Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
Εργατικά

Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Νοέ 2018, 00:00

Το χορό των προεκλογικών υποσχέσεων για χιλιάδες διορισμούς τον άνοιξε ο Τζανακόπουλος, την επομένη της κοινής εμφάνισης Τσίπρα-Ιερώνυμου και της ανακοίνωσης του προσυμφώνου που υπέγραψαν. Αφού οι παπάδες και οι πολίτες υπάλληλοι της Εκκλησίας θα βγουν από τη λίστα με τους δημόσιους υπάλληλους, θα μπορέσουμε να κάνουμε δέκα χιλιάδες διορισμούς, ήταν η… τετράγωνη λογική του κυβερνητικού εκπροσώπου.
 
Ξέσπασε ένας μίνι σάλος (το βασικό μότο ήταν ότι «θέλουν να διορίσουν τα δικά τους παιδιά»), οπότε βγήκε η Ξενογιαννακοπούλου στο πρωινάδικο του Καμπουράκη για να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους». Οι 10.000 διορισμοί θα γίνουν «σε ένα βάθος χρόνου» από το 2020 και μετά, είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, χωρίς να παραλείψει να την πέσει στον Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι με τον κανόνα 1:1 το 2019 θα υπάρξουν 8.000 θέσεις στο Δημόσιο, ενώ με την επαναφορά του κανόνα 1:5 που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400 θέσεις. «Αυτές οι θέσεις ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις (;;!!) των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας», είπε η υπουργός και διερωτήθηκε: «Από τη στιγμή που το Δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η Υγεία ή η Παιδεία;». Για να καταλήξει στο εύκολο συμπέρασμα: «Αρα ή [ο Μητσοτάκης] έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του Δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο».
 
Ομως, η ανάλυση της Ξενογιαννακοπούλου ότι οι 10.000 προσλήψεις θα γίνουν μετά το 2020 και τμηματικά, αδυνάτιζε την προεκλογική δημαγωγία που άρχισε να στήνει το Μαξίμου, γι' αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο Τσίπρας να επαναφέρει την προπαγάνδα στις σωστές της διαστάσεις. Μετά το σόου με τον Ιερώνυμο είχε ανάγκη από μια προσωπική τηλεοπτική εμφάνιση και κανόνισε να την κάνει στον Alpha, που πλέον έχει περάσει στον έλεγχο των Βαρδινογιάννηδων. Εκεί υπήρξε… λαρτζ: «Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8.000 με 8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Θα έχουμε 8.000 με 8.500 προκηρύξεις θέσεων εργασίας στο Δημόσιο εκεί που έχουμε ανάγκη από τον ΑΣΕΠ συν 7.500 που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα, γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους: 4.500 στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς και 3.000 για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Το 2020 που αναμένεται να έχουμε 8.500 αποχωρήσεις, άρα και προσλήψεις, θα έχουμε συν 10.000 προσλήψεις». Σούμα, 34.000 με 35.000 προσλήψεις τη διετία 2019-20. Οχι «σε βάθος χρόνου από το 2020», όπως είχε πει η Ξενογιαννακοπούλου, αλλά με τη μία το 2020. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστικός, δήλωσε ότι οι προκηρύξεις για όλες τις θέσεις του 2020 θα γίνουν το 2019.
 
Την επομένη, βγήκε ο Τζανακόπουλος και δήλωσε ότι οι προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, εντάσσονται στον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση από το Δημόσιο». Ο Τσίπρας, όμως, δεν είχε πει αυτό, αλλά είχε τάξει 17.500 θέσεις επιπλέον αυτών που θα προκύψουν από τον κανόνα 1:1. Αντε να βγάλει άκρη ο ταλαίπωρος πολίτης, που τον έχει τσακίσει η ανεργία ή βλέπει τα παιδιά του άνεργα. Αυτός όμως ήταν και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ: να σκορπίσει ένα σύννεφο προπαγάνδας περί χιλιάδων διορισμών, προορισμένο να σπρώξει όσους ελπίζουν σε κάποιο διορισμό, σε ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια στοχευμένη προεκλογική κίνηση, στηριγμένη φυσικά στο ψέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Το 2014 έταζε κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων «με ένα νόμο σε ένα άρθρο», τώρα τάζει διορισμούς. Μέσω ΑΣΕΠ, μάλιστα, ώστε να διευρύνεται ο κύκλος των υποψήφιων εκλογικών θυμάτων. Να μην μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι θα διορίσει «δικά της παιδιά», αλλά να καλλιεργείται η ελπίδα σε πολλούς ότι μπορούν να έχουν κάποια τύχη.
 
Ο αντίλογος από τη ΝΔ ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαλύσει το κράτος, διορίζοντας τους ψηφοφόρους του. Η απάντηση από το Μαξίμου ήταν άμεση και ήταν σφοδρή: «Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος. Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ».
 
Αναρωτιέται κανείς: καλά, ο Μητσοτάκης βάλθηκε να χάσει τις εκλογές και αντιδρά με τέτοιον τρόπο σπρώχνοντας κόσμο στην ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ; Δε θέλει να χάσει τις εκλογές ο Κούλης, ούτε στο επιτελείο που χαράζει την προεκλογική τακτική της ΝΔ υπάρχει ένα τσούρμο ηλιθίων. Πρόκειται απλά για διαφορετική τακτική. Υπάρχει κόσμος (και δεν είναι λίγος) που δεν ελπίζει σε διορισμό στο Δημόσιο. Υπάρχει κόσμος που έχει καταπιεί αμάσητη την παπάρα ότι για την κρίση και τα Μνημόνια φταίει ο «υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας». Υπάρχει νεαρόκοσμος που έχει καταπιεί αμάσητη την άλλη παπάρα, περί «καινοτομίας», «startups» και δε συμμαζεύεται (πολλοί απ' αυτούς ψήφιζαν Ποτάμι μέχρι τώρα). Υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει σε οτιδήποτε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (γι' αυτό και ο Μητσοτάκης, δίπλα στα περί επικείμενης διάλυσης του κράτους από διορισμούς, δεν παραλείπει να συμπληρώσει ότι ο Τσίπρας λέει ψέματα, γιατί έχει αναλάβει υποχρέωση για υψηλά «πρωτογενή πλεονάσματα», γιατί οι παπάδες θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται από το κράτος, οπότε δεν απελευθερώνονται θέσεις για διορισμούς κτλ.). Σ' αυτόν τον κόσμο απευθύνεται ο Μητσοτάκης.
 
Δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε ποια από τις δυο προεκλογικές τακτικές είναι η πιο αποτελεσματική (αυτοί δουλεύουν με βάση τις κρυφές δημοσκοπήσεις και κάνουν τις επιλογές τους). Αυτό θα το δείξουν οι κάλπες. Εκείνο που τονίζουμε είναι πως έχουμε να κάνουμε με δυο εξίσου αντιδραστικές προεκλογικές τακτικές, στηριγμένες στο ψέμα (ο ένας μιλάει για διορισμούς, ο άλλος για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τον «εκσυγχρονισμό» που θα κάνει), με στόχο να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους.
 
Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως έχουμε δυο αστικά κόμματα χωρίς καμιά διαφορά στην πολιτική. Γιατί  η πολιτική είναι δεδομένη. Ο ελληνικός καπιταλισμός θα πρέπει να κινείται στο διηνεκές στο πλαίσιο της σημερινής εφιαλτικής δημοσιονομικής στενότητας, προκειμένου να εξασφαλίζει τα συμφωνημένα «πρωτογενή πλεονάσματα» μέχρι το 2060. Αν κάποια στιγμή προκύψει ένα «παράθυρο ανάπτυξης», πέρα από τη μιζέρια του 1%-2% που διαφαίνεται για τα επόμενα χρόνια, οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν κάθε δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν, αυξάνοντας τις τοκοχρεολυτικές δόσεις.
 
Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, η πολιτική είναι επίσης καθορισμένη. Στα χρόνια των Μνημονίων κατάφεραν, με την εφαρμογή του κανόνα 1:10 (μια πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις) να μειώσουν κατακόρυφα την απασχόληση, εξαθλιώνοντας τη δημόσια διοίκηση, ακόμα και σε τομείς άμεσου κοινωνικού ενδιαφέροντος (Υγεία, Παιδεία). Μόνο σε μπάτσους και καραβανάδες δεν κάνουν οικονομία. Αυτό που επιτεύχθηκε θεωρείται «διαρθρωτική μεταρρύθμιση» και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει υποχρέωση «μη επιστροφής». Προσλήψεις θα γίνουν, βέβαια, γιατί το κράτος πρέπει να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όμως θα είναι υποπολλαπλάσιες από αυτές που τάζουν οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Στα χρόνια των Μνημονίων έχει δημιουργηθεί μια καινούργια ισορροπία: στην Παιδεία τα κενά καλύπτονται εν μέρει με αναπληρωτές, στην Υγεία με επίκουρους και συμβασιούχους. Σε άλλους τομείς καλύπτουν τα κενά με «ωφελούμενους» των 500 ευρώ. Αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ. Για να έχουμε ένα μέτρο εκτίμησης των ψεύτικων προεκλογικών εξαγγελιών για δεκάδες χιλιάδες διορισμούς, δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τι έγινε με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους των ΟΤΑ. Για να βοηθήσει την πουλημένη ΠΟΕ-ΟΤΑ να σπάσει την απεργία, ο Σκουρλέτης έβγαινε και δήλωνε ότι θα προκηρυχτεί διαγωνισμός και θα μοριοδοτηθούν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι που να διοριστούν όλοι και να περισσεύουν και θέσεις. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ήταν η πλειοψηφία απ' αυτούς τους εργάτες να χάσει τη δουλειά της. Και ο Σκουρλέτης να καλεί τους δημάρχους να τους απολύσουν και να πάρουν από τις προσωρινές λίστες του ΑΣΕΠ!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

Τα παίρνουν από τους πρόσφυγες, τα ρίχνουν στις πολεμικές δαπάνες
Επόμενο άρθρο

Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

Οταν οι μπάτσοι συνεργάζονταν με τους νεοναζί και τους προστάτευαν

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    17Ν
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Εφετείο 17Ν
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    ΕΛΑ
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Ποιοι είμαστε
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Επικοινωνία
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Όροι χρήσης
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Ποιοι είμαστε
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Επικοινωνία
  • Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Προεκλογικές υποσχέσεις χιλιάδων διορισμών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo