Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Με πρόσχημα την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, εκχωρούν σε ιδιωτικά συμφέροντα αρμοδιότητες του ΕΦΚΑ
Εργατικά

Με πρόσχημα την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, εκχωρούν σε ιδιωτικά συμφέροντα αρμοδιότητες του ΕΦΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μαρ 2021, 22:04

Οταν ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός σαν τον Κ. Χατζηδάκη αναφέρεται με αγωνία στην αναμονή όσων έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για σύνταξη, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! Δεν μπορεί να έχεις συνδέσει το όνομά σου με τις ιδιωτικοποιήσεις και με το μνημονιακό πετσόκομμα συντάξεων και μισθών και ταυτόχρονα να σε πιάνει ο πόνος για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι που περιμένουν να βγει η πολυπόθητη σύνταξή τους. Κάποιο… λάκκο έχει η φάβα.

«Είναι η ώρα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας για να είναι το Κράτος εντάξει απέναντι στους συνταξιούχους», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Χατζηδάκης. Και ποια είναι αυτά τα όπλα; Μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τον ΕΦΚΑ (που έχουν να γίνουν πάνω από δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες υπερωριακής απασχόλησης) ή στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που τόσο καιρό δουλεύουν σε αυτόν, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι εν αναμονή συνταξιούχοι. Εκείνο που εννοεί είναι η ανάθεση μέρους της διαδικασίας απονομής των συντάξεων σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία και σε συνταξιούχους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, που θα αναλάβουν αυτή τη δουλειά με σύμβαση έργου!

Γιατί όμως τα ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία, τα οποία μάλιστα θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων, αλλά και οι συνταξιούχοι υπάλληλοι (τόσο… ευαίσθητος είναι ο Χατζηδάκης με τους συνταξιούχους, που τους ξαναβάζει να… δουλεύουν με σύμβαση έργου!) θα κοστίζουν λιγότερο από το να γίνονταν προσλήψεις και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΕΦΚΑ; Με βάση ποια μελέτη υποστηρίζουν κάτι τέτοιο; Και για ποιο λόγο καταφεύγουν σε συμβάσεις έργου με τους συνταξιούχους, λες και η έκδοση των συντάξεων είναι κάτι που θα γίνει μόνο μία φορά, κάτι σαν… εποχιακή εργασία, και όχι μια πάγια ανάγκη που θα ήταν λογικό να καλυφθεί μόνο με κανονικές προσλήψεις;

Τα πράγματα είναι απλά. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να φορτωθεί τη δαπάνη ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως θα γινόταν με τις προσλήψεις, το βάρος θα πέσει στα Ταμεία (και κάποια στιγμή στους ίδιους τους εν αναμονή συνταξιούχους που θα κληθούν να πληρώσουν για την έκδοση της σύνταξής τους). Ετσι, θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο η κοινωνική ασφάλιση, αλλά και η δουλειά των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στον συγκεκριμένο τομέα, στους οποίους –εμμέσως πλην σαφώς– θα έχουν κολλήσει τη ρετσινιά των ανεπαρκών γραφειοκρατών, που ως τώρα… ήταν υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις στη συνταξιοδότηση.

Από την άλλη, βέβαια, θα «εξυπηρετούνται» μια χαρά διάφοροι «ημέτεροι» των δικηγορικών εταιριών, τσεπώνοντας το παραδάκι από τον ΕΦΚΑ για τις… πολύτιμες υπηρεσίες τους στον υπολογισμό και την έκδοση των συντάξεων. Και το υπουργείο θα διαφημίζει άλλη μια «σύμπραξη» δημόσιου φορέα με ιδιώτες σαν επιτυχημένη και εκσυγχρονισμένη διαχείριση, μακριά από τις… ιδεοληψίες της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.

Για να δείξουν, μάλιστα, ότι νοιάζονται για την μακρά αναμονή των εργαζομένων που περιμένουν τη σύνταξή τους, καθιερώνουν τη λεγόμενη εθνική σύνταξη ως προσωρινή. Είναι το… τυράκι στη φάκα, για να προωθήσουν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης των συγκεκριμένων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Σου λέει: αυτός που περίμενε για δυο χρόνια και βάλε για να πάρει σύνταξη, τώρα θα παίρνει κάτι λιγότερο από τετρακόσια ευρώ, οπότε θα γλυκάνει τον πόνο του. Προσωρινή σύνταξη υπήρχε και έως τώρα, όμως από τη μια καθυστερούσε και από την άλλη δεν την έπαιρναν όλοι (π.χ. όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση σε περισσότερους από έναν φορείς). Τώρα κόβει σε όλους ένα ποσό από 360 μέχρι 384 ευρώ, για να φαίνεται ειλικρινής η προσπάθεια του υπουργού, που τα βάζει με τη… γραφειοκρατία του δημοσίου και αναθέτει την έκδοση των συντάξεων στους ιδιώτες.

Αν ήταν, όμως, να βγαίνουν οι συντάξεις όσο γρήγορα υπόσχονται, τότε γιατί τους έπιασε τόση πρεμούρα να καθιερώσουν την εθνική σύνταξη ως προσωρινή, καταργώντας την ισχύουσα προσωρινή σύνταξη;

Και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ότι για όσο διάστημα ο ασφαλισμένος θα βρίσκεται στην αναμονή, παίρνοντας την προσωρινή εθνική σύνταξη, οι συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρίες, για να ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε η κυβέρνηση, θα… μαγειρεύουν το ύψος της κύριας σύνταξης. Και μετά, ο συνταξιούχος θα τρέχει να βρει το δίκιο του, καταφεύγοντας στα ίδια ή άλλα δικηγορικά γραφεία για να δει αν η σύνταξη που του υπολόγισαν είναι σωστή.

Στην κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε κάνοντας ο ίδιος… αντιπολίτευση στο δημόσιο τομέα: «Δεν μπορεί το Δημόσιο να καθυστερεί χρόνια. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και εσείς μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πείτε ότι περισσότερο από τους συνταξιούχους σας ενδιαφέρουν οι ιδεοληψίες σας για το δημόσιο τομέα!», είπε χαρακτηριστικά, ξεχειλίζοντας από… ευαισθησία για τους συνταξιούχους!

Πραγματικά, η τοποθέτηση αυτή του Κ. Χατζηδάκη για την αδυναμία των κρατικών υπηρεσιών και του ΕΦΚΑ να εκδώσουν γρήγορα τις συντάξεις κρύβει πολύ θράσος. Είναι σαν να έχεις τραυματίσει κάποιον, καθιστώντας τον ανάπηρο, και μετά να τον κατηγορείς ότι δεν μπορεί να… τρέξει μαραθώνιο. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί σε τομείς όπως η καθαριότητα, η οποία ανατίθεται σε εργολάβους, στην ανάθεση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες, στο χάλι του ΔΕΔΔΗΕ που φάνηκε στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας στην Αθήνα και βέβαια στο σύστημα υγείας. Πρώτα υποβαθμίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες και ύστερα τις παραδίδουν σαν ώριμα φρούτα στα ιδιωτικά καπιταλιστικά συμφέροντα, που θα φέρουν τη «θεραπεία».

Οπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, δεν αξιοποίθηκαν ούτε καν οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στον ΕΦΚΑ επί ένα χρόνο, αποκτώντας εργασιακή εμπειρία στο ζήτημα των συντάξεων, μέχρι τις αρχές του 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 22- 29 ετών. Δηλαδή, πρώτα έδιωξαν εργαζόμενους που είχαν αποκτήσει σχετική εμπειρία και μετά ανακοίνωσαν παράδοση της έκδοσης των συντάξεων σε ιδιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση υποσχόταν δημαγωγικά την άμεση καταβολή των συντάξεων (ποιος ξεχνάει τη φιέστα που οργάνωσε ο Βρούτσης, παρουσία του Μητσοτάκη, για να πλασάρει το παραμύθι «σύνταξη με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση»;), καταρτίζοντας εξωπραγματικά πλάνα και απειλώντας τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν. Ολα αυτά, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ, «έχουν φέρει τη συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού στα όριά του – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σωματική και ψυχική υγεία του». Βέβαια, ο Χατζηδάκης αναφέρεται -για ξερκάρφωμα προφανώς- στη «συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ για να πάμε τα πράγματα πιο γρήγορα». Στην πραγματικότητα, όμως, με την ανάθεση των εκκρεμών συντάξεων στα ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία και τις συμβάσεις έργου, απαξιώνει την εργασία τους.

Εκτός από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υπάρχει και ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής στον ΕΦΚΑ. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ), κάνοντας λόγο και για την πολυνομία που υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις εκκρεμών συντάξεων, η οποία αποτελεί πρόσθετο εμπόδιο στη διεκπεραίωσή τους.

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ καλός ο μύλος όλα τ’ αλέθει
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

Εργατικά 3 Απρ 2026, 14:53

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:24

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:00

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στην Τρίπολη – Οχι στις διώξεις των συναδέλφων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 11:10

Απορρίφτηκε η αίτηση ακύρωσης της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Nέα «κατά παραγγελία» απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 30 Μαρ 2026, 20:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo