Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Προπαγανδίζουν συνεχώς την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την εργασία των συνταξιούχων!
Εργατικά

Προπαγανδίζουν συνεχώς την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την εργασία των συνταξιούχων!

Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2024, 09:22

Αλλη μια… μεγαλοφυή παπάρα ξεστόμισε, προκειμένου  να «ταράξει τα νερά» (όπως πριν λίγο καιρό με τη δήλωση για τους «δικηγόρους – ντελιβεράδες»), ο γνωστός υφυπουργός… ασφαλιστικού τζόγου Πάνος Τσακλόγλου, κάνοντας λόγο για εργασία των 60ρηδων και 65ρηδων σε σούπερ μάρκετ, για «να αυξήσουν το εισόδημά τους, και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα»!

Μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό «ATTICA», στην εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη και Βούλας Κεχαγιά, ο Τσακλόγλου υποστήριξε ότι «σήμερα ένας 60χρονος-65χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση υγείας και αντοχών από έναν άνθρωπο αντίστοιχης ηλικίας πριν από 20-30 χρόνια, συνεπώς μπορεί να εργάζεται». Και καθώς του αρέσουν πάντα τα γενικόλογα και ατεκμηρίωτα παραδείγματα από το εξωτερικό, αναφέρθηκε «στην Ιαπωνία, όπου ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε στα 60 τους να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σουπερμάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο για να βγουν στη σύνταξη». 

Οπως τόνισε, «όλα είναι ζήτημα αναγκών»! Και για να δώσει το… καλό παράδειγμα, είπε πως, αν δεν είχε χρήματα, θα το έκανε και ο ίδιος! Λέτε να τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος που παρατηρείται στις μεγαλύτερες ηλικίες εργαζομένων; Αν ήταν έτσι, θα μίλαγε και για 50χρονους και 55χρονους εργαζόμενους, για παράδειγμα (για να μην πάμε και πιο κάτω), και δεν θα περιόριζε την αναφορά του στις ηλικίες των 60 με 65 ετών. Αλλωστε, η πρότασή του δεν απευθύνεται στους εργοδότες καπιταλιστές, που ξέρουν το συμφέρον τους καλύτερα από τον καθένα και δεν περιμένουν τα… φώτα του κάθε Τσακλόγλου για το τι θα κάνουν στις επιχειρήσεις τους. Αυτοί σίγουρα θα προτιμήσουν τις νεότερες ηλικίες εργαζόμενων, που είναι πιο «φτηνοί», πιο «ανθεκτικοί» και θα τους «στύψουν» ευκολότερα.

Είναι προφανές, πως όταν ο… σοφός καθηγητής Τσακλόγλου μάς καλεί να… σπάσουμε τα στερεότυπα (τι πρωτότυπο!), οραματιζόμενος τους 65χρονους ή και 67χρονους εργαζόμενους να ξεφορτώνουν φορτηγά, να γεμίζουν ράφια και να εξυπηρετούν γρήγορα το κοινό στα σούπερ μάρκετ, με τα άστατα και κυλιόμενα ωράρια, τις υπερωρίες και τη μερική απασχόληση, απευθύνεται στους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Σε αυτούς επιχειρεί να προπαγανδίσει το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, που κανονικοποιεί την εργασία των συνταξιούχων (που σε μεγάλο βαθμό γίνεται «μαύρα»), δίνοντας περισσότερα κίνητρα, αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. 

Για να ενισχύσει μάλιστα τη θέση του, έφερε σαν… παράδειγμα «καθηγητές πανεπιστημίων και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που θέλουν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση», λέγοντας ότι δέχονται πιέσεις  στο υπουργείο για να αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα! Οπως είδαμε στο σχετικό μας δημοσίευμα, η εργασία των συνταξιούχων προβάλλεται όχι μόνο σαν λύση για τις πενιχρές συντάξεις και τα επιδόματα κοροϊδία (ώστε να μην χρειάζεται να διεκδικούν τίποτα οι συνταξιούχοι), αλλά και ως φάρμακο για τα άλλα προβλήματα της οικονομίας, όπως η ανεργία (την οποία κατά έναν μαγικό τρόπο δεν θα αυξήσει η εργασία των συνταξιούχων), αλλά και η υπογεννητικότητα, που αποτελεί το πρώτο σκέλος της λεγόμενης «γήρανσης του πληθυσμού». 

Ακόμη, αναφερθήκαμε στο πώς ο Τσακλόγλου στηρίζει και… ιδεολογικά αυτό το μέτρο, καθώς τόνιζε πως «μαζί με το προσδόκιμο της επιβίωσης (σ.σ. που αποτελεί το δεύτερο σκέλος της «γήρανσης», που «καίει» πραγματικά τους εκπροσώπους του κεφαλαίου), αυξάνεται και το προσδόκιμο της υγιούς επιβίωσης, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Δηλαδή, όσο ζουν περισσότερο και είναι υγιείς οι εργαζόμενοι, μπορούν και να δουλέψουν περισσότερο, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή τους. 

Ακόμα, είχε αφήσει να εννοηθεί, πως θα υπάρξει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μετά την τριετία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το 2024 επρόκειτο να γίνει αναπροσαρμογή. Ομως, η πρόοδος που είχε συντελεστεί στο συγκεκριμένο τομέα εξανεμίστηκε στα χρόνια του κορωνοϊού. Σαν αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να γίνει καμία αναπροσαρμογή στα όρια συνταξιοδότησης την επόμενη τριετία. Προφανώς το τι θα γίνει το 2027 κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει από τώρα». Το μόνο τους μέλημα είναι, μη τυχόν και ζήσει περισσότερο και «υγιώς» εκτός παραγωγικού κύκλου κανένας εργαζόμενος, χωρίς να υπάρξει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί – σε βάρος του – η «βιωσιμότητα» των Ταμείων!

Mην νομίζετε πως ο «άγριος» τεχνοκράτης Τσακλόγλου εκτίθεται εξαιτίας κάποιων προσωπικών χαρακτηριστικών του. Αυτή είναι η γενική γραμμή, που με πρόσχημα το «δημογραφικό» χτίζει σιγά-σιγά την «αναγκαιότητα» της αύξησης των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης. Τούτες τις μέρες ο συνδριακός μηχανισμός του ECONOMIST  πραγματοποιεί στην Αθήνα την «3η σύνοδο κορυφής για το δημογηραφικό» με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας το δημογραφικό ως έκτακτη ανάγκη». Δεν είναι λίγοι εκείνοι/ες που έθεσαν ανοιχτά θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας.

Για παράδειγμα, η Sarah Harper, διευθύντρια του Ινστιτούτου για τη Γήρανση του Πληθυσμού της Οξφόρδης, πρ. σύμβουλος του Συμβουλίου του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιστήμη και την τεχνολογία, «σημείωσε ότι οι καλά εκπαιδευμένοι ηλικιωμένοι δεν χρειάζεται πλέον να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 60, καθώς μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν ως εργαζόμενοι που θα καταβάλλουν φόρους στα κρατικά ταμεία».

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας (μέχρι πρόσφατα Εργασίας), Αδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «περισσότεροι άνθρωποι θα χρειάζονται σύνταξη και λιγότεροι άνθρωποι θα υπάρχουν για να δουλεύουν, τονίζοντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις τα χρόνια που θα ακολουθήσουν».

Η νεόκοπη υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε πως «ακόμη ένα γκρουπ το οποίο χρήζει μεγαλύτερης συμμετοχής στην εργασία είναι οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας και οι συνταξιούχοι».

Εκτύπωση 🖨
ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Γενάρη

Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Επόμενο άρθρο Η Παλαιστινιακή Αντίσταση σάς έχει και άλλες… εκπλήξεις (εντυπωσιακά video)

Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Εφετείο 17Ν

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • ΕΛΑ

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Επικοινωνία

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Όροι χρήσης

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Ποιοι είμαστε

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Επικοινωνία

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

  • Όροι χρήσης

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

    Δουλειές σε σούπερ μάρκετ για 65ρηδες, όπως… Ιαπωνία, προτείνει ο Τσακλόγλου!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo