Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
  • Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!
  • Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς
  • Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών
  • SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
  • Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Νοέ 2025, 12:01

Μια μέρα μετά τη διακυβερνητική διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου στην Αθήνα, ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον νεοεκλεγέντα ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Τουφάν Ερχιουρμάν με τιμές αρχηγού κράτους. Τηρήθηκε όλο το πρωτόκολλο της τουρκικής προεδρίας για την υποδοχή αρχηγών κρατών: ο Ερντογάν περίμενε τον Ερχιουρμάν στην κεντρική είσοδο του προεδρικού μεγάρου, οι δυο τους στήθηκαν μπροστά στις σημαίες της Τουρκικής Δημοκρατίας και της μη αναγνωρισμένης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, ανακρούστηκε ο τουρκικός εθνικός ύμνος, ρίχτηκαν 21 κανονιοβολισμοί, ο Ερχιουρμάν χαιρέτισε την παρατεταγμένη προεδρική φρουρά και μαζί με τον Ερντογάν πορεύτηκαν προς το εσωτερικό του Ακσαράι.

Ο συμβολισμός αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι ο Ερχιουρμάν ακόμα δεν έχει ορκιστεί επίσημα (εκκρεμεί η εξέταση ενστάσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα). Αυτό δεν εμπόδισε τον Ερντογάν να επισπεύσει τη συνάντησή τους, ώστε να γίνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με τη δε αναβάθμιση της υποδοχής σε υποδοχή αρχηγού κράτους θέλησε να δείξει πως ο «αριστερός» και «ευρωπαϊστής» Ερχιουρμάν είναι δική του επιλογή.

Νωρίτερα, ο Ερχιουρμάν επισκέφτηκε το Μαυσωλείο Ατατούρκ, στο βιβλίο του οποίου έγραψε ότι «η αγάπη και η αφοσίωση στα ιδανικά του Ατατούρκ αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του τουρκοκυπριακού λαού» και ότι οι Τουρκοκύπριοι αντλούν «δύναμη και έμπνευση» από την κληρονομιά του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ. Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά την οποία χαρακτήρισε «μοναδική, ιδιαίτερη και ασύγκριτη» τη σχέση των Τουρκοκύπριων με την Τουρκία.

Η τακτική του ψαλιδιού

Στις δηλώσεις μετά τις συνομιλίες ο Ερντογάν πέρασε κατευθείαν στην επίθεση. Είπε ότι «ο βασικός λόγος που το Κυπριακό παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα είναι η άρνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς να αποδεχθεί την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί ούτε την πολιτική εξουσία ούτε την οικονομική ευημερία με τους Τούρκους του νησιού». Είπε ακόμα ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ως “λύση” τη μετατροπή των Τουρκοκυπρίων σε μειονότητα μέσα στο ομόσπονδο κράτος που η ίδια κατέλαβε δια της βίας το 1963, ένα μόρφωμα που σήμερα δεν έχει καμία νομική υπόσταση».

Δε δίστασε να επιτεθεί σε ΟΗΕ και ΕΕ, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε υπόψη ότι και τα σφάλματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην απαρχή του Κυπριακού, καθώς και η αποδοχή της ελληνοκυπριακής διοίκησης ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, έχουν μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις που δόθηκαν για τη διόρθωση αυτής της κατάστασης δεν έχουν τηρηθεί. Ο κ. πρόεδρος (σ.σ. ο Ερχιουρμάν) γνωρίζει πολύ καλά αυτή τη διαδικασία, τόσο από την εμπειρία του ως πρωθυπουργός όσο και ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας μεταξύ 2008 και 2010». Και επανέλαβε για χιλιοστή φορά ότι «η πιο ρεαλιστική λύση είναι δύο κράτη».

Ο Ερχιουρμάν, αφού ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «η ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης αποτελεί τη νομική βάση χάρη στην οποία οι Τουρκοκύπριοι αισθάνονται ασφάλεια», μίλησε για «δύο ισότιμους ιδρυτικούς εταίρους», διατυπώνοντας με διαφορετικά λόγια την τουρκική θέση. Υποστήριξε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός διαθέτει κυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί της Κύπρου και δεν είναι δυνατόν η βούληση του τουρκοκυπριακού λαού να αγνοείται από την ελληνοκυπριακή ηγεσία ή από τη διεθνή κοινότητα σε ζητήματα όπως η ασφάλεια, η ενέργεια, οι υδρογονάνθρακες, οι θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας και οι εμπορικοί διάδρομοι , θέματα που αφορούν ολόκληρη την Κύπρο και όλους τους κατοίκους της».

Παρά την ψευδή εικόνα που είχε δημιουργηθεί σε Κύπρο και Ελλάδα, ο Ερχιουρμάν δεν είχε πει τίποτα διαφορετικό προεκλογικά. Μιλούσε για «ομοσπονδία» αλλά περιέγραφε μια συνομοσπονδία δύο ανεξάρτητων κρατών. Ενώπιον του Ερντογάν έκανε απλά ένα βήμα παραπάνω, σε φραστικό επίπεδο, μιλώντας για δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη.

Ερντογάν και Ερχιουρμάν παίζουν τον καλό και τον κακό μπάτσο. Εφαρμόζουν την τακτική του ψαλιδιού, βάζοντας στη μέση το αίτημα για μια ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, σε στενή συνεργασία με τον κ. Ερχιουρμάν και με αποφασιστικότητα, προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη, μόνιμη και ρεαλιστική λύση στην Κύπρο, το εθνικό μας ζήτημα, σύμφωνα με τις πραγματικότητες του νησιού», είπε ο Ερντογάν. Και έκλεισε εξαίροντας τις θέσεις του Ερχιουρμάν: «Υπό το πρίσμα αυτής της εμπειρίας, θεωρώ απολύτως σωστό το γεγονός ότι έχει τονίσει στα πρόσφατα μηνύματά του προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά την κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων».

Και η διαδικασία των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ; Αυτή ανήκει στην κατηγορία «λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα». Εχει λόγο η Τουρκία να υποχωρήσει σ’ αυτή τη φάση, αποδεχόμενη σχέδιο για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία; Κανέναν απολύτως. Με αναβαθμισμένο την περιφερειακό ρόλο της, γιατί να υποχωρήσει; Για να κάνει έστω και ένα βηματάκι πίσω, θα πρέπει η ελληνική-ελληνοκυπριακή πλευρά να υποχωρήσει σημαντικά, προσεγγίζοντας το σχέδιο της συνομοσπονδίας, όπως κι αν το ονομάσει.

Μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος η ελληνοκυπριακή και η ελλαδική πολιτική ηγεσία. Αυτή τη στιγμή όχι. Προτιμούν να σέρνεται η κατάσταση παρά να κατηγορηθούν για ενδοτισμό και υποταγή στα τουρκικά τετελεσμένα.

Το Κυπριακό, δημιούργημα του ελληνικού μεγαλοϊδεατισμού που έφτασε στο απώγειό του η χούντα με το πραξικόπημα κατά του Μακάριου, και του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, εισέβαλε στρατιωτικά στην Κύπρο και έκτοτε κατέχει το ένα τρίτο της, δεν μπορεί να λυθεί από τις αστικές ηγεσίες, μολονότι η επανένωση του νησιού είναι ένα αστικό αίτημα. Ο λαός της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση, χτίζοντας ένα ενιαίο εθνικοαπελευθερωτικό-αντιαστικό μέτωπο.

Είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε ότι μπορεί να βρεθεί λύση μέσα από εξαρχής υπονομευμένες συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι διαδικασίες είναι να βαθαίνουν την εθνικιστική διαίρεση στο νησί και να συσπειρώνουν τις λαϊκές μάζες γύρω από τις εθνικιστικές ηγεσίες, στην Κύπρο, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΡΧΙΟΥΡΜΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 14 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

Σχετικά Αρθρα

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πολιτική 2 Μαρ 2026, 14:25

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 19:54

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 09:33

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

Πολιτική 25 Φεβ 2026, 18:45

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
Πολιτική

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

27 Φεβ 2026, 09:33
Πολιτισμός

Απόψε στην Κόντρα: To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας

27 Φεβ 2026, 07:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

Μαρόκο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).
1810: Η Σουηδία γίνεται η πρώτη χώρα που διορίζει “Συνήγορο του πολίτη”.
1945: Ο στρατηγός Πετζόπουλος φτάνει στην Τρίπολη και απελευθερώνει όλους τους ταγματασφαλίτες που κρατούνταν στις φυλακές εν αναμονή δίκης.
1956: Η Λίνα Τσαλδάρη γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός.
1959: Ειδικό στρατοδικείο εγκλημάτων πολέμου καταδικάζει τον εξολοθρευτή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη.
1972: Βόμβα σε αμερικανικό αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo