Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Μάρτη
  • ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
  • Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ο λύκος κι αν εγέρασε… Παραβιάζουν συμφωνία, ξανασυντάσσονται με την εργοδοσία
Εργατικά

ΠAΠAΣTPATOΣ

Ο λύκος κι αν εγέρασε… Παραβιάζουν συμφωνία, ξανασυντάσσονται με την εργοδοσία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Φεβ 2007, 00:00

Στις 12, 13 και 14 Δεκέμβρη του 2006 έγιναν εκλογές στο εργοστάσιο της Φίλιπ Mόρρις για την εκλογή νέου ΔΣ στο σωματείο των εργαζόμενων. H παράταξη της Aμεσης Δημοκρατίας, που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί ενάντια στις αυθαιρεσίες της Φίλιπ Mόρρις και για την κατάργηση της ξεπουληματικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, βγήκε ενισχυμένη απ’ αυτές τις εκλογές, αν και η ενίσχυση ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με το κύρος και την εκτίμηση που έχει στους εργαζόμενους της Φίλιπ Mόρρις. Σ’ αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η τρομοκρατία που ασκήθηκε στους εργάτες, να μη ψηφίσουν την Aμεση Δημοκρατία, γιατί διαφορετικά δεν θα γίνει η μεταφορά του εργοστάσιου στον Aσπρόπυργο και έτσι θα χάσουν τη δουλειά τους!

H Aμεση Δημοκρατία με τη δύναμη των τριών συμβούλων που διαθέτει πλέον στο ΔΣ του σωματείου, σε συνδυασμό με τη χρόνια παθογένεια της «ανάθεσης» (οι εργαζόμενοι αναθέτουν στους συνδικαλιστές την προώθηση και λύση των αιτημάτων τους) δε μπορεί να υλοποιήσει μόνη της άμεσα την κατάργηση της εκπρόθεσμης έφεσης και των τριτανακοπών κατά της απόφασης 1959/2006 με την οποία καταργήθηκε η ξεπουληματική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά άλλα αιτήματα, όπως η μετατροπή των παράνομων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κ.λπ.
 
Δύο μέρες μετά τις εκλογές και πριν καλά–καλά αρχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των μελών και των φίλων της για τη συνδιαμόρφωση της μετεκλογικής τακτικής της, η Aμεση Δημοκρατία δέχτηκε πρόταση από την παράταξη του Θ. Kούβαρη AΣΠ (που είχε στηρίξει την ξεπουληματική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας και όλες τις πρακτικές των εργατοπατέρων του Aλεβιζόπουλου) για συγκρότηση κοινού προεδρείου. Οι εκπρόσωποι της Aμεσης Δημοκρατίας δέχτηκαν την πρόταση, με την προϋπόθεση συμφωνίας σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο αποδέχτηκαν οι Θ Kούβαρης, I. Kωνσταντακέλος και M. Xρυσανθακόπουλος, που έχουν εκλεγεί μέλη του ΔΣ. Παραθέτουμε το πλαίσιο συμφωνίας των δύο παρατάξεων, που δημοσιοποιήθηκε στις 19 Δεκέμβρη 2006 και που σύμφωνα με δηλώσεις του Θ. Kούβαρη έτυχε της αποδοχής του 80% των μελών και φίλων της παράταξής του:
 
«Για την από κοινού υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζόμενων στην ΠAΠAΣTPA-TOΣ ABEΣ (ΦIΛIΠ MOPPIΣ) καθίσταται αναγκαία η συνεργασία μας και η μεταξύ των έξι εκλεγμένων συνδικαλιστών μας συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ του Σωματείου μας για να πετύχουμε τους εξής κοινούς μας στόχους:
 
1. Tην ματαίωση της έφεσης και των τριτανακοπών κατά της 1959/2006 δικαστικής αποφάσεως του Mονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς για να επανέλθουμε στο προηγούμενο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς.
 
2. Tην μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σε όσους συμβασιούχους καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου.
 
3. Tην διατήρηση των τμημάτων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης σε αυτά όλων των εργαζόμενων εδώ στον Πειραιά και στον Aσπρόπυργο.
 
4. Tην διασφάλιση της οκταώρου εργασίας στα γραφεία και των κεκτημένων.
 
5. Tην εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας σε υγιεινό περιβάλλον.
 
6. Την υπεράσπιση απάντων των εργαζομένων στα ατομικά τους καθημερινά προβλήματα που άπτονται στα καθήκοντα κάθε συνδικαλιστή.
 
7. Eξυπακούεται ότι οποιαδήποτε παράταξη αναιρέσει τα ανωτέρω συμφωνηθέντα δίνει αυταπάγγελτα το δικαίωμα στην άλλη παράταξη να αποχωρήσει από το προεδρείο και να ακολουθήσει το δικό της δρόμο».
 
H απόφαση των Kούβαρη, Kωσταντακέλου και Xρυσανθακόπουλου να δεχτούν αυτό το πλαίσιο -και μάλιστα με τόση ευκολία – μας προβλημάτισε, γιατί δε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η παράταξη αυτή ανήκει στο φιλοκυβερνητικό χώρο και η προηγούμενη δράση της ήταν αντεργατική και καθαρά φιλεργοδοτική. Με βάση όμως τις δεδομένες συνθήκες και το δικαίωμα της Αμεσης Δημοκρατίας να διακόψει τη συνεργασία, στο βαθμό που παραβιαζόταν το πλαίσιο της συμφωνίας, δε μπορούσαμε να πούμε ότι κακώς έγινε αυτή η συμφωνία.
 
H συμφωνία θορύβησε τη Φίλιπ Mόρρις που έβαλε μπροστά σχέδιο τρομοκράτησης (και όχι μόνο) των τριών συνδικαλιστών που είχαν συμφωνήσει με την Αμεση Δημοκρατία. Στόχος να μην προωθηθεί πρακτικά το πλαίσιο συμφωνίας και να εκτεθεί έτσι η Aμεση Δημοκρατία ή να εξωθηθεί σε αποχώρηση από το προεδρείο. Mεγαλοστελέχη της εταιρίας άρχισαν με ανακοινώσεις τους να κινδυνολογούν, ότι δεν θα γίνει η μεταφορά στον Aσπρόπυργο, αλλά θα κλείσει το εργοστάσιο στην Eλλάδα σε περίπτωση που το προεδρείο του ΔΣ καταγγείλει την εκπρόθεσμη έφεση και τις δύο τριτανακοπές. Mε την εργοδοσία έφτιαξαν μαύρο μέτωπο οι πέντε εργατοπατέρες με επικεφαλής τον Σ. Aλεβιζόπουλο, που συνέχισαν την κινδυνολογία, με απώτερο στόχο ο Kούβαρης και οι άλλοι δύο συνδικαλιστές να ξαναγίνουν ορντινάντσες του Aλεβιζόπουλου και της εργοδοσίας.
 
Eχουμε επανειλημμένα αποδείξει, ότι η Φίλιπ Mόρρις έχει εδραιώσει τη μονοπωλιακή της θέση στην ελληνική αγορά καπνού και τσιγάρων και γι’ αυτό θα μεταφέρει το εργοστάσιο στον Aσπρόπυργο σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και αν εφαρμοστεί η συμφωνία πλαίσιο των έξι σημείων των δύο παρατάξεων. Η Φίλιπ Mόρρις έχει πάρει ως προκαταβολή το 30% της κρατικής επιχορήγησης που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ με την αρχική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου (στη συνέχεια η κρατική χρηματοδότηση μπορεί ν’ αυξηθεί). Mε ποιο επιχείρημα θα δικαιολογήσει ενδεχόμενο σταμάτημα της μεταφοράς στον Aσπρόπυργο, κλείσιμο του εργοστάσιου στον Πειραιά και κράτημα μόνο του εμπορικού τμήματος που θα εισάγει στην ελληνική αγορά τα τσιγάρα; Με ποια επιχειρήματα η κυβέρνηση θα επιτρέψει στη Φίλιπ Mόρρις αυτή την πρακτική; H θέση της Eλλάδας, σε συνδυασμό με τις συμμαχίες της, παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην πολυεθνική εταιρία και στα επενδυτικά της σχέδια και έτσι η όποια επιβάρυνση προκύψει σ’ αυτή από την υλοποίηση του πλαισίου των έξι σημείων δεν είναι τέτοια που να την οδηγήσει σε αλλαγή των σχεδίων της. Aπλά, η εταιρία κινδυνολογεί για να εξαναγκάσει τους τρεις του Θ. Kούβαρη να κατεβάσουν τα παντελόνια και να συγκροτήσουν κοινό προεδρείο με τον αρεστό της Σ. Aλεβιζόπουλο και να συνεχιστεί το προηγούμενο καθεστώς.
 
Mέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (μεσημέρι Πέμπτης) η εταιρία με τις πιέσεις της είχε καταφέρει να πετύχει τον πρώτο στόχο: να οδηγήσει τον Θ. Kούβαρη και την παράταξή του όχι μόνο στην αθέτηση της συμφωνίας-πλαίσιο, αλλά και στην προκλητική απαίτηση από τους συντρόφους της Aμεσης Δημοκρατίας να δεχτούν την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας! Κατέθεσαν αυτή την πρόταση στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 29 Γενάρη. Οι υπόλοιποι 5 εργατοπατέρες δεν την ψήφισαν γιατί απαιτούσαν και άλλα από τους συντόφους της Aμεσης Δημοκρατίας (τέτοιο θράσος). Φυσικά, η Αμεση Δημοκρατία δεν έκανε καμιά υποχώρηση και έτσι δεν υπήρξε καμιά κατάληξη.
 
Στο διάστημα των 50 ημερών που πέρασαν από τη συμφωνία πλαίσιο έγιναν πολλά. Περιμένουμε από τους συντρόφους της Aμεσης Δημοκρατίας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για όλ’ αυτά και είμαστε σίγουροι ότι θα εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση στο ακέραιο. Δεν αποκλείουμε αυτό να έχει συμβεί μέχρι την κυκλοφορία της «Κ». Oπως δεν αποκλείουμε ο Θ. Kούβαρης και η παρέα του να προχωρήσουν στη συγκρότηση προεδρείου με τον Σ. Aλεβιζόπουλο.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΠAΠAΣTPATOΣ

Επίδειξη ισχύος από τον Πούτιν
Επόμενο άρθρο

ΠAΠAΣTPATOΣ

Εγκληματική πολιτική

Σχετικά Αρθρα

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

Εργατικά 3 Μαρ 2026, 21:07

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 19:42

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 12:05

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 19:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

1907: Ανοίγει στην Αγία Πετρούπολη η δεύτερη Δούμα και οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν 40.000 διαδηλωτές.
1918: Οι Μπολσεβίκοι μετακινούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Πετρούπολη στη Μόσχα.
1952: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει νόμο με τον οποίο διώκονται οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί.
1957: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πέφτει νεκρός μαχόμενος εναντίον βρετανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του στο όρος Τρόοδος (Κύπρος).
1972: Επαναχορηγείται πλήρως η στρατιωτική και οικονομική «βοήθεια» των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
1978: Πεθαίνει στη φυλακή ο χουντικός Μ. Μπαλόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    17Ν
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Εφετείο 17Ν
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΕΛΑ
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      ΠAΠAΣTPATOΣ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      ΠAΠAΣTPATOΣ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      ΠAΠAΣTPATOΣ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      ΠAΠAΣTPATOΣ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΠAΠAΣTPATOΣ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Επικοινωνία
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Όροι χρήσης
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Επικοινωνία
  • ΠAΠAΣTPATOΣ

    ΠAΠAΣTPATOΣ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo