Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ξαναστρώνεται το κρεβάτι του Προκρούστη
Εργατικά

Κοινωνική Ασφάλιση

Ξαναστρώνεται το κρεβάτι του Προκρούστη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2015, 00:00

Την Παρασκευή 15 Μάη, σε ένα από τα non paper που διανέμει καθημερινά, το Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

Τη Δευτέρα 18 Μάη, σε μία από τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι «δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον». Και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%».

Ο παριστάμενος στο τηλεοπτικό στούντιο Αλ. Μητρόπουλος επιβεβαίωσε ότι στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν προβλέπεται κατάργηση αλλά αναστολή και συμπλήρωσε: «Είτε καταργηθεί είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν»!

Το Μαξίμου είδε να καταρρέει ο προπαγανδιστικός σχεδιασμός του με τη δήλωση Ρωμανιά και έβαλε τον Σακελλαρίδη να δηλώσει ότι για τους συνταξιούχους δεν έχει καμιά σημασία αν θα λέει κατάργηση ή αναστολή. Σημασία έχει ότι δε θα δουν μείωση στις επικουρικές συντάξεις τους. Το ίδιο διατάχθηκε να δηλώσει και ο Ρωμανιάς, ο οποίος κατέφυγε σε ραδιοφωνικό σταθμό για να «μαζέψει» όσα είχε πει το πρωί, ευθυγραμμιζόμενος με τη γραμμή Σακελλαρίδη. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος έχει στην πράξη καταργηθεί, καθώς οι επικουρικές συντάξεις δίνονται χωρίς μείωση, είπε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η καταβολή των συντάξεων είναι εξασφαλισμένη στο ακέραιο.

 Την ίδια μέρα, η ιστοσελίδα tovima.gr αποκάλυψε το σχέδιο συμφωνίας που προωθεί ο Γιούνκερ. Για το επίμαχο θέμα διαβάζουμε: «Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά, αλλά θα επανεξεταστεί, στα πλαίσια του διαλόγου που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Την ίδια μέρα, Σκουρλέτης και Στρατούλης έδιναν συνέντευξη Τύπου για θέματα ΣΕΠΕ, αλλά τα μόνα που δε συζητήθηκαν ήταν τα θέματα ΣΕΠΕ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό. Με το γνώριμο ύφος του «ξερόλα» που απευθύνεται σε βλάκες, ο Στρατούλης μίλησε για παλιότερη δήλωσή του, στην οποία υποτίθεται ότι είπε πως «η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν θα εφαρμοστεί από αυτή την Κυβέρνηση, είτε δια της ακύρωσής της, είτε δια της αναστολής των διατάξεών της επ΄ αόριστον, διότι έχουν το ίδιο νομικό αποτέλεσμα». Τέτοια δήλωση δεν υπήρξε παλιότερα. Πάντοτε (δείτε και την ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης) έλεγε πως ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Η αναστολή είναι καινούργιο φρούτο, που έρχεται ως αποτέλεσμα του παζαριού με την τρόικα για την ενδιάμεση συμφωνία. «Επομένως η αναστολή διαρκείας της εφαρμογής της ρήτρας είναι τρόπος ακύρωσής της και μη εφαρμογής της» συνέχισε ο Στρατούλης, για να καταλήξει: «Η ουσία είναι να μην εφαρμοστεί. Ο νομικός τρόπος είναι ο πλέον δόκιμος κάθε φορά»! Δεν εξήγησε, όμως, γιατί είναι η αναστολή ο πλέον δόκιμος νομικός τρόπος και όχι η κατάργηση. Υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα για την κατάργηση, εκτός από το Μνημόνιο;

Σκουρλέτης και Στρατούλης επιβεβαίωσαν στη συνέχεια ότι το φθινόπωρο ξανανοίγει το Ασφαλιστικό. Φυσικά, είπαν τις γνωστές παπαρολογίες που έλεγε και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ («θα στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών, θα έχει βαθύτατα κοινωνικό χαρακτήρα, θα έχει έναν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα βάζει και το θέμα  και νέων πόρων»), αλλά μίλησαν και για νέες αναλογιστικές μελέτες. Κάθε συζήτηση επί συγκεκριμένων ζητημάτων την απέφυγαν. «Αφήστε μας και θα αγιάσουμε! Θα το δείτε το φθινόπωρο» ήταν η κατακλείδα του Σκουρλέτη, με την οποία καρφώθηκε. Τη μπάλα στην εξέδρα για μερικούς μήνες θέλουν να πετάξουν, ώστε να περάσει η μπόρα της πρώτης μνημονιακής συμφωνίας που θα υπογράψουν. Μετά βλέπουμε! Αυτό είναι το «δόγμα ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο εφαρμοζόταν συστηματικά και πριν τις εκλογές, αλλά έγινε προφανές κατά το πρώτο τετράμηνο της κυβερνητικής του θητείας.

Σχολιάζοντας, την ίδια μέρα, τις δηλώσεις Μητρόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης είπε: «Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι οι σημερινές συντάξεις δεν θα μειωθούν. Ως γενικός κανόνας, αν γίνουν περιφερειακές και περιπτωσιολογικές ιστορίες, δεν συζητάμε. Δεύτερον, θα υπάρξει αναλογιστική μελέτη -είναι ήδη πρόεδρος μιας επιτροπής ο κ. Ρομπόλης- που θα κατατεθεί και επί τη βάσει της οποίας θα ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος για το συνολικό θέμα του ασφαλιστικού συστήματος». Αρα, το μόνο που εγγυάται η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι το σημερινό τρισάθλιο επίπεδο των συντάξεων, που διαμορφώθηκε με τις απανωτές περικοπές των μνημονιακών χρόνων. «Χωρίς ανάπτυξη τι Ασφαλιστικό να συζητήσουμε τώρα…» ήταν η αφοπλιστική (και κυνική) κατακλείδα του Φίλη, που έκανε σκόνη την παπαρολογία των Σκουρλέτη-Στρατούλη.

Η ενδιαφέρουσα αυτή μέρα έκλεισε με τη συνέντευξη του Μπαρουφάκη στον Χατζηνικολάου. Ο υπουργός των Οικονομικών είπε πως οι περικοπές των συντάξεων δεν είναι μεταρρύθμιση, δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως θα πρέπει «να μπει τάξη» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. «Χρειάζεται εξορθολογισμός των Ταμείων» είπε σε άλλο σημείο, για να καταλήξει: «Θέλουμε χειρουργική επέμβαση στο ασφαλιστικό και όχι την λογική του χασάπη».

Η «χειρουργική επέμβαση» παραπέμπει στον Παπαδόπουλο της χούντας. Δεν είναι, βέβαια, φασίστας ο Μπαρουφάκης, αλλά στα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης του καπιταλισμού δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ’ έναν φασίστα και σ’ έναν κοινοβουλευτικό. Τη λέξη «εξορθολογισμός» την έχουν ακούσει τόσες φορές οι εργαζόμενοι, ώστε να γνωρίζουν το περιεχόμενό της. Οταν ακούς για εξορθολογισμό, ετοιμάσου για περικοπές, γιατί η λέξη εξορθολογισμός υπονοεί ότι υπάρχουν αδικίες μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίες πρέπει να θεραπευτούν με μείωση των συντάξεων πάνω από ένα επίπεδο. Οταν η σημερινή συγκυβέρνηση καταφέρνει, με χίλια ζόρια, να πάρει από τους ιμπεριαλιστές δανειστές μια παράταση λίγων μηνών για το Ασφαλιστικό, εξαναγκαζόμενη απλώς να αναστείλει και όχι να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, αυτό σημαίνει πως το Ασφαλιστικό θα ξανανοίξει με τους όρους της τρόικας και υπό την αυστηρή επιτροπεία της.

H περίπτωση της αναστολής (αντί κατάργησης) της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις είναι χαρακτηριστική. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν καταργείται και θα εξακολουθήσει να κρέμεται ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των συνταξιούχων, μέχρι να φτάσει η ώρα να κοπεί το σκοινί και η σπάθα να πέσει πάνω στις επικουρικές συντάξεις. Τότε θα πουν στους εργαζόμενους ότι πρέπει να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προκειμένου να σωθεί η επικουρική σύνταξη για τις επόμενες γενιές και προκειμένου να μην επεκταθεί άμεσα η εφαρμογή της και στην κύρια σύνταξη (αυτό θα γίνει σε επόμενο χρόνο).

Πλέον έχουμε εμπειρία και μπορούμε να καταλάβουμε τι πρόκειται να γίνει. Θυμόμαστε πώς πανηγύριζαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις επειδή κατά καιρούς «έσωζαν» πότε τον 13ο και 14ο μισθό και πότε τη 13η και 14η σύνταξη. Τα «έσωζαν» για ένα διάστημα και μετά ερχόταν η επόμενη συμφωνία με την τρόικα, για να δοθεί η επόμενη δόση, και αυτά που είχαν «σωθεί» κόβονταν. Οταν ξανανοίξει το Ασφαλιστικό, η σημερινή κυβέρνηση θα κληθεί να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: πώς θα χρηματοδοτηθεί η Ασφάλιση; Εχει μήπως την πρόθεση να καταργήσει τη μνημονιακή ρήτρα που λέει πως ο κρατικός προϋπολογισμός απαγορεύεται να χρηματοδοτήσει ελλείμματα ασφαλιστικών ταμείων; Δεν ακούσαμε κάτι τέτοιο.

Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο Γιούνκερ για τα περιβόητα «πρωτογενή πλεονάσματα» (0,75% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016, 3,5% το 2017 και 3,5% το 2018), δε θα υπάρχει «σάλιο» για κοινωνική πολιτική γενικά και για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό σύστημα ειδικότερα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και δε θα διαφέρει σε τίποτα και αυτή τη φορά. Αυτό που αναφέρει ο Φίλης, ότι «δε θα μειωθούν οι σημερινές συντάξεις» δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο παρά μόνο για μερικούς μήνες. Oταν ανοίξει ξανά το Ασφαλιστικό, θ’ ανοίξει για να υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις και λοιπές ασφαλιστικές παροχές, όπως γίνεται κάθε φορά που ανοίγει το Ασφαλιστικό. Εκτός αν πιστέψουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τη μαγική συνταγή (χωρίς να θίξει τους καπιταλιστές, όπως λέει) και οι τροϊκανοί θα υποκλιθούν έκθαμβοι μπροστά στην εφευρετικότητα του Στρατούλη και του Σκουρλέτη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνική Ασφάλιση

Φιλιππίνες: Νέο Ράνα Πλάζα
Επόμενο άρθρο

Κοινωνική Ασφάλιση

Να σκοτώσουμε τον Προκρούστη

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    17Ν
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Εφετείο 17Ν
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    ΕΛΑ
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Κοινωνική Ασφάλιση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Κοινωνική Ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Κοινωνική Ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Κοινωνική Ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κοινωνική Ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Ποιοι είμαστε
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Επικοινωνία
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Όροι χρήσης
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Ποιοι είμαστε
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Επικοινωνία
  • Κοινωνική Ασφάλιση

    Κοινωνική Ασφάλιση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo