Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες
  • Koulis the Untouchable
  • Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του
  • Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου
  • Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Η 17η Μαρτίου έδωσε απάντηση…
Εργατικά

Η 17η Μαρτίου έδωσε απάντηση…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μαρ 2005, 00:00
Τι είναι κίνημα; Μη γελάτε, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τί είναι τελικά. Τους προβληματισμούς μου ή τις πολιτικές μου αγκυλώσεις τις έχω δημοσιοποιήσει πολλές φορές μέσα από τις στήλες της «Κ» και μέσα από τις όποιες μαζικές διαδικασίες.
 
Την Πέμπτη 17 του Μάρτη ξεκίνησα με κάθε καλή διάθεση να πάρω απαντήσεις στο ερώτημά μου. Οπως όλοι ξέρουμε, ήταν η μέρα που όλες οι συνιστώσες του κινήματος, από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ως τις επαναστατικές οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, έδιναν βροντερό αγωνιστικό παρών ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ. Βέβαια, θα μου πείτε ότι δεν χρειαζόταν να έρθει η 17η του Μάρτη για να δούμε τι σόι τελικά είναι αυτό που λέγεται κίνημα. Αρκούσε μια κάπως σοβαρή, μετρημένη και αντικειμενική καταγραφή των διαδικασιών, των ζυμώσεων, των συζητήσεων, των παρεμβάσεων που έγιναν στους χώρους δουλειάς, για να έχουμε μια ασφαλή κατεύθυνση στον προβληματισμό μας. Αλλά φαίνεται ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν πολυ-υπολογίζεται από τους οπαδούς του συγκεκριμένου κινήματος.
 
Οι διαδικασίες είναι ελάχιστες, οι αποφάσεις μένουν κατά κύριο λόγο στα ΔΣ, οι ενημερώσεις είναι σκέτη ρουτίνα, οι εργαζόμενοι, ακόμα κι αυτοί που παρακολουθούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μένουν σιωπηλοί και προβληματισμένοι. Με λίγα λόγια, στους χώρους δουλειάς δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά. Πλην των εξαιρέσεων. Των οργανώσεων, των κινήσεων, των παρεμβάσεων, που πάντοτε θεωρούν την ημερομηνία κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σαν μέσο και αφετηρία για μια ταξική-επαναστατική παρέμβαση στις μάζες. Και δίνουν ό,τι μπορούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Πλην επίσης κάποιων κλάδων ή χώρων που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των αντεργατικών πολιτικών, είναι σε μια (γραφειοκρατική) κινητικότητα και προσδίδουν πάντα ένα κάποιο χρώμα, ένα κάποιο ρυθμό, μια κάποια συμμετοχή στην προετοιμασία του αγώνα.
 
Αλλά και οι δύο αυτές μόνιμες και σταθερές εξαιρέσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τον κανόνα, τον ορισμό, για το τί είναι κίνημα, όπως αυτό με κάθε μεγαλοπρέπεια παρουσιάστηκε μπροστά στα μάτια όλων όσων το αγνοούμε, στις πορείες της 17ης Μάρτη.
 
Η πρώτη, του ταξικού συνδικαλισμού, του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και βάδισε πιο νωρίς το δρόμο του αγώνα, από τη Σταδίου ως τη Βουλή. 4.000 μέλη και φίλοι του ΚΚΕ διατεταγμένοι με τον κλασικό κομματικό τρόπο, έδωσαν το περιπατητικό τους παρών. Μπροστά οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που είναι στο ΠΑΜΕ, δηλαδή τα ελέγχει το ΚΚΕ, πίσω η ΚΝΕ με διάφορες σφραγίδες, από αποφάσεις συλλόγων μέχρι σπουδαστές της τάδε σχολής, και μετά οι συνοικιακές ΚΟΒ, με τα γνωστά… «εργαζόμενοι Χαϊδαρίου» ή «σωματεία Καλλιθέας» κ.ο.κ. Είπαμε περιπατητικό παρών, γιατί ακριβώς έτσι ήταν. Ενας υγιεινός περίπατος. Με μια ντουντούκα στην κορυφή να προσπαθεί μάταια να εμφυσήσει φωνητικό δυναμισμό στους περιπατητές. Και με κάποιες παρέες-οργανώσεις ΚΝιτών στο τέλος, που μάταια προσπαθούσαν να διαφημίσουν την αποφασιστικότητά τους χτυπώντας ρυθμικά τα πόδια τους στο οδόστρωμα. Το 90% των παρευρισκομένων ήλθε, περπάτησε και απήλθε.
 
Μετά από ένα τέταρτο, ακολούθησε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που είναι σε καταλήψεις, τα ΕΑΑΚ δηλαδή, μαζί με ορισμένες (λίγες) συμμετοχές από εργασιακούς χώρους. Ηταν κάπως μικρό αυτό το μπλοκ. Αν και φαίνεται ότι με τις τελευταίες εξελίξεις, με το ΔΙΚΑΤΣΑ, υπάρχει μια κινητικότητα στα Πανεπιστήμια, που αντικατοπτρίστηκε και στην πορεία.
Ηταν μικρό, είπαμε, αλλά είχε το δυναμισμό των συνθημάτων. Δεν πήγαινε βόλτα όπως οι προηγούμενοι. Είχε παλμό, που όπως πάντα εκτονώθηκε στα καθιερωμένα και γραφικά πλέον μικροσπρωξίματα με τους μπάτσους. Οπως δίδασκαν πάντα οι κινηματικοί ΝΑΡίτες. Που στη συγκεκριμένη πορεία έλαμψαν δια της απουσίας τους.
 
Μετά ακολούθησαν οι θεσμοί. Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλαισιωμένοι απ’ όλο το φάσμα -πλην των προηγούμενων- των οργανώσεων και κινήσεων της αριστεράς. Μια ταλαιπωρημένη, βαριεστημένη γραφειοκρατία που, όπως πάντα, δεν κατέβασε στο δρόμο ούτε τους εκλεγμένους στα ΔΣ. Πλην των ΕΛΤΑ και της ΟΙΥΕ, που είχαν μια αξιοπρόσεκτη παρουσία σε σχέση με την γενικότερη ξεφτίλα των Ομοσπονδιών. Τραβάνε ζόρια τελευταία με τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση του ωραρίου.
 
Αν δεν ήταν ο λεγόμενος «χώρος», η γύμνια της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΣΥΝ που ηγείτο του μπλοκ του Φόρουμ, θα ήταν ορατή ακόμα και από τους τυφλοπόντικες του Μουσείου.
 
Τα κανάλια -κυρίως τα αντιπολιτευτικά- μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις συγκεντρώσεις και άρα για το κίνημα. Πρέπει η δημοκρατία να έχει βαθύνει πολύ στην Ελλάδα για να πλέκει το εγκώμιο (όχι απλά να τις ανέχεται) διεκδικητικών κινητοποιήσεων της αντίπαλης τάξης. ‘Η αυτό συμβαίνει ή το περιεχόμενο, η ουσία, η προετοιμασία, η δράση και η συνέχεια αυτού που ονομάζουν κίνημα δεν έχουν σε τίποτα να κάνει μ’ αυτό.
 
Δεν μπορέσαμε στις 17 του Μάρτη να δούμε στους δρόμους της πρωτεύουσας το τί είναι κίνημα. Και, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν θα μπορέσουμε να το δούμε, αν δεν βαδίσουμε σταθερά, αποφασιστικά, επίμονα, μαχητικά, στο δρόμο της ανεξάρτητης ταξικής οργάνωσης και δράσης.
 
Παντελής Νικολαΐδης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτο στόχαστρο η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η αστυνομοκρατία

Σχετικά Αρθρα

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

Εργατικά 2 Νοέ 2026, 11:40

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

Εργατικά 30 Οκτ 2026, 11:57

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

Εργατικά 30 Οκτ 2026, 10:47

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται σε διαδικτυακή συνάντηση για την αξιολόγηση, εκτός διδακτικού ωραρίου

Εργατικά 29 Οκτ 2026, 11:57

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους!

Παραπέμπουν σε Πειθαρχικό όλο το σύλλογο διδασκόντων επειδή έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα!

Εργατικά 26 Οκτ 2026, 14:33

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

Εργατικά 22 Οκτ 2026, 20:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες

2 Νοέ 2026, 19:53
Κόντρες

Koulis the Untouchable

2 Νοέ 2026, 19:09
Αγροτικά

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

2 Νοέ 2026, 15:27
Εργατικά

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

2 Νοέ 2026, 11:40
Καταστολή

Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

2 Νοέ 2026, 11:18
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους

2 Νοέ 2026, 09:53
Εκδηλώσεις

Η ποίηση των μηχανών: Αφιέρωμα στον Τζίγκα Βερτόφ

Τις δυο επόμενες Παρασκευές στην Κόντρα

2 Νοέ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

Πορτογαλία: Ημέρα νεκρών.

1789: Η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

1955: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί και πολλοί πολίτες σε αντιβρετανική διαδήλωση στην Πάτρα.

1956: Το Ισραήλ καταλαμβάνει τη Γάζα.

1963: Δολοφονείται ο αμερικανόδουλος πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ Νγκο Ντιν Ντιεμ μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση της CIA.

1977: Απαλλάσσεται ο βασανιστής Καλύβας. Την ίδια μέρα έντεκα μεταλλωρύχοι της «Μαντέμ Λάκκο» καταδικάζονται σε 56 μήνες φυλάκισης συνολικά.

1984: Ανταρσία στην ΟΝΝεΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγράφει τους Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο.

1989: Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Αντωνόπουλου δεν εξερράγησαν λόγω βλάβης (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking στη Χαριλάου Τρικούπη, νεκρός ο αστυνομικός Γιάννης Βάρης και έξι τραυματίες (17Ν).

2002: Θανάσιμος πυροβολισμός κατά 32χρονου Αλβανού από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo