Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη
  • Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»
  • Το κάλεσμα του Πεπ
  • Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου
  • Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η κόλαση περιμένει τους σιωναζιστές έτσι και δοκιμάσουν να μπουν στη Ράφα
Διεθνή

Η κόλαση περιμένει τους σιωναζιστές έτσι και δοκιμάσουν να μπουν στη Ράφα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μάι 2024, 21:38

Kαθώς οι σιωναζιστές κάνουν την ύστατη προσπάθεια μπας και περισώσουν κάτι στη συμφωνία τερματισμού του πολέμου, που έχει ήδη αποδεχτεί η Παλαιστινιακή Αντίσταση, οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο δείχνουν βαλτωμένες. Μέχρι να ξεβαλτώσουν και πάλι, με τους σιωναζιστές να υποχωρούν (η Αντίσταση δεν έχει κανένα λόγο να υποχωρήσει).

Ο Ιζάτ Αλ-Ρισκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς δήλωσε:

Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για την επίτευξη μιας συμφωνίας και χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις σαν κάλυμα για να εισβάλει στη Ράφα και να καταλάβει το πέρασμα. Ο Νετανιάχου προσπαθεί να κατασκευάσει δικαιολογίες για να αποφύγει τις διαπραγματεύσεις και κατηγορεί τη Χαμάς και τους διαμεσολαβητές. Η αποδοχή της πρότασης των διαμεσολαβητών από τη Χαμάς έχει προκαλέσει σύγχυση στον Νετανιάχου και τον έθεσε σε μπελάδες. Η Χαμάς εμμένει στις θέσεις της, που παραδόθηκαν στους διαμεσολαβητές με την αποδοχή της πρότασής τους.

Χτες, ο Τάχερ Αλ-Νόνο, σύμβουλος Τύπου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε στο Αλ-Αραμπι:

Η Κατοχή κωλυσιεργεί και ο Νετανιάχου νομίζει πως δεν είναι προς το συμφέρον του να φτάσει σε συμφωνία. Η Χαμάς είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση που έγινε αποδεκτή, όχι κάποια καινούργια. Η στάση της Ουάσινγκτον είναι προκατειλημμένη υπέρ της Κατοχής. Θα έπρεπε να πιέσει το Τελ Αβίβ να αποδεχτεί την προταθείσα συμφωνία. Είναι γεγονός πως η αποδοχή της προταθείσας συμφωνίας είναι προς το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού. Η Κατοχή θέλει να ξεκινήσει μια καινούργια μάχη που θα τελειώσει μετά από εβδομάδες. Η Κατοχή θέλει να ασκήσει πολιτική πίεση επεκτείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Η Κατοχή θέλει να ζωγραφίσει σαν αξιοσημείωτη νίκη τον έλεγχό της σε ένα έδαφος περάσματος πολιτών. Αν η Κατοχή θέλει να συνεχίσει την επίθεσή της στη Γάζα, η Χαμάς είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει. Η Χαμάς είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να συνεχίσει την αντιμετώπιση της επιθετικότητας και η Κατοχή ανησυχεί γι’ αυτό. Για τη Χαμάς, οι πιθανότητες της Κατοχής να μείνει στη Λωρίδα της Γάζας είναι μηδενικές.

Δεν μπορούν να γίνουν συζητήσεις για ανοικοδόμηση όσο συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς αισθάνεται άνετα με το ρόλο των διαμεσολαβητών που εργάζονται ακατάπαυστα για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Οι σιωναζιστές εισέβαλαν με τις τεθωρακισμένες δυνάμεις τους ανατολικά της Ράφα, σε αγροτικό έδαφος. Δεν έχουν κινηθεί προς την πόλη και μόνο βομβαρδίζουν σπίτια και υποδομές με αεροπορία και πυροβολικό. Η Αντίσταση ήταν πανέτοιμη και απάντησε αμέσως. Γράψαμε για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν ενάντια στους εποικισμούς στρατώνες, προτού ακόμα οι σιωναζιστές κινήσουν τα άρματα μέσα από τα σύνορα. Οι ενέργειες συνεχίζονται.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ανατίναξαν ένα υπονομευμένο με εκρηκτικά στόμιο τούνελ, ανατολικά της Ράφα, πάνω σε μια δύναμη του σιωνιστικού Μηχανικού αποτελούμενη από τρία οχήματα, έναν εκσκαφέα και αρκετούς στρατιώτες, προξενώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Επίσης, βομβάρδισαν με πυραύλους μικρού βεληνεκούς Rajoom 114 mm συγκεντρώσεις σιωναζιστικών δυνάμεων στη στρατιωτική τοποθεσία Κερέμ Σαλόμ, ανατολικά της Ράφα.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος στρατιώτες και οχήματα που διείσδυαν στην περιοχή του (κατεστραμμένου) αεροδρόμιου, ανατολικά της Ράφα.

Βομβάρδισαν με όλμους των 60 mm άλλες σιωναζιστικές δυνάμεις, ανατολικά της Ράφα.

Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος σιωναζιστές στρατιώτες και οχήματα που διείσδυαν στον οικισμό Αλ-Σούκα, ανατολικά της Ράφα.

Οι Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ κατάφεραν να χτυπήσουν με βολή ελεύθερου σκοπευτή έναν σιωναζιστή στρατιώτη στον οικισμό Αλ-Σούκα, ανατολικά της Ράφα.

Οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος σιωναζιστές στρατιώτες και οχήματα που διείσδυαν στον οικισμό Αλ-Σούκα, ανατολικά της Ράφα.

Αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να πάθουν οι σιωναζιστές έτσι και δοκιμάσουν να κινηθούν προς τον οικιστικό ιστό της πόλης της Ράφα. Ο,τι έπαθαν στη Σουζάια, στη Ζαϊτούν, στο Μπουρέιζ, στη Χαν Γιούνις και στις άλλες περιοχές του βορρά, του κέντρου και του νότου της Λωρίδας όπου εισέβαλαν και αποχώρησαν ηττημένοι. Ο,τι παθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις που έχουν αφήσει να ελέγχουν τον διάδρομο Νετζαρίμ, αλλά και οι δυνάμεις που έχουν αποσυρθεί στα ανατολικά, στα σύνορα αλλά μέσα στο έδαφος της Γάζας. Αξίζει να σταχυολογήσουμε ενέργειες των τελευταίων ημερών, που δείχνουν ότι η Αντίσταση είναι ακμαία και επιχειρησιακά δυνατή, έτοιμη να νικήσει τους σιωναζιστές και στη Ράφα.

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ (Χαμάς)

  • Bομβάρδισαν με όλμους τις σιωναζιστικές δυνάμεις στον άξονα Νετζαρίμ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Qassam_olmoi_Netzarim.mp4
  • Βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων τις συγκεντρώσεις των σιωναζιστών κοντά στο Κιμπούτς Nirim.
  • Βομβάρδισαν με σύστημα πυραύλων Rajum συγκεντρώσεις σιωναζιστών κοντά στο Κιμπούτς Hulit.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-qassam_missiles_Hulit.mp4

 

  • Βομβάρδισαν με πυραύλους Rajum μικρού βεληνεκούς τις εχθρικές δυνάμεις που βρίσκονται στον άξονα Netzarim.
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος το αρχηγείο του νότιου άξονα Netzarim.
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος σιωναζιστικό στρατώνα στον άξονα Netzarim.
  • Ανατίναξαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 στα περίχωρα της Μπέιτ Χανούν, στο βορεινότερο σημείο της Λωρίδας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-qasam_D9_BeitHanoun.mp4

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ)

  • Βομβάρδισαν με όλμους και πυραύλους γραμμή ανεφοδιασμού των σιωναζιστών στον άξονα Netzarim, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-quds_netzarim.mp4
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Ανσάρ βομβάρδισαν με πυραύλους εποικισμούς-στρατώνες στο Φάκελο της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Quds_al-Ansar_missiles.mp4
  • Βομβάρδισαν με πυραυλική ομοβροντία τη στρατιωτική τοποθεσία Fajjah.
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά, βομβάρδισαν με συγκεντρωτικό φράγμα πυραύλων μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών στον άξονα προέλασης Netzarim, νότια της πόλης της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-quds_netzarim_missiles.mp4
  • Κατέρριψαν ένα σιωνιστικό Quadcopter ενώ εκτελούσε αποστολές πληροφοριών ανατολικά του στρατοπέδου Al-Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
  • Βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων το Σντερότ, το Νιράμ και εποικισμούς-στρατώνες που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Πέτυχαν απευθείας χτυπήματα βομβαρδίζοντας με όλμους τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου κατά μήκος της γραμμής ανεφοδιασμού του άξονα Netzarim.
  • Βομβάρδισαν με καταιγισμό όλμων μια θέση εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων γύρω από την περιοχή Sheikh Ajlin, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας (ακραίο σημείο του διαδρόμου Netzarim).
  • Βομβάρδισαν με λάβα όλμου ένα αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου του σιωνιστικού εχθρού στην περιοχή του Νοσοκομείου Τουρκικής Φιλίας στη γραμμή ανεφοδιασμού προς τον άξονα Netzarim.

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα (Φάταχ)

  • Σε κοινή επιχείρηση με τις Δυνάμεις Ομάρ Αλ-Κασίμ βομβάρδισαν με πυραύλους μικρού βεληνεκούς συγκέντρωση σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων στον άξονα Netzarim.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Aqsa_al-Casim_Netzarim.mp4

Εδειξαν και βίντεο από εργαστήριο όπου παράγουν πυραύλους 107 mm. Αυτό είναι το εργαστήριο των γιων της Φάταχ, λένε με καμάρι, αφήνοντας τη ντροπή στον Αμπάς και την ξεφτιλισμένη Παλαιστινιακή Αρχή. Ολες οι πατριωτικές δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ενωμένες στον κοινό πόλεμο για την ελευθερία, στον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Aqsa_Netzarim.mp4
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου κατά μήκος της γραμμής ανεφοδιασμού του άξονα Netzarim.
  • Βομβάρδισαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος θέση εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων κατά μήκος της γραμμής ανεφοδιασμού του άξονα Netzarim.
  • Σε συνεργασία με τις Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ και τις Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπντούλ Καντέρ Αλ-Χουσεϊνί βομβάρδισαν με πυραύλους τη στρατιωτική βάση Zikim, στην ακτογραμμή, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Aqsa_Zikim_missiles.mp4
  • Ξαναβομβάρδισαν τη βάση του Ζικίμ, σε συνεργασία με τις Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/al-Aqsa_zikim_2.mp4
  • Βομβάρδισαν με καταιγισμό όλμων βαρέως διαμετρήματος μια θέση εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων γύρω από την περιοχή Sheikh Ajlin, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • «Κατέβασαν» δύο σιωνιστικά drone από τον ουρανό της Khan Younis. Ο «τσάκαλος» εξηγεί πώς δουλεύουν αυτά τα κατασκοπευτικά UAV.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/AL-AKSA_DRONE_KHANYUNIS.mp4

Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ (Δημοκρατικό Μέτωπο)

  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς βομβάρδισαν με μπαράζ όλμων μια συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων στην περιοχή Sheikh Ajlin, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • «Κατέβασαν» ένα σιωνιστικό κατασκοπευτικό Quadcopter, ανατολικά της γειτονιάς Αλ-Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/omar-al-kasim_quadcopter.mp4
  • Βομβάρδισαν με όλμους συγκέντρωση οχημάτων κατοχής στον άξονα Netzarim.
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα βομβάρδισαν με ομοβροντία πυραύλων μικρού βεληνεκούς εχθρικές συγκεντρώσεις στον άξονα Netzarim.
  • Βομβάρδισαν με πυραύλους τη στρατιωτική εγκατάσταση Κισουφίμ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/omar-al-kasim_kisufim.mp4
  • Βομβάρδισαν με πύραυλο Qasim 10 το κιμπούτς Allomim.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/omar-al-kasim_allomim.mp4
  • Σε διαφορετικές επιχειρήσεις βομβάρδισαν με όλμους συγκεντρώσεις σιωνιστικών δυνάμεων στους άξονες Juhr al-Dik και Netzarim και στην τοποθεσία Abu Mtaibq στην ανατολική κεντρική περιοχή.

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν (Κίνημα Μουτζαχεντίν)

  • Κατέστρεψαν με μπαράζ πυραύλων μικρού βεληνεκούς τις σιωνιστικές εχθρικές δυνάμεις που στάθμευαν στον άξονα Νετζαρίμ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/mujah_brig_Netzarim.mp4
  • Κατεδάφισαν με πυραύλους σιωνιστικούς εποικισμούς, στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή τους Αμπού Χαφς.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/mujah_brig_missiles.mp4
  • Βομβάρδισαν (για μια ακόμα φορά) το Σντερότ.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/mujah_brog_sderot.mp4
  • Βομβάρδισαν με όλμους συγκεντρώσεις σιωνιστικών δυνάμεων στον άξονα Netzarim.

Εδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από το δικό τους εργαστήριο κατασκευής πυραύλων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/mujah_brig_rockets.mp4

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο)

  • Βομβάρδισαν με πυραυλική ομοβροντία εχθρική θέση και τα οχήματά της στην περιοχή Sharab al-Asal ανατολικά της Khan Yunis.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/abu-ali-mustafa_SharabAlAsal.mp4
  • Boμβάρδισαν με συγκεντρωτικό μπαράζ πυραύλων μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών στον άξονα προώθησης Netzarim, νότια της πόλης της Γάζας.
  • Βομβάρδισαν με όλμους συγκεντρώσεις στρατιωτών κατοχής στην περιοχή του άξονα Netzarim.
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, στόχευσαν με με συγκεντρωτικό μπαράζ πυραύλων μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών στον άξονα προώθησης Netzarim, νότια της πόλης της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/AbuAli_mustafa_al-Quds.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑουτς, αυτό πόνεσε πολύ…
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 10 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 14 Νοέ 2025, 21:05

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 22:14

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 19:39

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 09:56

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 19:32

Χαμάς: Για να περάσουμε στη δεύτερη φάση πρέπει ν’ ανοίξουν όλα τα περάσματα

Oι σιωναζιστές υποχρεώθηκαν να ξανανοίξουν σήμερα το βορειοδυτικό πέρασμα Ζικίμ

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη

13 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

12 Νοέ 2025, 22:32
Διεθνή

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

12 Νοέ 2025, 19:32
Εργατικά

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία της ΟΙΕΛΕ απροκάλυπτος υπερασπιστής των σχολαρχών και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας

12 Νοέ 2025, 17:34
Διεθνή

Χαμάς: Για να περάσουμε στη δεύτερη φάση πρέπει ν’ ανοίξουν όλα τα περάσματα

Oι σιωναζιστές υποχρεώθηκαν να ξανανοίξουν σήμερα το βορειοδυτικό πέρασμα Ζικίμ

12 Νοέ 2025, 14:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

Βραζιλία: Ημέρα δημοκρατίας (1889).

Βέλγιο: Ημέρα βασιλιά.

1922: Εκτελούνται οι έξι υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή (Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Χατζηανέστης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης).

1929: Συγκρούσεις απεργών (προσωπικό ιδιωτικών λεωφορείων) με τη χωροφυλακή (Αθήνα).

1951: Το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947.

1973: Φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλώντας τον λαό σε εξέγερση εναντίον της δικτατορίας.

1973: Οκτώ μέλη του IRA καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.

1977: Δεκαοκτώ επιθέσεις με βόμβες σε όλη τη Γαλλία για την έκδοση του δικηγόρου Κρουασάν.

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της Εθνικής Παράταξης (ΛΕΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού ε.α. μέλους της ΑΕ «Αερολιμήν Αθηνών» (ΕΛΑ).

1983: Εκτελούνται ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες (JUSMAGG) και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo