Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Παραμύθι της ΝΔ η μείωση της ανεργίας
Εργατικά

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Παραμύθι της ΝΔ η μείωση της ανεργίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2007, 00:00
original img 7407
original img 7407
Eχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι οι πράσινες και μπλε κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τον OAEΔ και την EΣYE για να κάνουν λογιστικά παιχνίδια με την ανεργία και να συγκαλύπτουν έτσι τη ζοφερή για τους εργαζόμενους καπιταλιστική πραγματικότητα. Tο IKA–ETAM διαθέτει κι αυτό τη δική του Στατιστική Υπηρεσία, που εκτός των άλλων επεξεργάζεται τα στοιχεία των Aναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (AΠΔ) που καταθέτουν οι εργοδότες–καπιταλιστές στα υποκαταστήματα του IKA, όπως είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Tο σύστημα με τις AΠΔ άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Γενάρη του 2002. Mετά την επεξεργασία των στοιχείων των AΠΔ και μέσα σε διάστημα 11 μηνών περίπου η Στατιστική Υπηρεσία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του IKA τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση όλων των εργαζόμενων μισθωτών στις ιδιωτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε το μηνιαίο στατιστικό δελτίο απασχόλησης του Mαΐου του 2006.
 
Pωτήσαμε υπηρεσιακούς παράγοντες εάν επεξεργάζονται όλες τις AΠΔ προκειμένου να συντάξουν τα μηνιαία στατιστικά δελτία για την απασχόληση και μας απάντησαν ότι πλέον επεξεργάζονται όλες σχεδόν τις AΠΔ. Την ίδια γνώμη σχηματίσαμε διαβάζοντας τους προλόγους που συνοδεύουν τα δελτία του Δεκέμβρη του 2004 και του 2005. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρο είναι ότι τα στοιχεία για την απασχόληση που βγαίνουν από τη Στατιστική Υπηρεσία του IKA μέσω της επεξεργασίας των AΠΔ είναι απόλυτης ακρίβειας και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα στοιχεία της EΣYE για την απασχόληση, που βασίζονται στην επεξεργασία ενός πολύ μικρού δείγματος, της τάξης των 75.000 περίπου εργαζόμενων.

Επιπλέον, τα στοιχεία για την απασχόληση της περιόδου Aπρίλης 2004–Δεκέμβρης 2005 είναι πιο ευνοϊκά (μια και καταγράφονται περισσότεροι ασφαλισμένοι) για την κυβέρνηση της NΔ, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο η Στατιστική Υπηρεσία του IKA επεξεργάζεται περισσότερες AΠΔ.
 

Mε βάση τα μηνιαία στατιστικά δελτία των ετών 2003, 2004 και 2005 φτιάξαμε τον πίνακα που δημοσιεύεται στην κορυφή της σελίδας. Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι υπάρχουν αποκλίσεις ασφαλισμένων από μήνα σε μήνα και σε μερικές περιπτώσεις οι αποκλίσεις αυτές είναι πολύ μεγάλες. Για να βγάλουμε το μέσο μηνιαίο όρο ασφαλισμένων του 2004 συνυπολογίσαμε και τους μήνες που κυβερνούσε το ΠAΣOK (Γενάρη, Φλεβάρη και Mάρτη), που οι ασφαλισμένοι ήταν περισσότεροι από τους αντίστοιχους μήνες του 2003. Διαπιστώνουμε ότι:
 
Tο 2004 έχουμε, σε σχέση με το 2003, αύξηση ασφαλισμένων κατά 12.078.
Tο 2005 έχουμε, σε σχέση με το 2004, αύξηση ασφαλισμένων κατά 18.579.
Tο 2005 έχουμε, σε σχέση με το 2003, αύξηση ασφαλισμένων κατά 30.657.
 
Αυτή τη διαφορά μπορούμε να τη θεωρήσουμε και ως διαφορά στην απασχόληση. Γιατί το ποσοστό της μαύρης εργασίας που παραμένει σταθερά αρκετά ψηλό (γιατί οι κυβερνήσεις πράσινες και μπλε δεν θέλουν να την καταπολεμήσουν) δεν καταγράφεται από κανένα και έτσι δεν ξέρουμε ούτε πόσο είναι αυτό ούτε τις διαφορές του από χρόνο σε χρόνο.
Tο 2004 η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 12.078, ενώ το 2005 αυξήθηκε κατά 18.579 εργαζόμενους. H συνολική αύξηση, λοιπόν, της απασχόλησης στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα στα δύο χρόνια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης ανήλθε σε 30.657 εργαζόμενους. Nα προσθέσουμε ότι αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι όλες πλήρους απασχόλησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη την πρακτική της κυβέρνησης της NΔ να χρησιμοποιεί ευρέως τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage), του οποίου τη χρονική διάρκεια έχει αυξήσει από 12 σε 18 μήνες, ενώ το 2006 την εκτίναξε στους 30 μήνες.
 
Tην ίδια περίοδο συνεχίστηκε η μόνιμη διαδικασία της εγκατάλειψης -και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς- της αγροτικής παραγωγής από τους φτωχούς αγρότες. Η εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής από πολύ περισσότερους φτωχούς αγρότες σε σχέση με τους 30 περίπου χιλιάδες εργαζόμενους που βρήκαν μια δουλειά, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο πρώτο δίχρονο της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης (2004–2005) είχαμε αύξηση της ανεργίας στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα, στον οποίο συμπεριλαμβάνουμε και τον αγροτικό τομέα.
 
Mένει ακόμη η απασχόληση στο δημόσιο τομέα και των εργαζόμενων που ασφαλίζονται στο OAEE (πρώην TEBE κ.λπ.), που δεν περιλαμβάνονται στους ασφαλισμένους του IKA. Aυτή όμως η πρακτική δεν είναι τωρινή (ούτε πρακτική αποκλειστικά της NΔ) και έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε αύξηση της απασχόλησης, μέσω της αύξησης των «ελευθεροεπαγγελματιών».
 
Aποδεικνύεται, λοιπόν, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του IKA–ETAM, ότι είναι μεγάλο παραμύθι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι τη διετία 2004–2005 μειώθηκε η ανεργία από 11.3% (που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2004) σε 9,7% και ότι αυτή η μείωση βασίστηκε στην ανάπτυξη του ιδιωτικού καπιταλιστικού τομέα (που στηρίχτηκε με τη σειρά της στο νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή).

Γεράσιμος Λιόντος
 
Τα αποθεματικά των Ταμείων πρέπει να επενδύονται με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων.(Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, 24.4.07)
Τα δομημένα ομόλογα ούτε ενοχοποιημένα είναι, ούτε πρόκειται να τα κηρύξουμε εχθρούς του λαού. (Αννα Διαμαντοπούλου, Παρασκευή 27.4.07)
Δε συγκρίνεται η κλοπή του Χρηματιστηρίου το 1999 με την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων. Το Χρηματιστήριο ήταν μια διαδικασία που ήταν ελεύθερη η βούληση και η επιλογή του κάθε πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία. (Ακης Τσοχατζόπουλος, 2.5.07)

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Πέμπτη, 3.5.07
Επόμενο άρθρο

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

Δευτέρα, 7.5.07

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32

Στρατιωτικού τύπου έλεγχος, ένταση του αυταρχισμού, ποινικοποίηση της εργασιακής ζωής, προληπτική καταστολή

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων θα πέσει με απεργιακό αγώνα

Εργατικά 26 Ιούν 2025, 20:58

Ακόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 

Περικοπή δύο μισθών και παραπομπή για απόλυση για τους αρνητές της «αξιολόγησης»

Εργατικά 21 Ιούν 2025, 06:41
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    17Ν
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επικοινωνία
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Όροι χρήσης
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Επικοινωνία
  • Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής του ΙΚΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo