Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά
  • Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ
  • ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ
  • Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση
  • ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σε ρόλο «ντίλερ» της ληστρικής ιδιωτικής ασφάλισης
Εργατικά

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ρόλο «ντίλερ» της ληστρικής ιδιωτικής ασφάλισης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2018, 00:00

«Οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Μητσοτάκης. Θα περίμενε κανείς ότι θα συνέχιζε ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, χαλάρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, αριθμός ενσήμων) και ενίσχυση των συντάξεων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ομως, οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν κατά τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στα γραφεία της ΝΔ. Γι' αυτό και ο Μητσοτάκης συνέχισε παρουσιάζοντας τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα», που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ, ήτοι τη δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό. Μίλησε για την ανάγκη «δραστικού επανασχεδιασμού του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα -υποχρεωτικής- ασφάλισης» και μετά πέρασε στο ζουμί: «Ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης, η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης»! «Η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», αναφώνησε στο τέλος, σαν κανονικός τελάλης-διαφημιστής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Πότε ανθίζει η ιδιωτική ασφάλιση; Οταν καταβαραθρώνεται η κοινωνική ασφάλιση. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει η δυνατότητα να καταφύγουν εργαζόμενοι στους απατεώνες της ιδιωτικής ασφάλισης. Γι' αυτό ο Μητσοτάκης μιλά για κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος για να ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση! Πρόκειται για πρόκληση ολκής. Σε μια περίοδο που η κοινωνική ασφάλιση δέχεται συντριπτικά πλήγματα, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της γενικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών του αστικού κράτους, ο Μητσοτάκης έρχεται και προαναγγέλλει κίνητρα για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, μπας και εξασφαλίσουν κάποια πελατεία.

Στην Ελλάδα, η ιδιωτική ασφάλιση με τη μορφή «συνταξιοδοτικών πακέτων» δε γνώρισε ποτέ ιδιαίτερη άνθιση. Και ποτέ δε θεωρήθηκε «πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος», μολονότι καταβλήθηκαν πολλές και συστηματικές προσπάθειες, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1990. Οι παλαιότερες γενιές εργατών έτρεφαν μεγάλη εμπιστοσύνη στην κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο επειδή ήταν δημιούργημα των αγώνων τους, αλλά επειδή είχαν δει στην πράξη τι σημαίνει να είσαι ασφαλισμένος σαν εργαζόμενος και τι σημαίνει να παίρνεις σύνταξη που να σου επιτρέπει να ζεις, φτωχικά έστω. Εγιναν σκληροί αγώνες για τη βελτίωση των όρων της κοινωνικής ασφάλισης (μείωση ορίων ηλικίας, καθιέρωση κατώτατης σύνταξης, αύξηση συντάξεων κτλ.). Και όταν από το 1990 άρχισαν οι διαδοχικές αντιασφαλιστικές επιθέσεις, δόθηκαν σκληροί αμυντικοί αγώνες. Μπορεί τα αντιασφαλιστικά μέτρα να περνούσαν στο τέλος, όμως η εμπιστοσύνη των εργατών στην κοινωνική ασφάλιση δε χάθηκε.

Οπότε δεν υπήρχε ιδιαίτερα ευρύ έδαφος για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία περιοριζόταν σε κάποια προγράμματα ομαδικής ασφάλισης σε κλάδους με σχετικά ψηλούς μισθούς (στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρίες προωθούσαν μέσω διεφθαρμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που λειτουργούσαν σαν ατζέντηδες (με το αζημίωτο φυσικά).

Η εποχή των Μνημονίων επέφερε τα πιο βαριά πλήγματα στην κοινωνική ασφάλιση. Πρώτα οι νόμοι Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Παπακωνσταντίνου το 2010 κι αμέσως μετά ο νόμος Κατρούγκαλου το 2016, που δεν άφησε τίποτα όρθιο. Σε συνδυασμό με τη μαζική και μακρόχρονη ανεργία, αυτές οι ανατροπές άρχισαν να καλλιεργούν στις συνειδήσεις των νέων εργατών μια αντιασφαλιστική συνείδηση. Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους του νόμου Κατρούγκαλου. Να περιορίζονται οι εργάτες στην εξασφάλιση των όρων που δίνουν τη λεγόμενη εθνική σύνταξη και να αδιαφορούν για την ασφάλισή τους από τους καπιταλιστές εργοδότες, με αποτέλεσμα να φουντώνει το φαινόμενο της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας.

Εδαφος για την ιδιωτική ασφάλιση, όμως, και πάλι δεν υπάρχει. Γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Ο εργαζόμενος του πεντακοσάρικου δεν μπορεί να συντηρήσει στοιχειωδώς τον εαυτό του και καταφεύγει στη βοήθεια της οικογένειάς του. Δε διανοείται καν να αναζητήσει «ασφάλιση» σε κάποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία. Σκέφτεται απλά ότι όταν φτάσει σε ηλικία σύνταξης θα πάρει τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης και τίποτα πενταροδεκάρες ως «ανταποδοτική» και τέρμα. Γι' αυτό οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν κρατικά «κίνητρα», δηλαδή επιδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης, μπας και τραβήξουν κάποια μερίδα από τους εργαζόμενους που παίρνουν έναν κάπως υποφερτό μισθό. Και βρίσκουν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον καλύτερο ντίλερ τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα βάρη στις πλάτες των εργατών
Επόμενο άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

Σχετικά Αρθρα

Η πολιτική των διώξεων θα ητηθεί

Εργατικά 22 Μαρ 2026, 11:31

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Εργατικά 18 Μαρ 2026, 17:40

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 11:48

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 10:10

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Εργατικά 16 Μαρ 2026, 14:47

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
Διεθνή

Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ

25 Μαρ 2026, 10:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν

Οξεία αντίδραση από το μπλοκ της Αντίστασης

24 Μαρ 2026, 22:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

Ημέρα κοινωνικής εργασίας.

Ημέρα άθλησης.

Ημέρα θεάτρου.

Ημέρα αφιερωμένη στη μονή κάλτσα.

Αγκόλα: Ημέρα νίκης.

1958: Ο Νικίτα Χρουστσόφ γίνεται πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης.

1969: Βόμβα σε γραμματοκιβώτιο στην οδό Νίκης (Αθήνα).

2001: Πρώτος πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων (Αμστερνταμ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    17Ν
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Εφετείο 17Ν
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΕΛΑ
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Κυριάκος Μητσοτάκης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Κυριάκος Μητσοτάκης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Κυριάκος Μητσοτάκης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Κυριάκος Μητσοτάκης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κυριάκος Μητσοτάκης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ποιοι είμαστε
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Επικοινωνία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Όροι χρήσης
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ποιοι είμαστε
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Επικοινωνία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo