Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πλήρη ασυδοσία και αντεργατικά μέτρα απαιτούν οι καπιταληστές
Εργατικά

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Πλήρη ασυδοσία και αντεργατικά μέτρα απαιτούν οι καπιταληστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Φεβ 2009, 00:00

Η πιο κρατικοδίαιτη τάξη της κοινωνίας, οι καπιταλιστές, χτυπούν και πάλι με μια προκλητική πολιτική παρέμβαση, απαιτώντας από το πολιτικό σύστημα να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις τους. Στις 29 Γενάρη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, την οποία έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη. Από την αρχή κιόλας της επιστολής οι καπιταλιστές δίνουν το στίγμα τους, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι των αγροτών. Τα ψίχουλα που αναγκάστηκε να δώσει, τα οποία δεν άφησαν ευχαριστημένους ούτε τους γαλάζιους αγροτοπατέρες-μεγαλοαγρότες, επειδή δεν καλύπτουν τη ζημιά αλλά τη μειώνουν κατά ένα μικρό μέρος, χαρακτηρίζονται ως αποτέλεσμα εκβιασμού. Προσέξτε τι γράφουν: «Οι παροχές που δίνονται είτε περιστασιακά, είτε υπό το κράτος εκβιασμού ως κατασταλτικό φάρμακο στις επιμέρους κοινωνικές διεκδικήσεις, χωρίς προηγούμενη ιεράρχηση των αναγκών και των στόχων, χωρίς να εντάσσονται σ’ ένα σαφές και συνεπές σχέδιο, θα καταστούν μπούμερανγκ για το κοινωνικό σύνολο και το κοινό μας μέλλον»!!!

Και ποιο είναι εκείνο το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακράς πνοής» που προτείνουν οι καπιταλιστές; Οπως το συνηθίζουν, το περιβάλλον με το ένδυμα του εθνικού, για να καλύψουν το στυγνά ταξικό του χαρακτήρα. Τα θέλουν όλα. Για την ακρίβεια, τα απαιτούν όλα. Απαιτούν να αλλάξει η οικονομική και κοινωνική πολιτική σε τρόπο που να μπορούν να στραγγίσουν κάθε πηγή, προκειμένου να διατηρήσουν αλώβητα τα κέρδη τους και στις συνθήκες της κρίσης. Υποτίθεται πως καταθέτουν «ένα πλαίσιο μέτρων με αναφορά σε τέσσερις άξονες: τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων, την προστασία της απασχόλησης, την αναθέρμανση της οικονομίας και την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών». Ας δούμε έναν προς έναν αυτούς τους άξονες, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Τα «μέτρα κοινωνικής στήριξης» δεν είναι παρά τα φιλανθρωπικά βοηθήματα που ήδη έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, για να λέει πως κάνει κοινωνική πολιτική: «Προικοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής με τα υπεσχημένα και άμεση χρήση των πόρων του». Οσο για τα «μέτρα για τη διατήρηση της απασχόλησης», δεν είναι παρά ένας ωμός εκβιασμός σε βάρος των εργαζόμενων και του κράτους: ή κάνετε αυτά που απαιτούμε ή αρχίζουμε τις μαζικές απολύσεις. Τι απαιτούν;

Απαιτούν καταρχάς να πάρουν όλα τα κονδύλια από τον ΟΑΕΔ με πρόσχημα την… κατάρτιση ανέργων: «Ειδική επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνουν να καταρτίσουν εργαζόμενους που έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους – Στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ειδικά των νέων και των γυναικών – Ενεργές πολιτικές δια βίου μάθησης ειδικά για εργαζόμενους σε κλάδους που φθίνουν».

Επειδή δεν τους φτάνουν τα λεφτά του ΟΑΕΔ, ζητούν ακόμα «το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 12 μήνες)». Ζητούν, δηλαδή, και πρόσθετη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους, χωρίς πουθενά να δεσμεύονται –έστω για τα μάτια του κόσμου– ότι δεν θα κάνουν απολύσεις, αλλά η επιδότηση θα αφορά μόνο νέες προσλήψεις.

Τέλος, ζητούν και «προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ύψος που αντιστοιχεί στις εισφορές του βασικού μισθού για νέες προσλήψεις εντός του 2009 σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους». Αυτό μπορεί από πρώτη άποψη να φαίνεται (και είναι) άνοιγμα προς τους λεγόμενους μικρομεσαίους, όμως είναι βέβαιο ότι τη μερίδα του λέοντος φιλοδοξούν να εισπράξουν οι ίδιοι, διότι δεν υπάρχει μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση που να μη διαθέτει θυγατρικές με λίγους εργαζόμενους (π.χ. εμπορικά τμήματα και όχι μόνο). Κι αν δεν έχουν, μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν.

Αφού τελειώσουν με τα «μέτρα για τη διατήρηση της απασχόλησης», που είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που περιγράφει ο τίτλος τους, περνούν στις «καθαυτό» δικές τους απαιτήσεις. Ο κατάλογος είναι τεράστιος, γι’ αυτό και σταχυολογούμε μερικά απ’ αυτά που απαιτούν: «Κατάργηση ειδικών φόρων στην επιχειρηματική δράση – συγκέντρωσης κεφαλαίου, ειδικές εισφορές κ.λπ. – Επίσπευση έγκρισης και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ – Αμεση προώθηση όλων των ΣΔΙΤ – Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, ελέγχου και εκταμίευσης των επιχορηγήσεων του επενδυτικού νόμου (σ.σ. τα λεφτά και γρήγορα, χωρίς ούτε τους τυπικούς ελέγχους) – Αμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Ν.325/05 για την αδειοδότηση νέων εγκαταστάσεων και αναθεώρηση παλαιών (σ.σ. ξεχάστε περιβαλλοντικούς όρους και άλλους ελέγχους, δώστε μας τις άδειες αμέσως μόλις τις ζητάμε, μαζί με το κρατικό παραδάκι, φυσικά) – Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών δημοσίων προμηθειών».

Κερασάκι στην τούρτα είναι η απαίτηση για «πραγματική εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος». Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Καραμανλή-Πετραλιά κι αυτοί ζητούν νέες ανατροπές ή μάλλον ζητούν μια σαρωτική μεταρρύθμιση, που θα μετατρέψει όλες τις συντάξεις σε φιλανθρωπικά βοηθήματα (κυρίως τις συντάξεις σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, γιατί οι του ΙΚΑ ήδη αποτελούν φιλανθρωπικά βοηθήματα).

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά απάντηση στο προκλητικό διάβημα των καπιταλιστών του ΣΕΒ. Ούτε πρόκειται να δώσει επίσημα. Ομως, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί τη στήριξή τους. Πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει από μέτρα που μοστράρονται ότι δήθεν είναι για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ δεν είναι παρά μέτρα μεταφοράς νέων κρατικών πόρων στα ταμεία των επιχειρήσεων. Και όχι μόνο κρατικών πόρων, αλλά και πόρων που συγκεντρώνονται απευθείας από τους εργαζόμενους, όπως είναι τα κονδύλια του ΟΑΕΔ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέτρα, όπως η επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, είναι και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, επίσημα διατυπωμένες, ενώ δεν πρόκειται να διαφωνήσει ούτε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο όχι μόνο να αντιπαλευτεί κάθε τέτοιο μέτρο, αλλά και να διεκδικηθεί η κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που μεταφέρουν πόρους από τον ΟΑΕΔ ή το κράτος στις επιχειρήσεις. Ούτε ένα ευρώ στους καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Γκουαντανάμο: Σάλος στη Bρετανία
Επόμενο άρθρο

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Συνδικαλιστική γραφειοκρατία ολοκληρωτικά αστικοποιημένη

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    17Ν
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο 17Ν
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Ποιοι είμαστε
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επικοινωνία
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Όροι χρήσης
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Ποιοι είμαστε
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επικοινωνία
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo