Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» θα πέσει στο κενό
Εργατικά Παιδεία

Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» θα πέσει στο κενό

Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μάι 2024, 13:28

Μετά την εγκύκλιο του «τσοπανοβοσκού» υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 43974/Ε3, 25 Απριλίου 2024 «Διευκρινίσεις σχετικά με τη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»), τα «πρόβατα»-Διευθύνσεις Εκπαίδευσης άρχισαν να εκδίδουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όσων εκπαιδευτικών υπέκυψαν στην τρομοκρατία και δέχθηκαν να αξιολογηθούν.

Ταυτόχρονα το Δημόσιο δεν προσήλθε στην εκδίκαση της αγωγής (11 Απριλίου 2024) που άσκησε η ΕΛΜΕ Χανίων κατά της ανάκλησης της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, ασκώντας εκβιασμό και κρατώντας σε ομηρία τους εκπαιδευτικούς. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου.

Ο εν λόγω Προϊστάμενος Διεύθυνσης, το 2022, είχε προχωρήσει στην αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, μετά από τα δύο χρόνια «ευδόκιμης» πραγματικής υπηρεσίας τους, εφαρμόζοντας τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και στη συνέχεια, ο ίδιος, προχώρησε σε ανάκληση της πράξης μονιμοποίησης μετά από προφορική εντολή του ΥΠΑΙΘΑ. Το ίδιο συνέβη και με άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Πρόκειται για παράνομη πράξη, εξ ου και το πονηρό υπουργείο Αμάθειας και Καταστολής που λειτουργεί σαν τον κλέφτη, έδωσε προφορική εντολή στους υφισταμένους του και όχι γραπτή, οι οποίοι, όμως, ασμένως έτρεξαν να την εφαρμόσουν.

Ο ανεκδιήγητος Πιερρακάκης, που λιβανίστηκε δεόντως ως πολύ «επιτυχημένος» στον προστατευόμενο υπουργικό θώκο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και που μόλις κάθησε στην ηλεκτρική καρέκλα του ΥΠΑΙΘΑ συναγωνίζεται την προκάτοχό του Κεραμέως στις τακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας, στις οποίες περιλαμβάνει και τις αγωγές κατά της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στην πειθάρχηση και την υποταγή. 

Είναι βαθιά γελασμένος. Οι εκπαιδευτικοί θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων και αυτήν την τρομοκρατική μακιαβελική τακτική του «διαίρει και βασίλευε», που δημιουργεί νεοδιόριστους δύο ταχυτήτων. 

Γιατί, όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό είναι πολλοί, παρά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, Ζέττας Μακρή και σίας, που αλληλοαναιρούνται, αποδεικνύοντας ότι είναι ψευδείς ισχυρισμοί.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν καταστήσει -και συνεχίζουν με επιμονή να το κάνουν- νεκρό γράμμα την επιστροφή του επιθεωρητισμού. Το ΥΠΑΙΘΑ, όμως, δεν μπορεί να παραδεχτεί την ήττα του, έναντι των συντηρητικών και ακροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ, τους οποίους τάισε με τον «σανό» της «αξιοκρατίας» και του δόγματος του «νόμου και της τάξης». Γι’ αυτό και ο Πιερρακάκης συνεχίζει τη βιομηχανία των αγωγών κατά της απεργίας-αποχής, ασκώντας αυτήν την φορά αγωγή κατά της ΟΛΜΕ. 

Η αστική Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ – Η ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να την επαναπροκηρύξει

Οπως ήταν αναμενόμενο η αστική Δικαιοσύνη δεν πρωτοτύπησε και σε διατεταγμένη υπηρεσία εξέδωσε απόφαση-καρμπόν κατά της απεργίας-αποχής της ΟΛΜΕ, με το χουντικής έμπνευσης γνωστό σκεπτικό της «πολιτικής απεργίας». 

Ετσι, η απεργία-αποχή κρίθηκε παράνομη ως «πολιτική απεργία», επειδή «επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί σε ζήτημα μάλιστα, που ανήκει στην αποκλειστική ρυθμιστική εξουσία της».

Δηλαδή, οι αντεργατικοί νόμοι του αστικού κοινοβούλιου που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι «ταμπού» και θέσφατα και οι πληττόμενοι εργαζόμενοι, εν προκειμένω οι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα να τους αμφισβητήσουν. Αυτοκρατορική λογική, δυναστική, δικτατορική πρακτική.

Οπως είχε ήδη αποφασιστεί, μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΟΛΜΕ, ζήτησε την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ΑΔΕΔΥ (το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε από τις 2 Απρίλη «τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες»).

Θα αρχίσει, λοιπόν, ένα γαϊτανάκι ανάμεσα στο ΥΠΑΙΘΑ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η κατάληξη του οποίου θα είναι η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς το ρεύμα της απεργίας-αποχής είναι δυνατό και επίμονο μέσα στους εκπαιδευτικούς και η πράξη έδειξε ότι δεν μπορεί να κατασταλεί . Το απέδειξαν οι μαζικότατες μαχητικές γενικές συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποχρέωσαν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής.

Ο Πιερρακάκης δεν προλαβαίνει να εισπράττει χαστούκια και από τους πανεπιστημιακούς

Μετά τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, τα μέλη ΔΕΠ του διδακτικού προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ, τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, το Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εξέδωσαν ανακοινώσεις αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση-επιστροφή του επιθεωρητισμού και καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ι. εκφράζει ομόφωνα τον βαθύ προβληματισμό της

  • για την εξελισσόμενη διαμόρφωση ενός θεσμικού τοπίου στη σχολική εκπαίδευση που εγκαθιδρύει ένα ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου και επιτήρησης, με σειρά αρνητικών συνεπειών: εμπλοκή των εκπαιδευτικών σε μια ατελείωτη γραφειοκρατική καθημερινότητα χωρίς να τους παρέχεται καμία διοικητική υποστήριξη∙ κατακερματισμός του συλλόγου διδασκόντων και διδασκουσών, που αποτελεί εγγυητή των δημοκρατικών διαδικασιών διοίκησης, λόγω του πολλαπλασιασμού θέσεων «ευθύνης» σε επίπεδο σχολικής μονάδας∙ περιορισμός του ζωτικού χώρου που είναι αναγκαίος τόσο για την ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας, όσο και για την υλοποίηση πρακτικών που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Θεωρεί δε προβληματικό ότι ακόμα και πολιτικές που θεωρείται πως αποσκοπούν στην ενίσχυση του παιδαγωγικού και μορφωτικού έργου του σχολείου, όπως η θεσμοθέτηση των ενδοσχολικών συντονιστών και συντονιστριών ή των μεντόρων, χαρακτηρίζονται από έναν σαφή προσανατολισμό σε λογικές ελέγχου και επιτήρησης του εκπαιδευτικού έργου
  • για τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις –ακόμα και επιθέσεις– που δέχονται οι εκπαιδευτικοί από μερίδα γονέων, β) τις δυσκολίες και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον με όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες στις τάξεις τους, και γ) την αίσθηση της «μοναξιάς» που βιώνουν· την απουσία, δηλαδή, ουσιαστικής στήριξης και αναγνώρισης του εκπαιδευτικού τους έργου.

ΙΙ. θεωρεί ότι

  • ο ασφυκτικός έλεγχος κάθε όψης της σχολικής ζωής, η αλληλοεπιτήρηση των εκπαιδευτικών, η αυξανόμενη γραφειοκρατία και η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στηριζόμενου σε πολιτικές διαίρεσης του ανθρώπινου δυναμικού σε άτομα που ελέγχουν και σε άτομα που ελέγχονται, σε άτομα που αξιολογούν και σε άτομα αξιολογούνται, σε άτομα με και χωρίς εμπειρία οδηγούν στην εγκαθίδρυση πρακτικών που υπονομεύουν το παιδαγωγικό έργο και δεν συμβαδίζουν, εντέλει, με τον στόχο ενός ανοικτού, δημοκρατικού και συμπεριληπτικού σχολείου
  • ο εγκλωβισμός του δημόσιου λόγου σε ζητήματα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από τα ουσιώδη ζητήματα που πρέπει να απασχολούν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα
  • η αναγνώριση της σημασίας του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού –αρχής γενομένης από την Πολιτεία– και η υποστήριξη μιας ανοικτής, αποτελεσματικής και δημοκρατικής δημόσιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι ζητήματα υψηλής προτεραιότητας. Είναι αναγκαίο ένα εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο οι αμοιβές και το υψηλό επίπεδο παιδαγωγικής και διδακτικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών θα αντανακλούν τη σημασία που έχει το σχολείο για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαγκόσμια σιχασιά για τον σιωναζισμό

Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Επόμενο άρθρο Κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη: Ολονύκτια φοιτητική διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13/5

Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Σχετικά Αρθρα

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

Παιδεία 23 Αυγ 2025, 13:50

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

Παιδεία 22 Αυγ 2025, 06:05

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32

Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 12 Αυγ 2025, 18:05

Ισραηλινοί βολιδοσκοπούν ελληνικά ΑΕΙ για εξ αποστάσεως διδακτορικά στη φιλοσιωνιστική Μπανανία!

Παιδεία 6 Αυγ 2025, 13:23
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Εφετείο 17Ν

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • ΕΛΑ

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Επικοινωνία

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Όροι χρήσης

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Ποιοι είμαστε

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Επικοινωνία

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

  • Όροι χρήσης

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

    Διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δέχτηκαν να αξιολογηθούν

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo