Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης
  • Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ
  • Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος
  • Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη
  • Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη
  • Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή
Εργατικά Παιδεία

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Σεπ 2025, 12:01

Από drepani.gr

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στην Κατερίνα Πανδή, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Αποστόλων Ρεθύμνου. Εδώ και πολλούς μήνες η Κ. Πανδή βρίσκεται στο στόχαστρο των διώξεων ταλαιπωρούμενη ηθικά και οικονομικά, αντιμετωπίζοντας μια ΕΔΕ μετά από ανώνυμη, ατεκμηρίωτη και άδικη καταγγελία γονιών ενός από τα δύο σχολεία όπου υπηρετούσε. Παράλληλα τον Φεβρουάριο μηνύθηκε από μητέρα για περιστατικό που αφορούσε διαπληκτισμό μαθητών στο σχολικό προαύλιο, στον οποίο η εκπαιδευτικός παρενέβη για να προστατεύσει μαθητή, συγκρατώντας άλλον μαθητή που προσπαθούσε να τον χτυπήσει. Η Κ. Πανδή προσήχθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο σαν κοινή εγκληματίας του ποινικού δικαίου. Τη δίκη ακολούθησε οριστική παύση της δίωξης.

Η κατάληξη των παραπάνω, μετά και την εξαγωγή του πορίσματος της ΕΔΕ ήταν να γνωστοποιηθεί στην Κ.Πανδή στις 18/8 η συνέχιση της δίωξής της με την παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον Δ/ντή Εκπ/σης Ρεθύμνου, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για το εργασιακό της μέλλον. Πρόκειται ξεκάθαρα για αναβαθμισμένη επιθετικότητα και στοχοποίηση από τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης, με αστήρικτες κατηγορίες για βιαιοπραγία, συνεπικουρούμενες από σωρεία κατασκευασμένων παραπτωμάτων που αφορούν την υπηρεσιακή επάρκεια, τη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας, την κριτική πράξεων της προϊσταμένης αρχής, που συμπληρώνουν το νέο κατηγορητήριο της πειθαρχικής δίωξης.

Τα παραπάνω επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους οι σε ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. & οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Κατερίνας Πανδή

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στην Κατερίνα Πανδή, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Αποστόλων Ρεθύμνου. Εδώ και πολλούς μήνες η Κ. Πανδή βρίσκεται στο στόχαστρο των διώξεων ταλαιπωρούμενη ηθικά και οικονομικά, αντιμετωπίζοντας μια ΕΔΕ μετά από ανώνυμη, ατεκμηρίωτη και άδικη καταγγελία γονιών ενός από τα δύο σχολεία όπου υπηρετούσε. Παράλληλα τον Φεβρουάριο μηνύθηκε από μητέρα για περιστατικό που αφορούσε διαπληκτισμό μαθητών στο σχολικό προαύλιο, στον οποίο η εκπαιδευτικός παρενέβη για να προστατεύσει μαθητή, συγκρατώντας άλλον μαθητή που προσπαθούσε να τον χτυπήσει. Η Κ. Πανδή προσήχθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο σαν κοινή εγκληματίας του ποινικού δικαίου. Τη δίκη ακολούθησε οριστική παύση της δίωξης.

Η κατάληξη των παραπάνω, μετά και την εξαγωγή του πορίσματος της ΕΔΕ ήταν να γνωστοποιηθεί στην Κ. Πανδή στις 18/8 η συνέχιση της δίωξής της με την παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον Δ/ντή Εκπ/σης Ρεθύμνου, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για το εργασιακό της μέλλον. Πρόκειται ξεκάθαρα για αναβαθμισμένη επιθετικότητα και στοχοποίηση από τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης, με αστήρικτες κατηγορίες για βιαιοπραγία, συνεπικουρούμενες από σωρεία κατασκευασμένων παραπτωμάτων που αφορούν την υπηρεσιακή επάρκεια, τη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας, την κριτική πράξεων της προϊσταμένης αρχής, που συμπληρώνουν το νέο κατηγορητήριο της πειθαρχικής δίωξης.

Πάντως, στο έτερο σχολείο όπου υπηρετούσε η εκπαιδευτικός κατά το σχολικό έτος 2024-25, το Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου, με κείμενα και δημόσια δήλωσή τους όλοι- εκπαιδευτικοί και γονείς- επισημαίνουν την άψογη συνεργασία τους και τον ενθουσιασμό των μαθητών/τριών, που επιβεβαιώνουν την αφοσίωση και το ήθος της Κ. Πανδή. Ο Σύλ. Γονέων του Δ. Σ. Σταυρωμένου με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τη δίωξη κατά της κ. Πανδή Κατερίνας καθώς και κάθε εκπαιδευτικού». Επισημαίνει την «άψογη συνεργασία» και ότι «με ανθρωπιά εκτελεί τα καθήκοντά της και με περίσσεια δημιουργικότητα και φαντασία». Τονίζει επιπλέον ότι οι μαθητές/τριες «την αγαπούν και την εμπιστεύονται συνδημιουργώντας σε ένα ειρηνικό κλίμα αλληλοσεβασμού». Παράλληλα και ο Σύλ. Διδασκόντων του ΔΣ Σταυρωμένου, ομόφωνα υπερασπίζεται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Κατερίνα. Αναλυτικά η ομόφωνη απόφαση: «Η Πανδή Αικατερίνη, η οποία υπηρετεί στο σχολείο μας, έχει δώσει δείγματα άψογης παιδαγωγικής και διδακτικής συμπεριφοράς απέναντι στους μαθητές/τριες του σχολείου, τους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία ανάρμοστη συμπεριφορά, αντιθέτως είναι υποστηρικτική και εμψυχώνει τους μαθητές της διδάσκοντας τους με τον προβλεπόμενο διδακτικό και παιδαγωγικό τρόπο, οι οποίοι εκφράζονται θετικά προς το πρόσωπό της. Επίσης δεν έχει καταγραφεί κανένα σχετικό επεισόδιο στο ημερολόγιο σχολικής ζωής του σχολείου που να αφορά τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό.»

Διαδικασίες όπως η ΕΔΕ και οι πειθαρχικές διώξεις πατάνε στο γενικό κλίμα και τον κοινωνικό αυτοματισμό που έχει διαμορφωθεί εναντίον των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και ΜΜΕ. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Δίνεται το πράσινο φως σε γονείς, γείτονες και οποιονδήποτε μέσα ή έξω από το σχολείο θεωρεί ότι για κάθε κίνησή μας, για προσωπικές διαφορές, για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους μπορεί να επεμβαίνει στο εκπαιδευτικό έργο. Ενώ επιτελούμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο ευσυνείδητα, είμαστε εκτεθειμένες/οι και ανοχύρωτες/οι απέναντι σε ενδεχόμενες διώξεις και γινόμαστε δέκτες καταγγελιών σε πλατφόρμες-ρουφιάνους με κάθε αφορμή. Οι εκπαιδευτικοί δε θα ανεχτούμε τις εξωφρενικές πειθαρχικές κατηγορίες που μας απαγορεύουν τη δημόσια άσκηση κριτικής, είτε αφορά τις προϊστάμενες εκπαιδευτικές αρχές είτε αφορά το ίδιο το κράτος και τις λειτουργίες του, ούτε να αντιμετωπιζόμαστε ως δυνάμει εγκληματίες. Επιπλέον, δε θα σωπάσουμε μπροστά στη μετατροπή κάθε αυτονόητης πτυχής στη λειτουργία του σχολείου σε πειθαρχικό παράπτωμα και γραφειοκρατία, πόσο μάλλον τώρα που επιχειρείται να τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση της ΝΔ ο νόμος για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με τον οποίο το κράτος επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε κάθε φωνή αντίστασης. Στηρίζουμε κάθε εκπαιδευτικό που διώκεται ενώ δίνει τον καλύτερό της/του εαυτό για τα μορφωτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών, για να μείνει όρθιο το δημόσιο σχολείο, ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στη φίμωση, την πειθάρχηση και την υποταγή, τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ένα μοντέλο σχολείου- και μιας κοινωνίας- άκρως ατομιστικού και ανελεύθερου.

Η Κ. Πανδή θα συνεχίσει απερίσπαστα το εκπαιδευτικό της έργο, υπερασπιζόμενη το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά.

#Να παυθεί άμεσα η πειθαρχική δίωξη εναντίον της Κατερίνας Πανδή – Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες.

#Καλούμε τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ & ΟΛΜΕ να στηρίξουν νομικά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και ηθικά τη διωκόμενη συνάδελφο .

Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι κάθε νέα απόπειρα για διώξεις σε εκπαιδευτικούς θα μας βρει απέναντι. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών που τους στοχοποιούν για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση με υποτιθέμενα παραπτώματα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόκκινος Συναγερμός: Εξώσεις δεκάδων Εστιακών Φοιτητών στα Γιάννενα
Επόμενο άρθρο Πόλη της Γάζας: Η Παλαιστινιακή Αντίσταση ΔΕΝ πρόκειται να ηττηθεί

Σχετικά Αρθρα

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 09:17

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 08:03

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

Εργατικά 28 Σεπ 2026, 13:41

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 13:35

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo