Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»H μονταζιέρα, ο Καραμανλής ο κούτσικος και χίλιοι χιμπατζήδες
Πολιτική

H μονταζιέρα, ο Καραμανλής ο κούτσικος και χίλιοι χιμπατζήδες

Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Απρ 2024, 21:00

Αλήθεια, γιατί έπρεπε ο Ανδρουλάκης να πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση μονταζιέρα; Δεν έπρεπε να επιληφθούν αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελικές αρχές, μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» και τα όσα ακολούθησαν; Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καταρχάς, που είναι η αρμόδια εισαγγελική αρχή, και εφόσον αυτή δεν άκουσε, δεν είδε, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως εποπτεύουσα αρχή.

Αφήστε την πολιτική διάσταση του θέματος και σταθείτε στην ποινική. Κάποιος παίρνει απόρρητο υλικό, από μια υπηρεσία του ΟΣΕ που δεν μπαίνεις χωρίς διαπίστευση, το κόβει και το ράβει με συγκεκριμένο τρόπο και το διοχετεύει προς ένα συγκεκριμένο Μέσο («Πρώτο Θέμα»). Εδώ έχουμε καραμπινάτη παρανομία, η οποία σχετίζεται με τη διερεύνηση ενός εγκλήματος που άφησε νεκρούς τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ομως οι ανώτατες δικαστικές αρχές χαρακτηρίζονται από πολιτικά και όχι δικαιϊκα αντανακλαστικά. Οταν εκδίδει ένα ψήφισμα το Ευρωκοινοβούλιο, που καταδικάζει παραβιάσεις του περιβόητου «κράτους δικαίου» στην Ελλάδα, σπεύδουν να καταγγείλουν ένα θεσμικό όργανο που δεν είναι της δικαιοδοσίας τους. Οταν η ευρωπαία εισαγγελέας δηλώνει ότι οι περί ευθύνης υπουργών διατάξεις της ελληνικής συνταγματικής τάξης παρεμποδίζουν το έργο της, σπεύδουν να τη… βάλουν στη θέση τους, κατηγορώντας την για υπέρβαση εξουσιών. Οταν, όμως, αποκαλύπτεται η καραμπινάτη παρανομία της μονταζιέρας, δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν αξιολόγησαν ότι υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.

Το γεγονός ότι και η βιασύνη και η αβελτηρία που επιδεικνύουν κατά περίπτωση οι δικαστικές αρχές ευνοούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι… συμπτωματικό. Σίγουρα…

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εκτενώς τη σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση του Ανδρουλάκη. Θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γι’ αυτό και στις εμφανίσεις του δεν παρέλειψε να τα «χώσει» και στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο ανταγωνιστής του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Το ίδιο επιδιώκει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Καραμανλή, την οποία μάλιστα παρέδωσε η Τζάκρη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σε μια κίνηση… θεσμικής αβρότητας.

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ψάχνει τον μοντέρ και τις ποινικές του ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τις ποινικές ευθύνες του Καραμανλή. Πέραν τούτων ουδέν. Δεν έχει ποινικές ευθύνες ο Καραμανλής; Ασφαλώς και έχει. Οχι μόνο γιατί το έγκλημα έγινε επί υπουργίας του, αλλά και γιατί είχε προειδοποιηθεί και από εργαζόμενους και από στελέχη του σιδηρόδρομου, αλλά αυτός κραύγαζε από το βήμα της Βουλής ότι… «είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή»!

Ο Καραμανλής, μετά και την άθλια εμφάνισή του στη Βουλή, έχει καταστεί ο εύκολος στόχος. Ομως, ο Καραμανλής είναι το σύμπτωμα, δεν είναι η αιτία. Η αιτία είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και το άγριο πλιάτσικο της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane. Eιδατε να γίνεται σχετική κουβέντα όλες αυτές τις μέρες; Είδατε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση και να ζητούν την έξωση της ιταλικής FSI και την επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων; Μα αφού είναι όλοι συνυπεύθυνοι, είναι δυνατόν να ζητήσουν κάτι τέτοιο; Μονταζιέρα και Καραμανλής και τέρμα. Αυτά τα δύο αρκούν για να ασκηθεί αντιπολίτευση και να φθαρούν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Θράσος χιλίων χιμπατζήδων

Κι όμως, βγήκε στη Βουλή ο Χαρίτσης της ΝέΑρ και με θράσος χιλίων χιμπατζήδων είπε τα εξής:

«Και στο ζήτημα όμως το οποίο συζητάμε, το ζήτημα των σιδηροδρόμων, το ζήτημα των υποδομών είναι ακριβώς η διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της «σαλαμοποίησης» των δομών, των υπηρεσιών, των λειτουργιών που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Εδώ δεν έχουμε ένα λάθος του συστήματος, έχουμε ένα λάθος σύστημα που στηρίζεται στη λογική της ιδιωτικής κερδοφορίας, στην εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών, στην απόσυρση του κράτους από καθοριστικά πεδία που εν τέλει ορίζουν τη ζωή μας. Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα εδώ μιλάμε καθαρά και με σαφήνεια για έναν σύγχρονο ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών για τους σιδηροδρόμους.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Αριστεράς)

Να αντιστραφεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της αποθέωσης της αγοράς. Ενιαίος δημόσιος φορέας τώρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την ασφάλεια των μεταφορών αλλά και για ένα αναπτυξιακό κράτος το οποίο χρησιμοποιεί στρατηγικά τις υποδομές του για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Καλούμε και τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Καλούμε τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου και την ελληνική κοινωνία να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής πρότασης απέναντι στον σκληρό νεοφιλελευθερισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Ούτε μια μικρή προσπάθεια εξήγησης (των ανεξήγητων). Ο κύριος αυτός ήταν μέλος της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων και μάλιστα στο αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις υπουργείο (Οικονομίας), όταν υπογράφτηκε η τελική πράξη της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Τότε που ο Τσίπρας οργάνωσε φιέστα στην Κέρκυρα, παρουσία του Πάολο Τζεντιλόνι, τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας, για να πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία ξεπουλήματος των σιδηροδρόμων στη Ferrovie dello Stato Italiane.

Δείτε τη φωτογραφία, τραβηγμένη στις 14 Σεπτέμβρη του 2017 στην Κέρκυρα. Ο CEO της Ferrovie dello Stato Italiane, Ρενάτο Ματσονσίνι, και η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, υπογράφουν τη συμφωνία ξεπουλήματος, παρουσία ενός αγέλαστου Τζεντιλόνι κι ενός γελαστού (μέσ’ στην καλή χαρά!) Τσίπρα. Σας μοιάζει ο Τσίπρας για άνθρωπο που κάνει το ξεπούλημα από εξαναγκασμό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ιδού οι δολοφόνοι των Τεμπών

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚάτι τρέχει με την Ούρσουλα…

Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 3 Απρίλη

Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Σχετικά Αρθρα

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46

Στη «βαθιά κατάψυξη» της ΑΑΔΕ η Παρασκευή Τυχεροπούλου: την πέταξαν εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»

Στις θέσεις και τις αρμοδιότητές τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, που κατονομάζονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 7 Ιαν 2026, 20:14

Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Ομως και το τσαβικό καθεστώς επικαλείται επιλεκτικά το αστικό διεθνές δίκαιο

Διεθνή 5 Ιαν 2026, 19:08
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Εφετείο 17Ν

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • ΕΛΑ

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Επικοινωνία

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Όροι χρήσης

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Ποιοι είμαστε

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Επικοινωνία

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

  • Όροι χρήσης

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

    Η ιδιωτικοποίηση δολοφόνησε τόσο κόσμο στα Τέμπη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo