Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Κουβάλησαν τους νεοναζί στη Χαλυβουργία και θέλουν να βγουν και από πάνω
Εργατικά

Κουβάλησαν τους νεοναζί στη Χαλυβουργία και θέλουν να βγουν και από πάνω

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Φεβ 2012, 00:00

Την ανάγκη για ενίσχυση της «περιφρούρησης του αγώνα» επειδή «όσοι έρχονται εδώ δεν έρχονται όλοι για το καλό μας», τόνιζε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Σιφωνιός. Σ’ αυτούς, πάντως, που δεν πηγαίνουν για το καλό των απεργών χαλυβουργών φαίνεται πως δεν συγκαταλέγονται οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής». Αυτοί, με επικεφαλής δυο από τα πρωτοπαλίκαρα του ελληνικού νεοναζισμού, τους Κασιδιάρη και Παναγιώταρο, έγιναν δεκτοί στο χώρο της απεργίας, ενώ ο ίδιος ο Σιφωνιός έκανε τον κονφερανσιέ στο σόου που έδωσαν οι Χρυσαυγίτες, υποδεχόμενός τους, χειροκροτώντας τον «σκίνχεντ» Κασιδιάρη που… απηύθυνε χαιρετισμό και προσφωνώντας τους στο τέλος!

Το πιο προκλητικό όλων είναι ότι η φυλλάδα του Περισσού, είκοσι μέρες πριν την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στη Χαλυβουργία, είχε επιχειρήσει μια χυδαία προβοκάτσια, ταυτίζοντας την «Κόντρα» με τη «Χρυσή Αυγή» («Κοινοί “προβληματισμοί” από “Κόντρα” και “Χρυσή Αυγή”», Ριζοσπάστης, 28.1.2012). Σ’ αυτή τη χυδαία προβοκάτσια του Περισσού απαντήσαμε στο φύλλο μας της 4ης Φλεβάρη, με σχόλιο υπό τον τίτλο «Γιατί ο Περισσός επιτίθεται στην “Κόντρα”;» (βλέπε https://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=15824&cat_id=22). Γράφαμε σ’ αυτό το σχόλιο:
 
«Προβοκάτσια από τον τίτλο ακόμα, που αποκαλύπτει ότι τα δημοσιεύματα της “Κ” για την απεργία των χαλυβουργών, που έχουν γνωρίσει μεγάλη διάδοση στο Διαδίκτυο, “πόνεσαν” την ηγεσία του Περισσού. Κάποιους προβληματισμούς είδε μέσα στις γραμμές του, αλλιώς δεν θα έστηνε την προβοκάτσια (…) Οι αναγνώστες της “Κ” γνωρίζουν βέβαια την αλήθεια για τις θέσεις της εφημερίδας. Οι αναγνώστες του “Ριζοσπάστη” δεν την γνωρίζουν (τουλάχιστον αυτοί που δεν παρακολουθούν συστηματικά το Διαδίκτυο). Και βέβαια, η ηγεσία του Περισσού πετσόκοψε ένα σχόλιο, αφαιρώντας όλα τα ουσιαστικά σημεία του για να το διαστρεβλώσει γκεμπελίστικα και έκρυψε ένα πολύ μεγαλύτερο άρθρο που αναφερόταν αναλυτικά στην απεργία των χαλυβουργών και στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει σε βάρος των εργατών ο Περισσός, αδιαφορώντας για τη νίκη του αγώνα τους και ενδιαφερόμενος μόνο για την προώθηση της δικής του εκλογικής και συνδικαλιστικής τακτικής. Μιας τακτικής που μετατρέπει τους απεργούς σε διαμαρτυρόμενους απολυμένους και όχι σε εργάτες που θα επιβάλλουν το ταξικό τους δίκιο».
 
Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι η «Χρυσή Αυγή» θα γινόταν δεκτή στον Ασπρόπυργο, εκεί που μαζεύονται οι απεργοί χαλυβουργοί και που ο Περισσός τόσες φιέστες έχει στήσει. Δεν φανταζόμασταν ότι ένας νεοναζί «σκίνχεντ» θα μιλούσε από το ίδιο βήμα που έχει μιλήσει η Παπαρήγα και τόσα άλλα στελέχη του Περισσού.
 
Η φιέστα των εργατοκάπηλων νεοναζί έγινε την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Φρόντισαν να την κοινοποιήσουν οι ίδιοι με βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο. Τους βλέπουμε να προσέρχονται στο εργοστάσιο κουβαλώντας μερικές κούτες με τρόφιμα: μερικά γάλατα, μερικά μακαρόνια και δυο πεντόκιλα με λάδι. Ολα από άγνωστες μάρκες. Ισως να τ’ άρπαξαν από κάποιο μαγαζί μεταναστών, στις επιδρομές που κάνουν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά η κάμερα κάνει ζουμ στις κούτες και βλέπουμε κολλημένα πάνω τους μεγάλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Ψηφίζουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος». Στη συνέχεια, ο Κασιδιάρης παίρνει το μικρόφωνο και απευθύνει χαιρετισμό, λέγοντας ότι η «Χρυσή Αυγή» ήταν από την αρχή στο πλευρό των χαλυβουργών, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε πιο πριν, γιατί είναι εργαζόμενοι και δεν προλάβαιναν!
 
Με το που τελειώνει ο Κασιδιάρης ακούγονται μερικά χειροκροτήματα. Δεν βλέπουμε ποιοι χειροκροτούν, αν είναι εργάτες ή μόνο νεοναζί. Σίγουρα, όμως, βλέπουμε έναν (και τι έναν!) να χειροκροτεί. Δίπλα στον νεοναζί στέκεται ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος του Περισσού Γ. Σιφωνιός, ο οποίος αφήνει το τσιγάρο στο στόμα, κατεβάζει το χέρι και χειροκροτά τον «Χρυσαυγίτη». Μετά παίρνει ο ίδιος το μικρόφωνο και έχοντας πάντοτε δίπλα του τον «Χρυσαυγίτη» λέει: «Εχουμε όλη την Ελλάδα στο πλευρό μας. Βλέπουμε τι γίνεται για παράδειγμα στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, που πήγε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα βλέπουμε πολύ καθαρά Βορίδη και Γεωργιάδη, προσχωρούνε σ’ αυτό το μέτωπο κόντρα και στο αυτό. Είναι πολιτικά παιχνίδια που θέλουν όμως να τσακίσουν τους εργαζόμενους».
 
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση αυτής της παραληρηματικής προσφώνησης. Το νόημά της είναι σαφέστατο. Ολη η Ελλάδα –και η «Χρυσή Αυγή»– είναι μαζί μας, εκτός από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, με ιδιαίτερη αναφορά στους Βορίδη και Γεωργιάδη, που –σε αντίθεση προφανώς με τους «Χρυσαυγίτες»– προσχώρησαν στο μαύρο μέτωπο!
 
Η συνέχεια δίνεται στο σάιτ των νεοναζί, όπου διαβάζουμε: «Στο πλευρό των συμπατριωτών μας απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής. Στους αγωνιζόμενους Ελληνες εργάτες μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους Χρυσαυγίτες ήταν θερμή και η αποδοχή πλήρης. Στον σύντομο χαιρετισμό του εκπροσώπου μας εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων χαλυβουργών. Διαγράφηκαν έτσι οριστικά οι συκοφαντικές αναφορές και τα ψέμματα του ΚΚΕ και των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δυσφημούσαν το Κίνημά μας. Απ’ ότι φάνηκε σήμερα, οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν σιχαθεί τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της αριστεράς και στρέφονται πλέον ανοικτά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Δεν είναι τυχαίο πως η αντιπροσωπεία μας καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των χαλυβουργών, ενώ ο επικεφαλής του σωματείου ευχαρίστησε δημόσια τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την συμπαράστασή του. Δεν παρέλειψε επίσης να επιτεθεί στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και κυρίως, στο νέο δίδυμο της ΝΔ Βορίδη-Γεωργιάδη. Η σημερινή αγωνιστική παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των Ελλήνων Χαλυβουργών είναι βέβαιο πως έκανε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και αναρχοκομμουνιστές να πάθουν πολλαπλά εγκεφαλικά. Το μήνυμα που έχει περάσει πλέον παντού είναι πως ένα ασυμβίβαστο Εθνικιστικό Κίνημα – με λαϊκά και επαναστατικά χαρακτηριστικά – έχει γεννηθεί μέσα στην κοινωνία και πολύ σύντομα θα κυριεύσει ολόκληρη την Ελλάδα».
 
Οπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασε σάλος στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερα από άτομα και συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, που έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους οργανώνοντας σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συγκέντρωσης οικονομικής ενίσχυσης και που δεν μπορούσαν ποτέ να διανοηθούν ότι θα συνέβαινε αυτό το αισχρό γεγονός, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον πρόεδρο του σωματείου και στέλεχος του Περισσού.
 
Τι θα περίμενε κανείς; Θα περίμενε μια αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος από τη μεριά του Περισσού και του ΠΑΜΕ και καταγγελία του Σιφωνιού που λειτούργησε ως κονφερανσιέ των νεοναζί. Ο Περισσός διαγράφει κόσμο από τις γραμμές του όταν τολμά να αρθρώσει κριτική στην κομματική γραμμή. Σχετικά πρόσφατα έχει διαγράψει προβεβλημένα συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή διαφώνησαν στη συνδικαλιστική τακτική. Ο Σιφωνιός, όμως (και όσοι άλλοι συνήργησαν στο αίσχος), ετέθη υπό κομματική προστασία. Πέρασαν τρεις μέρες και ενώ το Διαδίκτυο βοούσε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από Περισσό μεριά. Την τέταρτη μέρα, επανεκτιμώντας τα γεγονότα, βλέποντας ότι οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες συνεχίζονταν, βλέποντας και την προκλητικότητα των νεοναζί στην ιστοσελίδα τους, αποφάσισαν να μιλήσουν. Και τι είπαν; Οτι όλα είναι προβοκάτσια της «Χρυσής Αυγής» και όσων κατήγγειλαν το αίσχος! Αυτοί έμπασαν τους νεοναζί σ’ ένα χώρο απεργιακού αγώνα, τον οποίο οργανωτικά ελέγχουν απόλυτα, και στο φινάλε, κατά τη γνώριμη τακτική τους, κατήγγειλαν όσους διαμαρτυρήθηκαν και τους… ταύτισαν με τη «Χρυσή Αυγή» (όπως ακριβώς δοκίμασαν να κάνουν και με την «Κόντρα», όταν η κριτική μας τους «πόνεσε»). Ομως, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς.
 
Τη Δευτέρα, τρεις μέρες μετά την επίσκεψη των νεοναζί, σκάρωσαν μια ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, η οποία «καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας». Αφού αναφέρει διάφορα για την εχθρική στάση της «Χρυσής Αυγής» που «από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα», η ανακοίνωση καταλήγει στο πρώτο συμπέρασμα: ότι οι «Χρυσαυγίτες» (τους οποίους δεν χαρακτηρίζει καν νεοναζί) «αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας» και γι’ αυτό «την 109 ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του».

Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση οι «Χρυσαυγίτες»; Πήραν, δηλαδή, το ρίσκο να φάνε ξύλο; Δεν το συνηθίζουν. Ας το προσπεράσουμε, όμως. Ας δεχτούμε και ότι τα εμετικά αυτοκόλλητα στα τρόφιμα τα είδαν μετά. Ο Σιφωνιός, το έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος, δεν κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει; Γιατί τους έδωσε το μικρόφωνο να μιλήσουν και στεκόταν δίπλα στον «Χρυσαυγίτη»; Γιατί χειροκρότησε; Γιατί έκανε αντιφώνηση ο ίδιος με αβανταδόρικο τρόπο για τους «Χρυσαυγίτες»; Την κάμερα που τραβούσε δεν την είδε ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος από τα στελέχη του Περισσού;
Συγνώμη, αλλά θα πρέπει να είναι κανείς ή βλάκας ή «στημένος» για να χάψει τέτοιες δικαιολογίες. Εβαλαν μπροστά το ΔΣ του σωματείου για να κρύψουν τις πομπές τους. Αντί να κάνουν μια καθαρή αυτοκριτική (έννοια και πρακτική που τους είναι εντελώς ξένη), προσπάθησαν να βγουν και από πάνω, βρίζοντας συλλήβδην όσους κατήγγειλαν το αίσχος τους ότι «δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους». Εφτασαν στο σημείο να ταυτίσουν όλο τον κόσμο της αλληλεγγύης με τους νεοναζί, γράφοντας: «Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών»! Για μια ακόμη φορά, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και πολιτικό άρθρο, στην τελευταία σελίδα του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 21 Φλεβάρη. «Βρήκε ευκαιρία η “Χρυσή Αυγή” να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”», είναι οι πρώτες λέξεις του άρθρου, λες και οι νεοναζί έκαναν ό,τι έκαναν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια του Σιφωνιού και των άλλων ΠΑΜιτών, που κάνουν face control σε όσους πηγαίνουν στον Ασπρόπυργο. Και στο τέλος, ταυτίζει με τη «Χρυσή Αυγή» μια σειρά συλλογικότητες που κατήγγειλαν το αίσχος τους.
 
Τι αποκαλύπτει αυτό το γεγονός; Αποκαλύπτει, πρώτον, ότι ο Περισσός βρίσκεται σε πανικό, λόγω της άθλιας κομματικής διαχείρισης που έκανε σ’ έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα. Γι’ αυτό και τα στελέχη του δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν στοιχειωδώς τι σημαίνει να μπάζεις στο χώρο της απεργίας τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες που σακατεύουν καθημερινά ξεμοναχιασμένους μετανάστες εργάτες. Αποκαλύπτει, δεύτερον, για πολλοστή φορά, πόσο αδίστακτος είναι αυτός ο μηχανισμός, όταν πρόκειται να συγκαλύψει τις βρομιές του και να συκοφαντήσει άλλους.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη Συνωμοσίας Πυρήνων Φωτιάς: Ποιο τεκμήριο αθωότητας;
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo