Τετάρτη, 29 Ιούλη 2010. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφασίζει την πολιτική επιστράτευση των φορτηγατζήδων. Εκτός από τις πολεμικές κραυγές των αστικών ΜΜΕ, που ζητούσαν «αίμα» από την πρώτη στιγμή, έχουμε και τις εξής νηφάλιες τοποθετήσεις των δυο νεότευκτων πολιτικών σχηματισμών, που ευαγγελίζονται την ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας:
«Η συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η μη έκδοση νέων αδειών φορτηγών και βυτιοφόρων επί δεκαετίες οδηγεί σε αυξημένα κόμιστρα και σε μεγάλη δαπάνη κεφαλαίων για τις μεταβιβάσεις των αδειών. Αυτή η πολιτική του πελατειακού κράτους, με αδικαιολογήτως κλειστά επαγγέλματα πρέπει να πάρει τέλος το συντομότερο δυνατό».
Δημοκρατική Ανανέωση (Φώτης Κουβέλης)
«Χωρίς μισόλογα, αστερίσκους και υποσημειώσεις είμαστε υπέρ του ανοίγματος της συγκεκριμένης αγοράς, όχι γιατί μας το ζητά η τρόικα ή γιατί μας το επιβάλλει το μνημόνιο αλλά γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. Και ανταγωνιστικότητα με στρεβλώσεις και κλειστά επαγγέλματα δεν μπορεί να υπάρξει».
Φόρουμ για την Ελλάδα (Ντόρα Μπακογιάννη)
Χρειάζονται μήπως σχόλια;