Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
  • Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
  • Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Προσπαθούν ν’ αφαιμάξουν το υστέρημα των συνταξιούχων
Εργατικά

Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

Προσπαθούν ν’ αφαιμάξουν το υστέρημα των συνταξιούχων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2018, 00:00

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι μαζικές προσφυγές συνταξιούχων με αγωγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας (ιδιαίτερα της Αθήνας) για την επιστροφή των αναδρομικών από τις συντάξεις που κόπηκαν με τους μνημονιακούς νόμους 4051 και 4093 του 2012. Σ’ αυτό συνέβαλαν η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων και οι δικηγόροι που τους προτρέπουν να κάνουν μαζικά ομαδικές αγωγές για να διεκδικήσουν αναδρομικά. Οι δικηγόροι και τα παπαγαλάκια τους στον αστικό Τύπο, για να πείσουν τους συνταξιούχους, αποσιωπούν το περιεχόμενο των αποφάσεων 2287 και 2288/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ και εκμεταλλεύονται δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι το ΣτΕ και στις δύο αποφάσεις για την αντισυνταγματικότητα των νόμων 4051 και 4093/2013 τονίζει ότι αυτές θα εφαρμοστούν για την περίοδο πριν τις 10 Ιούνη του 2015 (που δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις) και αναδρομικά θα πάρουν μόνο οι συνταξιούχοι που έκαναν την αγωγή, καθώς και όσοι έκαναν αγωγές μέχρι τις 10 Ιούνη του 2015. Λένε, λοιπόν, οι δικηγόροι στους συνταξιούχους -επικαλούμενοι αυτή τη ρήτρα του ΣτΕ- ότι αν θέλουν να πάρουν αναδρομικά για την περίοδο από 1ης Ιούλη του 2015 και εντεύθεν, πρέπει να υποβάλουν αγωγές. Και αν θέλουν να τους κοστίσουν φτηνά, να τις υποβάλουν ομαδικά.

Δεύτερον, ότι η Τριμελής Επιτροπή του ΝΣΚ του Γραφείου Νομικού Συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικών γνωμοδότησε ότι δε χρειάζεται να υποβληθεί έφεση κατά της απόφασης 3429/28-2-2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, με την οποία είχαν δικαιωθεί δύο συνταξιούχοι της ΔΕΗ, και ότι τη γνωμοδότηση αποδέχθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής του ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ δεν υπέβαλε έφεση και κατέβαλε τα αναδρομικά  στους δύο συνταξιούχους. Ομως το ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) έχει υποβάλει έφεση και έτσι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των αναδρομικών που επιδικάστηκαν με την απόφαση 3429/2018.

Μετά από αυτή την «αστοχία», η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων υποχρέωσε τον ΕΦΚΑ να εφεσιβάλλει όλες τις αποφάσεις που θα εκδίδονται στη συνέχεια. Ψάχνοντας το θέμα, διαπιστώσαμε ότι μέχρι τώρα έχουν εφεσιβληθεί δύο αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, μία του Ειρηνοδικείου Αθηνών και μία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι -μετά από κυβερνητική εντολή- η διοίκηση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ θα υποβάλλει εφέσεις κατά των αποφάσεων που θα εκδίδονται από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και θα είναι, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, ευνοϊκές για τους προσφεύγοντες συνταξιούχους.

Οι δικηγόροι και οι αβανταδόροι δημοσιογράφοι αναφέρονται σε τέσσερις αποφάσεις: σε δύο αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (9117 και 10601 του 2018), στην απόφαση 1/2018 του Μισθοδικείου και στην απόφαση 1227/2018 του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποκρύπτουν, όμως, ότι αυτές οι αποφάσεις αφορούσαν συνταξιούχους δικαστές (μία πρώην εφέτη του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, έναν πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, έναν πρώην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μία πρώην αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Απέκρυψαν, ακόμα, ότι οι δύο πρώην δικαστές του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών είχαν καταθέσει τις αγωγές τους στις 14 και 16 Ιούνη του 2017 και ότι οι αποφάσεις 9117 και 10601 δημοσιεύτηκαν στις 31 Μάη και στις 22 Ιούνη του 2018, αντίστοιχα. Δηλαδή σε εντεκάμισι μήνες η πρώτη και σε δώδεκα μήνες η δεύτερη! Πρόκειται για διαδικασία-εξπρές (για τα ειωθότα των διοικητικών δικαστηρίων), υπαγορευμένη καθαρά από λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης των εν ενεργεία δικαστικών προς συνταξιούχους συναδέλφους τους. Οπως γνωρίζουμε, δε συμβαίνει το ίδιο με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων -πλην δικαστών- συνταξιούχων, οι αγωγές των οποίων εκδικάζονται μετά από πολλά χρόνια.

Ο συνήγορος των δύο συνταξιούχων της ΔΕΗ, που δικαιώθηκαν, με την απόφαση 3429/2018 και πήραν αναδρομικά μόνο για έξι μήνες, ανέφερε ότι στις 23 Δεκέμβρη του 2015 είχε υποβάλει πέντε αγωγές συνταξιούχων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του Δημοσίου. Η πρώτη αγωγή συζητήθηκε στις 5 Απρίλη του 2017 και η απόφαση 3429 δημοσιεύτηκε στις 28 Φλεβάρη του 2018, γιατί είχε υποβληθεί αίτηση προτίμησης λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Οι άλλες τέσσερις αγωγές, όχι μόνο δεν εκδικάστηκαν, αλλά δεν ορίστηκαν καν δικάσιμοι! Είπαμε, άλλο συνταξιουχική «πλέμπα» και άλλο συνταξιούχοι δικαστές.

Καμιά τύχη

Την προηγούμενη βδομάδα γράψαμε, χωρίς να έχουμε υπόψη την απόφαση 1/6-3-2018 του Μισθοδικείου, ότι οι μεγαλοδικηγόροι και τα παπαγαλάκια τους έχουν ένα μόνο στόχο. Να τραβήξουν τους συνταξιούχους σε μαζικές προσφυγές. Γι’ αυτό τους κρύβουν ότι οι μαζικές προσφυγές δε θα έχουν καμιά τύχη. Γιατί το ΣτΕ θα ανασύρει από το συρτάρι του τον πυρήνα της φιλοσοφίας με την οποία προσεγγίζει αυτά τα ζητήματα και θα αποφανθεί και πάλι ότι σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες το κράτος μπορεί να μειώνει τις συντάξεις. Με βάση αυτή την αιτιολογία, το ΣτΕ θα χαρακτηρίσει τις ίδιες διατάξεις συνταγματικές αυτή τη φορά.

Η απόφαση 1/28.2.2018 του Μισθοδικείου δημοσιεύτηκε δυόμισι χρόνια μετά από τις περιβόητες αποφάσεις 2287 και 2288/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ. Αναφέρει η απόφαση:

«Οπως έχει δε ειδικότερα κριθεί από το παρόν Ειδικό Δικαστήριο (βλέπε απόφαση 164/2015, πρβλ και απόφαση 35/2014), οι θεσπεισθείσες με τους ανωτέρω νόμους 3847/2010, 3865/2010, 3986/2011, 4002/2011, 4024/2011 και 4051/2012 περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών των συνταξιούχων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και των δικαστικών λειτουργών, αποτελούσες τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τόσο την άμεση κάλυψη των οικονομικών αναγκών όσο και τη βελτίωση της μελλοντικής  δημοσιονομικής και  οικονομικής κατάστασης, δεν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο και, ως εκ τούτου, δεν συνιστούν προσβολή των συνταγματικών αρχών» (οι εμφάσεις δικές μας).

Στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 του Συντάγματος (γνωστό ως Μισθοδικείο) συμμετέχουν αρκετοί σύμβουλοι του ΣτΕ, ενώ πρόεδρός του είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ (σε περίπτωση κωλύματος τον αντικαθιστά αντιπρόεδρος). Θυμίζουμε και πάλι ότι το ΣτΕ, με τις αποφάσεις 2287 και 2288/2015, είχε χαρακτηρίσει το νόμο 4051/2012 αντισυνταγματικό. Δηλαδή, οι δικαστές του ΣτΕ που το 2015 είχαν κρίνει αντισυνταγματικό ένα νόμο (4051/2012), έκριναν το 2018 –ως μέλη του Μισθοδικείου- ότι ο ίδιος νόμος δε συνιστά προσβολή των συνταγματικών αρχών!

Λόγοι σκοπιμότητας, λόγοι υπεράσπισης των Μνημονίων και των μνημονιακών κυβερνήσεων, υποχρεώνουν το ΣτΕ να αλλάζει τα σκεπτικά στις διάφορες αποφάσεις του, προκειμένου να υπερασπίσει το «δίκαιο του μονάρχη». Στη νομολογία υπάρχουν ήδη αντικρουόμενες αποφάσεις σχετικά με τη συνταγματικότητα μνημονιακών νόμων που πετσόκοψαν συντάξεις. Αν λοιπόν υποβληθούν δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) χιλιάδες προσφυγές συνταξιούχων, που θα απαιτήσουν αναδρομική επιστροφή των ποσών που κλάπηκαν από τις συντάξεις τους με τους διάφορους μνημονιακούς νόμους, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι το ΣτΕ θα αποφασίσει ότι όλοι οι νόμοι είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα, διότι υπαγορεύτηκαν από τις εξαιρετικά δυσμενείς περιστάσεις που αντιμετώπιζε το κράτος. Κι έτσι, τα Διοικητικά Εφετεία θα απορρίψουν όλες τις αγωγές.

Θα το επαναλάβουμε: οι συνταξιούχοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους δικηγόρους και στους αβανταδόρους δημοσιογράφους, που βάλθηκαν να τους αρμέξουν αφαιμάζοντας τις πενιχρές συντάξεις τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

Παρτάλια
Επόμενο άρθρο

Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

Τώρα και φέτα… Βιετνάμ, με τη βούλα της Κομισιόν

Σχετικά Αρθρα

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Έσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματισμένη η Ίρμγκαρντ Μέλερ, μέλη της RAF, στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    17Ν
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Εφετείο 17Ν
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    ΕΛΑ
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Ποιοι είμαστε
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Επικοινωνία
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Όροι χρήσης
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Ποιοι είμαστε
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Επικοινωνία
  • Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Με τη φάμπρικα των μαζικών δικαστικών προσφυγών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo