Εργαζόμενοι στο Δημόσιο χωρίς προστασία από την πανδημία!

0

Για να υπάρχει μια εικόνα του τι γίνεται στο Δημόσιο με τα μέτρα κατά της πανδημίας, ιδού μια ακόμα καταγγελία συνδικαλιστικού φορέα, μετά την καταγγελία για την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή τη φορά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ). Αυτές οι καταγγελίες, από σωματεία που δεν έχουν κάποιον… επαναστατικό προσανατολισμό αποτελούν τον καθρέφτη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στήνει γκεμπελίστικη προπαγάνδα για τα πολλά sms, την ίδια στιγμή που στους χώρους εργασίας του δημόσιου τομέα εξακολουθεί να μην εφαρμόζει ακόμα και τα λειψά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Από το επικοινωνιακό πυροτέχνημα και τις φιέστες της «ψηφιακής σύνταξης», την απονομή «με το πάτημα ενός κουμπιού», τα καλογραμμένα Δελτία Τύπου και τους πάσης φύσεως αυλοκόλακες με τους οποίους συναλλάσσεται,

μέχρι…

την ανικανότητά της να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία εκκρεμοτήτων, την αυθαίρετη κατάργηση/ενσωμάτωση δομών και υπηρεσιών, την έλλειψη αποφασιστικότητας στην ενδυνάμωση των Υπηρεσιών, τις εργασιακές γαλέρες και τον αποκλεισμό συμμετοχής στην κινητικότητα, την αναξιοκρατία και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, τον εναγκαλισμό με ιδιώτες και την περαιτέρω απαξίωση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης…

η Διοίκηση του (e-)ΕΦΚΑ

κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων από αναλήψεως των καθηκόντων της, επιδεικνύοντας αδιαφορία και έπαρση, στοιχεία που γιγαντώθηκαν από την αρχή της πανδημίας μέχρι τη σημερινή εκθετική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και το καθολικό lockdown λόγω COVID-19,

ΔΙΟΤΙ

  • Προτάσσει επιτακτικά τους αριθμούς και τη στοχοθεσία αντί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
  • Αποκλίνει απροκάλυπτα από τα γενικώς ισχύοντα σε όλο τον δημόσιο τομέα (ποσοστά φυσικής παρουσίας, τηλεργασίας, εκ περιτροπής απασχόλησης, άδειες ειδικού σκοπού).
  • Αποκλείει και μεταχειρίζεται άνισα ομάδες εργαζομένων (απονομή συντάξεων, φύλαξη, καθαριότητα).
  • Δεν μεριμνεί να θωρακίσει τον Φορέα και τους εργαζόμενους αναπτύσσοντας -από την έναρξη της πανδημίας μέχρι την έξαρσή της- συστήματα απόκρισης στις κατεπείγουσες συνθήκες (προμήθεια laptops, λειτουργικές διασυνδέσεις, τοποθέτηση διαχωριστικών στους εργασιακούς χώρους, χορήγηση σε επάρκεια υλικών προστασίας, διενέργεια τακτικών απολυμάνσεων), παρά αναλώνεται σε αναθέσεις «ημετέρων», που πολλοί εξ αυτών σήμερα τη λιβανίζουν από συνδικαλιστικούς και μη θώκους.
  • Επιδεικνύει αδιαφορία στις συνεχόμενες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες) για ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων λόγω της πανδημίας.
  • Χωρίς να αναλαμβάνει αποφασιστική πρωτοβουλία, μεταβιβάζει τις ευθύνες της στους υπηρεσιακούς παράγοντες προτάσσοντας προφορικά ψευδοδιλήμματα.
  • Επιτείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εν ισχύι, χωρίς φιλτράρισμα του κατεπείγοντος, συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά της παιχνίδια με τους συναλλασσόμενους πολίτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Προστασία όλων των εργαζομένων στον Φορέα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ από την εκ περιτροπής εργασία και την τηλεργασία.
  • ΕΛΕΓΧΟΣ των ηλεκτρονικών ραντεβού (φιλτράρισμα και επιβεβαίωση) από τα αρμόδια Τμήματα.

Δεν θα πληρώσουμε

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΠΟΛΙΤΕΣ

την εγκληματική «αμέλεια» και την αδιαφορία κανενός.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: