Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη
  • Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει
  • Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ελαστικές σχέσεις εργασίας, συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αξιοπρέπεια
Εργατικά

Αρεταίειο

Ελαστικές σχέσεις εργασίας, συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αξιοπρέπεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Νοέ 2008, 00:00

Στο Αρεταίειο, όπως σε όλο το δημόσιο, ανθίζουν πλέον οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ανθίζει το δουλεμπόριο του 21ου αιώνα. Το δουλεμπόριο των νέων κυρίως ανθρώπων. Συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι και πρακτικά ασκούμενοι, βγάζουν μεγάλο κομμάτι της δουλειάς αμειβόμενοι με ψίχουλα. Αλλά γιατί τα περιγράφουμε εμείς; Ας μας τα πουν οι ίδιοι:

«Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες έρχονται να προστεθούν και οι συνθήκες εργασίας των συμβασιούχων όπως τις βιώνουμε στο Αρεταίειο. Συμβασιού-χοι και πρακτικάριοι, όντας από τα πιο παραγωγικά κομμάτια του νοσοκομείου, καλούνται να βγάλουν μεγάλο όγκο δουλειάς, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την αυθαιρεσία, τη γραφειοκρατία, την υποτιμητική συμπεριφορά ενώ για κάθε πρόβλημα που δημιουργείται είναι οι πρώτοι υπόλογοι. Εργαζόμενοι Β’ Κατηγορίας δηλαδή. Μονίμως ριγμένοι στις βάρδιες, στις άδειες και στα ρεπό, πηγαινοερχόμενοι από τμήμα σε τμήμα, απασχολούμενοι με αντικείμενο πολλές φορές έξω από την ειδικότητά τους, υποκείμενοι σε άτυπες ιεραρχίες από μέρους “προνομιούχων” μονίμων υπαλλήλων, με την άνιση αντιμετώπιση να έχει αναχθεί σε κανόνα. Για τους λόγους αυτούς εμείς οι συμβασιούχοι και οι πρακτικάριοι βρεθήκαμε, συζητήσαμε, ενημερωθήκαμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν και αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γνωρίζοντας ότι το σωματείο δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα ζητήματά μας και ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις γραφειοκρατικές του διαδικασίες:
Διεκδικούμε – Απαιτούμε
– Συμμετοχή στις υπερωρίες όπως αυτές καθορίζονται από την απόφαση 10/2005 του ΑΕΔ (50 ώρες ανά μήνα) για όλους τους συμβασιούχους, δικαίωμα που απολαμβάνει ήδη το μόνιμο προσωπικό
– Πανεπιστημιακή άδεια (ρεπό) για συμβασιούχους πρακτικάριους, όπως επίσης απολαμβάνει το μόνιμο προσωπικό
– Καθορισμός καθηκοντολογίου για κάθε ειδικότητα των συμβασιούχων και των πρακτικάριων που να εμπίπτει στο αντικείμενο και τα προσόντα τους
– Ιση μεταχείριση με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα εργασιακά θέματα (βάρδιες, ρεπό, άδειες..)
– Ισα δικαιώματα για όλους
– Συμπλήρωση της εξευτελιστικής αμοιβής των 176 ευρώ των πρακτικάριων στο ύψος του βασικού μισθού.
Συνέλευση συμβασιούχων – πρακτικάριων εργαζομένων στο Αρεταίειο».

Η συνέλευση έγινε τον Αύγουστο. Ενας από τους συμβασιούχους που είχαν μπει μπροστά ήταν ο Νίκος, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων. Διαβάστε πως ο ίδιος περιγράφει το τι επακολούθησε:
«Την Τρίτη 26/8, κι ενώ περιμέναμε να μαζευτούμε για να ξεκινήσει  προγραμματισμένη συνέλευση, δεχόμαστε την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΔΣ του σωματείου του μόνιμου προσωπικού, όπου με ύφος ανακριτή και εισαγγελέα μαζί ζητούσε τους συντάκτες της ανακοίνωσής μας, θεωρώντας τον εαυτό του προσωπικά θιγόμενο από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που υποστηρίζουμε ότι χαρακτηρίζουν το σωματείο. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε πως το γεγονός ότι το σωματείο δεν μας εγγράφει ως μέλη του επικαλούμενο το καταστατικό του (όπως έκανε κι ο ίδιος εξάλλου) και πως έχουν προηγηθεί μεμονωμένες προσπάθειες από τη μεριά μας για συζήτηση των προβλημάτων μας με τον πρόεδρο του σωματείου, που συνάντησαν την πλήρη αδιαφορία του, αιτιολογεί αυτόν τον χαρακτηρισμό. Επίσης, ότι ο χαρακτηρισμός  αυτός δεν αναφέρεται σε κάποιο μέλος του ΔΣ αλλά στη συνολική παρουσία του οργάνου. Αλλά οι προσπάθειά μας ήταν μάταιη. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω “συνδικαλιστής”, που ήρθε να διασώσει την τιμή και την υπόληψη του σωματείου, είναι μέλος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Το παραπάνω γεγονός δεν θα ‘χε  κάποια ιδιαίτερη σημασία αν ο αντιπρόεδρος του σωματείου δεν ήταν ταυτόχρονα προϊστάμενος τμήματος που απασχολεί περίπου 10 συμβασιούχους απ’ τους 42 συνολικά και μεγάλο αριθμό ιδιωτικών υπαλλήλων από εταιρία που συνεργάζεται με το νοσοκομείο.

Στις 7/10 πραγματοποιείται συνεδρίαση της εφορείας, του ανώτατου διοικητικού οργάνου του νοσοκομείου, όπου συζητούνται κάποια από τα αιτήματα της συνέλευσής μας, λόγω αίτησης συναδέλφου που ζητούσε εξηγήσεις για τις μισθολογικές και αδειοδοτικές διακρίσεις μεταξύ του μόνιμου και του έκτακτου προσωπικού. Η απάντηση ήταν ομόφωνα αρνητική σε βάρος των δικαιωμάτων μας, με τη συναίνεση της εκλεγμένης εκπροσώπου των εργαζομένων  και προϊσταμένης του φαρμακείου, η οποία είναι γνωστή για την αντίδρασή της στην κόλληση αφισών αλληλεγγύης στις απολυμένες εργάτριες της φαρμακοβιομηχανίας DEMO. Γιατί άραγε ενοχλούνταν τόσο πολύ από τις καταγγελίες των εργατών της DEMO και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων;».

Τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Οι γραφειοκράτες και διευθυντές πέρασαν σε πρακτικές ενέργειες. Αρχισαν την τρομοκρατία. Απέλυσαν δύο εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συνέλευση και άρχισαν τις επιθέσεις στο Νίκο. Απειλές ακόμα και για άσκηση φυσικής βίας και μετά… αλλαγή καθηκόντων: Από μηχανικός πληροφορικής ΤΕ σε δακτυλογράφο-χειριστή Η/Υ ΔΕ. Ομως, δεν μασάνε όλοι, όπως αυτοί νομίζουν, κρίνοντας εξ ιδίων. Ο Νίκος αρνήθηκε την  αυθαίρετη και εκδικητική μεταβολή και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το βιολί τους αυτοί. Τον καλούν σε απολογία για παρατυπίες στις άδειές του και ισχυρίζονται ότι η συνδικαλιστική του δραστηριότητα είναι έξω από τα πλαίσια του νόμου!

Δεν τα είχαν λογαριάσει καλά τα πράγματα. Η Ανοιχτή Συνέλευση που παρακολουθούσε το ζήτημα αποφασίζει να παρέμβει. Ταυτόχρονα, ο Νίκος απευθύνεται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, του οποίου είναι μέλος, και ζητάει την στήριξή του, η οποία πράγματι παρέχεται. Βγαίνει ανακοίνωση από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών προς τους εργαζόμενους του Αρεταίειου. Η ανακοίνωση μοιράζεται από μέλη του ΔΣ των Μισθωτών Τεχνικών και από μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης. Οι αντιδράσεις των εργαζόμενων είναι θετικές, γιατί και οι ίδιοι βιώνουν την ξεφτίλα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Στις 24 Οκτωβρίου γίνεται η συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας παρουσία μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης, του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλων αλληλέγγυων. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου παραβρίσκεται ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι ήταν αβάσιμες οι αιτιάσεις για την κλήση σε απολογία και αποδέχεται ότι ήταν βλαπτική η μεταβολή καθηκόντων που επιβλήθηκε. Δήλωσε ότι ο Νίκος θα επανέλθει στα καθήκοντα που είχε πριν την «τιμωρία» του και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος ο χαρακτηρισμός της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας ως παράνομης.

Αμέσως μετά βγήκε νέα ανακοίνωση-ενημέρωση προς τους εργαζόμενους του Αρεταίειου, που τους ενημέρωνε για όσα έγιναν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η καινούργια ανακοίνωση συνάντησε ακόμα πιο θετικό κλίμα από τους εργαζόμενους και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Ορίστε, λοιπόν, πόσα πράγματα μπορεί να πετύχει κανείς, όταν αγωνίζεται με συνέχεια και συνέπεια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αρεταίειο

Ιράκ: Κινδυνεύουν εκατομμύρια
Επόμενο άρθρο

Αρεταίειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα

Σχετικά Αρθρα

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 19:42

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 12:05

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 19:35

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 13:46

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 05:31

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

Αιθιοπία: Ημέρα μαρτύρων (1930).

1937: Ομάδα αιθιόπων ανταρτών αποπειράται να εκτελέσει τον ιταλό αντιβασιλέα της χώρας, 2.000 συλλήψεις.

1947: Ανακοινώνεται η ίδρυση στρατοπέδου εθνικού φρονηματισμού στη Μακρόνησο.

1977: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.

1978: Προσπάθεια αιγυπτίων κομάντο –χωρίς να έχουν άδεια της κυπριακής κυβέρνησης– να απελευθερώσουν τους επιβάτες αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που κρατούν ομήρους αεροπειρατές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καταλήγει σε σύγκρουση με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας, δεκαεπτά νεκροί.

1986: Βόμβες (ΕΛΑ) στο ΥΠεΧωΔΕ και σε παράρτημά του (η μία δεν εξερράγη).

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1998: Βόμβα στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας «General Motors» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αρεταίειο

    17Ν
    • Αρεταίειο

      Εφετείο 17Ν
  • Αρεταίειο

    ΕΛΑ
    • Αρεταίειο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αρεταίειο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αρεταίειο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αρεταίειο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αρεταίειο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αρεταίειο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αρεταίειο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αρεταίειο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αρεταίειο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αρεταίειο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αρεταίειο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αρεταίειο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αρεταίειο

      Αρεταίειο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αρεταίειο

      Αρεταίειο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αρεταίειο

      Αρεταίειο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αρεταίειο

      Αρεταίειο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αρεταίειο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Ποιοι είμαστε
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Επικοινωνία
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Όροι χρήσης
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Ποιοι είμαστε
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Επικοινωνία
  • Αρεταίειο

    Αρεταίειο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo