Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
  • Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο
  • Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!
  • Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)
  • Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στις τσέπες των εργολάβων τα ένσημα των οικοδόμων
Εργατικά

Με απόφαση του ΣτΕ

Στις τσέπες των εργολάβων τα ένσημα των οικοδόμων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2008, 00:00

Δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1545/2008), σύμφωνα με την οποία κρίνεται ως αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου 2434/96 που καθορίζει ελάχιστο αριθμό ενσήμων για κάθε οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού, που συνοδεύει την έκδοση κάθε οικοδομικής άδειας. Σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα έχει ήδη μπει σε κρίση, η οποία αναμένεται να βαθύνει, το κατασκευαστικό κεφάλαιο έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, διότι αποκτά ένα μηχανισμό διαχείρισης της κρίσης προς όφελός του.

Η μαζική κλοπή των ενσήμων των οικοδόμων είναι «σπορ» στο οποίο επιδίδεται εδώ και δεκαετίες το κατασκευαστικό κεφάλαιο. Ομως, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, έχουν καταφέρει να μπλέξουν σ’ αυτή την κλοπή και κάθε ιδιώτη που χρησιμοποιεί οικοδόμους. Για παράδειγμα, ποιος πληρώνει ένσημα όταν βάζει μπογιατζήδες για να φρεσκάρει το διαμέρισμά του ή πατωματζήδες για να τρίψουν τα πατώματα ή οποιασδήποτε ειδικότητας οικοδόμους για ένα μερεμέτι; Αν το ΙΚΑ (οι κυβερνήσεις, για να ακριβολογούμε) ήθελε να μη χάνεται ένσημο απ’ αυτές τις εργασίες, θα είχε θεσπίσει έναν απλό τρόπο, ώστε να μπορεί κάθε ιδιώτης να πληρώνει τα ένσημα, χωρίς να μπλέκεται με πολεοδομίες, άδειες και λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες, και αντίστοιχα να μπορεί ο οικοδόμος να διεκδικεί τα ένσημά του και από τις εργασίες σε μικρά ιδιωτικά έργα.

Για να επανέλθουμε στην κλοπή ενσήμων που γίνεται από το κατασκευαστικό κεφάλαιο, σημειώνουμε ότι αυτή έγινε καθεστώς χάρη σε δυο παράγοντες. Πρώτο, την κρατική συνενοχή («κλείσιμο του ματιού» στους εργολάβους), που άφησε το ΙΚΑ γυμνό από ελεγκτικό μηχανισμό. Για να ελέγξει το ΙΚΑ θα πρέπει να γίνει καταγγελία και πάλι θα υπάρξει καθυστέρηση. Δεύτερο, την οπορτουνιστική-γραφειοκρατική συμπεριφορά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που ουδέποτε στάθηκαν στο ύψος τους ακόμα και σ’ αυτό το επίπεδο της προστασίας στοιχειωδών δικαιωμάτων εκείνων που τις εξέλεξαν.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «καλύφτηκαν πλήρως» όταν αποφασίστηκε το αντικειμενικό σύστημα, διότι βγήκαν από την υποχρέωση να ψάχνουν, να ελέγχουν, να καταγγέλλουν, να διεκδικούν. Οι πάντες γνωρίζουν, βέβαια, ότι το αντικειμενικό σύστημα είναι επίσης ληστρικό. Τα ελάχιστα ένσημα που προβλέπει είναι λιγότερα από τα μεροκάματα που πραγματικά γίνονται σ’ ένα οικοδομικό έργο. Εγινε καθεστώς, όμως, μια «σύμβαση» που λέει: θα πάρεις όσα ένσημα προβλέπει το αντικειμενικό σύστημα και όχι όσα θα δουλέψεις. Τα τελευταία χρόνια, με τη μαζική είσοδο μεταναστών στην οικοδομή, οι κατασκευαστές απομακρύνθηκαν ακόμα και απ’ αυτή τη «σύμβαση». Επανέρχονται, πλέον, στις παλιές τακτικές (προσυμφωνούν πόσα ένσημα τη βδομάδα θα παίρνει ο οικοδόμος, που είναι πάντοτε λιγότερα από τα πραγματικά), έτσι ώστε να τους περισσεύουν ένσημα (με βάση τα προβλεπόμενα από το αντικειμενικό σύστημα), τα οποία πωλούν στους μετανάστες που τα χρειάζονται για να βγάλουν άδεια παραμονής και εργασίας. Ετσι, το κατασκευαστικό κεφάλαιο κατάφερε να ρίξει τη συνολική δαπάνη του για μεροκάματα και ασφάλιση και να αυξήσει το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Το αντικειμενικό σύστημα, λοιπόν, μολονότι είναι ένα άδικο για τους οικοδόμους σύστημα, αφού δεν εξασφαλίζει το αυτονόητο αίτημά τους «ένα μεροκάματο – ένα ένσημο», ήταν μια ελάχιστη, ρεφορμιστικού τύπου άμυνα, που περιόριζε κάπως την ασυδοσία του κατασκευαστικού κεφάλαιου. Με την κατάργησή του, αυτή η άμυνα εξαφανίζεται. Μαύρες μέρες περιμένουν τους οικοδόμους, αν δεν αντιδράσουν μαζικά και βίαια (ναι, βίαια). Ο κατασκευαστικός κλάδος μπήκε σε κρίση, τα μεροκάματα αρχίζουν να σπανίζουν και η ανεργία να μεγαλώνει, το συνδικαλιστικό κίνημα –παρά τα βροντερά ταξικά λόγια– είναι εντελώς διαλυμένο και οι εμποροσπιτάδες και λοιποί εργολάβοι έχουν πια λυμένα τα χέρια τους να εκβιάζουν και να ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά τη δαπάνη που καταβάλλουν για ασφάλιση (η οποία, ως γνωστόν, είναι έμμεσος μισθός).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με απόφαση του ΣτΕ

Επιτροπή για τα ΒΑΕ
Επόμενο άρθρο

Με απόφαση του ΣτΕ

Οι τραπεζίτες επιτίθενται, η ΟΤΟΕ… χτενίζεται

Σχετικά Αρθρα

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

Εργατικά 19 Ιαν 2026, 09:14

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

«Μποναμάς» με απολύσεις εργατών στα Public

Εργατικά 27 Δεκ 2025, 20:01

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Νόμιμη η απεργία-αποχή των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαγραφές φοιτητών – Αυτή είναι η απόφαση-κόλαφος στα μούτρα του Μητσοτάκη

Εργατικά 21 Δεκ 2025, 05:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    17Ν
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    ΕΛΑ
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Με απόφαση του ΣτΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Με απόφαση του ΣτΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Με απόφαση του ΣτΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Με απόφαση του ΣτΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με απόφαση του ΣτΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Επικοινωνία
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Όροι χρήσης
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Επικοινωνία
  • Με απόφαση του ΣτΕ

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo