στην Ελλάδα αντισημιτισμός, απάντησε ότι «υπάρχει ακόμα μια έντονη αντισημιτική ρητορική, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να απαγγέλει κατηγορίες εναντίον εκείνων που παραβιάζουν το νόμο». Δεν αναφερόταν, όμως, σε ναζιστές αντισημίτες τύπου Πλεύρη, αλλά σε όσους αντιτίθενται στα εγκλήματα των σιωνιστών σε βάρος των Παλαιστίνιων.

Διαβάστε τι εξεστόμισε με απύθμενο θράσος: «Η Bundestag της Γερμανίας υιοθέτησε μια σημαντική και ιστορική απόφαση πριν μερικές εβδομάδες που χαρακτηρίζει το κίνημα BDS ως αντισημιτικό. Αυτή η απόφαση θα έπρεπε να υιοθετηθεί από όλα τα κοινοβούλια της Δύσης συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ακόμη ένα βήμα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού»!

Το BDS είναι ένα διεθνές κίνημα, κάθε άλλο παρά βίαιο (αντίθετα, επιμένει στη νόμιμη δράση, σύμφωνα με τις αρχές του ΟΗΕ), που προσπαθεί να προωθήσει μποϊκοτάζ και κυρώσεις κατά του Ισραήλ, επειδή εφαρμόζει πολιτικές απαρτχάιντ. Να γίνει, δηλαδή, ό,τι έγινε στο παρελθόν σε βάρος του ρατσιστικού νοτιοαφρικανικού καθεστώτος. Το κίνημα αυτό έχουν υποστηρίξει διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Ρότζερ Γουότερς, η Αντζελα Ντέιβις, ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου κ.ά. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του είναι και πολλοί Εβραίοι, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ. Αυτό το κίνημα, λοιπόν, το βαφτίζουν αντισημιτικό και απαιτούν από τα αστικά κοινοβούλια να το κηρύξουν παράνομο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: