Μετανάστες: Υποκρισία και πραγματικότητα

0

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε πανηγυρικά η Κομισιόν, «η Επιτροπή, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια και οι εργοδοτικές οργανώσεις ανανεώνουν τη συνεργασία τους για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην αγορά εργασίας. Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, επισημαίνουν τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση στο μέλλον και εκφράζουν ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής σύμπραξης για την ένταξη, που εγκαινιάστηκε το 2017. Οι υπογράφοντες τη δήλωση επιβεβαιώνουν τη σημασία μιας πολυμερούς προσέγγισης για την έγκαιρη ένταξη στην αγορά εργασίας προς όφελος τόσο των προσφύγων όσο και της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα».

Το δελτίο Τύπου συνοδεύεται από δηλώσεις του επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ και της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιούανσον, που αναφέρονται στην απουσία διακρίσεων με βάση την προέλευση των ανθρώπων, στις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση που έχει κάθε άνθρωπος στην ΕΕ κτλ. κτλ.

Την ίδια μέρα, στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα μιας χώρας-μέλους της ΕΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκης, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών δημόσιων σχολείων Αθήνας και του ΕΚΑ, κατέστησε σαφές ότι οι καθαρίστριες σχολείων που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν στα σχολεία. Κι ας εργάζονται σ’ αυτά πολλά χρόνια. Σχετικά μ’ αυτό το θέμα γράψαμε το Σάββατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: