Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
  • Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Φάρσα η γονιδιωματική επιτήρηση
Υγεία

Φάρσα η γονιδιωματική επιτήρηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Απρ 2022, 13:48

Από τα μέσα Γενάρη κρατάει αυτή η ιστορία. Ηταν τότε που η κυβερνητική προπαγάνδα πανηγύριζε ότι η πανδημία τελειώνει, διότι η παραλλαγή Ομικρον είναι ακίνδυνη, θα κολλήσουμε όλοι και τέρμα. Εκείνη την περίοδο, η Ομικρoν ακόμη δεν είχε κυριαρχήσει. Συνυπήρχε με την εξαιρετικά φονική παραλλαγή Δέλτα. Η κυβερνητική προπαγάνδα, όμως, στηρίζοντας μια τακτική ανάπτυξης της ανοσίας της αγέλης, μέσω φυσικής νόσησης, από τη μια ισχυριζόταν ότι η Δέλτα έχει εξαφανιστεί και από την άλλη ότι η Ομικρον είναι ακίνδυνη. «Πρακτικά δεν έχουμε διασωληνώσεις από τη μετάλλαξη Ομικρον», έλεγε ο Μητσοτάκης, στη συνέντευξη-μπούρδα που έδωσε στον Χατζηνικολάου στις 13 Γενάρη.

Τότε, λοιπόν, δημοσιεύσαμε ένα εκτενές άρθρο υπό τον τίτλο: Δεν θέλουν ουσιαστική γονιδιωματική επιτήρηση, γιατί θα τους χαλούσε την προπαγάνδα με την οποία καλύπτουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, διατυπώσαμε την εξής απλή και απολύτως λογική πρόταση:

«Και βέβαια, ουδείς γνωρίζει από ποιο στέλεχος έχουν προσβληθεί οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία και αυτοί που εισάγονται στις ΜΕΘ, ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί και η νοσηρότητα της παραλλαγής Ομικρον. 

Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν με το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης που υπάρχει. Ετσι κι αλλιώς αυτό το Δίκτυο δεν μπορεί να κάνει ευρεία γονιδιωματική επιτήρηση και να δώσει εικόνα για τα στελέχη που επικρατούν στη χώρα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι την ώρα που αυτό το Δίκτυο έδινε για το σύνολο της χώρας Δέλτα 64% – Ομικρον 36%, η ομάδα του ΑΠΘ έδινε για τη Θεσσαλονίκη Δέλτα 80% έως 23% – Ομικρον 20% έως 77%. Το απόλυτο μπάχαλο, δηλαδή. 

Θα μπορούσαν κάλλιστα να προσανατολίσουν το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης αποκλειστικά στους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία. Ο αριθμός τους είναι μικρός (σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας ή σε σχέση με τα κρούσματα). Κι αν δεν προλαβαίνουν τα εργαστήρια να κάνουν γονιδιωματική ανάλυση για το σύνολο των ασθενών, θα μπορέσουν να κάνουν στοχευμένη επιλογή δείγματος και να κάνουν γονιδιωματική ανάλυση για ένα μεγάλο ποσοστό των εισαγόμενων στα νοσοκομεία. Οταν έχεις, ας πούμε, δυνατότητα 3.500 γονιδιωματικών αναλύσεων το μήνα και έχεις 180.000 κρούσματα, αναλύεις γονιδιωματικά μόλις το 2% των κρουσμάτων. Αν όμως κάνεις γονιδιωματική ανάλυση σε 3.500 από τις 12.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία (σε ένα μήνα), έχεις αναλύσει το 30% των σοβαρότερων κρουσμάτων. Η διαφορά είναι προφανέστατη.

Κάνουμε υπολογισμούς με βάση τη δεδομένη δυναμικότητα των εργαστηρίων του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης, που είναι ισχνή. Είναι κι αυτό μια ακόμη αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας. Αθλιο τέστινγ, άθλια (ανύπαρκτη πλέον) ιχνηλάτηση, άθλια γονιδιωματική επιτήρηση. Θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα εργαστήρια με επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα. Το μόνο που τους ενδιέφερε, όμως, ήταν να στήσουν ένα κατ’ όνομα δίκτυο γονιδιωματικής επιτήρησης (αν βόλεψαν και κάποιους δεν το γνωρίζουμε).

Αν η γονιδιωματική επιτήρηση προσανατολιζόταν στους εισαγόμενους στα νοσοκομεία, θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε τη νοσηρότητα για κάθε στέλεχος του ιού. Θα ξέραμε, για παράδειγμα, πάρα πολλά για τη νοσηρότητα του Ομικρον, καθώς θα βλέπαμε την πορεία κάθε ασθενούς που εισήχθη σε νοσοκομείο. Επίσης, παρακολουθώντας για ένα διάστημα τις εισαγωγές, θα βλέπαμε τη σχέση ανάμεσα στους εισαγόμενους με Δέλτα και τους εισαγόμενους με Ομικρον, όπως και την εξέλιξη των ασθενών που προσβλήθηκαν από το ένα και από το άλλο στέλεχος. Θα γινόταν μια γιγα-μελέτη με αδιάσειστα συμπεράσματα.

Δεν είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι ότι δεν θέλουν. Γιατί από μια τέτοια γονιδιωματική επιτήρηση θα φαινόταν η αλήθεια και δε θα μπορούσαν να αναπτύσσουν τη βρόμικη προπαγάνδα με την οποία καλύπτουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας».

Τρεις μέρες αργότερα, θορυβημένο από τις αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr, το υπουργείο Υγείας έστειλε -διά του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου- εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο στους διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, με την οποία τους καλούσε να διατάξουν τα Νοσοκομεία που εποπτεύουν να στέλνουν στα ειδικά εργαστήρια τραχειοβρογχικά δείγματα όλων των νέων διασωληνώσεων, εντός 24 ωρών από τη διασωλήνωση ή από την εισαγωγή ήδη διασωληνωμένων περιστατικών, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία της Ομικρον.

Σημειώσαμε τότε ότι κάνουν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και καιρό. Τουλάχιστον από τότε που άρχισε η συζήτηση περί του στελέχους Ομικρον με τη μεγάλη μεταδοτικότητα και την ακόμη άγνωστη σε όλες τις πλευρές της νοσηρότητα (αλλά σίγουρα όχι «γριπούλα» ή «ήπια νόσο»). Επρεπε να φάνε το «κράξιμο» για να κάνουν το στοιχειώδες, το αυτονόητο.

Ενα μήνα αργότερα, παρακολουθώντας συνεχώς το θέμα, διαπιστώσαμε ότι ψέμα ήταν και η στοχευμένη γονιδιωματική επιτήρηση στις ΜΕΘ! Οι ίδιες οι εκθέσεις γονιδιωματικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, τις οποίες παρουσιάσαμε, αποδείκνυαν ότι η εγκύκλιος Κωτσιόπουλου ήταν καθαρά προσχηματική, για ν’ αποφύγουν την πίεση. Ηταν απ’ αυτές τις εγκυκλίους που στέλνονται για να μην εφαρμοστούν. Ετσι, η χώρα εξακολουθούσε να μην έχει ένα στοιχειώδες σύστημα γονιδιωματικής επιτήρησης, που θα βοηθούσε καθοριστικά στο σχηματισμό μιας σαφούς επιδημιολογικής εικόνας σχετικά με τα στελέχη που επικρατούν και με τη νοσηρότητα κάθε στελέχους.

Το ίδιο συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την πιο πρόσφατη έκθεση γονιδιωματικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, που δημοσιοποιήθηκε στις 7 Απρίλη και αφορούσε την περίοδο μέχρι τις 27 Μάρτη (την παραθέτουμε στο τέλος).

Το δίμηνο πριν από τις 27 Μάρτη (δηλαδή από 27 Γενάρη) είχαν ελεγχθεί σε όλη τη χώρα 4.353 δείγματα, εκ των οποίων 4.137 προέρχονταν από τυχαία επιλογή και μόλις 216 από στοχευμένη λήψη ή επιλογή! Δε χρειάζεται να κάνουμε υπολογισμούς για να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται κανένας γονιδιωματικός έλεγχος ούτε στους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία ούτε σ’ αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Η εγκύκλιος Κωτσιόπουλου (την ξαναπαραθέτουμε στο τέλος) ήταν καθαρά προσχηματική.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι τον Φλεβάρη είχαμε 2.360 νεκρούς και τον Μάρτη άλλους 1.650. Μόνο οι νεκροί αυτού του διμήνου ήταν τέσσερις χιλιάδες, ελάχιστα λιγότεροι από το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχθησαν γονιδιωματικά από τα εργαστήρια αναφοράς και σχεδόν εικοσοπλάσιοι από τα δείγματα που ελήφθησαν στοχευμένα (τα δείγματα που λαμβάνονται από ασθενείς που νοσηλεύονται είναι, φυσικά, στοχευμένα). Εννοείται ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν περισσότεροι από τους θανόντες (υπάρχουν και άνθρωποι που αποσωληνώθηκαν και θεραπεύτηκαν), ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύτηκαν πολλαπλάσιοι. 

Η έκθεση του ΕΟΔΥ δεν αναφέρει πού ελήφθησαν τα μόλις 216 στοχευμένα δείγματα του διμήνου πριν από τις 27 Μάρτη, αλλά το βέβαιο είναι ότι η γονιδιωματική επιτήρηση δεν αφορά ούτε τους εισαχθέντες στις ΜΕΘ ούτε γενικά τους νοσηλευθέντες με CoviD-19.

Εκθεση γονιδιωματικής επιτήρησης 7.4.2022

gonidiomatiki_7-4-22

Η προσχηματική εγκύκλιος Κωτσιόπουλου

EGGRAFO_KOTSIOPOULOU
Εκτύπωση 🖨
ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ εκδίκηση του coronavirus
Επόμενο άρθρο Κρατούμενοι πολυτελείας οι νεοναζιστές

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

Υγεία 8 Αυγ 2026, 18:49

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

Υγεία 5 Αυγ 2026, 08:01

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo