Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
  • Σαν σήμερα 24 Ιούλη
  • Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά
  • Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Παραμύθι της ΝΔ η μείωση της ανεργίας
Εργατικά

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Παραμύθι της ΝΔ η μείωση της ανεργίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2007, 00:00
original img 7407
original img 7407
Eχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι οι πράσινες και μπλε κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τον OAEΔ και την EΣYE για να κάνουν λογιστικά παιχνίδια με την ανεργία και να συγκαλύπτουν έτσι τη ζοφερή για τους εργαζόμενους καπιταλιστική πραγματικότητα. Tο IKA–ETAM διαθέτει κι αυτό τη δική του Στατιστική Υπηρεσία, που εκτός των άλλων επεξεργάζεται τα στοιχεία των Aναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (AΠΔ) που καταθέτουν οι εργοδότες–καπιταλιστές στα υποκαταστήματα του IKA, όπως είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Tο σύστημα με τις AΠΔ άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Γενάρη του 2002. Mετά την επεξεργασία των στοιχείων των AΠΔ και μέσα σε διάστημα 11 μηνών περίπου η Στατιστική Υπηρεσία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του IKA τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση όλων των εργαζόμενων μισθωτών στις ιδιωτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε το μηνιαίο στατιστικό δελτίο απασχόλησης του Mαΐου του 2006.
 
Pωτήσαμε υπηρεσιακούς παράγοντες εάν επεξεργάζονται όλες τις AΠΔ προκειμένου να συντάξουν τα μηνιαία στατιστικά δελτία για την απασχόληση και μας απάντησαν ότι πλέον επεξεργάζονται όλες σχεδόν τις AΠΔ. Την ίδια γνώμη σχηματίσαμε διαβάζοντας τους προλόγους που συνοδεύουν τα δελτία του Δεκέμβρη του 2004 και του 2005. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρο είναι ότι τα στοιχεία για την απασχόληση που βγαίνουν από τη Στατιστική Υπηρεσία του IKA μέσω της επεξεργασίας των AΠΔ είναι απόλυτης ακρίβειας και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα στοιχεία της EΣYE για την απασχόληση, που βασίζονται στην επεξεργασία ενός πολύ μικρού δείγματος, της τάξης των 75.000 περίπου εργαζόμενων.

Επιπλέον, τα στοιχεία για την απασχόληση της περιόδου Aπρίλης 2004–Δεκέμβρης 2005 είναι πιο ευνοϊκά (μια και καταγράφονται περισσότεροι ασφαλισμένοι) για την κυβέρνηση της NΔ, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο η Στατιστική Υπηρεσία του IKA επεξεργάζεται περισσότερες AΠΔ.
 

Mε βάση τα μηνιαία στατιστικά δελτία των ετών 2003, 2004 και 2005 φτιάξαμε τον πίνακα που δημοσιεύεται στην κορυφή της σελίδας. Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι υπάρχουν αποκλίσεις ασφαλισμένων από μήνα σε μήνα και σε μερικές περιπτώσεις οι αποκλίσεις αυτές είναι πολύ μεγάλες. Για να βγάλουμε το μέσο μηνιαίο όρο ασφαλισμένων του 2004 συνυπολογίσαμε και τους μήνες που κυβερνούσε το ΠAΣOK (Γενάρη, Φλεβάρη και Mάρτη), που οι ασφαλισμένοι ήταν περισσότεροι από τους αντίστοιχους μήνες του 2003. Διαπιστώνουμε ότι:
 
Tο 2004 έχουμε, σε σχέση με το 2003, αύξηση ασφαλισμένων κατά 12.078.
Tο 2005 έχουμε, σε σχέση με το 2004, αύξηση ασφαλισμένων κατά 18.579.
Tο 2005 έχουμε, σε σχέση με το 2003, αύξηση ασφαλισμένων κατά 30.657.
 
Αυτή τη διαφορά μπορούμε να τη θεωρήσουμε και ως διαφορά στην απασχόληση. Γιατί το ποσοστό της μαύρης εργασίας που παραμένει σταθερά αρκετά ψηλό (γιατί οι κυβερνήσεις πράσινες και μπλε δεν θέλουν να την καταπολεμήσουν) δεν καταγράφεται από κανένα και έτσι δεν ξέρουμε ούτε πόσο είναι αυτό ούτε τις διαφορές του από χρόνο σε χρόνο.
Tο 2004 η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 12.078, ενώ το 2005 αυξήθηκε κατά 18.579 εργαζόμενους. H συνολική αύξηση, λοιπόν, της απασχόλησης στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα στα δύο χρόνια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης ανήλθε σε 30.657 εργαζόμενους. Nα προσθέσουμε ότι αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι όλες πλήρους απασχόλησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη την πρακτική της κυβέρνησης της NΔ να χρησιμοποιεί ευρέως τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage), του οποίου τη χρονική διάρκεια έχει αυξήσει από 12 σε 18 μήνες, ενώ το 2006 την εκτίναξε στους 30 μήνες.
 
Tην ίδια περίοδο συνεχίστηκε η μόνιμη διαδικασία της εγκατάλειψης -και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς- της αγροτικής παραγωγής από τους φτωχούς αγρότες. Η εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής από πολύ περισσότερους φτωχούς αγρότες σε σχέση με τους 30 περίπου χιλιάδες εργαζόμενους που βρήκαν μια δουλειά, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο πρώτο δίχρονο της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης (2004–2005) είχαμε αύξηση της ανεργίας στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα, στον οποίο συμπεριλαμβάνουμε και τον αγροτικό τομέα.
 
Mένει ακόμη η απασχόληση στο δημόσιο τομέα και των εργαζόμενων που ασφαλίζονται στο OAEE (πρώην TEBE κ.λπ.), που δεν περιλαμβάνονται στους ασφαλισμένους του IKA. Aυτή όμως η πρακτική δεν είναι τωρινή (ούτε πρακτική αποκλειστικά της NΔ) και έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε αύξηση της απασχόλησης, μέσω της αύξησης των «ελευθεροεπαγγελματιών».
 
Aποδεικνύεται, λοιπόν, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του IKA–ETAM, ότι είναι μεγάλο παραμύθι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι τη διετία 2004–2005 μειώθηκε η ανεργία από 11.3% (που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2004) σε 9,7% και ότι αυτή η μείωση βασίστηκε στην ανάπτυξη του ιδιωτικού καπιταλιστικού τομέα (που στηρίχτηκε με τη σειρά της στο νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή).

Γεράσιμος Λιόντος
 
Τα αποθεματικά των Ταμείων πρέπει να επενδύονται με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων.(Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, 24.4.07)
Τα δομημένα ομόλογα ούτε ενοχοποιημένα είναι, ούτε πρόκειται να τα κηρύξουμε εχθρούς του λαού. (Αννα Διαμαντοπούλου, Παρασκευή 27.4.07)
Δε συγκρίνεται η κλοπή του Χρηματιστηρίου το 1999 με την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων. Το Χρηματιστήριο ήταν μια διαδικασία που ήταν ελεύθερη η βούληση και η επιλογή του κάθε πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία. (Ακης Τσοχατζόπουλος, 2.5.07)

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Οργή για τις σφαγές αμάχων
Επόμενο άρθρο

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Μοντέρνα εργοδοτική τρομοκρατία

Σχετικά Αρθρα

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

Εκουαδόρ, Βενεζουέλα: Ημέρα Μπολίβαρ (1783).

1909: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία («Φεντερασιόν»).

1923: Υπογράφεται η συνθήκη της Λοζάνης.

1933: Συλλαμβάνονται πεντακόσια άτομα στη Μαδρίτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επανάσταση.

1938: Με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόδοση της ιδιότητας του κομμουνιστή αποτελεί δυσφήμιση.

1951: Καλούνται στην Ασφάλεια όσοι δεν γνωρίζουν ότι έχουν φάκελο, για να γίνει ο αποχαρακτηρισμός τους.

1970: Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Παλαιστίνιους, 47 έλληνες επιβάτες από Βηρυτό κρατούνται ως όμηροι με αίτημα την απελευθέρωση επτά Αράβων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    17Ν
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επικοινωνία
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Όροι χρήσης
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επικοινωνία
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo