Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στο Ιράν αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από την αστυνομία
  • Ουκ εν το πολλώ το ευ… (Γ.Φ. Καλόγερος, «Φαρμακείο»)
  • Υποκλινόμαστε στο μαρτύριο των λιβανέζων συναδέλφων μας
  • Σαν σήμερα 29 Μάρτη
  • Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο
  • Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη ανατροπή
Εργατικά

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη ανατροπή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Σεπ 2006, 00:00

Η παράδοση που λέει ότι τον Αύγουστο ψηφίζονται αντεργατικά νομοθετήματα έπρεπε να τηρηθεί και φέτος. 1η Αυγούστου υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση των Αλογοσκούφη-Τσιτουρίδη για τη δημιουργία «επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό» και 3 Αυγούστου έγινε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής με τους υπουργούς και η πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου των Αλογοσκούφη, Τσιτουρίδη και Αναλυτή (πρόεδρος της επιτροπής, όπως και πρόεδρος της ΟΚΕ και επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρος του ΣΕΒ).

Από τη σύνθεση της επιτροπής απουσιάζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οπως όλα δείχνουν, όμως, αυτό θα είναι παροδικό. Σημειώθηκε και από τους υπουργούς και από τον Αναλυτή, που δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να φέρει και τη ΓΣΕΕ στην επιτροπή, μη φειδόμενος επαίνων για το έργο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τις γνώσεις του επί του ασφαλιστικού. Υπενθύμισε, μάλιστα τις καλές σχέσεις του και τη μακρά συνεργασία που είχε με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ειδήσεις δεν περιμένει κανείς να βγουν από μια τέτοια συνέντευξη Τύπου. Ειδήσεις με τη στενή έννοια, γιατί ειδήσεις με την ευρεία έννοια βγήκαν. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο πως έργο αυτής της επιτροπής είναι να προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη αντιασφαλιστική ανατροπή, που η κυβέρνηση την έχει τοποθετήσει στην επόμενη τετραετία (σημαντικές αλλαγές ήδη γίνονται και θα γίνουν τους επόμενους μήνες, όπως θα διαβάσετε σε άλλες σελίδες).
 
Αυτό προσπαθεί να κρύψει ο ταλαίπωρος Τσιτουρίδης, που σε κάθε σχετική ερώτηση επαναλαμβάνει μονότονα ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Μάλιστα, τελευταία δεν κρύβει την ενόχλησή του κάθε φορά που του τίθεται σχετική ερώτηση. Γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι μετά από λίγα χρόνια όλοι θα κουνούν τις σημερινές του δηλώσεις και θα τον χαρακτηρίζουν ψεύτη. Κοιτάξτε πως προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει ευθέως, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να επαναλάβει το καθιερωμένο ψέμα:
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τον κ. Τσιτουρίδη η ερώτηση. Κύριε υπουργέ σας ακούμε πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό να λέτε ότι η Κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τα όρια ηλικίας, τον τρόπο προσδιορισμού της σύνταξης, τις ασφαλιστικές εισφορές κ.ο.κ. Δεν θα αλλάξουν και μετά τις εκλογές; Διότι οι εκλογές πλέον πλησιάζουν. Δεν είμαστε στην αρχή της τετραετίας, είμαστε ενάμιση χρόνο πριν την κανονική διεξαγωγή τους.

Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: Εχουμε απαντήσει για το τι θα γίνει και προ των εκλογών και μετά. Επαναλαμβάνω και σήμερα ό,τι έχουμε πει επανειλημμένα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή;

Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: Νομίζω ότι εσείς ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αυτά τα ζητήματα δεν τα συζητούμε. Δεν είναι θέματα συζήτησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα αλλάξουν;


Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: Οχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού κ. υπουργέ δεν έχετε ακόμη τη διάγνωση.

Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: Το ποιος προτρέχει ας το κρίνει ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι δηλώσεις έχουν γίνει πριν τη διάγνωση.

Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: Βεβαίως. Επαναλαμβάνουμε αυτό το οποίο επανειλημμένα έχουμε πει σε όλα τα επίπεδα και έχει πει και ο κ. Αλογοσκούφης και εγώ και οι προκάτοχοί μου. Αρα δεν συζητά η Κυβέρνηση για αυξήσεις ορίων ηλικίας, προφανώς για μειώσεις συντάξεων και προφανώς για αυξήσεις εισφορών.
Ο Αλογοσκούφης, πιο πονηρός, προτίμησε να αφήσει ορθάνοιχτο το παράθυρο. Ξεκαθάρισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δε μπορεί να διαθέσει επιπλέον πόρους και επομένως αυτοί πρέπει να αναζητηθούν αλλού: «Θα πρέπει, εάν δούμε ότι στην πορεία χρειάζονται πόροι για το ασφαλιστικό, αυτό το πράγμα να το αντιμετωπίσουμε ευθέως και να πούμε ποιοι πόροι χρειάζονται και που θα βρεθούν. Δεν έχει ο προϋπολογισμός ανεξάρτητους πόρους και σαφώς δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού με περαιτέρω δανεισμό. Αλλωστε, μέρος του προβλήματος του ασφαλιστικού και του αναλογιστικού αυτού ελλείμματος που υπάρχει είναι ακριβώς ότι θα εκτροχιάσει τους προϋπολογισμούς των επομένων ετών. Μην ξεχνούμε ότι έχουμε αναλάβει –πέραν της χρηστής διαχείρισης που πάντα πρέπει να υπάρχει στους προϋπολογισμούς- και συγκεκριμένες υποχρεώσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συμμετοχής μας στη ζώνη του ευρώ. Εχουμε συνυπογράψει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει σαφώς ότι σε μεσοχρόνια βάση -για την Ελλάδα εμείς έχουμε προσδιορίσει γύρω στο 2010 με 2012- θα πρέπει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού να εξαφανιστεί, θα πρέπει να έχουμε ισοσκελισμένους ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς».
Καθαρά πράγματα. Ακόμα πιο καθαρά, όμως, το έθεσε ο Αναλυτής:
 
«Ρωτήσατε δύο πράγματα. Το ένα είναι πώς θα τα καταφέρουμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς να αυξήσουμε τα όρια ζωής, χωρίς να αυξήσουμε τις εισφορές, χωρίς, χωρίς χωρίς. Αν ήξερα την απάντηση από τώρα, δεν θα υπήρχε λόγος επιτροπής. Είναι φανερό ότι είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να συνδεθούν. Να γίνει μια σύνδεση. Θα πω μερικούς για να τρομάξετε, όπως έχω τρομάξει εγώ.

Διάρκεια ασφαλιστικού βίου: Θα είναι 30 χρόνια για να ξεκινήσει το ασφαλιστικό δικαίωμα ή 35 ή 32;

Ηλικία συνταξιοδοτήσεως. Στα 58, στα 60, στα 65, στα 67, πού;

Επίπεδο αναπλήρωσης. Πόσο θα παίρνεις από το μισθό τον οποίο καλύπτεις;

Επίπεδο εισφορών. Βαρέα και ανθυγιεινά, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Εάν τα βάλεις όλα αυτά, ξέρεις πόσο δύσκολη είναι τελικά η εξίσωση; Πάρα πολύ δύσκολη. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Θα περιγράψουμε αυτά τα πράγματα με αναλογιστική υποστήριξη. Από εκεί και πέρα να δεχθούν τα κόμματα, τα οποία θέλουν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους με τον ένα ή άλλο τρόπο, τι απ’ όλα θα επικρατήσει. Δεν είναι δουλειά αυτή της επιτροπής. (…)

Δεύτερον, η παράταση του ενεργού βίου. Θα εξακολουθεί ο κόσμος να φεύγει τόσο όσο η ζωή ήταν μέχρι τα 75 εάν η ζωή πάει μέχρι τα 85; (…)

Εάν τα πάρεις όλα αυτά μαζί βλέπεις πόσο δύσκολο είναι ακόμη και να το περιγράψεις. Εάν όλα αυτά μπορέσουμε και τα μετρήσουμε, προδιαγράφουμε πολύ πιο εύκολα προς τα πού πρέπει να κινηθεί και η πολιτική και η οικονομία και η κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Αλλά όλα αυτά τα πράγματα, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να απαντηθούν».
Νομίζουμε ότι πιο σαφής απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί, ειδικά σ’ αυτή τη φάση. Ο Αναλυτής ουσιαστικά απάντησε στον Τσιτουρίδη και τις ψευτιές του. Μοίρασαν τους ρόλους. Ο ένας πολιτικός, που επιτρέπεται να λέει ψέματα, ο άλλος τεχνοκράτης (εκπρόσωπος των καπιταλιστών για την ακρίβεια), που δε μασάει τα λόγια του. Εφόσον παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα που θα οξυνθεί τα επόμενα χρόνια και εφόσον ο κρατικός προϋπολογισμός δε θα δώσει δεκάρα, η αστική-τεχνοκρατική λύση είναι στην κατεύθυνση της αύξησης των ορίων ηλικίας και της μείωσης των συντάξεων. Αυτό είναι που αναλαμβάνει να υποδείξει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

Νεκροί σε διαδηλώσεις
Επόμενο άρθρο

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

Αναμενόμενο «ατύχημα»

Σχετικά Αρθρα

Η πολιτική των διώξεων θα ητηθεί

Εργατικά 22 Μαρ 2026, 11:31

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Εργατικά 18 Μαρ 2026, 17:40

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 11:48

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργατικά 17 Μαρ 2026, 10:10

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Εργατικά 16 Μαρ 2026, 14:47

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στο Ιράν αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από την αστυνομία

29 Μαρ 2026, 12:10
Πολιτισμός

Ουκ εν το πολλώ το ευ… (Γ.Φ. Καλόγερος, «Φαρμακείο»)

29 Μαρ 2026, 11:22
Διεθνή

Υποκλινόμαστε στο μαρτύριο των λιβανέζων συναδέλφων μας

Δύο δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ νεκροί, μετά από στόχευση του αυτοκινήτου τους από τους σιωναζιστές

29 Μαρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάρτη

29 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο

28 Μαρ 2026, 08:58
Αθλητισμός

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

28 Μαρ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

27 Μαρ 2026, 19:37
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάρτη

Βιετνάμ: Ημέρα βετεράνων (1973).

1947: Εκτελούνται τρεις τυπογράφοι της μακεδονικής εφημερίδας “Αγωνιστής“.

1968: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλώντας στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

1970: Καταγγελίες για βασανιστήρια σε 35 μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης “Δημοκρατική Αμυνα“.

1973: Αποχώρηση των Αμερικανών από το Νότιο Βιετνάμ, απελευθέρωση των τελευταίων 67 αμερικανών αιχμαλώτων.

1993: Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά και 26 άλλων.

2010: Επιθέσεις καμικάζι σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας, 36 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    17Ν
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Εφετείο 17Ν
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    ΕΛΑ
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Όροι χρήσης
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo