Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενου συμβασιούχου επί 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ, Γ. Γραμματέα του Συλλόγου και μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/11, 11.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου θα συζητηθεί η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων του Δημήτρη Αντωνίου για την ύπουλη, μεθοδευμένη και εκδικητική απόλυσή του από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ.
Σημειώνουμε ότι ακόμη και αυτή η …ανύπαρκτη Επιθεώρηση Εργασίας, που αποτελεί τον φερετζέ της καπιταλιστικής εργοδοσίας και της τεράστιας ασυδοσίας της, συστήνει στο ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην εργασιακή αποκατάσταση του Δ. Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λόγω της πολύχρονης πείρας του στο αντικείμενό του. Η Επιθεώρηση Εργασίας αναγνωρίζει επίσης ότι οι επί σειρά ετών συνεχείς συμβάσεις σηματοδοτούν την ενιαία και συνεχή σχέση εργασίας των εργαζόμενων συμβασιούχων με το ΕΚΠΑ.
Παρόλ’ αυτά η Διοίκηση του ΕΚΠΑ εμμένει στην απόλυση του εργαζόμενου, υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές, εναρμονιζόμενη πλήρως με την ευρύτερη κατασταλτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια.
Συνέντευξη Τύπου
Εντωμεταξύ στο πλαίσιο του αγώνα και των πολύμορφων δράσεων που οργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου, οργανώθηκε την Παρασκευή 1/11 Συνέντευξη Τύπου.
Στη Συνέντευξη υπογραμμίστηκε η σύνδεση της εκδικητικής απόλυσης του Δ. Αντωνίου με τις διώξεις που υφίσταται ευρύτερα ο χώρος της εκπαίδευσης. Εξ ου και υπήρξε παρέμβαση της Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά που διώκεται από τον Διευθυντή ΔΕ Πειραιά, ενορχηστρωτή του μπαράζ διώξεων κατά των εκπαιδευτικών, επειδή πήρε μέρος στην πετυχημένη κινητοποίηση του σωματείου μαζί με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση, καθώς και παρέμβαση διωκόμενου μέλους του Σωματείου Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) για τα γεγονότα της «Βραδιάς του Ερευνητή».
Επισημάνθηκε επίσης ότι αυτό που γίνεται στο ΕΚΠΑ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Και ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν γενικευμένο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται, ενάντια σε συνδικαλιστές, στο φοιτητικό κίνημα, σε όποιον χαλά το κυβερνητικό αφήγημα της εργασιακής υποταγής στο κεφάλαιο, της υποταγής στην κυρίαρχη πολιτική, που φθάνει ακόμη μέχρι και τη δίωξη απόψεων (περίπτωση Γ. Καββαδία, περίπτωση δασκάλας Ελευθερίας Παλαιστίδου επειδή στο σχολείο της αναρτήθηκε πανό-εικαστική δημιουργία των μαθητών με το αίτημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη»).
Στη Συνέντευξη Τύπου, έγινε υπενθύμιση και του γνωστού χρονικού της δίωξης του Δημήτρη Αντωνίου, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδικητικής μανίας κυβέρνησης και πρυτανικών αρχών ενάντια στο αγώνα που αναπτύχθηκε από το φοιτητικό κίνημα και τους εργαζόμενους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Αναφέρθηκαν τα γεγονότα στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.), με τον συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, η κλήση σε ΕΔΕ όλου του ΔΣ του Συλλόγου, του τριμελούς προεδρείου της ΓΣ και δύο ακόμη μελών της ΟΔΠΤΕ, οι παρεμβάσεις σε ρόλο εισαγγελέα των συστημικών ΜΜΕ, η απόλυση του Δ. Αντωνίου και η εν συνεχεία πρόσληψη με την ύπουλη διαδικασία δύο συνεχόμενων συμβάσεων, εκ των οποίων η δεύτερη ουδέποτε υπογράφτηκε από την επιστημονική υπεύθυνη του ΕΚΠΑ κατόπιν παρέμβασης του ΥΠΑΙΘΑ στον Πρύτανη, καθώς και τα ψεύδη που χρησιμοποιεί ο Πρύτανης, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να εμμένει στην απόλυση του Δ. Αντωνίου.
Τέλος, διατρανώθηκε από όλους- και από όσους έκαναν παρεμβάσεις στη Συνέντευξη Τύπου- η στήριξη και αλληλεγγύη στον Δ. Αντωνίου και η απόφαση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την δικαίωσή του, αφού στο πρόσωπό του διώκεται η συνδικαλιστική δράση και τα εργασιακά δικαιώματα.