Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γερμανο-γαλλικός άξονας: «Καταδικασμένοι» στη συνύπαρξη
Διεθνή

Γερμανο-γαλλικός άξονας: «Καταδικασμένοι» στη συνύπαρξη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Νοέ 2022, 21:55
Μακρόν και Σολτς στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Η (τύποις) υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ήταν χτες στο Παρίσι και εκτός από τη συνάντηση με την ομόλογό της Κατρίν Κολονά, έγινε δεκτή και από τον Μακρόν. Σήμερα «πέταξε» στο Παρίσι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος επίσης θα γινόταν δεκτός από τον Μακρόν. Το πρωτόκολλο δεν προβλέπει (ούτε συνηθιζόταν ως τώρα) να συναντούν υπουργοί τον πρόεδρο της Γαλλίας και δεν νομίζουμε ότι ο Μακρόν αγάπησε ξαφνικά τους Πράσινους της Γερμανίας (Μπέρμποκ και Χάμπεκ είναι συμπρόεδροι των Πρασίνων).

Μιλάμε, πάντως, για οργασμό υπουργικών ταξιδιών μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου. Την Παρασκευή θα πάει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Σολτς η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, ενώ Σολτς και Μακρόν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν δυο φορές τις τελευταίες μέρες, μία στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στο περιθώριο της COP27, και μία στο Μπαλί της Ινδονησίας, στο περιθώριο της συνόδου του G20.

Ενα συμπέρασμα με αρκετά μεγάλο βαθμό βεβαιότητας μπορούμε να βγάλουμε από το «ραντεβού στις 22 του Γενάρη», που έδωσε η Κολονά στην Μπέρμποκ καθώς την ξεπροβόδιζε. Είναι η ημερομηνία που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών. Αυτή που ήταν να γίνει στις 26 του Οκτώβρη στο Φοντενεμπλό, όμως αναβλήθηκε, γιατί το ζευγάρι περνούσε φάση καυγάδων.

H Γαλλία κατηγορούσε τη Γερμανία για… στενό εθνικισμό στα ζητήματα της λεγόμενης ευρωπαϊκής άμυνας και στα ζητήματα της ενέργειας (απ’ αφορμή το πακέτο των 200 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Σολτς για επιδοτήσεις στην ενέργεια). Μετά, ο Μακρόν ζήτησε από τον Σολτς να ταξιδέψουν μαζί στην Κίνα για να υποδηλώσουν την… κοινή ευρωπαϊκή στάση, όμως ο Σολτς τον «έγραψε» και πήγε στην Κίνα συνοδευόμενος από εκπροσώπους των ισχυρότερων γερμανικών μονοπωλίων.

Τι έγινε, λοιπόν, και το ζευγάρι φαίνεται να ανανεώνει το ραντεβού στο Φοντενεμπλό για τις 22 του Γενάρη, που είναι και σημαδιακή ημερομηνία, καθώς συμπίπτει με την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων μεταξύ του Σαρλ ντε Γκολ και του Κόνραντ Αντενάουερ, που θεωρείται η γενέθλια μέρα του γερμανογαλλικού άξονα;

Η εξήγηση μάλλον βρίσκεται στη συμφωνία των δύο χωρών, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, να προχωρήσει το project του σχεδιασμού και της κατασκευής του ευρωπαϊκού πολεμικού αεροσκάφους νέας γενιάς (Future Combat Air System – FACS). Στο project συμμετέχει και η Ισπανία, σε ρόλο υπεργολάβου ασφαλώς. Ο ηγετικός ρόλος ανήκει στη γαλλική αεροπορική βιομηχανία. Dassault Aviation, Safran Aircraft Engines και Thales Group είναι οι γαλλικές εταιρίες που έχουν την ευθύνη για το project στον τομέα της κατασκευής, ενώ συμμετέχουν oι γερμανικές Airbus και MTU Aero Engines και η ισπανική Indra Sistemas. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2040 το νέο αεροπλάνο θα έχει αντικαταστήσει τα γαλλικά Rafale, τα γερμανικά Eurofighter Typhoon και τα αμερικάνικα F/A-18 Hornet που διαθέτει η Ισπανία.

Προφανώς οι Γερμανοί έκαναν πίσω στον αρχικό σχεδιασμό τους που προέβλεπε αγορά αμερικανικών F-35 και δέχτηκαν να βάλουν λεφτά στο κοινό project, από το οποίο θα εξασφαλίσει δουλειά για κάποια χρόνια (και κέρδη) η γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία, που δεν μπορεί να σταθεί μόνο με πωλήσεις μιας-δυο ντουζίνων Rafale σε χώρες σαν την Ελλάδα.

Και γιατί έκαναν πίσω οι Γερμανοί; Πρώτον, επειδή πήραν ανταλλάγματα σε άλλους τομείς (και δεν εννοούμε μόνο τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αέριου από τα ισπανικά λιμάνια στη Γερμανία, μέσω γαλλικού εδάφους, που τον είχαν παγώσει οι Γάλλοι και ενδεχομένως να τον δούμε να ξεπαγώνει). Δεύτερον, επειδή δε θέλουν με τίποτα να χαλάσουν τον γερμανο-γαλλικό άξονα. Οσο δυνατή οικονομικά κι αν είναι η Γερμανία, δεν μπορεί ούτε στην ΕΕ να κυριαρχήσει χωρίς τη Γαλλία ούτε σε όψεις της διεθνούς πολιτικής, όπου η Γαλλία διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο (π.χ. μόνιμο μέλος του Συμβούλιου Ασφάλειας του ΟΗΕ).

Πώς θα μπορούσε η Γερμανία να τα σπάσει με τη Γαλλία σήμερα που και οι δυο χώρες βρίσκονται στριμωγμένες από την επιθετική πολιτική του αγγλοσαξονικού άξονα (ΗΠΑ-Βρετανία) έναντι της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας; Μακρόν και Σολτς βρέθηκαν αρκετές φορές σε ρόλο «αφελούς ειρηνιστή» τον τελευταίο χρόνο. ΗΠΑ και Βρετανία κάνουν όλο το παιχνίδι στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία και οι ΗΠΑ είναι αυτές που διαπραγματεύονται παρασκηνιακά με τη Ρωσία τους όρους μιας ιμπεριαλιστικής ειρήνης (έστω κι αν βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο). 

Γερμανία και Γαλλία υποχρεώθηκαν να στείλουν όπλα χωρίς καμιά δυνατότητα επιρροής στην κλίκα του Ζελένσκι, ο οποίος ουκ ολίγες φορές φέρθηκε με ιταμότητα σε γερμανούς αξιωματούχους. Πληρώνουν πανάκριβα την ενεργειακή κρίση, ενώ τα μονοπώλιά τους στερήθηκαν τη ρωσική αγορά, λόγω των κυρώσεων. Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουν τον γερμανογαλλικό άξονα, διαπραγματευόμενες νέους όρους στη μεταξύ τους σχέση για την τρέχουσα περίοδο της κρίσης.

ΥΓ. Στις 24 Οκτώβρη, σε ανάλυσή μας με τίτλο: Σκληρό παζάρι στον γερμανογαλλικό άξονα σημειώναμε:

Το παζάρι ανάμεσα στις δυο ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ είναι σκληρό, όμως μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως σ’ αυτή τη φάση δεν πρόκειται να υπάρξει ρήξη αλλά ένας ακόμη συμβιβασμός. «Οταν η Γαλλία και η Γερμανία δεν τα πάνε καλά, έχει ολόκληρη η ΕΕ πρόβλημα», έγραψε το Politico και έχει δίκιο. Μπορούν Γερμανία και Γαλλία να κάνουν χωρίς την ΕΕ; Η απάντηση είναι μονολεκτική και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις: όχι! Δεν μπορούσαν να κάνουν χωρίς την ΕΕ προηγουμένως, πόσο μάλλον τώρα, σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου, από τον οποίο βγαίνουν χαμένες και οι δύο χώρες και η ΕΕ.

Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τριγμοί από τον γερμανογαλλικό άξονα. Στην περίοδο της συστημικής κρίσης του 2009 και των επόμενων ετών, η Μέρκελ δεν υποχώρησε στην πίεση του Ολάντ για την έκδοση ευρωομολόγων. Στην κρίση της πανδημίας, όμως, η Μέρκελ υποχώρησε στην πίεση του Μακρόν για περιορισμένο κοινό δανεισμό και έτσι προέκυψε το Ταμείο Ανάκαμψης. Φυσικά, τα γερμανικά μονοπώλια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Μένει να δούμε πού θα καταλήξει το παζάρι τους για το ενεργειακό. Την κατάληξη θα την αντιληφθούμε όταν ανακοινωθεί ο χρόνος σύγκλησης της κοινής συνεδρίασης των υπουργικών συμβουλίων στο Φοντενεμπλό ή κάπου αλλού στη Γαλλία (που είναι η… γηπεδούχος αυτή τη χρονιά). Μετά, θα πληροφορηθούμε και το περιεχόμενο της συμφωνίας. Θ’ ακούσουμε και τη Μελόνι (αν είναι τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας) να σκούζει.

Δε χρειάζεται, βέβαια, να σημειώσουμε πως το σκληρό παζάρι ανάμεσα στις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στις δυο χώρες και σε όλη την ΕΕ. Είναι ένα παζάρι καθαρά για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και εν γένει της καπιταλιστικής οικονομίας στις δυο χώρες.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜικρή επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

Διεθνή 5 Δεκ 2025, 18:47

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 19:51

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 12:37

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo