Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούλ 2025, 08:00

Πήρε ο παπάς την παπαδιά και πήγαν να γλεντήσουν στο πανηγύρι του χωριού του στην Κορινθία. Κι εκεί που έπιναν τη μπιρίτσα τους και χλαπάκιαζαν τα κοψίδια τους, δυο άντρες από διπλανά τραπέζια άρχισαν να πλακώνονται στα μπουνοκλωτσίδια. Μπαίνει ο παπάς στη μέση, με τη βεβαιότητα ότι θα σεβαστούν τα ράσα του και θα καταφέρει να τους χωρίσει. Λάθος σκέψη. Αρχισε να τις τρώει αυτός. Κατέληξε στο νοσοκομείο με δύο σοβαρά χτυπήματα και σκισμένα ράσα! Το μεγάλο λάθος είναι της ορχήστρας και των διοργανωτών, διότι δεν είχαν σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η ορχήστρα παίζει ένα του-ρου-ρού και τα πνεύματα ηρεμούν. Αυτοί που αντάλλασσαν μπουνιές και κλωτσιές μπαίνουν σε μουντ έκστασης κι αρχίζουν να λικνίζονται με πάθος. Και τη γλιτώνει κι ο παπάς.

@konstantinos.gikas Σκαρλα έλα Λακκωμα να γίνει το σώσε @tasos.ortoulidis @GOGOS Efs #fy #fyp #mpesfypgamw #κλαρινο ♬ πρωτότυπος ήχος – thanasis_o_meraklis

Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη. Πριν από πολλά χρόνια, ο ΠΑΣ (τι ποιος ΠΑΣ; ένας είναι ο Αγιαξ της Ηπείρου) έπαιζε μπαράζ για άνοδο στην Α’ εθνική στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ατμόσφαιρα δονούνταν από τα συνθήματα («ΠΑΣ φατς παρτς τα μυαλά τς» και τα παρόμοια), ο ΠΑΣ κέρδισε την άνοδο και η νεολαία άρχισε να κάνει ντου στον αγωνιστικό χώρο για το επινίκιο μπάχαλο. Τότε, ο τύπος που ήταν στο μικρόφωνο είχε την έμπνευση: βάζει τα «Ξεχωρίσματα» και φωνάζει «άιντε Ηπειρώτες». Αυτό ήταν: το επινίκιο μπάχαλο ματαιώθηκε, γιατί προείχε ο χορός. Ο τύπος συνέχισε με άλλα πωγωνίσια και εκτόνωσε αριστοτεχνικά την ένταση.

Αναμείνατε

Μην νομίζετε ότι εμείς εδώ στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr δεν έχουμε «κασέτες» από τη δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Απλά, οι σύντροφοι ασχολούνται με τη «μεγάλη εικόνα» και δε θέλουν να τη θολώσουν. Η στήλη, όμως, θα κάνει μια παρέκκλιση (όχι σαν εκείνη που έκανε ο Κουρέτας και φούντωσε την ευλογιά στα κοπάδια της Μαγνησίας) και θα εξασφαλίσει κορυφαίες στιγμές, τις οποίες θα παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα: τα γκομενικά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης! Δεν θα σας μείνει άντερο.

Ασχετος ή αβανταδόρος;

Mε την ευκαιρία, να ρωτήσουμε: αυτός ο Δημήτρης Μανιάτης του Συγκροτήματος Μαρινάκη είναι άσχετος ή αβανταδόρος; Εγραψε στα «Νέα» στις 3 Ιούλη: «Μαζί με την καταστροφική πλεύση, οι εδώ κυβερνήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία – και με εξαίρεση υπουργούς που και το θέμα ήξεραν, και προσπάθησαν για κάτι καλύτερο, όπως ο βαθύς γνώστης Θανάσης Τσαυτάρης και μετά ο Βαγγέλης Αποστόλου – δεν διαμόρφωσαν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της υπαίθρου».

Για τον πασόκο Τσαυτάρη των Σαμαροβενιζέλων δεν έχουμε διαβάσει τίποτα στα άρθρα του σ. Γεράσιμου Λιόντου, όμως τον συριζαίο Αποστόλου τον έχει σκίσει, αποδεικνύοντας (με ντοκουμέντα, όχι με ισχυρισμούς του αέρα) τα αίσχη που έκανε. Ηταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για να οργανωθεί η εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

2 Ιούλη δημοσιεύτηκε το παραπάνω άρθρο-ρεπορτάζ του Γεράσιμου, την επομένη έγραψε σχετικά ο Μανιάτης. Μήπως είχε καμιά επικοινωνία με τον φίλο του τον Βαγγέλη, ο οποίος του ζήτησε να βάλει λίγη πλάτη;

O,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο

Φεύγω από τον Κασσελάκη και τον αφήνω με τις Ρουβίτσες του, φώναξε ο (κάποτε αξιοπρεπής) Βαγγέλης Αντώναρος. Εμαθε τη διαγραφή του ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο. Του έστειλαν την εξής… αισχρή επιστολή: «Προς: Κύριο Ευάγγελο Αντώναρος, Μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Φιλοθέης – Ψυχικού. Θέμα: Οριστική διαγραφή από το Μητρώο Μελών του Κινήματος Δημοκρατίας. Αξιότιμε κύριε Ευάγγελε Αντώναρoς, Η Περιφερειακή Επιτροπή Δεοντολογίας, Διαμεσολάβησης και Πιστοποίησης του Κινήματος Δημοκρατίας, στη συνεδρίασή της στις 3 Ιουλίου 2025, έλαβε ομόφωνα απόφαση για την οριστική διαγραφή σας από τα Μητρώα του Κινήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19.5 (εδάφιο δ) και 19.8 του Καταστατικού. Η απόφαση είναι ομόφωνη, καθώς και τα επτά (7) μέλη της Περιφερειακής ΕΔΔΙΑΠ ψήφισαν υπέρ της διαγραφής σας. Με εκτίμηση, Περιφερειακή Επιτροπή Δεοντολογίας, Διαμεσολάβησης και Πιστοποίησης». Εμείς ένα θα πούμε: Εφτά μέλη και κανένα δεν ξέρει ότι εκτός από τα ονόματα κλίνονται και τα επώνυμα και γι’ αυτό έπρεπε να γράφουν «κύριε Ευάγγελε Αντώναρε» και όχι «κύριε Ευάγγελε Αντώναρος»; Το έγραψαν δύο φορές, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση λάθους. Κι αυτό μας λέει ότι την επιστολή την έγραψε ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος σκέτος, που ως γνωστόν με τα ελληνικά δεν το ‘χει. Φαίνεται πως ο σκέτος έχει και ιδιότητες αμοιβάδας. Πολλαπλασιάζεται εις το εφταπλούν…

Της απελπισίας

Μεγαλεία για τον τιτανοτεράστιο ηγέτη Παροναξίας και λοιπών Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση. Τρεις υπουργοί (ακόμα και ο Σκέρτσος του Μαξίμου) τον συνόδευσαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων του σε ειδική φιέστα. «Πολλοί πίστευαν ότι τα μέτρα που λάβαμε ήταν “μία από τα ίδια”, αλλά διαψεύστηκαν. Ο ελληνικός αθλητισμός αναβαθμίζεται και διευρύνεται, με καινοτόμες και μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες» διακήρυξε ο Βρούτσης στη φιέστα. Κι έσκασαν στα γέλια τα χουλιγκάνια. Ηταν μια απέλπιδα προσπάθεια ν’ αλλάξουν λίγο την ατζέντα (εξ ου και η παρουσία τόσων υπουργών), αλλά «κουβά» πήγαν. Οσοι δεν τους πήραν στο ψιλό απλά αδιαφόρησαν.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή

Εκτός από κρυπτονομίσματα με τη μάπα του πάνω, ο Τραμπ λανσάρισε και άρωμα! Λέγεται Victory 45-47, βγαίνει σε γυναικεία και ανδρική βερσιόν και πωλείται σε χρυσό μπουκαλάκι-αγαλματίδιο του Τραμπ. Για το γυναικείο δεν ξέρουμε, αλλά το ανδρικό είμαστε σίγουροι ότι θα αναδίδει άρωμα βαρβατίλας από κοπάδι γιδοπροβάτων σε περίοδο που γίδες και πρατίνες «σέρνουν» και τα τραϊά και τα κριάρια είναι στα ντουζένια τους. Αν το άρωμα έβγαινε στην Ελλάδα θα είχε το όνομα «Μαρκάλος».

Κουκούλωμα

Ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Μπουκώρος, δήλωσε σε εμφάνισή του στο κουροκάναλο ότι γνώριζε για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και την εμπλοκή του ονόματός του. «Αυτό το γνώριζα αρκετό καιρό γιατί είναι μία υπόθεση που ελέγχθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη και μπήκε στο αρχείο», είπε με θράσος. Πώς το γνώριζε; Με το ίδιο θράσος απάντησε: «Το είχα μάθει από κυβερνητικά στελέχη εδώ και 16 μήνες, δεν είναι καινούργια υπόθεση, το γνώριζα»! Το τηλεφώνημα που εμπλέκει τον Μπουκώρο είχε γίνει το 2021. Κι έχουμε 2025. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα:

  1. Στην πρώτη φάση, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχθηκε πλήρως και κουκουλώθηκε μέσω των μηχανισμών του ελληνικού αστικού δικαστικού συστήματος.
  2. Στη δεύτερη φάση αποκαλύφτηκε μέσω της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, την οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν. Προσέχουμε τις διατυπώσεις μας: δεν υπερασπιζόμαστε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – λέμε ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε τη δυνατότητα να την ελέγξει.
  3. Το μέγαρο Μαξίμου και όλοι οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πέντε, ζωή να ‘χουν) γνώριζαν «τα πάντα όλα».

Πού το πάει ο πιανίστας;

«Προτείνω να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο την κάθαρση. Θα είναι μία κυβέρνηση κοινής αποδοχής που θα μπορεί να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές». Τάδε έφη (Mega News) Νικόλας Φαραντούρης. Το κόμμα του (λέμε τώρα) έχει άλλη γραμμή: Προανακριτική και άμεση προσφυγή στις κάλπες. Και έσπευσε να τον αδειάσει. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως έχει διατυπωθεί και από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και από το προεδρείο της ΚΟ, είναι ρητή και ξεκάθαρη: προκαταρκτική επιτροπή, παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσαν «πηγές της Κουμουνδούρου».

Πού το πάει ο πιανίστας; Πουθενά δεν το πάει. Σιγά την πολιτική προσωπικότητα που θα ταράξει τα νερά της αστικής πολιτικής. Λίγο ντόρο γύρω από το όνομά του θέλησε να κάνει. Γιατί έχει το άγχος ότι ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες θα ξεχαστεί. Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα; Αν ο Τσίπρας ανακοινώσει τη δημιουργία κόμματος, ο πιανίστας θα είναι από τους πρώτους που θα τρέξουν. Δευτεράντζα είναι.

Η σελίδα είναι αραβόφωνη στο Telegram και ονομάζεται: «Η λέξη είναι αντίσταση». Αντιγράφουμε ένα καίριο σχόλιό της (χτεσινό).

💥 Φανταστείτε αυτή τη σκηνή:

Ολος ο κόσμος, με τους μηχανισμούς και τα θεσμικά του όργανα.
Η Αμερική με όλο το βάρος και την αλαζονεία της,
Το ισραηλινό καθεστώς με όλη τη στρατιωτική και ασφαλίτικη μηχανή του,
Και οι μεσολαβητές με τις γραβάτες τους και τους φακέλους τους,
Ολοι στέκονται στις μύτες των ποδιών τους,
Περιμένοντας μια απάντηση… από ένα Κίνημα που είπαν ότι ηττήθηκε,
Από ένα λαό που πολιορκούν και είπαν πως τελείωσε!

Αλλά η αλήθεια που αρνούνται να παραδεχτούν είναι:
Τον ηττημένο δεν τον συμβουλεύονται,
Δεν ζητούν τη συγκατάθεσή του,
Δεν παίρνουν τη γνώμη του!

Είναι μια εποχή που η Ιστορία γράφεται κάτω από τα ερείπια,
Που η ισορροπία της Γης διαμορφώνεται μέσα από τα συντρίμμια,
Από τη Γάζα, που είπαν πως έπεσε… κι όμως είναι αυτή που υψώνει τα κεφάλια όλων!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
Επόμενο άρθρο O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo