Οπως αντιλαμβάνεστε, παραφράζουμε τον τίτλο με τον οποίο έγινε διάσημη η Χορωδία Αλεξαντρόφ: Χορωδία του Κόκκινου Στρατού. Η οποία, βέβαια, δε χρειάζεται συστάσεις. Σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε το 2025, αλλά εμείς το πληροφορηθήκαμε μέχρι χτες, μια συμφωνική ορχήστρα μαχητών της Λιβανέζικης Αντίστασης παίζει ένα εμβατήριο, στη φόρμα της κλασικής αραβικής μουσικής, η οποία γνώρισε τεράστια άνθηση στον Λίβανο. Οι εικόνες και οι ήχοι των όπλων δένουν άψογα με τη μουσική, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ανάτασης. Το κομμάτι ονομάζεται «Hμασταν και θα παραμείνουμε οι Δυνατοί». Το 2025 ήταν προφητικό, σήμερα είναι επιβεβαιωτικό της πραγματικότητας. Απολαύστε το:
Ντροπή να κοροϊδεύεις τον παππού
Μεγάλο τρολ αποδεικνύεται ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Αρχηγείου των Φροιυρών της Επανάστασης. Μιμούμενος τον Τραμπ και τις αναρτήσεις του, με τα φτωχά αγγλικά, του έστειλε το παρακάτω μήνυμα με βαριά ιρανική προφορά:
«’Ει, Τραμπ, απολύεσαι! Είσαι εξοικειωμένος μ’ αυτή τη φράση. Ευχαριστούμε για την προσοχή σου σε αυτό το ζήτημα. Κεντρικό Αρχηγείο Χατάμ αλ Ανμπίγια».
Εμείς τι να πούμε; Ντροπή, νέος άνθρωπος, να κοροϊδεύεις έναν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά γέρο, έστω και φασίστα.
Ενας άλλος Ιρανός, πολιτικός αυτός, ο Σαΐντ Τζαλίλι, που τα δυτικά μίντια τον περιγράφουν σαν «σκληρό», έγραψε τη δική του τρολιά: «Το άτομο που έλεγε: “Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εξάγει ούτε ένα βαρέλι πετρελαίου…”, σήμερα δεν μπορεί να βγάλει ούτε ένα βαρέλι από εδώ».
Πού τους βρήκε όλους αυτούς;
Υπουργός Οικονομικών του Τραμπ είναι ένας χρηματιστής, πρώην στενός συνεργάτης του Σόρος, ονόματι Σκοτ Μπέσεντ. Είναι και αυτός ίδιος κι απαράλλαχτος με τον υπόλοιπο συρφετό που έχει μαζέψει γύρω του ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας. Ο Μπέσεντ εμφανίστηκε στο NBC για να πει ότι «η ιρανική ηγεσία βρίσκεται σε κατάσταση χάους» και γι’ αυτό προσπάθησε να χτυπήσει τη βάση στην ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία, σχεδόν 4.000 χλμ. μακριά από το Ιράν! Θέλοντας να δείξει ότι ξέρει ιστορία, σύγκρινε την ιρανική ηγεσία με τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας: «Ο Χίτλερ πέθανε. Ο Χίμλερ πέθανε. Ο Γκέρινγκ πέθανε». Κι αφού το είπε, κατέληξε στην… κοτρόνα: «Τα περισσότερα που βλέπετε είναι πράξεις μεμονωμένων λύκων»!
Η στήλη βρίσκει τόσο υλικό που δεν ξέρει τι να πρωτοδημοσιεύσει. Εχουμε κάνει «ντιλ» με τη στήλη των διεθνών θεμάτων: Σύντροφοι, ό,τι σας περισσεύει, εδώ είμαστε εμείς. Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει πια χώρος για Θοδώρες, Διονυσίες-Θεοδώρες και Ταϊλεροστέφανους.
وأخيرا… زيلينسكي جاء ومع الحل الحاسم… 😂👇 pic.twitter.com/J6Q33XVQV0
— رؤى لدراسات الحرب (@RoaaWarStudies) March 11, 2026
Εξαντλούν τα αποθέματα
Η είδηση δημοσιεύτηκε στους Financial Times: Εντονη ανησυχία επικρατεί στην Ταϊβάν, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εξαντλεί τα κρίσιμα αποθέματα αμερικανικών πυραύλων που είναι απαραίτητα για την άμυνα του νησιού! Η εκτεταμένη χρήση πυραύλων Tomahawk και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας (Patriot, σειρά SM) στις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή εξαντλεί τα αποθέματα γρήγορα. Τα ίδια όπλα είναι απαραίτητα για την Ταϊβάν για να αμυνθεί και να πλήξει τις κινεζικές δυνάμεις στις πρώτες ώρες οποιασδήποτε πιθανής σύγκρουσης. Η αμερικανική δυνατότητα παραγωγής είναι πολύ περιορισμένη, που σημαίνει ότι η ανανέωση των αποθεμάτων μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια. Η Ταϊβάν φοβάται ότι θα είναι «το επόμενο θύμα» αν συνεχιστεί ο πόλεμος με το Ιράν και εξαντληθούν τα αμερικανικά αποθέματα πριν από οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την Κίνα.
Ενότητα
Το Αμπντανάν είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Ιλάμ στο Ιράν. Είναι πόλη με κουρδικό πληθυσμό (γύρω στις 25.000 ήταν ο πληθυσμός στην απογραφή του 2016) και στις πρόσφατες εσωτερικές συγκρούσεις στο Ιράν ήταν στο επίκεντρο τον αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων (μέχρι και «ανεξάρτητη» πόλη την κήρυξαν τα διάφορα κέντρα που διοχέτευαν «πληροφόρηση» στα δυτικά μίντια). Μια τεράστια για τα δεδομένα της πόλης λαϊκή διαδήλωση πορεύτηκε προχτές το βράδυ, εκφράζοντας καταδίκη στους αμερικανοσιωνιστές επιθετιστές και στήριξη στην άμυνα που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Είναι η ζωντανή επιβεβαίωση της διάψευσης των προσδοκιών των αμερικανοσιωνιστών ότι ο λαός του Ιράν και ιδιαίτερα οι μειονότητες θα ξεσηκώνονταν και θα ανέτρεπαν το καθεστώς.
Αλληλεγγύη από το λαό του Κασμίρ
Στο μακρινό Κασμίρ, χιλιάδες μουσουλμάνοι δωρίζουν χρήματα, κοσμήματα, ασημικά, σκεύη από χαλκό και μπρούτζο, ακόμα και αυτοκίνητα (!) για να στηρίξουν το Ιράν στον πόλεμο αντίστασης στην αμερικανοσιωνιστική ιμπεριαλιστική επίθεση. Την πρωτοβουλία ξεκίνησε η σιιτική μειονότητα και σύντομα επεκτάθηκε και στη σουνιτική πλειονότητα του πληθυσμού.



