Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Φάτιμα Χασούνα: Αν πεθάνω, θέλω ένα θάνατο εκκωφαντικό
Πολιτισμός

Φάτιμα Χασούνα: Αν πεθάνω, θέλω ένα θάνατο εκκωφαντικό

Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Απρ 2025, 09:53

Ως νεαρή φωτορεπόρτερ που ζούσε στη Γάζα, η Φάτιμα Χασούνα ήξερε ότι ο θάνατος βρισκόταν πάντα στο κατώφλι της. Τους τελευταίους 18 μήνες του πολέμου, καθώς κατέγραφε τις αεροπορικές επιδρομές, την κατεδάφιση του σπιτιού της, την ατελείωτη προσφυγιά και τη δολοφονία 11 μελών της οικογένειάς της, το μόνο που απαιτούσε ήταν να μην της επιτραπεί να φύγει αθόρυβα.

«Αν πεθάνω, θέλω ένα θάνατο εκκωφαντικό», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η Χασούνα. «Δεν θέλω να είμαι απλώς μια είδηση της τελευταίας στιγμής ή ένας αριθμός σε μια λίστα. Θέλω έναν θάνατο που θα ακουστεί στον κόσμο, ένα αποτύπωμα που θα μείνει στον χρόνο και μια εικόνα που δεν θα μπορεί να θαφτεί από τον χρόνο ή τον τόπο».

Την περασμένη Τετάρτη, λίγες μόνο μέρες πριν από τον γάμο της, η 25χρονη Φάτιμα Χασούνα δολοφονήθηκε σε σιωναζιστική αεροπορική επιδρομή που έπληξε το σπίτι της στη βόρεια Γάζα. Δέκα μέλη της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων και η έγκυος αδελφή της, σκοτώθηκαν επίσης.

Ο σιωναζιστικός στρατός δήλωσε ότι επρόκειτο για στοχευμένο πλήγμα εναντίον μέλους της Χαμάς που εμπλεκόταν σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων. Το στοχευμένο πλήγμα αφορούσε την ίδια τη Φάτιμα.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από τον θάνατό της, είχε ανακοινωθεί ότι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της Φάτιμα Χασούνα στη Γάζα, από την αρχή της σιωναζιστικής επίθεσης, θα έκανε πρεμιέρα σε ένα ανεξάρτητο γαλλικό φεστιβάλ κινηματογράφου που διεξάγεται παράλληλα με τις Κάννες.

Σκηνοθετημένο από την ιρανή δημιουργό Σεπιντέ Φαρσί, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βάλε την ψυχή σου στην παλάμη σου και περπάτα» αφηγείται το μαρτύριο της Γάζας και την καθημερινή ζωή των Παλαιστίνιων μέσα από βιντεοσκοπημένες συνομιλίες μεταξύ της Χασούνα και της Φαρσί. Οπως περιέγραψε η ίδια η σκηνοθέτιδα, η Χασούνα έγινε «τα μάτια μου στη Γάζα… φλογερή και γεμάτη ζωή. Κατέγραψα τα γέλια της, τα δάκρυά της, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις της».

«Ηταν ένα φως, τόσο ταλαντούχα. Οταν δείτε το φιλμ, θα καταλάβετε», είπε η Φαρσί στο Deadline. «Είχα μιλήσει μαζί της λίγες ώρες πριν, για να της πω ότι το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις Κάννες και να την προσκαλέσω».

Η Φαρσί είπε ότι ζούσε με τον φόβο για τη ζωή της Χασούνα, αλλά πρόσθεσε: «Είπα στον εαυτό μου πως δεν είχα το δικαίωμα να φοβάμαι για εκείνη, αν η ίδια δεν φοβόταν. Κρατήθηκα από τη δύναμή της, από την ακλόνητη πίστη της».

Η Φαρσί, που ζει εξόριστη στη Γαλλία, δήλωσε πως φοβόταν ότι η Χασούνα είχε στοχοποιηθεί για το έργο της ως φωτορεπόρτερ, που είχε ευρεία απήχηση, και για τη συμμετοχή της στο ντοκιμαντέρ που πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Γάζα αποτελεί τον πιο θανατηφόρο τόπο για δημοσιογράφους στην πρόσφατη ιστορία, με περισσότερους από 170 να έχουν σκοτωθεί από το 2023, ενώ ορισμένες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό σε πάνω από 210.

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι στη Γάζα αντέδρασαν με θλίψη και οργή στο άκουσμα της είδησης ότι σιωναζιστική αεροπορική επιδρομή σκότωσε τη Χασούνα, όπως εκείνη φοβόταν ότι θα συνέβαινε. «Κατέγραφε σφαγές με το φακό της, μέσα σε βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς, απαθανατίζοντας τον πόνο και τις κραυγές του λαού της στις φωτογραφίες της», δήλωσε ο Ανάς Αλ-Σαρίφ, ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα.

Ο Μιγκντάντ Τζαμίλ, ένας ακόμα δημοσιογράφος από τη Γάζα, κάλεσε τον κόσμο «να δει τις φωτογραφίες της, να διαβάσει τα λόγια της – να γίνει μάρτυρας της ζωής στη Γάζα, του αγώνα των παιδιών της στον πόλεμο, μέσα από τις εικόνες και τον φακό της».

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Cannes Acid, στο οποίο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Φαρσί τον Μάη, ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του: «Είχαμε δει και εντάξει στο πρόγραμμά μας μια ταινία, στην οποία η ζωτική ενέργεια αυτής της νέας γυναίκας έμοιαζε με θαύμα. Το χαμόγελό της ήταν μαγικό όσο και η επιμονή της. Κατέγραφε τη Γάζα, μοίραζε τρόφιμα παρά τις βόμβες, πενθούσε, πεινούσε. Ακούσαμε την ιστορία της, χαιρόμασταν κάθε φορά που τη βλέπαμε ζωντανή, φοβόμασταν για εκείνη».

Ο Χαϊντάρ Αλ-Γκαζάλι, παλαιστίνιος ποιητής από τη Γάζα, έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ότι προτού πεθάνει, η Χασούνα τού είχε ζητήσει να της γράψει ένα ποίημα για όταν θα πεθάνει. Εγραψε:

Ο σημερινός ήλιος δεν θα φέρει κακό.

Τα φυτά στις γλάστρες θα τακτοποιηθούν για μια ευγενική επισκέπτρια.

Θα έχει αρκετό φως για να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα τους οι μάνες,

και αρκετή δροσιά για να παίξουν όλη μέρα τα παιδιά.

Ο σημερινός ήλιος δε θα ‘ναι σκληρός με κανέναν.

Από την ανακοίνωση του Φεστιβάλ L’ Acid:

«Φάτιμα Χασούνα, Τα μάτια της Γάζας»

από τη Σεπιντέ Φαρσί

Εμείς, κινηματογραφιστές και μέλη της ομάδας του ACID, γνωρίσαμε τη Φάτιμα Χασούνα μέσα από την ταινία της Σεπιντέ Φαρσί Put your soul on your hand and walk, όταν ετοιμάζαμε το πρόγραμμα των Καννών. Το χαμόγελό της ήταν τόσο μαγικό όσο και η επιμονή της: να μαρτυρά, να φωτογραφίζει τη Γάζα, να διανέμει τρόφιμα παρά τις βόμβες, το πένθος και την πείνα. Η ιστορία της μας άγγιξε, χαιρόμασταν κάθε φορά που εμφανιζόταν και μαθαίναμε ότι είναι ζωντανή, και φοβόμασταν για εκείνη. Χθες, μάθαμε με φρίκη ότι ένας ισραηλινός πύραυλος στόχευσε το κτίριό της και σκότωσε τη Φάτιμα και τα μέλη της οικογένειάς της.

Είχαμε δει και προγραμματίσει μια ταινία, στην οποία όπου η ζωτική δύναμη αυτής της νέας γυναίκας έμοιαζε με θαύμα. Δεν είναι πια η ίδια ταινία που θα προβάλλουμε, θα στηρίξουμε και θα παρουσιάσουμε σε όλες τις αίθουσες, ξεκινώντας από τις Κάννες. Ολοι και όλες εμείς, κινηματογραφιστές και θεατές, οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι του φωτός της.

Μοιραζόμαστε εδώ αποσπάσματα από τα λόγια της Σεπιντέ Φαρσί για τη Φάτιμα, όπως δημοσιεύτηκαν στη Libération:

Ίσως ανακοινώνω τον θάνατό μου τώρα

Προτού ο απέναντί μου γεμίσει

Το τουφέκι του ελεύθερου σκοπευτή

Και τελειώσει τη δουλειά του.

Για να τελειώσω.

Σιωπή.

Αυτά είναι τα λόγια της Φάτιμα Χασούνα (Φάτεμ για τους κοντινούς της), από ένα μακρύ ποίημα με τίτλο «Ο άντρας που κουβαλούσε τα μάτια του». Ενα ποίημα που μυρίζει μπαρούτι, μυρίζει ήδη θάνατο, αλλά είναι και γεμάτο ζωή, όπως ήταν και η Φάτεμ, μέχρι σήμερα το πρωί, όταν μια ισραηλινή βόμβα την παρέσυρε μαζί με όλη της την οικογένεια, μετατρέποντας το πατρικό τους σε σκόνη.

Μόλις είχε κλείσει τα 25 της. Τη γνώρισα μέσω ενός παλαιστίνιου φίλου, στο Κάιρο, την ώρα που αναζητούσα απεγνωσμένα τρόπο να πάω στη Γάζα, σκοντάφτοντας σε κλειστά περάσματα, για να απαντήσω σε ένα ερώτημα απλό και περίπλοκο ταυτόχρονα: Πώς επιβιώνει κανείς στη Γάζα, υπό πολιορκία τόσα χρόνια; Ποια είναι η καθημερινότητα των Παλαιστίνιων σε συνθήκες πολέμου; Τι προσπαθεί να εξαφανίσει το Ισραήλ σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα, με βόμβες και όλμους; Εγώ, που μόλις είχα ολοκληρώσει μια ταινία, Η Σειρήνα, για έναν άλλο πόλεμο, εκείνον μεταξύ Ιράν και Ιράκ.

[…]

Ετσι, η Φάτεμ έγινε τα μάτια μου στη Γάζα, κι εγώ ένα ανοιχτό παράθυρο προς τον κόσμο. Τραβούσα πλάνα, καταγράφοντας τις στιγμές που μας χάριζαν οι βιντεοκλήσεις μας, ό,τι μου προσέφερε η Φάτεμ, γεμάτη πάθος, ενέργεια. Κατέγραψα τα γέλια και τα δάκρυά της, την ελπίδα και την κατάθλιψή της. Ακολούθησα το ένστικτό μου. Χωρίς να ξέρω πού θα μας οδηγούσαν αυτές οι εικόνες. Αυτή είναι η ομορφιά του κινηματογράφου. Η ομορφιά της ζωής.

[…]

Το ντοκιμαντέρ Βάλε την ψυχή σου στην παλάμη σου και προχώρα, διάρκειας 110′ είναι παραγωγή Γαλλίας-Παλαιστίνης-Ιράν. Στο πρόγραμμα του ACID παρουσιάζεται ως εξής:

Αυτό το φιλμ είναι ένα παράθυρο, που άνοιξε μέσα από το θαύμα μιας τυχαίας συνάντησης με τη Φάτεμ — ένα παράθυρο προς τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Η Φάτεμ έγινε τα μάτια μου στη Γάζα, κι εγώ ο σύνδεσμός της με τον έξω κόσμο. Για σχεδόν έναν χρόνο, κρατήσαμε αυτή τη γραμμή ζωής ζωντανή. Τα θραύσματα από pixels και ήχους που ανταλλάξαμε έγιναν το φιλμ που βλέπετε σήμερα.

Φωτογραφία της Φάτιμα Χασούνα από τη Γάζα.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Απρίλη

Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Επόμενο άρθρο Αλ-Κασάμ: Τα πρώτα βίντεο

Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Σχετικά Αρθρα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Απέξω αλληλεγγύη, μέσα υποκρισία και ποντιοπιλατισμός

Πολιτισμός 1 Σεπ 2025, 12:38

Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά

Πολιτισμός 31 Αυγ 2025, 10:45

Οι Kneecap «κατέλαβαν» το Παρίσι

Πολιτισμός 26 Αυγ 2025, 08:25

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

Πολιτισμός 21 Αυγ 2025, 21:53

Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών

Μετάφραση - Πρόλογος - Σημειώσεις Νασίμ Αλάτρας

Πολιτισμός 17 Αυγ 2025, 10:09

Τα Ξυλουράκια, ο Ψαρογιώργης, η Παλαιστίνη και η Μοσάντ στην Κρήτη

Πολιτισμός 14 Αυγ 2025, 11:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Εφετείο 17Ν

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • ΕΛΑ

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Επικοινωνία

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Όροι χρήσης

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Ποιοι είμαστε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Επικοινωνία

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

  • Όροι χρήσης

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

    Η ταινία πηγαίνει στις Κάννες, η πρωταγωνίστρια δολοφονήθηκε

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo