Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία
  • Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Το τυρί και η φάκα
Εργατικά

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Το τυρί και η φάκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μαρ 2010, 00:00

Με συντονισμένες ενέργειες, κυβέρνηση και ΣΕΒ διέψευσαν την περασμένη Τετάρτη τις φήμες περί περικοπής του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Για «ακριτομυθίες παραγόντων εκτός πολιτικής , εκτός όλων των κομμάτων, οπωσδήποτε της κυβέρνησης, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων», στις οποίες κακώς έδωσαν βάση οι δημοσιογράφοι, έκανε λόγο ο Α. Λοβέρδος. «Δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στη χώρα μας υπάρχει ένα παγιοποιημένο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει, με το γνωστό θράσος των καπιταλιστών, ότι οι κινητοποιήσεις «υποκινούνται από εκείνους που για δικό τους όφελος θέλουν να συντηρήσουν τις παθογένειες που έκαναν την Ελλάδα ζητιάνο στις διεθνείς αγορές».

Μια μέρα πριν την 24ωρη πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της Πέμπτης, θέλησαν να καθησυχάσουν τα πνεύματα, διαψεύδοντας φήμες που οι ίδιοι είχαν διαδώσει (και όχι κάποιοι «παράγοντες εκτός πολιτικής», που ο Λοβέρδος δεν κατονόμασε). Ποιος καλλιέργησε τη σχετική φιλολογία; Ηταν ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέο Τάρντι, που αποκάλυψε ότι ο Ρεν θεωρεί φυσικό επακόλουθο να περικοπούν σύντομα οι μισθοί μετά τον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό. «Η μείωση των μισθών αναμένεται ότι θα περάσει και στον ιδιωτικό τομέα» και «αυτό θα φανεί άμεσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ηταν η Λ. Κατσέλη που άφησε ανοιχτό το θέμα. Ηταν τέλος ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που αρνήθηκε να κάνει μια κατηγορηματική διάψευση και είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ότι «αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να επέμβουμε».

Γιατί, όμως, ολόκληρη η σχετική φιλολογία επικεντρώθηκε στο 14ο μισθό; Γιατί αυτή η τρομο-είδηση μπορούσε να λειτουργήσει σαν δόλωμα. Να επικεντρωθεί αποκλειστικά εκεί η προσοχή των εργαζόμενων και μετά να βγει η κυβέρνηση, να κάνει μια διάψευση και να αισθανθούν ανακουφισμένοι. Οπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε σαν δόλωμα η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, που την προέβαλε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αλλο αν στην πράξη το δόλωμα δεν λειτούργησε, επειδή ήταν τόσο σφοδρά τα νέα μέτρα, που ουδείς ασχολήθηκε με τη… μη άρση της μονιμότητας (που απαγορεύεται και από το σύνταγμα, άλλωστε). Σ’ αυτή τη φάση δεν έχουν ανάγκη να προχωρήσουν σε άρση της μονιμότητας ή να βάλουν μπροστά συνταγματικές διαδικασίες. Τους αρκεί το πάγωμα των προσλήψεων και στη συνέχεια η εφαρμογή του δόγματος «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», που σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές μετατάξεις θα οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο (και σε αύξηση της ανεργίας, φυσικά).

Οι άμεσες στοχεύσεις των καπιταλιστών για τον ιδιωτικό τομέα είναι η παγίωση της «ελαστικότητας» στις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή, η αποθέωση του διευθυντικού τους δικαιώματος, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την εργατική δύναμη όσο θέλουν και όποτε θέλουν, αξιοποιώντας κάθε πόρο του χρόνου εργασίας και αυξάνοντας έτσι την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταδικάζονται στην υποαπασχόληση και στην έσχατη φτώχεια.

Το νομοσχέδιο Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις, που –όπως ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε– θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, είναι το πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση, ειδικά με τις νέες ρυθμίσεις για την «εκ περιτροπής» εργασία και τις «διαθεσιμότητες». Στη «διαβούλευση» που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Λοβέρδος έλεγε τις γνωστές αερολογίες («ούτε απορρύθμιση ούτε υπερρύθμιση της αγοράς εργασίας»), όμως ακόμη και ο κυβερνητικός βουλευτής (και πρωθυπουργικός φίλος) Ηλ. Μόσιαλος αισθάνθηκε την ανάγκη να επισημάνει ότι ο συνδυασμός του εξάμηνου της «εκ περιτροπής» εργασίας και του «τρίμηνου» της διαθεσιμότητας είναι «αρκετά δυσμενές μέτρο» και πρότεινε απλά να διευκρινιστεί ότι δε μπορεί ο ίδιος εργαζόμενος να υπαχθεί από τον εργοδότη και στις δυο ρυθμίσεις. Ομως, και μόνο το γεγονός ότι στους καπιταλιστές δίνονται με νόμο τέτοιες δυνατότητες, τους επιτρέπει να κρατούν αλυσοδεμένο το προσωπικό τους στην υποαπασχόληση και να το χρησιμοποιούν μόνο όταν έχουν ανάγκη. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι στην πράξη τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους. Εδώ ακόμη και σήμερα ο αστικός Τύπος γράφει για ξεσαλωμένους καπιταλιστές που εκβιάζουν, που εφαρμόζουν τριήμερα και τετραήμερα, που μειώνουν μισθούς που προβλέπονται από συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.

Ομως, τα πράγματα δεν θα σταματήσουν στο νομοσχέδιο Λοβέρδου. Ούτε μόνο στην αντιασφαλιστική ανατροπή που έρχεται. Ο Ρεν δε μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξή του στο «Βήμα»: «Στο πλαίσιο των συστάσεών μας αναμένουμε η Ελλάδα να προωθήσει ένα σύνολο διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Υγεία, τη βελτίωση της λειτουργικότητας στην αγορά εργασίας και στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς αγαθών. Οπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει δέσμη ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Παπανδρέου, στη συνέντευξη που έδωσε στην Ουάσιγκτον. Η κομβική φράση που χρησιμοποίησε ήταν η εξής: «Οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν καλύτερο πεδίο επενδύσεων στην Ελλάδα». Τι σημαίνει «καλύτερο πεδίο επενδύσεων»; Σημαίνει «κινεζοποίηση» του ελληνικού προλεταριάτου. Επομένως, η πίεση θα είναι συνεχής και σε όλα τα πεδία που διαμορφώνουν τους όρους της μισθωτής εργασίας. Και στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και στο πεδίο της ασφάλισης και στο πεδίο των απολύσεων (όριο ομαδικών απολύσεων και ύψος αποζημίωσης) και στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι επιδιώξεις των καπιταλιστών είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Θέλουν να μετατρέψουν τον εργάτη σε πρώτη ύλη. Το μόνο που μπορεί να σταθεί φραγμός στις επιδιώξεις τους είναι η ταξική πάλη των εργατών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ
Επόμενο άρθρο

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Διώκουν συνδικαλίστριες επειδή επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την Αυτής Υψηλότητα Λίνα Μενδώνη

Την πρόεδρο και μία εργαζόμενη του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, που ήθελαν να εκθέσουν τα αιτήματα του κλάδου

Εργατικά 24 Ιούλ 2025, 20:13

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 23 Ιούλ 2025, 12:27

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

Εργατικά 17 Ιούλ 2025, 12:52

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 14:22

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 10:36

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

Εργατικά 12 Ιούλ 2025, 11:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία

1 Αυγ 2025, 17:58
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

1 Αυγ 2025, 17:35
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    17Ν
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο 17Ν
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Ποιοι είμαστε
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επικοινωνία
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Όροι χρήσης
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Ποιοι είμαστε
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επικοινωνία
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo