Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη
  • Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις
  • Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη
  • Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Εργατικά

Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μάι 2022, 08:06

Σαν το… τελευταίο μίλι (!)για τη μετεξέλιξη του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, χαρακτήρισε την τοποθέτηση  του Γιώργου Τζιλιβάκη στη θέση του διοικητή, το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας πως «το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας επέλεξε τους δυο εξ αυτών και υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Εργασίας που έχει την αρμοδιότητα για την τελική επιλογή». 

Ποιο είναι το προφίλ του Γ. Τζιλιβάκη, που τόσο… ανεξάρτητα επέλεξε ο Χατζηδάκης; Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική:

«Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, εργάστηκε ως Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην  Toyota Hellas, στην Alpha Bank Σερβίας (68 καταστήματα-800 υπάλληλοι), στην Εγνατία Τράπεζα (70 καταστήματα- περισσότεροι από 800 υπάλληλοι) και στην Sprider Stores (100 καταστήματα- 1.600 υπάλληλοι). Εργάστηκε επίσης ως Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Folli-Follie (1.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα και 3.000 παγκοσμίως) -μετά από πρόσκληση το 2019 της Διοικητικής Ομάδας που ανέλαβε να διαχειριστεί το γνωστό πρόβλημα- και στην Intrum Hellas από το 2019 και εφεξής, με βασική αποστολή την μετάπτωση προσωπικού, διαδικασιών, συστημάτων και κουλτούρας από ελληνική συστημική τράπεζα σε νεοϊδρυθέντα πολυεθνικό οργανισμό».

Δηλαδή, αν υπάρξουν καταγγελίες από εργαζόμενους, ας πούμε σ’ αυτές τις επιχειρήσεις, ο Τζιλιβάκης, θα… πατάξει αμέσως τα πρώην αφεντικά του, τα οποία υπηρέτησε από διευθυντικές θέσεις, στον τομέα που αφορά άμεσα τις εργασιακές σχέσεις! Ενας καλοπληρωμένος μάνατζερ, που στη μέχρι τώρα καριέρα του υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας, ξαφνικά… είδε μια λάμψη (σαν τον Σαούλ που έγινε Παύλος) και αποφάσισε να μετατραπεί στο αντίθετο: σε διώκτη της καπιταλιστικής εργοδοσίας και άτεγκτο υπερασπιστή των εργατών και μισθωτών εργαζόμενων! Για τόσο ηλίθιους περνούν τους εργαζόμενους, που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα πλέον. 

Δεν είναι, όμως, μόνο η προϋπηρεσία του εν λόγω κυρίου αλλά και οι απόψεις του που μας προϊδεάζουν για τη δράση του στη διοίκηση του «ανεξάρτητου» ΣΕΠΕ. Σε παλιότερη συνέντευξή του στο Kariera.gr, τον Μάρτη του 2010, όταν ήταν διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της SPRIDER STORES, με αφορμή βιβλίο του για τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας ανέφερε πως «οι επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα επιδιώκουν να προσλάβουν αξιόλογους υποψηφίους με χαμηλές αποδοχές, κάτι που βέβαια βραχυπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί επωφελές αν το αξιοποιήσουν σωστά, εάν δηλαδή προσφέρουν κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσει θα κερδίσουν από την τεχνογνωσία του», ενώ απευθυνόμενος στους νέους που μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας ή έχουν μπει πρόσφατα έλεγε χαρακτηριστικά πως «θα χρειαστεί να προσπαθήσουν να αποδείξουν την αξία τους επιδεικνύοντας μεγαλύτερο ζήλο και επαγγελματισμό, κάτι που μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για αυτούς»!

Ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοεί με αυτή τη… συμβουλή προς τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους ο προσωπάρχης Τζιλιβάκης, Στην ουσία τούς λέει να δεχτούν τους χαμηλούς μισθούς, τα υπερβολικά ωράρια, την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας κτλ. «Ολοι έτσι ξεκινήσαμε στην αρχή», είναι σαν να λέει στους νέους εργαζόμενους, προτρέποντάς τους να κάνουν… υπομονή, γιατί «μακροπρόθεσμα» θα τους ωφελήσει! (Λεπτομέρεια: η εταιρία της οποίας ήταν τότε μεγαλοπροσωπάρχης, τρία χρόνια αργότερα έβαλε «λουκέτο», με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 800 υπάλληλοι!).  Πουθενά στα λεγόμενά του ο Τζιλιβάκης δεν φαινόταν να κατακρίνει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, την οποία τόσο καλά γνώριζε. 

Κατά τα άλλα,  ο σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστής Χατζηδάκης  διαφημίζει την νέα Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία έχει «όλα τα εχέγγυα για να επιτελέσει με αμεροληψία και αντικειμενικότητα το ελεγκτικό της έργο, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η φημολογία που υπήρχε επί δεκαετίες σε σχέση με κατά καιρούς παρεμβάσεις πολιτικών ηγεσιών στο έργο του ΣΕΠΕ»… Σε αυτή τη φράση βρίσκεται όλη η ουσία της πολιτικής στόχευσης του Χατζηδάκη. 

Ν’ αποποιηθεί η κυβέρνηση κάθε ευθύνη για τον έλεγχο στις αυθαιρεσίες των καπιταλιστών εργοδοτών και να «νίπτει τας χείρας της» στις σχετικές καταγγελίες, χωρίς να της ασκείται καμία πίεση. Είναι γνωστό, ότι οι έλεγχοι στη ζούγκλα που λέγεται αγορά εργασίας είναι είδος εν πλήρη ανεπαρκεία και πως το ΣΕΠΕ είναι και υποστελεχωμένο αλλά και απρόθυμο να κάνει μαζικές εφόδους στους χώρους δουλειάς, για να μην πούμε για το «σύρμα» που πέφτει πολλές φορές στους εργοδότες όταν πρόκειται να γίνει έλεγχος.

Ολα αυτά είχαν ως συνέπεια οι καπιταλιστές να αποθρασύνονται, η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία να αυξάνονται, ενώ είχαμε και φαινόμενα ανοιχτού εκβιασμού, με τους εργοδότες να ζητάνε πίσω τα δώρα και τμήμα του μισθού. Κάποια από αυτά τα φαινόμενα μάλιστα, ο λαλίστατος Χατζηδάκης υπόσχεται να τα πατάξει με την… ηλεκτρονική κάρτα εργασίας.

Η «φημολογία», λοιπόν, δεν είχε να κάνει με κομματικά ρουσφέτια σε εργοδότες φιλικά προσκείμενους στην εκάστοτε κυβέρνηση, όπως κουτοπόνηρα λέει ο Χατζηδάκης,  αλλά αφορούσε καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων για τις αυθαιρεσίες των καπιταλιστών γενικά,  τις οποίες κάλυπτε με την αδράνεια και τη μεροληψία του το ΣΕΠΕ. Αν αυτό ίσχυε πρωτύτερα, που το ΣΕΠΕ ήταν κρατική υπηρεσία εποπτευόμενη από το υπουργείο Εργασίας, τώρα θα ισχύει σε μέγιστο βαθμό, καθώς με τη διοίκηση του κάθε Τζιλιβάκη μετατρέπεται σε… ανεξάρτητο παραμάγαζο των καπιταλιστών.

Εκτύπωση 🖨
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 22 Μάη

Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Επόμενο άρθρο 11 νεκροί – 11 νέες διασωληνώσεις (ένεκα Κυριακής)

Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Σχετικά Αρθρα

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

Εργατικά 17 Νοέ 2025, 12:07

Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;

Εργατικά 15 Νοέ 2025, 10:28

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία της ΟΙΕΛΕ απροκάλυπτος υπερασπιστής των σχολαρχών και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας

Εργατικά 12 Νοέ 2025, 17:34

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

Εργατικά 4 Νοέ 2025, 08:18

Η Μενδώνη αναβιώνει απροκάλυπτα το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας!

Εργατικά 2 Νοέ 2025, 19:46
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εργατικά

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

17 Νοέ 2025, 12:07
Κόντρες

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

17 Νοέ 2025, 10:35
Ιστορία

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

17 Νοέ 2025, 06:25
Αγροτικά

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

17 Νοέ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Νοέμβρη

17 Νοέ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

16 Νοέ 2025, 22:34
Διεθνή

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

16 Νοέ 2025, 21:43
Πολιτική

Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

16 Νοέ 2025, 10:08
Πολιτική

17 Νοέμβρη 2025: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Kάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

16 Νοέ 2025, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη

16 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

Ημέρα δημόσιας τουαλέτας.

Ημέρα του άντρα.

Μάλι: Ημέρα απελευθέρωσης.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα ανακάλυψης (1493).

Μονακό: Ημέρα Μονεγάσκων.

1936: Σκοτώνεται ο Buenaventura Durruti.

1939: Η Γερμανία επιβάλει δεκάωρη καθημερινή εργασία για να αντισταθμίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

1967: Ανακαλύπτονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που δεν είχαν εκραγεί στο Κολωνάκι και στο άγαλμα του Τρούμαν.

1987: Νυχτερινή πορεία της ΕΦΕΕ παραλύει το κέντρο της Αθήνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Εφετείο 17Ν

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • ΕΛΑ

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Επικοινωνία

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Όροι χρήσης

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Ποιοι είμαστε

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Επικοινωνία

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

  • Όροι χρήσης

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου… ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

    Μεγαλοπροσωπάρχης καπιταλιστικών ομίλων ο διοικητής του νέου... ανεξάρτητου ΣΕΠΕ!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo