Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση
  • Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
  • Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;
  • Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!
  • Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή για διαθεσιμότητες και απολύσεις
Εργατικά

Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή για διαθεσιμότητες και απολύσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Φεβ 2014, 00:00

Ούτε τις 4.000 απολύσεις του 2013 δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ο Μητσοτάκης, ενώ η λίστα για τις 11.000 απολύσεις του 2014 θα ξεκινήσει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δε θα κάνουν αιτήσεις για ένταξη στο ΠΕΔΥ. Τους υπολογίζουν γύρω στους 2.500 με 3.000, ενώ τον ακριβή αριθμό θα τον ξέρουν σήμερα, αφού χτες έληξε η εφταήμερη προθεσμία που είχαν οι γιατροί για να κάνουν τη σχετική δήλωση.

Οπως φαίνεται από τα νούμερα, η συγκυβέρνηση βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από το στόχο των 14.000 απολύσεων, ενώ πρόβλημα έχει και με τις 12.500 διαθεσιμότητες του 2014, αφού η περιβόητη «ενδοδημοτική κινητικότητα» δεν προχωράει. Λογάριαζαν να «μαζέψουν» 4.000 διαθεσιμότητες από τους ΟΤΑ (ώστε μαζί με τον ΕΟΠΥΥ να πλησιάσουν τις 12.000 και σχεδόν να καλύψουν το στόχο), όμως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μετακίνησης, γιατί φοβούνται πρώτο ότι θα καταστούν αυτόματα υποψήφιοι για απόλυση και δεύτερο ότι μπορεί να τοποθετηθούν σε θέσεις κατώτερων προσόντων, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση του μισθού τους. Και δεν έχουν καθόλου άδικο να φοβούνται την απόλυση, δεδομένου ότι έχει ήδη καθιερωθεί ο όρος του «πλεονάζοντος προσωπικού» στους ΟΤΑ.

Θεωρείται, λοιπόν, βέβαιο ότι η λίστα των 11.000 απολύσεων θα συμπληρωθεί από το μεγάλο κύμα διαθεσιμότητας του περασμένου καλοκαιριού (καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, σχολικοί φύλακες κ.ά.). Ο μεγαλύτερος αριθμός τους θα απολυθεί, αλλά για να μη φορτιστεί αρνητικά το προεκλογικό κλίμα, αναμένεται να παραταθεί η περίοδος της διαθεσιμότητας (σχετική τροπολογία έχει καταθέσει ήδη ο Μητσοτάκης). Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.000 εκπαιδευτικούς και 1.700 σχολικούς φύλακες που θα απολυθούν. Αν προσθέσουμε 2.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα φτάσουμε μόλις στους μισούς από τους 11.000 που πρέπει να απολυθούν. Από πού θα βρεθούν οι υπόλοιποι μισοί, αν όχι από το «πλενονάζον προσωπικό» των ΟΤΑ, που δε θα κάνει αίτηση μετάταξης ή μετακίνησης.

Σχετικές μελέτες που έχουν ήδη γίνει στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού φωτογραφίζουν το «πλεονάζον προσωπικό» με βάση τη μοριοδότηση και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, που ο Μιχελάκης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ (η οποία τώρα αποστασιοποιείται) είχε παραμυθιάσει με την «εθελούσια ενδοδημοτική κινητικότητα», θα αποτελέσουν την πρώτη δεξαμενή από την οποία θα αντληθούν εργαζόμενοι προς απόλυση, μετά τις εκλογές του Μάη.

Το ζήτημα των απολύσεων, όμως, θα απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί ο Μητσοτάκης βγαίνει και διαβεβαιώνει ότι οι απολύσεις θα είναι 15.000 «και τέρμα». Τι άλλο θα μπορούσε να πει σε προεκλογική περίοδο; Ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη πει ότι τις 15.000 απολύσεις δεν τις επέβαλε η τρόικα, αλλά η ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης με την αντικατάσταση προσωπικού χαμηλών προσόντων με προσωπικό υψηλών προσόντων (αυτό, βέβαια, δεν κολλάει στην περίπτωση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ ή των σχολικών φυλάκων, αλλά ένας Μητσοτάκης δε δίνει σημασία σε κάτι τέτοια). Αυτό τον στόχο, τον στόχο της συνέχισης των απολύσεων και τα επόμενα χρόνια, ώστε να βαθύνει η κινεζοποίηση και στο δημόσιο τομέα, εξυπηρετεί και η κακόφημη «αξιολόγηση» που θεσπίζεται.

Ο χαρακτηρισμός κακόφημη δικαιολογείται από το ίδιο το περιεχόμενο της ρύθμισης, αφού δεν εισάγεται μια –ψευδεπίγραφη έστω– αξιολόγηση με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια, αλλά μια αξιολόγηση που θα οδηγεί υποχρεωτικά σε κατηγοριοποίηση των εργαζόμενων, με βάση προκαθορισμένες νόρμες. Με τους βαθμούς 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Ούτε ένας παραπάνω. Με τους βαθμούς 7 έως 8 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με τους βαθμούς 1 έως 6 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων. Τα ποσοστά θα υπολογίζονται επί του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Γενική Διεύθυνση και αρμόδιος για τον επιμερισμό τους ανά Διεύθυνση και Τμήμα θα είναι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τα κριτήρια αυτής της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης. Είναι τόσο ασαφή ώστε να μπορούν να χωρέσουν τα πάντα, ακόμη και τη δίωξη εργαζόμενων που δεν είναι yes-men ή αναπτύσσουν συνδικαλιστική και πολιτική δράση (κι ας είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους). Οταν κριτήριο αξιολόγησης είναι, για παράδειγμα, «οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής», μπορεί κανείς να καταλάβει τι μπορεί να γίνει σε βάρος εργαζόμενων που δε θα συναινούν ακόμη και σε παράνομες εντολές των πολιτικών και ιεραρχικών τους προϊσταμένων.
Θα θεωρούνται «βαρίδι» για τη μονάδα που υπηρετούν. Μάλιστα, αν ο αξιολογητής δεν εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται για τα ανώτατα ποσοστά αριστούχων, μετρίων και κακών υπαλλήλων, θα διώκεται πειθαρχικά για το αδίκημα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος!

Με βάση αυτή την «αξιολόγηση», ένα 15% των εργαζόμενων θα πρέπει υποχρεωτικά να βαθμολογείται «κάτω από τη βάση» και απ’ αυτό το ποσοστό των «άχρηστων» θα δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή από την οποία θα αντλούνται εργαζόμενοι για διαθεσιμότητα ή για απόλυση.
Αυτοί οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται υπό διαρκή ομηρεία, αλλά δε θα είναι καλύτερη η κατάσταση του 60% των «μετρίων», οι οποίοι θα πρέπει να μετατραπούν σε ανεγκέφαλα ρομπότ, προκειμένου να μην κατρακυλήσουν στο 15% των «άχρηστων». Ετσι, στο δημόσιο θα βασιλεύσει ένα στρατωτικού τύπου καθεστώς, στο πλαίσιο  του οποίου θα ανθίζουν το ρουσφέτι, η απόλυτη υποταγή, ακόμη και ο κανιβαλισμός μεταξύ εργαζόμενων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

ΣΤΙΦΕΝ ΦΡΙΑΡΣ: Φιλομένα
Επόμενο άρθρο

Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Μια κωλοτούμπα ακόμη

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    17Ν
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Εφετείο 17Ν
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    ΕΛΑ
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Ποιοι είμαστε
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Επικοινωνία
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Όροι χρήσης
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Ποιοι είμαστε
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Επικοινωνία
  • Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo