Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στη γραμμή της ταξικής ειρήνης ή της ταξικής αντιπαράθεσης;
Εργατικά

Στη γραμμή της ταξικής ειρήνης ή της ταξικής αντιπαράθεσης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιαν 2006, 00:00

Ο κύβος ερρίφθη. Η COCA-COLA προχωράει σταθερά στην υλοποίηση του νέου πλάνου αύξησης της ήδη τεράστιας κερδοφορίας της. Η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας είναι η πιο κατηγορηματική επιβεβαίωση. Το έδαφος είναι καλά στρωμένο για το κεφάλαιο. Το μέλλον του τόπου, το μέλλον του έθνους, το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων φαίνεται να περπατάει σταθερά πάνω στη διεθνή ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας του κεφάλαιου των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να αδυνατεί να κρατήσει ανοιχτά τα Τέμπη από μια μικρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, φροντίζει όμως να είναι πιο αποτελεσματική σε ό,τι έχει να κάνει με την απελευθέρωση της κερδοσκοπίας του κεφάλαιου. Πριν από λίγο καιρό παραθέταμε και μεις, όπως και πολλοί άλλοι, τη σειρά των επιχειρήσεων που πετούσαν στο δρόμο, με το έτσι θέλω, εκατοντάδες εργαζόμενους, αφού πρώτα τους είχαν ξεζουμίσει ως το μεδούλι. Στη Θεσσαλονίκη το μέλλον της Ελλάδας περνάει δια πυρός και σιδήρου από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, σ’ αυτό το έδαφος μπορεί η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη να έχουν μέλλον ως κρατικοί οργανισμοί, μπορεί το κεφάλαιο να οραματίζεται νέους παράδεισους, αλλά για την εργασία, την εργατική τάξη, μέλλον δεν υπάρχει. Την Τρίτη 24/01 μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου η Daimler Chrysler ανακοίνωσε 6.000 απολύσεις (για τι άλλο;) για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ας γυρίσουμε όμως στην Coca-Cola. Το μέγεθος της επιχείρησης (απασχολεί γύρω στους 4.000 εργαζόμενους), καθώς και το είδος του προϊόντος, με τις κατά καιρούς διαφημιστικές του καμπάνιες, θα δώσουν αφορμή για να χυθεί αρκετό μελάνι σ’ αυτή την υπόθεση. Καλό είναι αυτό. Επιπλέον, πρέπει να πούμε ότι η αντιπαράθεση του κεφάλαιου με την εργασία έχει μεγάλη διαδρομή στην επιχείρηση. Πέρασε από πολλά σταυροδρόμια, από αρκετές συγκρούσεις, από διάφορες κατάστασεις. Στο 4ο τεύχος της «Αντιπληροφόρησης», Οκτώβριο του1975 (σελ. 199 του 1ου τόμου της συλλογής), διαβάζουμε: «Μια πρωτοβουλιακή ενέργεια εργατών της Κόκα-Κόλα. Βρέθηκαν τοιχοκολλημένες και γραμμένες με το χέρι αφίσες που έλεγαν: Το Σάββατο 26 Ιούλη καταφέρθηκε ακόμα ένα χτύπημα στους εργάτες της Κόκα-Κόλα. Απολύθηκαν 4 εργάτες που κινήθηκαν για την ίδρυση συνδικαλιστικού σωματείου. Εργαζόμενοι στην Κόκα-Κόλα ενώστε την δύναμή σας, φτειάχνοντας ένα σωματείο, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε τα δίκαια αιτήματά σας: – καλλίτερες συνθήκες δουλειάς – αύξηση των αποδοχών – επίδομα ανθυγειινής δουλιάς. ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ». Τα χρόνια πέρασαν. Σωματείο φτιάχτηκε. Σημαντικό γεγονός, οπωσδήποτε. Αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι και εκεί επικράτησε ο ιός της εργασιακής ειρήνης, της ταξικής συνεργασίας.

Αυτή είναι η πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, όσο και αν δεν μας αρέσει. Σήμερα, με τη Δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, στο ξεκίνημα των αγωνιστικών δίμηνων κινητοποιήσεων, που η ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε το ΔΣ του σωματείου να υλοποιήσει, ο πρόεδρός του φέρεται να δηλώνει ότι «για το καλό της εταιρίας πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά (!!!) παιχνίδια». Μια τέτοια κατεύθυνση ενισχύεται και δρομολογείται παραπέρα από τις συμβιβασμένες και κυριολεκτικά προδοτικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. Ο Πολυζωγόπουλος ήταν στη συνέλευση των εργαζομένων και στην τριμερή. Το ΕΚΑ απειλεί (γι’ αυτό τρέμουν οι βιομήχανοι και οι ιδιοκτήτες) ότι θα διοργανώσει μποϊκοτάζ των προϊόντων. Η αγανάκτηση των εργαζόμενων, οι αγωνιστικές τους διαθέσεις οδηγούνται στα μονοπάτια του συμβιβασμού, της απομόνωσης, των δημόσιων σχέσεων, της ήττας τελικά.

Το έργο το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Τα αιτήματα θα καταλήξουν στο να απολυθούν όσο λιγότεροι εργαζόμενοι γίνεται και να πάρουν κανένα ψαροκόκαλο παραπάνω από το ταμείο ανεργίας ή από τα περιβόητα και πολύ αμαρτωλά προγράμματα απασχόλησης. Οι μορφές πάλης θα είναι οι πιο ανώδυνες και οι συμπαραστάσεις θα περιορίζονται στα ψηφίσματα, στις καταγγελίες και στους φραστικούς λεονταρισμούς.

Ο αντίλογος ότι αυτά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες, που έρχεται από πολλές δυνάμεις του χώρου δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκόπιμος, δογματικός υποκειμενισμός. Το δίλημμα «ή με τη γραφειοκρατία ή με τίποτα», δεν είναι μόνο πλαστό, είναι και ύπουλο. Γιατί παραβλέπει σκόπιμα την εμπειρία. Την τραγική εμπειρία των εργατών-εργατριών που η εργοδοσία τους πέταξε στο δρόμο και την υπόθεσή τους την ανέλαβε εργολαβικά η γραφειοκρατία. Είναι αποτυχημένο στη ζωή. Οπως αποτυχημένο είναι το ψευτοδίλημμα της γραφειοκρατίας, της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού, αν στην εποχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας πρέπει να είμαστε με το υγιές ή με το προβληματικό κεφάλαιο. Το δίλημμα, αν στην εποχή βαρβαρότητας είμαστε με τις κερδοφόρες ή τις ελλειμματικές επιχειρήσεις.

Ομως, κάθε πληγή, κάθε χτύπημα, κάθε εξέλιξη, κάθε μάχη είναι για όλους όσους εμπλέκονται, όσους θέλουν και πρέπει να εμπλακούν, μια καινούργια πρόκληση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ούτε στιγμή ότι απέναντι στον ορυμαγδό της εργοδοτικής ασυδοσίας, στο κρεσέντο της λογικής του μικρότερου κακού, που ξεδιπλώνει ήδη η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κάθε ταξική κουβέντα, κάθε ταξική παρέμβαση είναι προς όφελος των εργαζόμενων. Κάθε συγκάλυψη στο όνομα της ενότητας ή της διευκόλυνσης του αγώνα μόνο αυταπάτες δημιουργεί. Αυταπάτες, που με μαθηματική ακρίβεια βοηθούν την προδιαγεγραμμένη οπισθοχώρηση και μετά, ακόμη χειρότερα, βοηθούν την απογοήτευση, την αποστράτευση.

Ας βάλουμε τα πράγματα κάτω λοιπόν. Είναι τόσο απλά και ταυτόχρονα τόσο δύσκολα. Απέναντι στη λογική του μικρότερου κακού, του να διασωθούν όσες θέσεις εργασίας γίνεται, δεν μπορεί παρά να αντιπαρατίθεται το σύνθημα: Καμιά απόλυση. Ή όλοι ή κανένας. Το σύνθημα της ενότητας, της αλληλεγγύης, της αποφασιστικότητας. Απέναντι στα πάρε-δώσε και τις εναλλακτικές προτάσεις, δεν μπορεί να αντιπαρατίθεται παρά η μεθοδική, σκληρή, αδιαπραγμάτευτη ενδυνάμωση των μορφών πάλης και της πρακτικής αλληλεγγύης. Απέναντι στη διαπραγμάτευση και διαβούλευση κορυφών δεν μπορεί παρά να αντιπαρατίθεται η όλο και μεγαλύτερη συλλογικότητα. Τότε δεν υπάρχει απλώς ελπίδα, υπάρχει προοπτική.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 27.1.06
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 30.1.06

Σχετικά Αρθρα

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

Εργατικά 4 Νοέ 2025, 08:18

Η Μενδώνη αναβιώνει απροκάλυπτα το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας!

Εργατικά 2 Νοέ 2025, 19:46

Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!

24ωρη απεργία αύριο 30/10

Εργατικά 29 Οκτ 2025, 21:24

Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά

Εργατικά 29 Οκτ 2025, 18:59

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 29 Οκτ 2025, 08:45
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo