Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πανικός στο υπουργείο Παιδείας και την αστική Δικαιοσύνη από το ρεύμα επαναπροκήρυξης της Απεργίας-Αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία
Εργατικά Παιδεία

Πανικός στο υπουργείο Παιδείας και την αστική Δικαιοσύνη από το ρεύμα επαναπροκήρυξης της Απεργίας-Αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μαρ 2024, 17:43

Η απόφαση 74/2024 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων κατά της απεργίας-αποχής από την ΕΛΜΕ Χανίων φανερώνει μεγάλο πανικό τόσο στην κυβέρνηση-ΥΠΑΙΘΑ όσο και στην αστική δικαιοσύνη.

Πανικό από το ρεύμα της επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που με συλλογικές διαδικασίες, πρωτοφανείς σε μαζικότητα, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, μετά την επικίνδυνη χρονοτριβή της ΟΛΜΕ και την επαίσχυντη στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΔΟΕ, η οποία με δύο επαίσχυντες συνεχείς αποφάσεις (δες εδώ και εδώ), επιστρατεύοντας νομικίστικα κόλπα, ταυτίστηκε απόλυτα με τους νομικούς ακροβατισμούς της αστικής δικαιοσύνης και σάλπισε πλήρη υποχώρηση χωρίς να επαναπροκηρύξει της απεργία αποχή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς.

Η παραπομπή της ΕΛΜΕ Χανίων στα αστικά δικαστήρια αποτέλεσε την πρεμιέρα των διώξεων κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η επείγουσα τρομοκρατική εγκύκλιος του Γ.Γ του ΥΠΑΙΘΑ Κατσαρού (Αρ. πρωτ. 29287/Ε3, 20 Μαρτίου 2024), με την οποία κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας προέτρεχαν να σταματήσουν το ρεύμα της επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και τις ΕΛΜΕ, διαβλέποντας τον κίνδυνο ακύρωσης των σχεδίων επιβολής της αξιολόγησης. 

Γι’ αυτό και η ουσία της εγκυκλίου βρίσκεται στην συγκεκριμένη ειδική αναφορά: «Αξίζει να αναφερθεί ότι απεργίες που έχουν κηρυχθεί ή πρόκειται να κηρυχθούν από τοπικές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με αίτημα την αποχή απ’ την διαδικασία αξιολόγησης των ν. 4692/2020 και 4823/2021 και των κατ’ εξουσιοδότηση τούτων κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων δεν είναι σύννομες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο στοιχ. Β της παρ. 8 του αρ. 30 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79)».  

Η οποία αναφορά, εκτός από τρομοκρατική είναι και απολύτως ψευδής, επειδή δικαίωμα κήρυξης απεργίας έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία με απόφαση Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 20, παραγ.1 του ν.1264/1982), ενώ οι ειδικές ρυθμίσεις του άρθρου 30 του ν. 1264, μεταξύ των οποίων και η παράγ. 8 στοιχείο Β, που επικαλείται η εγκύκλιος Κατσαρού, αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, που αναφέρονται λεπτομερώς στο άρθρο, στις οποίες κατηγορίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί.

Ο φόβος των πρωτοβάθμιων σωματείων και η εντεταλμένη απόφαση της αστικής Δικαιοσύνης

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων, έχει πρώτο και κύριο στόχο να στείλει τρομοκρατικό μήνυμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών που θα προχωρήσουν σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής.

Εχει επίσης σκοπό να λειτουργήσει, ως προς τα «επιχειρήματα» που επικαλείται, ως πιλότος για τις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και κατά άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η αστική δικαιοσύνη για πολλοστή φορά ενήργησε σε διατεταγμένη υπηρεσία, που αυτήν τη φορά είχε ως στόχο ένα πρωτοβάθμιο σωματείο.

Γι’ αυτό και η απόφαση (σελ. 8) ξεκινά από την «κατασκευή» που έκανε η εγκύκλιος Κατσαρού, την οποία και αναπαράγει αυτούσια: «ωστόσο, η ως άνω απεργία-αποχή προκηρύχθηκε από την εναγόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση χωρίς να έχει σχετική προς τούτο αρμοδιότητα και κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 30 παρ. 8 περ. β του ν. 1264/1982, σύμφωνα με την οποία προκειμένου για δημοσίους υπαλλήλους η απεργία κηρύσσεται από δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες οργανώσεις, με αποτέλεσμα η προκείμενη απεργιακή κινητοποίηση να παρίσταται παράνομη, απορριπτομένων ως νομικά αβάσιμων των περί του αντιθέτου ισχυρισμών της εναγόμενης».

Την αναπαράγει αυτούσια μολονότι προηγουμένως στη σελ. 2 της απόφασης αναφέρεται όλη η παράγ.1 του επίμαχου άρθρου 30, που όπως εμείς περιγράψαμε παραπάνω, αναφέρεται στις ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, που απαριθμούνται λεπτομερώς, και στις οποίες κατηγορίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί. 

Ιδού το σχετικό απόσπασμα της σελ. 2 της απόφασης:  

« 1. Ο νόμος αυτός, όπως είναι, εκτός από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 3 10, 16 παρ. 7 9, 22 παρ. 1 και 2, 24 και 27, εφαρμόζεται με τις ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται παρακάτω ανάλογα και στους έμμισθους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), όπως και στους μόνιμους ή με θητεία υπαλλήλους των Οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ακόμη δε και στους υπαλλήλους με σχέση ιδιωτικού δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 3 του Συντάγματος. Το ελληνικό Δημόσιο νομιμοποιείται σε κάθε περίπτωση να προσφύγει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 22, και δια του Υπουργού που ασκεί τη σχετική εποπτεία, και όταν έχει εκχωρήσει τις σχετικές κρατικές αρμοδιότητες σε Ο.Τ.Α. ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ., ακόμη και με μεταφορά προς αυτούς των κατ’ αντικείμενο αρμόδιων υπαλλήλων (άρθρο 30 παρ. 1 ως ισχύει μετά το άρθρο 29 του ν. 5027/2023)…».

Επικαλείται επίσης το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων όλα τα συνηθισμένα πλέον «επιχειρήματα» των σχετικών αποφάσεων που προηγήθηκαν στις αμέτρητες προσφυγές κατά της απεργίας-αποχής των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Το «επιχείρημα» δηλαδή ότι η συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών δεν έκανε αίτημα στον ΟΜΕΔ για διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου, όταν  οι αντιρρήσεις των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης είναι γνωστές εδώ και μια τριετία τουλάχιστον και έχουν διατυπωθεί δημοσίως και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Και το χουντικής έμπνευσης «επιχείρημα» ότι πρόκειται για «πολιτική απεργία», βάσει του οποίου οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα ουδέποτε να απεργήσουν κατά αντιδραστικών ψηφισμένων νόμων, αφού «η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού δεν εξαρτάται από την βούληση του ενάγοντος (σ.σ. του ΥΠΑΙΘΑ), αλλά από τη βούληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου» και αφού «επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί σε ζήτημα που ανήκει στην αποκλειστική ρυθμιστική εξουσία της».

Με τα δύο τελευταία «επιχειρήματα» (μη προσφυγή στον ΟΜΕΔ και πολιτική απεργία), θα μπορούσε κάλλιστα η αστική δικαιοσύνη, όπως έχει κάνει άλλωστε πάμπολλες φορές ως τώρα, να πει ότι «παρέλκει» η εξέταση των άλλων «επιχειρημάτων» του ενάγοντος (σ.σ. του ΥΠΑΙΘΑ) και να βγάλει την απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ παράνομη. Οτι επέλεξε να ξεκινήσει και να κάνει κύριο το «κατασκεύασμα» της εγκυκλίου Κατσαρού (άρθρο 30, παρ. 8 στοιχείο β του ν. 1264) δείχνει ακριβώς τη στόχευση: να μπει φραγμός στο ρεύμα επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η απόφαση είναι «προσωρινά εκτελεστή» ταυτιζόμενο με την πρεμούρα του ΥΠΑΙΘΑ διότι, λέει, «τρέχουν» οι ημερομηνίες (από τις 22/3/2024 να εκκινήσει η διαδικασία παρατήρησης της πρώτης διδασκαλίας και μέχρι 27/3 να καταρτιστούν τα ζευγάρια αξιολογητών-αξιολογούμενων).

Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουν

Παρά τις απειλές και την τρομοκρατία οι εκπαιδευτικοί δεν πτοούνται. Ο συντονισμός ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, στην κοινή κατεύθυνση της επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής, καλά κρατεί. Ο αριθμός των πρωτοβάθμιων σωματείων που μπαίνει στο χορό αυξάνεται και πραγματοποιούνται πρωτοφανείς μαζικότατες ΓΣ σε όλη τη χώρα, που εντείνουν την πίεση στους αστογραφειοκράτες των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Με νέα Γενική Συνέλευση των μελών της, η ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε:

  • να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που έκρινε την απεργία-αποχή παράνομη
  • να στηρίξει την εισήγηση της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία (ομόφωνα)
  • να επαναπροκηρυχθεί απεργία-αποχή από την ΕΛΜΕ Χανίων σε περίπτωση που είτε δεν αποφασίσει η ΓΣ των προέδρων είτε η απόφαση για απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ κριθεί και πάλι παράνομη, είτε υπάρξει κωλυσιεργία εκ μέρους της ΟΛΜΕ (ομόφωνα)
  • να κηρυχθούν 3ωρες κυλιόμενες (1, 2, ή 3 ωρών) διευκολυντικές στάσεις εργασίας για τον μήνα Απρίλιο, παράλληλα με τις 3ωρες στάσεις που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Χανίων διέγραψε από μέλη της τρεις Συμβούλους Εκπαίδευσης, που προχώρησαν σε αξιολογήσεις εκπαιδευτικών, παρά τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από το e-Wall.

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΟΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΜΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕχει γάτα Ιμαλαΐων* ο Βαγγέλας;
Επόμενο άρθρο Ποιος φοβάται το «Επινέ α’λα Γκρεκ»;

Σχετικά Αρθρα

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

Εργατικά 3 Απρ 2026, 14:53

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

Παιδεία 2 Απρ 2026, 08:42

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

Παιδεία 1 Απρ 2026, 20:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo